Gregory Baltoro 75 Backpack Review

2
Gregory Baltoro 75 Backpack Review
Γκρέγκορι Μπαλτόρο 75 Γκρέγκορι Μπαλτόρο 75

Όσο κι αν μου αρέσει ο χειμώνας και να παίζω στο χιόνι, ονειρεύομαι τις καλοκαιρινές μέρες να κάνω σακίδιο στα Βραχώδη Όρη. Αυτό που μόνο ενέτεινε τον ενθουσιασμό μου ήταν το γεγονός ότι θα δοκίμαζα το ολοκαίνουργιο σακίδιο πλάτης Gregory Baltoro 75 αυτή τη σεζόν.

«Τα μεγάλα πακέτα πρέπει να φοριούνται, όχι να τα μεταφέρουν», σύμφωνα με τον Γρηγόρη, και εγώ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Τα σακίδια πλάτης Gregory ήταν πάντα γνωστά για την άνεση. Με περισσότερα από 45 χρόνια στο χώρο του σχεδιασμού πακέτων, ο Gregory είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες στο backpacking. Η επιτυχία και η μακροζωία τους μπορούν να συνοψιστούν στα βασικά σχεδιαστικά τους στοιχεία για την κατασκευή ενός πακέτου που ταιριάζει στο περίγραμμα του σώματος. Με καινοτομίες στη μοναδική γεωμετρία εφαρμογής και προσαρμόσιμο πλαίσιο, δεν είναι περίεργο που υπάρχουν τόσα πολλά σακίδια Gregory στα μονοπάτια.

Αυτή την άνοιξη είμαι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω το ολοκαίνουργιο σακίδιο πλάτης Gregory Baltoro 75. Ελπίζω να βρω ένα πακέτο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τόσο των ταξιδιών του Σαββατοκύριακου όσο και στα βαριά φορτία μεγάλων και πιο απαιτητικών ταξιδιών με εξοπλισμό.

Gregory Baltoro 75 Comfort Features

Ο εξοπλισμός εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι άνετος. Ο εξοπλισμός που δεν προορίζεται για ένα ράφι στο γκαράζ ή χειρότερα σε ένα κατάστημα αποστολής στο κέντρο της πόλης. Το Gregory Baltoro 75 είναι γεμάτο με προσεγμένα χαρακτηριστικά άνεσης. Ο Gregory έχει τρεις διαφορετικές περιοχές άνεσης όσον αφορά το σακίδιο Baltoro: Dynamic Comfort, Perfect Fit και Air Cushioned Back Panel.

Το Dynamic Comfort είναι η ικανότητα ενός πακέτου να είναι άνετο κατά την πεζοπορία. Ο Gregory έχει κάνει πολλά βήματα για να κάνει το Baltoro Pack άνετο για πολλές μέρες στο μονοπάτι.

Το σύστημα Free Float A3 επιτρέπει στο Gregory Baltoro Pack να προσαρμόζεται στο σώμα. Η ζώνη ισχίου, οι ιμάντες ώμου και η κάτω πλάτη προσαρμόζονται στο σώμα. Η προσαρμοσμένη εφαρμογή κάνει τα hot spot ελάχιστα. Οι ιμάντες ώμου δημιουργούνται από διπλή πυκνότητα παρέχοντας μέγιστη άνεση.

Εκτός από τη συμμόρφωση με το σώμα, τόσο οι ιμάντες ώμου όσο και η ζώνη ισχίου επιτρέπουν την κίνηση μέσω της άρθρωσης. Αυτό δημιουργεί ένα πακέτο που έχει την ικανότητα να κινείται με το σώμα.

Σύστημα Α3 Σύστημα Α3

Το Perfect Fit δημιουργείται από ένα ρυθμιζόμενο μήκος κορμού. Αυτό το μήκος του κορμού έχει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν την επικάλυψη μεγέθους συσκευασίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που δημιουργεί καλή εφαρμογή είναι η ρυθμιζόμενη ζώνη ισχίου. Τόσο η επένδυση όσο και η τάση του ιμάντα μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα.

