6 καλοί λόγοι για να σκεφτείτε μια καριέρα στο μάρκετινγκ

0
6 καλοί λόγοι για να σκεφτείτε μια καριέρα στο μάρκετινγκ

Αν αναζητάτε μια δυναμική καριέρα, εάν η στρατηγική σας ενθουσιάζει όσο η ανθρώπινη επαφή, εάν ο κόσμος των λέξεων και των εικόνων σας συναρπάζει όσο αυτός των φιγούρων, τότε μια καριέρα στο μάρκετινγκ πρέπει να σας αρέσει.

Ο κόσμος του μάρκετινγκ προσελκύει ανθρώπους από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα, στους οποίους προσφέρει μια πολύ ανοιχτή αγορά εργασίας. Πώς ξέρετε εάν μια καριέρα στο μάρκετινγκ είναι κατάλληλη για εσάς; Εδώ είναι μερικές ενδείξεις:

  • είσαι δημιουργικός. Σας αρέσει να σκέφτεστε έξω από το κουτί και να φαντάζεστε νέους τρόπους για να προσεγγίσετε τους καταναλωτές ή να προσελκύσετε πελάτες,
  • σου αρέσει να λύνεις προβλήματα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία για να το πετύχετε αυτό: από τη μήτρα swot στο σχέδιο επικοινωνίας, από το CRM έως τα εργαλεία κοινωνικού μάρκετινγκ,
  • είσαι καλός επικοινωνιακός. Τόσο για την αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους σας όσο και για τους πιθανούς πελάτες,
  • δεν φοβάστε να μάθετε να κυριαρχείτε σε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων να γίνει ένα πραγματικό ελβετικό μαχαίρι με ισχυρή ικανότητα προσαρμογής.

Το προαπαιτούμενο οποιασδήποτε καριέρας μάρκετινγκ είναι φυσικά καλή εκπαίδευση στο μάρκετινγκ. Είτε πρόκειται για εκπαίδευση στο διαδίκτυο είτε πρόσωπο με πρόσωπο, θα ανοίξει τις πόρτες σε πολλές θέσεις εργασίας και εταιρείες.

Εάν εξακολουθείτε να διστάζετε να επιλέξετε μια καριέρα, ακολουθούν έξι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας καριέρας στο μάρκετινγκ.

Το μάρκετινγκ είναι ένα ευέλικτο πεδίο, σε πολλούς τομείς

Το μάρκετινγκ χρησιμοποιείται σχεδόν από κάθε οργανισμό, τόσο εμπορικό όσο και δημόσιο, και η ποιότητα του μάρκετινγκ συχνά καθορίζει την επιτυχία ή την αποτυχία μιας επιχείρησης. Είτε είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, μια επωνυμία μόδας, μια διοίκηση, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή μια φιλανθρωπική οργάνωση, κάθε επιχείρηση χρειάζεται καλό μάρκετινγκ για να πετύχει και η καθεμία απαιτεί διαφορετική προσέγγιση για την προώθηση ή την πώληση.

Το εύρος των αποστολών που εκτελεί ένας έμπορος είναι τεράστιο. Μόλις περιοριζόταν στη διαφήμιση, τις σχέσεις με τον Τύπο και την προώθηση προϊόντων, το μάρκετινγκ έχει αλλάξει δραματικά με το Διαδίκτυο. Σήμερα, οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο: για να εργαστούν, να παίξουν, να κοινωνικοποιηθούν… και να αγοράσουν! Από εδώ και πέρα, το ψηφιακό μάρκετινγκ βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών των εταιρειών.

Το blogging και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο που οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τα εμπορικά σήματα και τις εταιρείες. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ και θα μπορούσατε να είστε στο επίκεντρο αυτής της εξέλιξης.

Στο περασμα του χρονου, το πεδίο των διαπραγματευτών έχει επεκταθεί σημαντικά : μάρκετινγκ δεδομένων, κοινωνικό μάρκετινγκ, αφήγηση ιστοριών, μάρκετινγκ μέσω email ή SMS, μάρκετινγκ επιρροής, μάρκετινγκ συνεργατών, SEO, επαυξημένη πραγματικότητα κ.λπ., και κάθε χρόνο προστίθενται νέες εξειδικεύσεις.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ είναι γενικός που καλύπτει πολλούς τομείς. Σε επαφή με πολλούς ειδικούς, πρέπει να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε τομέα και πώς επηρεάζουν ο ένας τον άλλον. Το να μπορείς να οδηγήσεις σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, στην οποία όλες αυτές οι δραστηριότητες συντονίζονται, αποτελεί προϋπόθεση για να θεωρηθείς αξιόπιστος και επιτυχημένος.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπαίδευση στο μάρκετινγκ Είναι επομένως απαραίτητο να κατακτήσετε τις διαφορετικές πτυχές ενός εξαιρετικά πλούσιου επαγγέλματος και να κερδίσετε αξιοπιστία.

