Greenwashing στο μάρκετινγκ μόδας και πώς επηρεάζει τις επωνυμίες

0
Greenwashing στο μάρκετινγκ μόδας και πώς επηρεάζει τις επωνυμίες

Το Greenwashing στο μάρκετινγκ μόδας και πώς η πρακτική του επηρεάζει τις επωνυμίες. Η φροντίδα και η διατήρηση του περιβάλλοντος έχει γίνει πολύ σημαντική στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και τις καλές πρακτικές υπέρ της βελτίωσης των οικολογικών συνθηκών αυξάνεται, μια αιτία στην οποία συμμετέχουν πολλές εταιρείες.

Ο ρόλος του ανθρώπου στην κοινωνία είναι ευρύς και περιλαμβάνει περιβαλλοντική και οικολογική ευθύνη, στην οποία έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή τα τελευταία χρόνια.

Αλλά οι εταιρείες, τα εμπορικά σήματα και οι βιομηχανίες δεν ξεφεύγουν από αυτόν τον τομέα. Και δικαίως, δεδομένων των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εμφανίζονται εξαιρετικά ρυπογόνες ενέργειες, Έτσι όλοι ψάχνουν έναν τρόπο να μειωθούν τα ποσοστά κατανάλωσης που επηρεάζουν σημαντικά το περιβάλλον και την υγεία-ννα προχωρήσουμε σε πολύ πιο υπεύθυνες και βιώσιμες επιλογές για το περιβάλλον και την κοινωνία.

Αυτή η αναζήτηση οδήγησε σε στρατηγικές επωνυμίας για τη διάδοση στους καταναλωτές των αξιών και της κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού. Ωστόσο, στην προσπάθεια να δώσουν μια φιλική προς το περιβάλλον εικόνα που προκύπτει από τις τάσεις και τις πιέσεις των καταναλωτών, συχνά κάνουν το λάθος να κοινοποιήσουν τις περιβαλλοντικές πρακτικές που μη βάζεις στην πράξη ή που δεν είναι απολύτως σωστά.

Αυτή η δραστηριότητα ονομάζεται “Greenwashing”. Σχετίζεται με ανύπαρκτες οικολογικές ή φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές από μια εταιρεία για να εμφανιστεί στο κοινό ως μια βιώσιμη επωνυμία που λειτουργεί με μη ρυπογόνες διεργασίες αν είναι κάθε άλλο παρά.

Το Greenwashing είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που εφαρμόζει μια εταιρεία μονάρχης για να εμφανιστεί στο κοινό ως ένας υπεύθυνος οργανισμός αφοσιωμένος στο περιβάλλον.

Τι είναι το Greenwashing;

BluCactus - Τι είναι το Greenwashing;Αλλά ας ορίσουμε πιο συγκεκριμένα τι είναι το Greenwashing.

Η λέξη greenwashing είναι παράγωγο του whitewashing (ξέπλυμα χρήματος) αλλά με μια πράσινη χροιά για να το συνδέσει με το περιβάλλον. Αυτός ο όρος, που δεν είναι κάτι καινούργιο, εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980 όταν ο περιβαλλοντολόγος Jay Westerveld ανέφερε ότι τα ξενοδοχεία προώθησαν την επαναχρησιμοποίηση πετσετών για να αποφύγουν το καθημερινό πλύσιμο τους και έτσι να εξοικονομήσουν νερό και να συμβάλουν στο περιβάλλον. Αυτή ήταν απλώς μια στρατηγική μάρκετινγκ αφού, στην πραγματικότητα, είχαν ακόμα ανάγκη πληρούν τις πολιτικές υγείας.

Το Greenwashing είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που εφαρμόζουν εταιρείες, βιομηχανίες και επωνυμίες για να δώσουν μια εικόνα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον. Το Greenwashing λειτουργεί επίσης να ενημερώσουν τους ανθρώπους ότι οι διαδικασίες που διατηρούν σε αυτό το μέρος επιδιώκουν τη διατήρηση του οικοσυστήματος και την αποφυγή περιβαλλοντικών ζημιών και ρύπων για τον πλανήτη και την κοινωνία, ενώ στην πραγματικότητα καμία δεν ισχύει.