Ρυθμιζόμενη ζώνη Hipbelt Ρυθμιζόμενη ζώνη Hipbelt

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης

Το Gregory Baltoro 75 είναι γεμάτο με δυνατότητες αποθήκευσης. Υπάρχουν περίπου δώδεκα τσέπες, ιμάντες και φερμουάρ που θα κρατήσουν τον εξοπλισμό οργανωμένο στο μονοπάτι.

Το επάνω μέρος της συσκευασίας έχει ένα σύστημα διαμερισμάτων με τρεις τσέπες. Το επάνω μέρος είναι μια τσέπη γρήγορης πρόσβασης που διευκολύνει την πρόσβαση στο μονοπάτι. Κάτω από αυτή είναι η κύρια τσέπη που επιτρέπει περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Κάτω από όλες αυτές τις τσέπες υπάρχει ένας άλλος αποθηκευτικός χώρος που μπορεί να χωρέσει επιπλέον μικροαντικείμενα.

Τσέπες στο επάνω μέρος της συσκευασίας Τσέπες στο επάνω μέρος της συσκευασίας
Κάτω από την τσέπη στο επάνω μέρος της συσκευασίας

Υπάρχουν δύο σημεία εισόδου για πρόσβαση στην κύρια θήκη του πακέτου. Από την κορυφή υπάρχει πρόσβαση σε κορδόνι και από μπροστά η κύρια θήκη του είναι προσβάσιμη με φερμουάρ σε σχήμα U.

Το μεγάλο κύριο πακέτο έχει ένα προαιρετικό διαχωριστικό διάφραγμα που θα χωρίσει το πακέτο σε ένα επάνω και κάτω διαμέρισμα. Το κάτω μέρος είναι το τέλειο μέγεθος για να μεταφέρετε έναν υπνόσακο. Αυτή η περιοχή διαθέτει φερμουάρ για πρόσβαση σε αυτήν την κάτω τσέπη. Το επάνω διαμέρισμα του κύριου θαλάμου θα χωρέσει τον υπόλοιπο εξοπλισμό περιπέτειας. Στο εξωτερικό του κύριου θαλάμου υπάρχουν δύο επιμήκεις κάθετες τσέπες με φερμουάρ και μια μεγάλη δικτυωτή τσέπη γρήγορης πρόσβασης στο επάνω μέρος.

Θήκη υπνόσακου

Η ζώνη ισχίου έχει μια ενιαία τσέπη με φερμουάρ σε κάθε πλευρά που είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ένα αντικείμενο μεγέθους κινητού τηλεφώνου.

Αν οι τσέπες δεν είναι αρκετές

Εκτός από όλες τις τσέπες αποθήκευσης, υπάρχει ένα περίπλοκο σύστημα ιμάντα που επιτρέπει τη σύνδεση του εξοπλισμού στο εξωτερικό. Στο κάτω μέρος, στα πλάγια και στο πίσω μέρος υπάρχουν ιμάντες που θα είναι ιδανικοί για να στριμώξετε μια σκηνή, κοντάρια πεζοπορίας και εξοπλισμό ψαρέματος. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες με αυτό το σύστημα λουριών.

Όλες οι καμπάνες και οι σφυρίχτρες

Το Gregory Baltoro 75 έχει εξαιρετική διαμόρφωση ενυδάτωσης. Μέσα στην κύρια τσέπη υπάρχει μια κρεμάστρα που συγκρατεί οποιαδήποτε από τις κύστεις νερού Gregory. Οι κύστεις ενυδάτωσης Gregory είναι κατασκευασμένες για να υποστηρίζονται από την κρεμάστρα μέσα σε αυτό το σακίδιο. Αν σας ενδιαφέρει, δοκιμάστε το Gregory Hydration Hydration 3D Hydro 3L Reservoir. Έκανα μια κριτική για αυτό στο παρελθόν. Επίσης σε έναν από τους ιμάντες ώμου υπάρχει ειδικός ιμάντας γυαλιών ηλίου.