Το μάρκετινγκ προσφέρει μεγάλη ποικιλία ρόλων και ευθυνών

Η εργασία στο μάρκετινγκ προσφέρει πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μπορείτε να ξεκινήσετε ως γενικός ή να επιλέξετε να ειδικευτείτε σε έναν από τους δύο κλάδους. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε μια θέση εργασίας ως διαχειριστής κοινότητας, συντάκτης ιστού, γραφίστας, ειδικός SEO ή SEA, διοργανωτής εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιντεογράφος ή podcaster ή ακόμα και αναλυτής δεδομένων ή ανάπτυξη χάκερ.

Οι αγορές και οι πελάτες αλλάζουν συνεχώς. Αυτό που λειτούργησε χθες μπορεί να είναι ξεπερασμένο αύριο. Η μόδα αλλάζει, οι μηχανές αναζήτησης τροποποιούν τους αλγόριθμους τους και ο αριθμός των παικτών σε μια δεδομένη αγορά μπορεί να κυμαίνεται. Ως διευθυντής μάρκετινγκ, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις τελευταίες τάσεις και να μελετάτε το κοινό-στόχο σας.

Το να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες βέλτιστες πρακτικές είναι μια πρόκληση, αλλά είναι επίσης συναρπαστικό επειδή είστε συνεχώς σε επιφυλακή αντί να επαναπαύεστε στις δάφνες σας. Οι πιο επιτυχημένοι έμποροι σε ανταγωνιστικές αγορές είναι εκείνοι που συνεχώς ερευνούν, δοκιμάζουν και καινοτομούν.

Η καριέρα μάρκετινγκ δίνει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων και μεθόδων για συνδυασμό να διασφαλίζει την εκτέλεση των ενεργειών του.

Όποια και αν είναι τα δυνατά σας σημεία, σίγουρα θα υπάρχει κάτι που σας ταιριάζει.

Κοινωνικό και συνεργατικό μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ είναι ανθρωποκεντρικό. Ο ρόλος του μάρκετινγκ είναι να καταλάβει πώς να αλληλεπιδράσει με το κοινό του, αλλά και να συνεργαστεί καλά εσωτερικά, να βρει τις καλύτερες ιδέες για καμπάνιες.

Το μάρκετινγκ είναι η τέλεια καριέρα για όποιον θέλει να αναπτύξει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, να συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους και να μάθει συνεχώς.

Μάρκετινγκ: είσαι επιστήμη;

Ο δημιουργικός έμπορος ξέρει πώς να προσελκύει το κοινό του σε συναισθηματικό επίπεδο. Οι λέξεις ή οι εικόνες είναι τα δυνατά σημεία του. Οι προσπάθειές του κινδυνεύουν να αποβούν μάταιες αν δεν απευθυνθεί στο σωστό κοινό.

Εδώ μπαίνει το επιστημονικό μάρκετινγκ, αναλύοντας τα δεδομένα και δημιουργώντας πρόσωπα αγοραστών που αποτελούνται από τα χαρακτηριστικά των καλύτερων πελατών του. Καθοδηγούμενος από ακριβή δεδομένα, ο έμπορος είναι σε θέση να προσδιορίσει τον πραγματικό του στόχο, να ξέρει πού να βρει τους πελάτες του και πώς να τους προσελκύσει.

ποικιλία επαγγελμάτων μάρκετινγκ

Ένας αναπτυσσόμενος τομέας και πολλές ευκαιρίες εργασίας

Το μάρκετινγκ είναι ένας κλάδος που ανθεί. Η συνεχής εξέλιξη των τεχνολογιών και των τεχνικών μάρκετινγκ είναι συναρπαστική και προσφέρει συνεχώς ανανεωμένες ευκαιρίες σταδιοδρομίας είτε θέλετε να εστιάσετε στη διαχείριση, τα δεδομένα, το σχεδιασμό προϊόντων, τη συγγραφή, εκδηλώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα.

Επιχειρηματικό μάρκετινγκ

Πολλοί έμποροι συμμετέχουν ομάδα μάρκετινγκ μιας εταιρείας, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή υπηρεσία του δημόσιου τομέα. Συχνά ξεκινούν ως ασκούμενοι ή βοηθοί μάρκετινγκ, εξοικειώνονται έτσι με τις διάφορες εργασίες μάρκετινγκ. Στη συνέχεια, ανεβαίνοντας τη σκάλα, γίνονται συντονιστές ή διαχειριστές επωνυμίας ή προϊόντων.

μάρκετινγκ πρακτορείου

Ορισμένοι έμποροι προτιμούν ξεκινήστε σε ένα πρακτορείο, να αποκτήσουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών και μεγάλη έκθεση σε οργανισμούς από διαφορετικούς τομείς. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως ξεκινούν ως διαχειριστές έργου, με πολλά επίπεδα προόδου. Οι θέσεις αγοραστών μέσων ή διαχείρισης λογαριασμού θα ταιριάζουν σε όσους έχουν έντονο γούστο για διαχείριση, διαπραγμάτευση και χρηματοδότηση.

