Jackery Solar Generator 1000 Review

0
Jackery Solar Generator 1000 Review

Πριν από μια δεκαετία, η φόρτιση και η τροφοδοσία ηλεκτρονικών συσκευών στην έρημο δεν ήταν μια απλή υπόθεση και συχνά απαιτούσε μεγάλες, θορυβώδεις και ακατάστατες γεννήτριες αερίου. Το ίδιο ισχύει και για την προσθήκη ισχύος σε ένα φορτηγό τροχόσπιτου, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα ένα σωρό καλώδια, μετασχηματιστές, κιβώτια ασφαλειών και μπαταρίες. Αυτές τις μέρες, υπάρχει μια πληθώρα αυτοδύναμων γεννητριών με μπαταρία που έχουν όλα όσα χρειάζεστε σε ένα φορητό σύστημα. Το Jackery Solar Generator 1000 περιλαμβάνει το Explorer 1000 Portable Power Station και δύο ηλιακούς συλλέκτες SolarSaga 100. Για έξοδο, έχετε πρίζες εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύ 12 volt και θύρες USB. Τα παρεχόμενα ηλιακά πάνελ μπορούν να συλλάβουν έως και 100w το καθένα, δίνοντάς σας 200w συνδυαστικά.

Με χωρητικότητα 1002Wh (46,4Ah) και ικανότητα εξόδου 1000W (μέγ. 2000W), ο Explorer 1000 διαθέτει μεγάλη ευελιξία σε ένα φορητό πακέτο που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες πολλών ανθρώπων. Με βάρος μόλις 22 λίβρες και διαστάσεις 13,1 x 9,2 x 11,1 ίντσες, είναι εύκολο να σηκώσετε και να μετακινήσετε τον σταθμό παραγωγής ενέργειας από το σπίτι σε αυτοκίνητο σε κάμπινγκ με την ενσωματωμένη λαβή. Σε σύγκριση με το μέγεθος μιας παραδοσιακής γεννήτριας, είναι εντελώς μικροσκοπική, με μια τυπική μονάδα αερίου 2000W να είναι 18 x 18 x 24 και να ζυγίζει 100 λίβρες! Το Jackery χρησιμοποιεί ένα αρκετά υψηλής ποιότητας πλαστικό για το σώμα του ηλεκτρικού σταθμού και ενώ ακούγεται λίγο κούφιο όταν το πατάτε, δεν ανησυχώ μήπως επιβιώσει από έντονη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Όλα τα χειριστήρια και η οθόνη, μείον τον μικρό φακό LED, βρίσκονται στη μεγάλη πλευρά της μονάδας, κάτι που το καθιστά εύκολο στη χρήση αν είναι τοποθετημένο σε τοίχο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι φόρτισης της εσωτερικής μπαταρίας λιθίου του Explorer 1000, 3 για την ακρίβεια. Για να φορτιστεί από 20% έως 100%, θα χρειαστούν 5,5 ώρες με μια πρίζα τοίχου στο σπίτι, 11,5 ώρες με την πρίζα 12 volt ενός αυτοκινήτου και περίπου 6,5 ώρες με καλό ήλιο χρησιμοποιώντας δύο ηλιακούς συλλέκτες 100w (που καλύπτονται παρακάτω στην ανασκόπηση). Συνήθως μου αρέσει να γεμίζω αυτές τις μπαταρίες στο σπίτι πριν από μια έξοδο χρησιμοποιώντας μια πρίζα για να βεβαιωθώ ότι έχουμε 100% να ξεκινήσουμε. Στη συνέχεια, καθώς οδηγούμε, το κρατάμε συνδεδεμένο στα 12v του βαν για να αντισταθμίσουμε μέρος της κατανάλωσης ενέργειας.