Αυτή η στρατηγική αντιπροσωπεύει μια εξαπάτηση για το κοινό γιατί τίποτα που εκτίθεται και διαδίδεται δεν είναι πραγματικό. Είναι μόνο ένας τρόπος να πουλήσεις μια εικόνα και ευθυγραμμίζονται με τις πρακτικές κοινωνικής, επιχειρηματικής και περιβαλλοντικής ευθύνης που πρέπει να εφαρμόζουν.

Επί του παρόντος, το greenwashing εκλαμβάνεται ως κακό μάρκετινγκ πρακτική, αυτό παραπληροφορεί και παραπλανά τον καταναλωτή θέλοντας να δείξει μια εικόνα βασισμένη σε ανύπαρκτες οικολογικές πρακτικές που δεν έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.

Τρόποι εφαρμογής Greenwashing

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους κάποιος μπορεί να εφαρμόσει στρατηγικές Greenwashing. Θα σας πούμε λοιπόν για αυτά, ώστε να καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Πράσινο ΜάρκετινγκBluCactus - Τι είναι το Greenwashing;

Είναι η στρατηγική μέσω της οποίας επιδιώκει να μεταφέρει στο κοινό μια εικόνα της δέσμευσης της εταιρείας στο περιβάλλον μέσα από πράσινο γραφικά στοιχεία. Είναι απλό για το κοινό να συνδέσει την εταιρεία με ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και υπέρ της φροντίδας για τον πλανήτη και, κατά συνέπεια, περιβαλλοντικά υπεύθυνο όταν αυτοί είναι δεν.

Επισημάνετε οικολογικά ασκεί το Η εταιρεία δεν ακολουθεί, όπως η ανακύκλωση και οι μη ρυπογόνες διαδικασίες, μεταξύ άλλων, για να δώσει μια εικόνα που λειτουργεί με σεβασμό στο περιβάλλον.

Εκπλήρωση νομικών απαιτήσεων

Σύμφωνα με το νόμο, οι εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες παραμέτρους για να συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Ωστόσο, αυτό δεν τους κάνει οικολογικούς, ακόμα κι αν θέλουν να κάνουν να φαίνεται ότι είναι.

Τροποποίηση της ονομασίας των προϊόντων

Μπορείτε να προσθέσετε φράσεις σε δοχεία ή ετικέτες που παραπέμπουν στη φροντίδα του πλανήτητέτοιος ως φιλικό προς το περιβάλλον, βιολογικό, φυσικό, πράσινο ή βιολογικό.

Χρησιμοποιώντας διφορούμενες λέξεις

Ένα παράδειγμα είναι όταν λένε ότι ένα προϊόν ή ένα ρούχο είναι ανακυκλώσιμο όταν είμαστε περίεργοι αν αυτό θα είναι αληθής.

Προσθήκη οικολογικών εικόνων

Τα υπαινικτικά λογότυπα και οι εικόνες σχετίζονται άμεσα με τη φύση, την οικολογία, το περιβάλλον κ.λπ. Αυτό σημαίνει ότι, όταν φαίνονται, το προϊόν συνδέεται με αυτήν την πρακτική.

Το ίδιο ισχύει και για τις σφραγίδες που κάνουν κάποιον να πιστεύει ότι είναι προϊόν πιστοποιημένο ως βιώσιμο ή οικολογικό όταν δεν έχει καν την πιστοποίηση που έχει εκδοθεί από επίσημο φορέα.

BluCactus - Τι είναι το Greenwashing;Προσφέροντας προϊόντα ως βιώσιμα

Πολλές μάρκες εμπορεύονται προϊόντα σαν να ήταν 100% βιώσιμα, με μόνο ένα μικρό μέρος των υλικών να πληροί αυτή τη διάκριση.

Ομοίως, ορισμένες εταιρείες προωθούν τους εαυτούς τους ως φιλοπεριβαλλοντικούς κατασκευαστές με διαδικασίες που νοιάζομαι για το περιβάλλον, που δεν συμμορφώνεται με αυτή την προϋπόθεση.