Λουράκι γυαλιών ηλίου

Επιτόπια δοκιμή του Gregory Baltoro 75

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αυτό το πακέτο σε ένα ταξίδι με σακίδιο στην άνοιξη στο Δυτικό Κολοράντο αναζητώντας πεσμένα κέρατα αλκών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού βρήκα το πακέτο ευέλικτο και ιδανικό για μεταφορά φορτίου καθώς και για ημερήσιες εκδρομές.

Γκρέγκορι Μπαλτόρο 75 Ανεση

Ακόμη και πριν βγάλω το Gregory Baltoro 75 στην πρώτη μου πεζοπορία, πέρασα λίγο χρόνο προσαρμόζοντας το σακίδιο στον κορμό μου. Στον ιστότοπο του Gregory υπάρχει ένα ωραίο σεμινάριο για το πώς να κάνετε τις προσαρμογές για να έχετε καλή εφαρμογή. Προσαρμόζοντας τους ιμάντες φόρτωσης και την οσφυϊκή υποστήριξη, αυτό το πακέτο κλήθηκε για το ταξίδι μου.

Άνετο πακέτο Άνετο πακέτο

Τόσο πλήρως φορτωμένο όσο και ελαφρώς συσκευασμένο, βρήκα πραγματικά αυτό το πακέτο πολύ άνετο. Οι περιστρεφόμενοι ιμάντες ώμου στο σύστημα Free Float A3 ήταν υπέροχοι. Το σύστημα A3 σημαίνει Automated Angle Adjust System. Αυτό το σύστημα επιτρέπει τόσο στους ώμους όσο και στις ζώνες ισχίου να κινούνται ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Αυτό ήταν πολύ αισθητό στο ταξίδι μου. Μεγάλο μέρος αυτού του ταξιδιού δαπανήθηκε σε απόκρημνες απόκρημνες πλαγιές που περιελάμβαναν σημαντική ανακαίνιση. Αυτό το σακίδιο πλάτης κινήθηκε με το σώμα μου και διευκόλυνε την πεζοπορία ακόμα και όταν το πακέτο ήταν πλήρως φορτωμένο. Κάποια στιγμή είχα το πακέτο σχεδόν πενήντα κιλά βάρους και παρόλα αυτά κατάφερα να μετακινούμαι από βράχο σε βράχο εύκολα καθώς το φορτίο ισορροπούσε αποτελεσματικά.

Υπόστεγο κυνήγι Υπόστεγο κυνήγι

Στην άνεση προσθέτει η χυτή ζώνη ισχίου. Ο γοφός ταιριάζει τέλεια με το τράβηγμα των ιμάντων. Ακόμα και όταν έπεσα κάτω με ένα μεγάλο φορτίο στην πλάτη μου, βρήκα τη ζώνη ισχίου πολύ άνετη και υποστηρικτική.

Δυνατότητα αναπνοής

Ένα χαρακτηριστικό με το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα ήταν η ικανότητα να αναπνέει η πλάτη μου όταν φοράω το πακέτο. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού υπήρξε μια απότομη ανάβαση πάνω από 1.000 πόδια. Σκέφτηκα ότι θα ήμουν ένα ζεστό και ιδρωμένο χάος μέχρι να φτάσω στην κορυφή. Αν και κουράστηκα αρκετά, δεν ήμουν υπερβολικά μούσκεμα λόγω του πόσο αναπνέει το σακίδιο. Η πλάτη αφρού επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και το σχήμα της πλάτης δημιουργεί χώρο για την κίνηση του αέρα.

Σκέψεις για την αποθήκευση

Το Gregory Baltoro 75 Pack κάλυπτε τις περισσότερες από τις ανάγκες αποθήκευσης μου αρκετά καλά. Το να έχετε μια κύρια θήκη που χωρίστηκε για να έχετε έναν ειδικό χώρο για έναν υπνόσακο είναι υπέροχο. Το μόνο μου παράπονο για αυτόν τον χώρο είναι ότι είναι λίγο στενός. Χρησιμοποίησα μηδενικό βαθμό ύπνου πίσω και ήταν μια πρόκληση να επαναφέρω τον ύπνο σε αυτό το διαμέρισμα. Είμαι βέβαιος ότι μια πιο ελαφριά τσάντα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ευκολότερα, αλλά θα άξιζε να το προσέξετε αυτό όταν κάνετε σακίδια κατά τη διάρκεια των περιθωριοποιημένων εποχών.

