6 Μαθήματα από την εξ αποστάσεως εργασία στο δρόμο

2
6 Μαθήματα από την εξ αποστάσεως εργασία στο δρόμο

Τον περασμένο Αύγουστο, 10 ημέρες αφότου η Dyrt ανακοίνωσε ότι θα είμαστε μια εταιρεία αποκλειστικά για τηλεχειρισμό για το άμεσο μέλλον, αγόρασα ένα φορτηγό και μετακόμισα σε αυτό με πλήρη απασχόληση.

9 μήνες και μερικά μικρά μηχανικά προβλήματα μετά, συνεχίζω να ζω και να εργάζομαι ως ψηφιακός νομάδα. Και δεν είμαι μόνος. Το 2020 γνώρισε μια άνευ προηγουμένου έκρηξη και στα δύο vanlife και rv εκπτώσεις. Με τα ευρέως διαδεδομένα εμβόλια και πολλές εταιρείες να παραμένουν απομακρυσμένες όπως το The Dyrt, το 2021 πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη χρονιά για τους ψηφιακούς νομάδες.

Η απομακρυσμένη εργασία και η ζωή με βαν γίνονται πραγματικότητα για πολλούς. Αν ψάχνετε να ζήσετε τη ζωή στο δρόμο ή είστε απλώς περίεργοι, εδώ είναι μερικά βασικά μαθήματα που έμαθα τον περασμένο χρόνο.

φορτηγό στην έρημο νέο δέντρο αρκεύθου

1) Δεν χρειάζεσαι High-End Sprinter

Τα ειδικά κατασκευασμένα φορτηγά μπορούν εύκολα να κοστίσουν έως και 30.000 $, αλλά μην το αφήσετε να σας αποτρέψει. Το βαν μου ήταν ήδη πλήρως κατασκευασμένο από τους δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες και κόστιζε μόνο 5.000 $. Τα χιλιόμετρα είναι υψηλά και οι ανέσεις σπάνιες, αλλά ουσιαστικά ζω τον ίδιο τρόπο ζωής με αυτούς που πληρώνουν 10 φορές περισσότερα για το όχημά τους.

Μπορεί να φαίνεται ότι κάθε vanlifer παρελαύνει με ένα παρακμιακό Sprinter, αλλά έχω δει εξίσου πολλά φορτηγά που μοιάζουν περισσότερο με τα δικά μου. Είναι δυνατό να βρείτε ένα φτηνό φορτηγό και να το κατασκευάσετε μόνοι σας για λιγότερο από 10.000 $, απλώς συνεχίστε να σκάβετε τις τοπικές σας καταχωρίσεις.

2) Το Διαδίκτυο είναι πιο διαθέσιμο από όσο νομίζετε

συγγραφέας που κρατά το τηλέφωνο κοιτάζοντας το Διαδίκτυο

Το κύριο μέλημά μου πριν μετακομίσω στο βαν μου ήταν η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου. Δουλεύω μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και με βιντεοδιασκέψεις καθημερινά – επομένως δεν είναι επιλογή να πιαστείς σε μια ζώνη «χωρίς υπηρεσία».

Προς έκπληξή μου, η εύρεση του Διαδικτύου είναι εύκολη με λίγη προετοιμασία. Καθώς το γράφω αυτό, κάθομαι Jouflas Campground στο Κολοράντο, με πλήρεις μπάρες σε At&t και Sprint.

Υπάρχει μια ποικιλία επιλογών wifi, αλλά χρησιμοποιώ έναν συνδυασμό ενός σημείου πρόσβασης Sprint και του τηλεφωνικού μου προγράμματος At&t ως σημείο πρόσβασης. Επειδή η Sprint και η T-Mobile συγχωνεύτηκαν πρόσφατα, μπορώ να έχω πρόσβαση σε τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αυξάνοντας πάρα πολύ το εύρος της απομακρυσμένης εργασίας μου.

