Dr. Kostantin Frank – Βραβευμένα κρασιά από τις λίμνες των δακτύλων – She’s Cookin’

1
Dr. Kostantin Frank – Βραβευμένα κρασιά από τις λίμνες των δακτύλων – She’s Cookin’

Σχετικά με το Ρκατσιτέλι

Ρκατσιτέλη (προφέρεται cat-si-tel-e) είναι μια από τις αρχαίες γεωργιανές ποικιλίες που συνδέονται με την πατρίδα του Dr. Konstantine Frank, την Ουκρανία, που ξεχώρισε το χαρτοφυλάκιό τους. Όταν ο Δρ Φρανκ άρχισε να φυτεύει σταφύλια στη δυτική πλευρά της λίμνης Keuka στα τέλη της δεκαετίας του 1950, συμπεριλαμβανομένων των Rkatsiteli και Saperavi. Ο Κωνσταντίνος θεωρούσε αυτές τις ποικιλίες ως πολύτιμους δεσμούς με την πατρίδα του.

Με την πρόσφατη κυκλοφορία του Amber Rkatsiteli τους, που μπήκε στη λίστα των Decanter 2020 Λευκά Κρασιά της Χρονιάς, η ομάδα οινοποίησης του Dr. Franks ανεβάζει το Rkatsiteli σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, υιοθετώντας μια παραδοσιακή γεωργιανή τεχνική οινοποίησης χρησιμοποιώντας αμφορείς, πορώδη πήλινα οβάλ δοχεία παρόμοια με βαρέλια κρασιού. Σε αντίθεση με ένα βαρέλι κρασιού, ένας αμφορέας δεν δίνει καμία γεύση στο κρασί. Ένας αμφορέας, ωστόσο, συμβάλλει στη στρογγυλότητα, την αίσθηση του στόματος και τη συγκέντρωση του κρασιού και μαλακώνει τις γεύσεις και τις τανίνες του Ρκατσιτέλι.

Ξενάγηση στον αμπελώνα στους αμπελώνες του Dr. Konstantin Frank στη λίμνη Keuka

Πρεμιέρα γευστική εμπειρία με οδηγό στο οινοποιείο Dr. Konstantin Frank

Ιστορία του Δρ. Konstantin Frank Winery

Το οινοποιείο, που ιδρύθηκε από τον Konstantin Frank το 1962, βρίσκεται κοντά στη γραφική πόλη Hammondsport στη λίμνη Keuka. ο Δόκτωρ Κωνσταντίνος Φρανκ Οι αμπελώνες βρίσκονται στους νοτιοδυτικούς λόφους της λίμνης Keuka όπου έχουν φυτευτεί 70 στρέμματα με 11 ποικιλίες. Το πιο δροσερό μικροκλίμα των αμπελώνων τους προσφέρεται για ένα πιο ορυκτό στυλ Riesling και προσδίδει οξύτητα και κομψότητα στις ποικιλίες κόκκινων κρασιών τους.

Όταν ο Δρ. Konstantin Frank, διδάκτωρ γεωργικών επιστημών, έφτασε στις λίμνες των δακτύλων, γοητεύτηκε από terroir της περιφέρειας. Πίστευε ότι το vinifera Τα σταφύλια που παρήγαγαν μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης και της Καλιφόρνια θα ευημερούσαν στη Νέα Υόρκη. Θεωρείται ο πατέρας του κρασιού Finger Lakes επειδή καλλιεργούσε παλιά αμπέλια και μοιράστηκε γενναιόδωρα τις γεωργικές του γνώσεις με άλλους και, στη διαδικασία, άλλαξε τον ουρανίσκο των ΗΠΑ για το κρασί και απέδειξε ότι οι αρνητές του έκαναν λάθος.