Επιστροφή στο Camp

Το επάνω μέρος αυτού του σακιδίου είναι πραγματικά εκεί που λάμπει το Gregory Baltoro 75. Η πρόσβαση στη μεγάλη κύρια τσέπη δεν θα μπορούσε να ήταν ευκολότερη. Η πρόσβαση στον εξοπλισμό ήταν είτε από την παραδοσιακή επάνω είσοδο είτε από το πλάι. Αυτό ήταν σίγουρα χρήσιμο όταν ο εξοπλισμός που χρειαζόμουν είχε εγκατασταθεί στο κάτω μέρος του πακέτου κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Καλά μελετημένες μικρές τσέπες

Εκτός από τη μεγάλη θήκη, η επόμενη αγαπημένη μου τσέπη είναι η αδιάβροχη τσέπη που βρίσκεται στη ζώνη. Είναι φοβερό να μπορώ να έχω πρόσβαση στο κινητό μου και να μην ανησυχώ μήπως μουλιάσει κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αν και δεν έβρεξα σε αυτό το ταξίδι, απείλησε να βρέξει μερικές φορές και το να έχω το τηλέφωνό μου σε αδιάβροχο χώρο ήταν παρήγορο.

Οι υπόλοιπες τσέπες είναι εξαιρετικές επίσης. Τόσοι πολλοί υπέροχοι χώροι για να αποθηκεύσετε εξοπλισμό. Κάθε μία από αυτές τις άλλες τσέπες έχει τόσα πολλά να προσφέρει. Από τη θήκη του μπουκαλιού νερού, μέχρι τη μεγάλη τσέπη με εύκολη πρόσβαση, τις επάνω τσέπες με διπλό διαμέρισμα και τις δύο πλαϊνές τσέπες με διαφράγματα, αυτό το πακέτο είναι τόσο καλά εξοπλισμένο για να χειρίζεται εργαλεία.

Προδιαγραφές και δυνατότητες για το σακίδιο πλάτης Gregory Baltoro 75 απευθείας από το Ιστότοπος Γρηγόριος