Ο Explorer 1000 διαθέτει πολλές επιλογές φόρτισης

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα στην ανασκόπηση, το μοντέλο Jackery Explorer 1000 περιλαμβάνει τις ακόλουθες θύρες εξόδου: 12v στα 10 amps DC θύρα αναπτήρα τσιγάρων, τρεις 110v στα 1000W AC καθαρού ημιτονοειδούς κύματος τρεις πρίζες, δύο USB-C έως 12v στα 3 amps, USB -Ένα 5v στα 2,4 amp, και γρήγορη φόρτιση USB-A 3.0 με 5-6,5V, 3A / 6,5-9V, 3A / 9-12V, 1,5A. Αν και πρόκειται για μια συμπαγή σειρά θυρών, απογοητεύτηκα που δεν βρήκα το USB-C PD (παροχή ισχύος), το οποίο μπορεί να φορτίσει συμβατές συσκευές σε ΠΟΛΥ υψηλότερη ταχύτητα καθώς και να λειτουργήσει ως πρόσθετη είσοδος φόρτισης. Στα 1000W για τον μετατροπέα εναλλασσόμενου ρεύματος, θα μπορείτε να τροφοδοτείτε πολλά ηλεκτρονικά μικρού έως μεσαίου μεγέθους και πολλές μικρές συσκευές. Λάβετε υπόψη ότι είναι συνολικά 1000w, επομένως πρέπει να προσθέσετε το συνολικό φορτίο των αντικειμένων που συνδέονται ταυτόχρονα. Η βαθμολογία αιχμής φορτίου 2000w επιτρέπει στα στοιχεία που έχουν υψηλότερη έλξη εκκίνησης να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

Τραβώντας σχεδόν 130 watt με δύο συνδεδεμένα πάνελ SolarSaga 100w

Μερικά παραδείγματα από το Jackery για το τι μπορεί να τροφοδοτήσει και εκτιμήσεις για τη διάρκεια είναι τα εξής: κινητό τηλέφωνο (100 φορτίσεις), φορητός υπολογιστής (8 φορτίσεις), καφετιέρα (88 λεπτά), τροφοδοτικό ψυγείο 60w (17 ώρες), τηλεόραση (13 ώρες ), και μια θερμαντική κουβέρτα για 11 ώρες. Επιπλέον, οτιδήποτε σκεφτείτε να συνδέσετε σε πρίζα 12 volt αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να τροφοδοτηθεί από τον Explorer 1000. Σε δοκιμές, βρήκα τον Explorer 1000 να τροφοδοτεί το ψυγείο Iso-Therm marine/RV των 35 λίτρων στους 36 μοίρες για δύο μέρες στο φορτηγό μας με αρκετή ισχύ, κάτι που ήταν εξαιρετικό για ένα ολονύκτιο ταξίδι στη ζέστη του καλοκαιριού. Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα μπορούσε σίγουρα να σας πάρει 3 έως 5 ημέρες. Αν ψάχνετε για εβδομαδιαία ταξίδια με ψυγείο σε ζεστές θερμοκρασίες, θα χρειαστείτε κάτι μεγαλύτερο αν δεν μπορείτε να το φορτίζετε κάθε μέρα. Επιπλέον, θα έλεγα ότι ο Explorer 1000 δεν είναι το σωστό αν θέλετε να λειτουργεί ένα σύστημα διανομής ρεύματος 12 volt DC σε ένα φορτηγό, επειδή δεν διαθέτει έξοδο 12 volt συνεχούς ρεύματος που έχει αρκετούς ενισχυτές για να χωριστεί με ένα κουτί ασφαλειών. Θυμηθείτε ότι η συγκεκριμένη χρήση και οι περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να διαφέρουν πολύ από τις δικές μου και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε την άντληση από κάθε τροφοδοτούμενο στοιχείο που έχετε και να υπολογίσετε τη μακροζωία της μπαταρίας για να έχετε μια πιο ακριβή ανάγνωση της καταλληλότητάς της.