Πρεμιέρα γευστική εμπειρία με οδηγό στο οινοποιείο Dr. Konstantin Frank

The Finger Lakes’ terroir: Το πιο δροσερό κλίμα, οι παγετώδεις λίμνες και το όξινο έδαφος είναι επίσης τέλεια για την παραγωγή αφρώδους οίνου με παραδοσιακή μέθοδο και εξοικονομώ το Blanc de Blanc του 2016 (βαθμολογία 92) που έλαβα για μια ειδική περίσταση. Ο Dr. Frank αναδείχθηκε ένα από τα 100 καλύτερα οινοποιεία στον κόσμο για το 2019 από το Wine & Spirits Magazine. Το οινοποιείο του Dr. Frank είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα οινοποιεία στην περιοχή Finger Lakes και συνεχίζουν να κερδίζουν εθνική και ακόμη και διεθνή αναγνώριση.

Επίσκεψη στον Δρ. Konstantin Frank

Μετά τη δέσμευση του Dr. Konstantin Frank για ασυμβίβαστη ποιότητα, η τρίτη γενιά Frederick Frank ανέλαβε την ηγεσία του οινοποιείου το 1993. Επέκτεινε την παραγωγή με την εισαγωγή μιας μάρκας αξίας, της Salmon Run, και συνεχίζει την κληρονομιά της καινοτομίας. Η οινοπαραγωγός τέταρτης γενιάς Meaghan Frank φέρνει την εκπαίδευσή της στις επιχειρήσεις και την οινοποίηση για να επικεντρωθεί στις λειτουργίες οινοποιείου, την κατεύθυνση του κρασιού, την ικανοποίηση του προσωπικού και την εμπειρία των επισκεπτών.

Με την εισαγωγή της Guided Tasting Experience, το οινοποιείο έχει επανασχεδιάσει και εφεύρει εκ νέου την εμπειρία γευσιγνωσίας σας. Μέρη 6 ή λιγότερων (προκρατημένα) ταξιδεύουν μέσα από μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία 5 κρασιών ενώ μαθαίνουν για την παραγωγή αφρωδών κρασιών, την ιστορία της Επανάστασης της Vinifera, γιατί τα παλιά αμπέλια είναι σημαντικά για την ποιότητα του κρασιού, τις καινοτομίες στις τεχνικές οινοποίησης και περισσότερο. Σε κάθε έναν από τους 5 σταθμούς, οι επισκέπτες έχουν μία επιλογή από μια επιλογή 3 κρασιών με ένα ποτήρι επώνυμου Dr. Konstantin Frank για να πάρουν σπίτι.

Δόκτωρ Κωνσταντίνος Φρανκ – 9749 Middle Road, Hammondsport, NY 14840

Περισσότερα από τα καλύτερα οινοποιεία στο Finger Lakes

Pleasant Valley Wine Company

Ιδρύθηκε το 1860, η Pleasant Valley Wine Company κατέχει τη διάκριση του πρώτου οινοποιείου στις Finger Lakes ΚΑΙ την περήφανη ονομασία του US Bonded Winery No. 1. Το 1865, το οινοποιείο επένδυσε σε εξοπλισμό παραγωγής σαμπάνιας και παρήγαγε 20.000 φιάλες Catawba που έβαλε το Pleasant Valley και την περιοχή Finger Lakes στο δρόμο για περισσότερες διακρίσεις και αναγνώριση.

Δύο χρόνια αργότερα, το αφρώδες κρασί του Pleasant Valley συγκλόνισε τον κόσμο οινόφιλοι (γνώστες του κρασιού) όταν του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην Exposition Universelle στο Παρίσι και έγινε το πρώτο αμερικανικό αφρώδες κρασί που αναγνωρίστηκε στην Ευρώπη. Το 1873, η σαμπάνια του οινοποιείου πήρε το πρώτο βραβείο. Η σαμπάνια του Pleasant Valley είναι ο μόνος αφρώδης οίνος που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σαμπάνια», καθώς παρήχθη πριν οριστεί η σαμπάνια ως Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) το 1936.