3) Οι μπαταρίες με ηλιακή ενέργεια είναι ο καλύτερος τρόπος

van με ηλιακούς συλλέκτες στην κορυφή φόρτιση

Η φόρτιση ενός φορητού υπολογιστή, ενός hotspot και ενός τηλεφώνου καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από όσο νομίζετε. Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο φορτηγό, τροφοδότησα τα ηλεκτρονικά μου μέσω ενός μετατροπέα και δύο μπαταριών καροτσιού γκολφ που φορτίζονταν κατά την οδήγηση.

Υπήρχε ένα κραυγαλέο πρόβλημα με αυτή τη ρύθμιση: Χωρίς αισθητήρα που να δείχνει την τρέχουσα φόρτιση των μπαταριών μου, ποτέ δεν ήξερα αν επρόκειτο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας και να με άφηναν αποκλεισμένο. Μετά από μια ενοχλητική περίοδο δοκιμών και σφαλμάτων, έμαθα ότι έπρεπε να οδηγώ κάθε 3 ημέρες για να κρατώ τις μπαταρίες μου φορτισμένες, προσθέτοντας έναν περιττό πονοκέφαλο στον υποτιθέμενο αυθόρμητο τρόπο ζωής μου.

Ως αντικατάσταση, πήρα πρόσφατα ένα Jackery Explorer 1000, μια μπαταρία λιθίου με ισχύ 1000w, ικανή να τροφοδοτήσει ένα μίνι ψυγείο για 17 ώρες εάν χρειαστεί. Ο Explorer μπορεί να φορτιστεί μέσω ηλεκτρικής πρίζας σε περίπου 7 ώρες, αλλά σπάνια έχω πρόσβαση σε μια τέτοια πολυτέλεια. Αντίθετα χρησιμοποιώ δύο από Ηλιακά πάνελ 100w της Jackeryπου φορτίζουν τον Explorer σε 8 ώρες.

jackery εξερευνητής που κάθεται στην έρημο

Είμαι απίστευτα ευχαριστημένος με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Explorer 1000. Φορτίζω το τηλέφωνο, το φορητό υπολογιστή και το hotspot μου το καθένα περίπου μία φορά την ημέρα. Ακόμη και πάλι, η μπαταρία εξερευνητής διαρκεί έως και 5 ημέρες πλήρους απασχόλησης απομακρυσμένης εργασίας, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από το προηγούμενο σύστημά μου. Αλλά με το πόσο εύκολο είναι να φορτιστεί, σπάνια φτάνω τόσο χαμηλά. Είναι διασκεδαστικό να συνδέετε τους ηλιακούς συλλέκτες και να παρακολουθείτε την αύξηση της ισχύος της μπαταρίας.

Ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα του Jackery Explorer 1000 είναι η φορητότητά του, με βάρος μόνο 22 κιλά. Η προηγούμενη ρύθμιση του μετατροπέα μου ήταν συνδεδεμένη με το φορτηγό μου, αναγκάζοντάς με να υποχωρώ μέσα όποτε τα ηλεκτρονικά μου χρειάζονταν φόρτιση. Τώρα, μπορώ να φέρω τη δύναμή μου μαζί μου, επιτρέποντάς μου να βυθιστώ στη φύση ενώ είμαι ακόμα στο ρολόι.

4) Οι τουαλέτες είναι παντού

θησαυροφυλάκιο τουαλέτα σε γρασίδι

Είμαι άπληστος ταξιδιώτης, οπότε όταν μπήκα στο βαν μου, οραματίσθηκα να σκάψω πολλές τρύπες για γάτες. Απροσδόκητα, αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Ο κόσμος είναι γεμάτος δημόσιες τουαλέτες, απλά πρέπει να ξέρεις πού να κοιτάξεις.

Πάρκα, στάσεις ανάπαυσης, καταστήματα, κάμπινγκ, μονοπάτια, βενζινάδικα… η λίστα συνεχίζεται και συνεχίζεται. Ως απομακρυσμένος εργαζόμενος, τείνει να υπάρχει ένα διάγραμμα venn μεταξύ περιοχών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και περιοχών με δημόσιες τουαλέτες. Μόνο με φειδώ χρειάζεται να χρησιμοποιήσω αυτό το μυστρί που συσκεύασα πριν από τόσους μήνες.