Χρήση τεχνικών όρων για σύγχυση

Χρησιμοποιώντας τεχνική γλώσσα που ένα άτομο συχνά χρειάζεται βοήθεια για κατανόηση προκαλεί λανθασμένη εντύπωση σχετικά με τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται σε μια εταιρεία. Έτσι, χάρη σε αυτό, μπορεί να υπάρχει σύγχυση και εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι πρακτικές μιας μάρκας είναι βιώσιμες λόγω αυτού του τύπου γλώσσας.

Στόχος του Greenwashing

Ο σκοπός αυτής της πρακτικής, που είναι οικείος, Ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια, είναι η βελτίωση της εικόνας μιας εταιρείας ή μιας μάρκας στα μάτια των καταναλωτών και του ευρύτερου κοινού. Όλα για να φαίνονται σαν μια βιομηχανία της οποίας η κατασκευή ή η ζαχαροπλαστική είναι προσαρτημένη στα αυστηρότερα οικολογικά και περιβαλλοντικά πρότυπα και είναι 100% βιώσιμη.

Όλα αυτά βασίζονται στην παραπλανητική διαφήμιση, επιδιώκοντας επίσης την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων, χάρη στη στρατηγική greenwashing. Και αυτό κάνει τον πληθυσμό να πιστεύει ότι οι πολιτικές της εταιρείας βασίζονται στον σεβασμό και τις καλές πρακτικές υπέρ του περιβάλλοντος.

Greenwashing στη μόδα

BluCactus - μάρκετινγκ μόδας για την επωνυμία σας Στη γρήγορη μόδα, η ασέβεια για το περιβάλλον είναι ο κανόνας. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος κατασκευής ρούχων γρήγορα για να εκδίδετε συλλογές συνεχώς είναι πολύ διαδεδομένη τελευταία, λέγεται ότι η Η βιομηχανία της μόδας αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο ρυπογόνα είδη στον κόσμο.

Δεδομένου αυτού, πολλές επωνυμίες θέλουν να το αντιμετωπίσουν συμπεριλαμβάνοντας τις λέξεις συνειδητό, οργανικό και βιώσιμο, μεταξύ άλλων παρόμοιων λέξεων, στις ετικέτες και στη διαφήμισή τους. Να δείξουν ότι είναι αφοσιωμένοι στην προστασία του πλανήτη και ότι οι πρακτικές και οι πρώτες ύλες τους απέχουν πολύ από την κατάχρηση και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μια άλλη πτυχή στην οποία είναι παρούσα η στρατηγική Greenwashing είναι όταν μια εταιρεία δηλώνει ότι εργάζεται για τη βιωσιμότητα μέσω των λέξεων, των δηλώσεων ή των επικοινωνιών της. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, συμμορφώνονται μόνο με τις ελάχιστες παραμέτρους που απαιτούνται και οι παραγωγές τους είναι σε μεγάλη κλίμακα που επηρεάζουν τον πλανήτη και συμβάλλουν, αντίθετα, στην κλιματική αλλαγή.

Συνέπειες του Greenwashing στη βιομηχανία της μόδας

BluCactus - μάρκετινγκ μόδας για την επωνυμία σας Όπως είπαμε, το Greenwashing είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ με παραπλανητικούς και αδιαφανείς σκοπούς. Το επιδιώκει να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα μιας εταιρείας ή μιας επωνυμίας σχετικά με την περιβαλλοντική της συμπεριφορά. Δεδομένου ότι θέλει να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πληρούν υψηλά πρότυπα σε βιώσιμο δραστηριότητες.

Αυτό επηρεάζει τη βιομηχανία της μόδας στον βαθμό που χρειάζεται πιο ευθύ και ακριβές ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενδυμάτων. Εάν μια μάρκα φαίνεται οικολογική, πιθανότατα θα προσελκύσει Πολλά οι άνθρωποι να καταναλώνουν αυτό το προϊόν, αυξάνοντας τις πωλήσεις και την παραγωγή για να καλύψουν τη ζήτηση, αυξάνοντας έτσι τη ρύπανση.