Η Jackery δημιούργησε ένα βολικό κιτ δέσμευσης και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας συμπεριλαμβάνοντας δύο από τα ηλιακά πάνελ SolarSaga 100W με το Solar Generator 1000. Τα πάνελ SolarSaga 100W είναι κατασκευασμένα για να είναι φορητά, αλλά λειτουργικά, ζυγίζουν μόλις 9,1 λίβρες το καθένα και διαστάσεις μόλις 24 x 21 x 1,4 σε φάκελο όταν. Επειδή είναι τόσο λεπτά, γλιστρούν εύκολα σε πολλά μέρη για μεταφορά, όπως στο πλάι των πίσω καθισμάτων του βαν μας. Οι μαγνήτες στις στιβαρές λαβές μεταφοράς συγκρατούν τα δύο μισά των πάνελ μαζί όταν διπλωθούν, ώστε να μην ανησυχείτε μήπως ανοίξουν και εκθέσουν τα λιγότερο ανθεκτικά ηλιακά κύτταρα. Το περίβλημα είναι αρκετά ανθεκτικό που δεν με ανησυχούσε μήπως επιζήσει από την κάπως σκληρή και σκληρή ζωή που έσπρωχναν μέσα και έξω από ένα φορτηγό σε ταξίδια κατασκήνωσης, αλλά σίγουρα θα απέφευγα να στοιβάζω ένα σωρό βάρος πάνω τους, καθώς πιστεύω ότι τα κύτταρα θα μπορούσαν να καταστραφούν με αυτόν τον τρόπο.

Το ηλιακό πάνελ SolarSaga 100W έχει ρυθμιζόμενα στηρίγματα για μεγιστοποίηση της λήψης του ήλιου

Υπάρχουν ενσωματωμένες βάσεις στήριξης στην εξωτερική πλευρά καθενός από τα μισά του πίνακα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας κατά την τοποθέτηση για μέγιστη απόδοση φόρτισης. Το Velcro διατηρεί τα ποδαράκια στη θέση τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Για να διατηρείται το καλώδιο εξόδου τακτοποιημένο και προστατευμένο, τα ηλιακά πάνελ Jackery SolarSaga 100W περιλαμβάνουν μια θήκη με φερμουάρ προσαρμοσμένη στο εξωτερικό, η οποία είναι ιδανική για τη δουλειά και ήταν επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε μερικά καλώδια προσαρμογέα. Μιλώντας για τα καλώδια φόρτισης, έχουν μήκος 10 πόδια και αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για τις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά θα ήθελα να είχαν μερικά περισσότερα πόδια μερικές φορές. Στην ιδανική περίπτωση, θα ήθελα να κρατήσω το Power Station 1000 μέσα στο όχημα ενώ τα πάνελ είναι έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή κάποιος είναι λιγότερο πιθανό να κλέψει ηλιακούς συλλέκτες που θα έπρεπε να κόψει τα καλώδια τροφοδοσίας για να πάρει. Το καλώδιο 10 ποδιών κάνει την τοποθέτηση των πάνελ λίγο περιορισμένη. Ωστόσο, τα μακρύτερα καλώδια μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση της μεταφοράς ισχύος καθώς και σε πρόσθετο όγκο όταν αποθηκεύονται, επομένως όλα είναι αντισταθμιστικά. Μπορείτε πάντα να πάρετε καλώδια επέκτασης εάν χρειάζεται.

Το SolarSaga 100W διπλώνει και μένει μαζί με μαγνήτες στη λαβή

Η τελευταία σημείωση για την κατασκευή περιστρέφεται γύρω από την αντίσταση του πάνελ SolarSaga 100W στις καιρικές συνθήκες. Το Jackery αναφέρει τα πάνελ ως αδιάβροχα IP65, τα οποία προστατεύουν από το πιτσίλισμα του νερού πάνω τους. Δηλώνουν ξεκάθαρα να μην το τοποθετείτε κάτω από τη βροχή ή να μουλιάζετε στο νερό, κάτι που αποτελεί πρόκληση σε ένα περιβάλλον κατασκήνωσης. Αν πάω για μια μεγάλη πεζοπορία ή βόλτα με ποδήλατο, θα ήταν υπέροχο να αφήσω τα πάνελ έξω για να φορτιστεί η μπαταρία κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου. Το πρόβλημα είναι ότι ο καιρός δεν είναι απόλυτα προβλέψιμος στο Κολοράντο, μαζί με πολλά άλλα μέρη που δεν ονομάζονται Καλιφόρνια. Έτσι, έχω μείνει στην απόφαση να διακινδυνεύσω να προκαλέσω ζημιά στα πάνελ εάν πέσει η δυνατή βροχή ή χάσω όλο αυτό το χρόνο φόρτισης. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί για την πλήρη αδιαβροχοποίηση των ηλιακών συλλεκτών και των θυρών φόρτισης κ.λπ., αλλά θα ήταν φοβερό αν αυτό περιλαμβανόταν σε ένα προϊόν 299 $.