5) Δεν θα χρειαστεί να κάνετε ντους τόσο συχνά όσο νομίζετε ότι θα χρειαστείτε

ηλιακό ντους

Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το επίπεδο άνεσης σας, αλλά έχετε κατά νου ότι το να ζείτε νομαδικά αλλάζει την αίσθηση άνεσης. Η Kristen από το blog Bearfoot Theory ήταν η πρώτη διάταξη βαν κυριολεκτικά χτισμένο γύρω από το εσωτερικό της ντουςαλλά γρήγορα το βρήκε πιο ευχάριστο «να κάνει ντους σε κάμπινγκ, σε σπίτια φίλων ή να παραλείπει το ντους εντελώς».

αγαπώ το ηλιακό ντους, που είναι ουσιαστικά μια μαύρη τσάντα 5 γαλονιών με μικρό ακροφύσιο που θερμαίνεται στον ήλιο. Όποτε αισθάνομαι νευρικός, κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά, φοράω μαγιό και κάνω ντους όπου κι αν είμαι κατασκηνωμένη. Μπορεί να μην μυρίζω σαν τριαντάφυλλα και πασχαλιές, ούτως ή άλλως είμαι μόνος μου στο 99% και οι συνάδελφοί μου δεν μπορούν να με μυρίσουν μέσω του Zoom.

6) Το Free Camping είναι ο καλύτερος φίλος σας

βαν που κάθεται στο δάσος

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με τη ζωή σε ένα φορτηγό είναι να μην πληρώνω ενοίκιο, οπότε γιατί να θέλω να πληρώσω για το κάμπινγκ;

Ευτυχώς, η πλειονότητα της δυτικής περιοχής όπου έχω μείνει είναι δημόσια γη που ανήκει στη δασική υπηρεσία των ΗΠΑ ή στο Γραφείο Διαχείρισης Γης. Μεγάλο μέρος αυτής της γης περιέχει σχεδόν άπειρες δυνατότητες ελεύθερου κάμπινγκ.

Για να βρω αυτές τις ελεύθερες περιοχές κάμπινγκ σε δημόσια γη, χρησιμοποιώ το The Dyrt PRO, και συγκεκριμένα τη δυνατότητα Map Layers. Μπορώ να φιλτράρω για να βρω γη που ανήκει σε BLM, USFS και The National Parks Service, καθώς και να κατεβάσω αυτούς τους χάρτες για φύλαξη, εάν δεν έχω σέρβις.


Η ζωή και η εργασία στο δρόμο είναι όνειρο πολλών ανθρώπων. Αλλά λόγω της ωραιοποιημένης και εξιδανικευμένης απεικόνισης του Instagram, η νομαδική ζωή δεν γίνεται ποτέ κάτι περισσότερο από ένα όνειρο για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο ζωής. Φαίνεται ανέφικτη και απρόσιτη. Ελπίζω ότι με αυτό το άρθρο απομυθοποίησα το vanlife. Φυσικά, είμαι προνομιούχος με διάφορους τρόπους, αλλά το γεγονός παραμένει ότι η ζωή στο δρόμο είναι πιο εφικτή από ό,τι νομίζετε. Βγες έξω και ζήσε τη ζωή που θέλεις.

Δημοφιλή άρθρα:

  • Λάβετε τις πιο πρόσφατες τάσεις των ταξιδιών στο κάμπινγκ για το 2021 στην ανασκόπησή μας
  • Πώς να βρείτε δωρεάν κάμπινγκ σε εθνικά δάση
  • Η λίστα ελέγχου κάθε πρώτη φορά που χρειάζεται το RVer
  • Βρείτε δωρεάν κάμπινγκ με τα επίπεδα χάρτη Dyrt
  • The Ulimate Boondocking Guide To Free Camping
  • Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Wi-Fi για το RV σας
  • 7 από τις καλύτερες χερσαίες διαδρομές στη Βόρεια Αμερική
  • 14 εργαλεία επιβίωσης στην άγρια ​​φύση που πρέπει να έχετε στο Backcountry
  • Δείτε τι πρέπει να προσθέσετε στη λίστα ελέγχου του Primitive Camping
  • Bir cevap yazın