Επαγγελματική εξέλιξη

Το μάρκετινγκ προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να προχωρήσετε σε υψηλότερες θέσεις. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν ιεραρχικά τμήματα μάρκετινγκ, που κυμαίνονται από ασκούμενους έως διευθυντές μάρκετινγκ. Ομοίως, οι αντιπροσωπείες έχουν δομές με ποικίλους ρόλους μάρκετινγκ.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να προχωρήσετε στον ρόλο σου, Η συνεχής εκπαίδευση είναι πλεονέκτημακαθώς και απόκτηση επιπλέον πιστοποιήσεων ή απόκτηση εμπειρίας σε ορισμένες ειδικότητες.

νομαδικό μάρκετινγκ

Όλο και περισσότεροι δημιουργικοί επαγγελματίες ή επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ επιλέγουν τον δρόμο του ψηφιακού νομαδισμού (ψηφιακός νομάδας) γιατί τους επιτρέπει να επιλέγουν τις δικές τους ώρες εργασίας και να απολαμβάνουν πραγματική ευελιξία. Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες καταφέρνουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα από ό,τι σε έναν παρόμοιο παραδοσιακό ρόλο.

Οι μισθοί μάρκετινγκ είναι ανταγωνιστικοί

Η έκρηξη στον κλάδο του μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα χωρίς έκπληξη ελκυστικούς μισθούς, ακόμα και στο ξεκίνημα μιας καριέρας.

Στη Γαλλία, ο διάμεσος μισθός για μια θέση διευθυντή μάρκετινγκ είναι περίπου 3.500 έως 4.000 ευρώ μικτά το μήνα (πηγή Hellowork). Ένας νεαρός έμπορος στην αρχή της καριέρας του μπορεί να αναμένει να κερδίζει 2.500 έως 3.000 ευρώ μεικτά το μήνα.

Καλό αυτό οι αποδοχές ποικίλλουν από τη μια ειδικότητα στην άλλητο μάρκετινγκ είναι ένας κλάδος που γνωρίζει οικονομική άνθηση και η ζήτηση για ορισμένες εξειδικεύσεις, ειδικά στο ψηφιακό μάρκετινγκ, είναι μεγάλη!

Ως αποτέλεσμα, βελτιώνοντας συνεχώς τις δεξιότητες και την εμπειρία σας, μπορείτε να διεκδικήσετε γρήγορα υψηλούς μισθούς, με ενδιαφέρον επίπεδο ευθύνης.

Εξαιρετική ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Γενικά, Οι καριέρες μάρκετινγκ ευνοούν την εργασία από το σπίτι ή το ευέλικτο ωράριο. Με την εξάπλωση των διαδικτυακών εργαλείων επικοινωνίας, οι έμποροι μπορούν ουσιαστικά να εργαστούν από οπουδήποτε, αρκεί να έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Η ευελιξία της εξ αποστάσεως εργασίας

Από τώρα και στο εξής, πολλές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης. Μια μεγάλη πρόοδος, ακόμα κι αν σε πολλούς επαγγελματίες του μάρκετινγκ αρέσει να έρχονται τακτικά στο γραφείο για να βρουν τη συνεργατική ενέργεια και την εξομοίωση των συνεδριών καταιγισμού ιδεών.

Η εργασία από το σπίτι πιθανότατα δεν είναι ωφέλιμη για όλους, αλλά με καλή συγκέντρωση και καλή διαχείριση του χρόνου, έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα: λιγότερο αγχωτικό περιβάλλον, λιγότερους περισπασμούς, χωρίς καθημερινές μετακινήσεις και περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας ή την οικογένειά σας.

Ο κλάδος του μάρκετινγκ είναι διασκεδαστικός, δημιουργικός και συνεχώς μεταβαλλόμενος!

Το μάρκετινγκ είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς κλάδους, απαιτώντας συνεχώς νέες ιδέες και καινοτόμους τρόπους να κάνεις πράγματα. Όχι μόνο για να βρείτε πιο αποτελεσματικές μεθόδους, αλλά και για να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να κερδίσετε τον ανταγωνισμό. Η δημιουργικότητα εφαρμόζεται με χίλιους τρόπους, από τη στρατηγική μέχρι τη λεπτομέρεια του κειμένου και των εικόνων που θα χρησιμοποιηθούν.

Χάρη στο ψηφιακό, Το μάρκετινγκ ζει σε συναρπαστικές εποχές, με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες. Οι προκλήσεις, αλλά και οι ανταμοιβές, δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες.

Το μάρκετινγκ εξελίσσεται συνεχώς : από το εισερχόμενο μάρκετινγκ έως το επηρεασμό του μάρκετινγκ μέσω επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης. Μια καριέρα στο μάρκετινγκ δεν είναι ποτέ βαρετή και πρέπει να ενημερώνετε συνεχώς τις γνώσεις σας και να προκαλείτε τον εαυτό σας να «μείνετε στο παιχνίδι». Έτσι, αν σας αρέσει η κίνηση, οι αλλαγές και οι προκλήσεις… μια καριέρα στο μάρκετινγκ είναι για εσάς!

Bir cevap yazın