Η Pleasant Valley Wine Company έχει επιβιώσει από τον Εμφύλιο Πόλεμο, την Απαγόρευση και πολλές αλλαγές ιδιοκτησίας. Το 1995, το οινοποιείο επέστρεψε για άλλη μια φορά στον τοπικό οικογενειακό έλεγχο. Οι Great Western Champagnes τους συνεχίζουν να τιμούνται σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και να κοσμούν τις πιο διάσημες λίστες κρασιών στην Αμερική. ο Το Visitor Center στεγάζει ένα ολοκληρωμένο μουσείο κρασιού και τα οκτώ πέτρινα κτίρια στο ακίνητο είναι καταχωρισμένα στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων.

Pleasant Valley Wine Company – 8260 Pleasant Valley Rd, Hammondsport, NY 14840

Θέα από το Domaine LeSeurre, τα καλύτερα οινοποιεία στις λίμνες Finger

Οινοποιείο Domaine LeSeurre

Οι ιδιοκτήτες και οινοπαραγωγοί, η Celine και ο Sebastien LeSeurre γεννήθηκαν σε οικογένειες που έφτιαχναν κρασί στη Σαμπάνια της Γαλλίας για έξι γενιές. Αφού βοήθησαν στην παραγωγή 15 vintage σε όλο τον κόσμο, η ομάδα συζύγων ερωτεύτηκε τον Keuka το 2011. Μαζί, έχτισαν Οινοποιείο Domaine LeSeurre – κυριολεκτικά με το χέρι! Άρχισαν να καθαρίζουν την ιδιοκτησία τους τον Σεπτέμβριο του 2012 και άνοιξαν το οινοποιείο τους τον Οκτώβριο του 2013. Απολαύστε τα φανταστικά κρασιά τους και την εκπληκτική θέα στις μπλόφες της λίμνης Keuka μαθαίνοντας παράλληλα τις παραδοσιακές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους στην υπέροχη αίθουσα γευσιγνωσίας και το αίθριο του Domaine LeSeurre.

Οινοποιείο Domaine LeSeurre – 13920 St Rt 54, Hammondsport, NY 14840

Αίθουσα γευσιγνωσίας Weis Vineyards, τα καλύτερα οινοποιεία στο Finger Lakes

Αμπελώνες Weis

Αμπελώνες Weis κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους vintage τον Μάιο του 2017. Τρεις μήνες αργότερα, κέρδισαν το “Double Gold” και το “Best of Class” στο 2017 New York Wine & Food Classic Competition (επτά μετάλλια συνολικά). Γεννημένος σε μια οικογένεια οινοποιών πολλών γενεών στη Γερμανία, ο Hans Peter Weis ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να κυνηγήσει το πάθος του. Εξέλιξε την τέχνη του ενώ εργαζόταν ως οινοποιός στην Καλιφόρνια καθώς και για πάνω από μια δεκαετία στο Finger Lakes. Ο Peter και η αρραβωνιαστικιά του, Ashlee, άνοιξαν το δικό τους οινοποιείο αφιερωμένο στα παραδοσιακά, χειροποίητα, εξαιρετικά ξηρά κρασιά γερμανικού τύπου. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα βραβευμένα κρασιά τους σε ένα γοητευτικό, πρώην σχολείο ενός δωματίου που χρονολογείται από τα τέλη του 1800. Τα πολυάσχολα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα κάνουν επίσης γευσιγνωσίες στον παρακείμενο αχυρώνα που είναι στολισμένος με φώτα που αναβοσβήνουν. Τον Ιανουάριο του 2018, ο Wies κέρδισε Διπλό ΧρυσόΑργυρά και Χάλκινα βραβεία στο διάσημο 2018 SF Chronicle Wine Judging Competition.

Αμπελώνες Weis– 10014 Day Rd, Hammondsport, NY 14840

Peter Weis, Weis Vineyard βραβευμένο Riesling

Ο Peter Weis κρατά το βραβευμένο Riesling του Weis Vineyard ©Priscilla Willis

Bir cevap yazın