 • Ρυθμιζόμενος κορμός
 • Ταιριάζει στον κορμό 17” – 20”
 • Ρυθμιζόμενη ζώνη Hipbelt 28″-50″
 • Βάρος 4,98 λίβρες
 • Μέγιστο βάρος μεταφοράς 55 λίβρες
 • Διαστάσεις συσκευασίας 32,7″ x 13,4″ x 13,8″
 • Σύστημα ανάρτησης FreeFloat A3 με δυναμικά εύκαμπτα πάνελ και αυτόματα περιστρεφόμενους ιμάντες ώμου που κινούνται με τις φυσικές κινήσεις του σώματός σας
 • Το πίσω πλαίσιο AirCushion Foamless παρέχει πραγματική διαπνοή, εξαλείφει τα σημεία πίεσης και τα οφέλη ψύξης που απομακρύνουν την υγρασία
 • Το 3D Shoulder Harness & Hipbelt Construction εξαλείφει τις ρυτίδες και τα καυτά σημεία για να παρέχει άνεση χωρίς hotspot, που αγκαλιάζει το σώμα
 • Όλα τα εξαρτήματα της ανάρτησης έχουν υποστεί επεξεργασία με τεχνολογία Polygiene® Stays Fresh
 • Αυτόματο περιστρεφόμενο λουρί ώμου διπλής πυκνότητας με ιμάντα στέρνου που διαθέτει ενσωματωμένη σφυρίχτρα ασφαλείας και κλιπ ενυδάτωσης
 • Το οσφυϊκό μαξιλαράκι ComfortGrip βοηθά στην πρόληψη της ολίσθησης της συσκευασίας και διατηρεί τη συσκευασία ψηλά στους γοφούς σας χωρίς να χρειάζεται να σφίξετε υπερβολικά τη ζώνη
 • Περιμετρικός σκελετός από κράμα
 • Πρόσβαση U-Zip στο κύριο σώμα της συσκευασίας
 • Διπλές μπροστινές τσέπες με φερμουάρ και αιωρούμενο διαχωριστικό
 • Σύστημα γυαλιών ηλίου QuickStow στη ζώνη ώμου για γρήγορη, ασφαλή και χωρίς γρατσουνιές πρόσβαση στις αποχρώσεις σας
 • Εσωτερική θήκη ενυδάτωσης με κρεμάστρα ενυδάτωσης SpeedClip συμβατή με τη δεξαμενή 3D Hydro Trek του Gregory (δεν περιλαμβάνεται η δεξαμενή)
 • Πλωτή επάνω τσέπη με μεγάλη θήκη με φερμουάρ, μικρή τσέπη γρήγορης πρόσβασης και κάτω τσέπη με φερμουάρ, αντανακλαστικά σημεία σύνδεσης και κλιπ κλειδιού
 • Θήκη μπουκαλιού SideWinder για πρόσβαση στο μπουκάλι νερού εν κινήσει με το ένα χέρι – πιέζεται όταν δεν χρησιμοποιείται
 • Υπερμεγέθεις τσέπες με φερμουάρ και αρκετό χώρο για να χωρέσουν κινητά τηλέφωνα και απαραίτητα
 • Πλαϊνή τσέπη με ελαστικό πλέγμα με διέλευση για υπερβολική ή κάτω συμπίεση
 • Μπροστινή τσέπη μεγάλου μεγέθους με ελαστικό πλέγμα με ασφαλές κλείσιμο με πόρπη
 • Κλείσιμο με κορδόνι έλξης με γρήγορη έλξη και συμπίεση του άνω ιστού
 • Θήκη υπνόσακου με φερμουάρ στο κάτω μέρος με αφαιρούμενο διαχωριστικό
 • Σύστημα στερέωσης αξεσουάρ που βρίσκεται σε θέση εύκολης πρόσβασης στο ισχίο για θήκες με σπρέι αρκούδας ή θήκες αξεσουάρ
 • Ρυθμιζόμενες θηλιές στερέωσης και επάνω κλειδαριές κρούσης για μπαστούνια πεζοπορίας ή τσεκούρι πάγου
 • Προσαρμοσμένα φερμουάρ ComfortGrip με φορμαρισμένο φερμουάρ και καλουπωμένο ιμάντες για διαχείριση του ιμάντα

Τελικές σκέψεις για το σακίδιο πλάτης Gregory Baltoro 75

Gregory Baltoro 75 Backpacking Gregory Baltoro 75 Backpacking

Συνολικά πιστεύω ότι ο Gregory το χτύπησε έξω από το πάρκο με το σακίδιο πλάτης Gregory Baltoro 75. Η άνεση του συστήματος Α3 από μόνη της κάνει αυτό το πακέτο μια αξιόλογη αγορά. Το σύστημα A3 δημιουργεί την επιπλέον κίνηση που επιτρέπει σε αυτό το πακέτο να κινείται με το σώμα και να μην το παλεύει. Στην κορυφή της άνετης διαδρομής υπάρχει ένα καλά μελετημένο σύστημα αποθήκευσης που είναι έτοιμο να μεταφέρει όλο τον εξοπλισμό. Ο Gregory έκανε καλή δουλειά, παίρνοντας τις παραδοσιακές τσέπες και προσθέτοντας τη δική τους αίσθηση, καθιστώντας κάθε έναν από τους αποθηκευτικούς χώρους εξαιρετικά εύκολο στην πρόσβαση, φτιαγμένους με πρόθεση και τέλειους για πολλά από τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται όλοι οι backpackers. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε το σακίδιό σας ή θέλετε να αγοράσετε το πρώτο σας πακέτο, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Gregory Baltoro 75.

MSRP 349,95 $ Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε gregorypacks.com

Bir cevap yazın