Η προβολή και οι ευκαιρίες μειώνονται επίσης για τις επωνυμίες που συμμορφώνονται με αυτές τις οδηγίες. Και αυτό έχει ήταν μια αξιόπιστη και βιώσιμη εναλλακτική λύση πριν από αυτές τις μάρκες γρήγορης μόδας. Αυτοί είναι υπονομεύω οι προσπάθειες δημιουργίας μόδας από την ευαισθητοποίηση και τον σεβασμό για το περιβάλλον.

Εφαρμόζοντας μια στρατηγική Greenwashing, αφενός, ο καταναλωτής εξαπατάται. Στο Αφετέρουη μόλυνση των ποταμών και των ρεμάτων, υψηλή πίεση στη χρήση του lanδ και το νερό, η απόρριψη απορριμμάτων και οι επισφαλείς συνθήκες του δουλειά του προάγονται αγρότες και βιομηχανικοί εργάτες.

Πώς να αναγνωρίσετε εάν μια εταιρεία ασκεί το Greenwashing;

Ελλειψη των αποδεικτικών στοιχείων

BluCactus - μάρκετινγκ μόδας για την επωνυμία σας

Υπάρχει η παράλειψη του δεδομένα, ή τις πληροφορίες που παρέχουν πρέπει να είναι επαληθεύσιμη σχετικά ανεξάρτητα από το αν ένα προϊόν κατασκευάζεται σύμφωνα με τα πρότυπα βιωσιμότητας ή όχι και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Χρήση ψευδών ετικετών

Όλα για να δείξουν ότι τα προϊόντα έχουν έγκριση και εγγύηση ότι κατασκευάστηκαν με αειφορία.

Παράλειψη όλων των πληροφοριών

Τα προϊόντα διατίθενται στην αγορά σαν να ήταν 100% οικολογικά και κρύβονται πτυχές ή υλικά που δεν είναι και προκαλούν επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ασχετοσύνη

Απηχεί ότι η εταιρεία εφαρμόζει θετικές ή επαρκείς περιβαλλοντικές πρακτικές όταν δεν το κάνουν. Και αντίθετα, οι δραστηριότητες απέχουν πολύ από τη διατήρηση του περιβάλλοντος ή θεωρούνται παράνομες και θέλουν να δώσουν λάθος εντύπωση.

Πώς να αποφύγετε το Greenwashing;

BluCactus - μάρκετινγκ μόδας για την επωνυμία σας Οι εταιρείες έχουν στα χέρια τους την ευθύνη να παρέχουν αληθείς πληροφορίες που επιτρέπουν την επαλήθευση της αυθεντικότητάς τους. Να επιβεβαιώνουν ότι τηρούν τις σωστές περιβαλλοντικές και οικολογικές πρακτικές. Και πάνω από όλα, φροντίστε να εμφανίζονται ως μια διαφανής εταιρεία ειλικρινείς με τις δραστηριότητές τους.

Η καταπολέμηση του Greenwashing θα εξαρτηθεί από την εταιρεία και τα μέτρα που θα λάβει, για τα οποία είναι επίσης απαραίτητο:

  • Βεβαιωθείτε ότι αυτό που εκδηλώνεται και εμφανίζεται μέσω συνθημάτων, μεταξύ άλλων, είναι γνήσιες πληροφορίες και μπορούν να επαληθευτούν.
  • Αποφύγετε την εισαγωγή λέξεων όπως οικολογικό, πράσινο και φυσικό.
  • Μην υπαινίσσεστε ή υπονοείτε ότι τα προϊόντα ωφελούν το περιβάλλον.
  • Τόσο οι αξίες της εταιρείας όσο και η κουλτούρα της πρέπει να συμβαδίζουν.
  • Δείξτε διαφάνεια μέσω των μέσων επικοινωνίας της με πληροφορίες που καταδεικνύουν περιβαλλοντική δέσμευση.

Για να αποφύγετε ανέντιμες πρακτικές στην επωνυμία ή την εταιρεία σας, απευθυνθείτε στους επαγγελματίες στο BluCactus. Αυτοί θα παρέχετε το τα καλύτερα εργαλεία και σας βοηθούν να αναπτύξετε την επωνυμία σας με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας και λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Bir cevap yazın