Η Solar Generator 1000 περιλαμβάνει δύο ηλιακούς συλλέκτες SolarSaga 100W

Όπως υπονοείται από το όνομα, το SolarSaga 100W έχει τεχνική μέγιστη ισχύ 100 Watt. Αυτή η ισχύς είναι με τάση 18 βολτ στα 5,5 αμπέρ, για τους λάτρεις της ηλεκτρικής ενέργειας εκεί έξω. Η Jackery βαθμολογεί την απόδοση των κυψελών της στο 23%, κάτι που φαίνεται αρκετά καλό, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημερινό μέγιστο είναι περίπου 40-50% για τα απόλυτα κορυφαία εμπορικά ηλιακά πάνελ μεγάλης κλίμακας. Λάβετε υπόψη ότι η ισχύς των 100 watt είναι η μέγιστη που βασίζεται σε ιδανικές εργαστηριακές δοκιμές και δεν θα το ζήσετε ποτέ στον πραγματικό κόσμο, καθώς ο καιρός, η θέση, η ατμόσφαιρα και η θερμοκρασία επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση του ηλιακού πάνελ. Εκτός από το κύριο καλώδιο φόρτισης ηλιακής ενέργειας, κάθε SolarSaga 100W διαθέτει μια πολύ βολική ενσωματωμένη δυνατότητα φόρτισης USB. Υπάρχει μία θύρα USB-C που προσφέρει 5V/3A και μία θύρα USB-A που προσφέρει 5V/2,4A. Αυτό είναι καταπληκτικό για απευθείας σύνδεση μικρών ηλεκτρονικών συσκευών όπως tablet ή smartphone και φόρτιση απευθείας από τον ήλιο χωρίς να χρειάζονται πρόσθετα εξαρτήματα. Θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά πολύτιμο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Αυτό θα απαιτούσε πολλές συσκευές πριν από λίγο καιρό, οπότε είναι υπέροχο να το δείτε εδώ.

Το SolarSaga 100W περιλαμβάνει μια θήκη με φερμουάρ για το καλώδιο τροφοδοσίας και την προστασία των θυρών USB

Η Solar Generator 1000 επισημαίνεται με αυτόν τον τρόπο, επειδή περιλαμβάνει δύο πάνελ SolarSaga 100W που συνδυάζονται με το Explorer 1000 Portable Power Station. Ένα παρεχόμενο SolarSaga Y Parallel Cable επιτρέπει τη σύνδεση των δύο πλαισίων, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε και τα δύο στη θύρα εισόδου Anderson DC του σταθμού παραγωγής ενέργειας. Συνδυάζοντας τα δύο πάνελ, έχετε ένα θεωρητικό μέγιστο 200 watt ηλιακής ενέργειας με αποτύπωμα μόλις 8 πόδια πλάτους και 2 πόδια ύψος. Ωστόσο, αυτό περιορίζεται από έναν αριθμό τεχνικών παραγόντων.

Ακολουθεί η απάντηση από το Jackery σχετικά με τα πρακτικά όρια φόρτισης με τα πάνελ SolarSaga και το Explorer 1000 Power Station:

«Για να αποφευχθεί η υπερφόρτιση της μπαταρίας, οι γεννήτριές μας ρυθμίζονται σε μια συγκεκριμένη τάση και ρεύμα.

Το ηλιακό πάνελ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 18V και ο σταθμός παραγωγής ενέργειας μπορεί να υποστηρίξει έως και 6,3A.

