Heatherwood Luxury Rentals |Blog|Τι μπορεί να μας διδάξει ο Δαλάι Λάμα σχετικά με τη διαβίωση σε διαμέρισμα

0
Heatherwood Luxury Rentals |Blog|Τι μπορεί να μας διδάξει ο Δαλάι Λάμα σχετικά με τη διαβίωση σε διαμέρισμα

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Τι στο καλό ξέρει ο Δαλάι Λάμα για τη ζωή σε ένα διαμέρισμα; Σας προκαλούμε να διαβάσετε και να διαφωτιστείτε!

«Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Προέρχεται από τις δικές σου πράξεις».– Δαλάι Λάμα XIV

γυναίκα και ηλιοβασίλεμαΠοτέ μια τόσο απλή δήλωση δεν είχε τόση σημασία όταν πρόκειται για που μένει σε διαμέρισμα. Η ευτυχία (και η γαλήνη και η ηρεμία) δεν είναι κάτι που έρχεται αυτόματα, προέρχεται από το πώς συμπεριφέρεστε στους άλλους (συγκεκριμένα τους γείτονες και τους φίλους σας). Σκεφτείτε το, μήπως με το να μην ανεβάζετε τόσο δυνατά την τηλεόρασή σας κατά τη διάρκεια μιας κινηματογραφικής βραδιάς, αυτό θα έκανε το κόλπο; Ή, ενδεχομένως, όταν έχετε καλεσμένους για μια γιορτή, μπορεί να θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για να χτυπήσετε τις πόρτες των γειτόνων σας και να τους ενημερώσετε ότι θα έχετε μια μικρή συνάντηση, αλλά βεβαιώστε τους ότι θα πραγματοποιούνται μεταξύ συγκεκριμένων ωρών και θα χαρείτε κουρδίζω πριν δικα τους την ώρα του ύπνου του παιδιού. Μικρές ενέργειες όπως αυτή μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες στην πολυκατοικία σας.

«Η αγάπη και η συμπόνια είναι αναγκαιότητα, όχι πολυτέλεια». ― Δαλάι Λάμα XIV, Η τέχνη της ευτυχίαςχαμογελαστά μπισκότα

Πολυτελή διαμερίσματα δεν είναι το είδος της πολυτέλειας για το οποίο μιλάμε εδώ. Αγάπη και συμπόνια είναι! Για παράδειγμα, ίσως κάποιος από τους γείτονες στο συγκρότημα διαμερισμάτων σας να περνάει από μια δύσκολη κατάσταση. Αντί να αγνοήσετε αυτό το άτομο, γιατί να μην ανακατέψετε μια παρτίδα μπισκότων και να το αφήσετε στο κατώφλι του με ένα μικρό σημείωμα που λέει: “Απλώς σε σκέφτομαι!” Ή, αν ξέρετε ότι ένα από τα παιδιά του χρειάζεται φροντίδα ενώ οι γονείς του είναι απασχολημένοι στη δουλειά, προτείνετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Κάνοντας αυτά τα πράγματα σίγουρα θα σας κάνει ήρωα για τον/τους γείτονά σας και θα σας δώσει ένα αίσθημα πληρότητας και αγάπης που διαφορετικά δεν θα αισθάνεστε. Μην αγνοείτε το πρόβλημα, προσφέρετε συμπόνια και αγάπη όσο παθητικό ή λεπτό κι αν είναι.

«Η σιωπή είναι μερικές φορές η καλύτερη απάντηση» ― Δαλάι Λάμα XIV

γυναίκα ήσυχηΣίγουρα, ο γείτονάς σας έχει παιδιά που τριγυρίζουν όταν έχουν ραντεβού για παιχνίδι. Ή μήπως έγινε μια διαμάχη στο διπλανό διαμέρισμα και ενόχλησε το δείπνο σας ένα βράδυ. Το να δείχνετε αυτοσυγκράτηση και να μην στείλετε ένα άσχημο email ή γραπτή επιστολή στον γείτονά σας ή στον ιδιοκτήτη σας μπορεί να είναι η καλύτερη πρώτη σας ενέργεια! Μερικές φορές, είναι καλύτερο να πάρετε μια ανάσα, να αφήσετε τα πράγματα να κρυώσουν και στοιχηματίζουμε ότι θα παρατηρήσετε ότι αυτά τα πράγματα έχουν τον τρόπο να λύνονται από μόνα τους. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι – αυτή η ημερομηνία παιχνιδιού ή η διαφωνία – ήταν απλώς μια “μοναδική” και οι άνθρωποι στον επάνω όροφο είναι οι καλύτεροι γείτονες που θα μπορούσατε να ζητήσετε!

«Ο πρωταρχικός μας σκοπός σε αυτή τη ζωή είναι να βοηθάμε τους άλλους». ― Ο Δαλάι Λάμαχέρι βοηθείας

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε όταν πρόκειται για πολυκατοικία. Θυμηθείτε να ζείτε σε ένα διαμέρισμα στο Long Island ή η Νέα Υόρκη είναι ένας κοινός τρόπος ζωής. Μοιράζεστε χώρους, βασικά ζείτε μαζί. Δεν είστε τόσο απομονωμένοι όσο νομίζετε. Σκεφτείτε πώς ερχόμαστε όλοι μαζί σε περιόδους κρίσης και αναταραχής (11 Σεπτεμβρίου και η πρόσφατη πανδημία είναι μόνο δύο παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό). Οι άνθρωποι, από τη φύση τους, είναι κοινά όντα και ευδοκιμούν στην προσωπική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι πιο εμφανή από το να ζουν μαζί σε μια πολυκατοικία ή συγκρότημα. Έτσι, σύμφωνα με τα λόγια ενός άλλου σοφού, Μαχάτμα Γκάντι, «Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο». Προσφέρετε βοήθεια, απλώς «να είστε εκεί» για τους γείτονές σας κτίριο διαμερισμάτων (και η καρδιά σας) θα σας ευχαριστήσει.

«Ένα γνήσιο, στοργικό χαμόγελο είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινή μας ζωή». ― ο Δαλάι Λάμα

άνθρωπος που χαμογελά στον ήλιοΕνοικιαστές διαμερισμάτων σε Queens and Μπρούκλιν μερικές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο και μόνο επειδή είστε ήσυχοι ή αποτραβηγμένοι ότι θέλετε χώρο και δεν είστε πραγματικά στην επικοινωνία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν βρίσκεστε σε ένα ασανσέρ ή στο λόμπι του κτιρίου δεν θα μπορούσατε απλώς να μοιραστείτε ένα γρήγορο χαμόγελο για να σου δείξω φροντίδα. Για να είμαστε σίγουροι, δεν χρειάζεται να πάει κανείς όλα έξω ή να είναι υπερβολικά φιλικό και αγελαίος με τους γείτονές τους, μερικές φορές μόνο ένα απαλό χαμόγελο ενώ περνάτε ο ένας δίπλα στον άλλο στο χολ ή βοηθάτε έναν από τους γείτονές σας που μπορεί να είναι υπερφορτωμένοι με πακέτα, θα είναι μόνο αρκετά να χαλαρώσει κάποιος. Ποιος ξέρει, μπορεί να καταλήξετε να γίνετε φίλοι!

Bir cevap yazın