Επομένως, με 2 ηλιακούς συνδυασμούς, η μέγιστη ισχύς εισόδου που αναμένεται θα είναι 18V x 6,3A που ισούται με περίπου 120W. Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε για τη βελτίωση της διαδικασίας φόρτισης και θα αναβαθμίσουμε τη θύρα φόρτισης το συντομότερο δυνατό.”

Στις δοκιμές μου, συνήθως είδα περίπου 120-125 watt να μπαίνουν στον σταθμό παραγωγής ενέργειας όταν και τα δύο πάνελ ήταν συνδεδεμένα. Αν και πολύ κάτω από το μέγιστο των 200 watt, αυτός ο ρυθμός φόρτισης είναι αρκετός για να εξουδετερώσει την τυπική μου χρήση μιας μπαταρίας αυτού του μεγέθους, εφόσον μπορώ να κρατήσω τα πάνελ έξω για 4 ώρες την ημέρα. Δεδομένου του μεγέθους τους, νομίζω ότι τα πάνελ SolarSalga 100W είναι εξαιρετικά και είναι τέλειος σύντροφος του Explorer 1000. Αν και υπάρχουν φθηνότερα ηλιακά πάνελ διαθέσιμα από όλα τα είδη των εμπορικών σημάτων της Amazon, πιθανότατα δεν θα βρείτε το ίδιο επίπεδο αξιοπιστίας και απόδοσης και σίγουρα θα δεν έχουν λάβει το ίδιο επίπεδο υποστήριξης πελατών που θα παρέχει η Jackery εάν ​​χρειαστεί.

Το Jackery Solar Generator 1000 είναι ένα εξαιρετικό πακέτο για όποιον αναζητά μια αξιόπιστη, φορητή, ανθεκτική λύση ισχύος. Ο φορητός σταθμός τροφοδοσίας Explorer 1000 έχει τη σωστή χωρητικότητα για πολλούς εξωτερικούς χρήστες, επιβάτες και κατασκηνωτές αυτοκινήτων και αποτελεί μια σταθερή επιλογή εφεδρικής τροφοδοσίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο σπίτι. Σε συνδυασμό με τα δύο ηλιακά πάνελ SolarSaga 100W, τα οποία μπορούν να παρέχουν φόρτιση ενώ ο σταθμός παραγωγής ενέργειας λειτουργεί συσκευές, μπορείτε να μείνετε εκτός δικτύου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη λήψη ηλιακής ενέργειας αντί για κάτι που μπορεί να είναι πολύ λιγότερο καθαρό είναι πάντα ένα πλεονέκτημα. Το πακέτο Solar Generator είναι καλά κατασκευασμένο και αρκετά φορητό δεδομένης της χωρητικότητάς του, με κύριο μειονέκτημα την έλλειψη πλήρως αδιάβροχων ηλιακών συλλεκτών. Λάβετε υπόψη ότι εάν χρειάζεστε περισσότερη ή λιγότερη ισχύ εξόδου από τη χωρητικότητα της μπαταρίας, το Jackery διαθέτει μια πλήρη σειρά από αυτά που σας καλύπτουν και έχουν όλα το ίδιο επίπεδο ποιότητας. Συνολικά, το Solar Generator 1000 θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη σύντομη λίστα κατά την αναζήτηση φορητών επιλογών ηλιακής ενέργειας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.jackery.com
amzn_assoc_placement = “adunit0”;
amzn_assoc_search_bar = “αληθές”;
amzn_assoc_tracking_id = “inqtec-20”;
amzn_assoc_search_bar_position = “κάτω”;
amzn_assoc_ad_mode = “αναζήτηση”;
amzn_assoc_ad_type = “έξυπνο”;
amzn_assoc_marketplace = “amazon”;
amzn_assoc_region = “ΗΠΑ”;
amzn_assoc_title = “”;
amzn_assoc_default_search_phrase = “Jackery Solar Generator 1000”;
amzn_assoc_default_category = “Όλα”;
amzn_assoc_linkid = “96f69a2667b553b67200d418a4668507”;

Bir cevap yazın