6 θετικές αλλαγές στη ζωή για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο

2
6 θετικές αλλαγές στη ζωή για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο

Αυτή η ανάρτηση είναι σε συνδυασμό με το TEMPUR® αλλά όλες οι σκέψεις είναι δικές μου.

Η ζωή σε lockdown είχε σημαντικές επιπτώσεις. Για πολλούς από εμάς υπήρχε μια τεράστια επιθυμία να αλλάξουν τα πράγματα είτε ήταν η εκμάθηση μιας γλώσσας, η συγγραφή ενός βιβλίου, η προσαρμογή ή εναλλακτικά η ανάπτυξη μιας νέας νοοτροπίας ή η θετική νοητική στάση. Για μένα το να ξεπεράσω το lockdown με ένα δραστήριο νήπιο ήταν ο νούμερο ένα στόχος, αλλά οι τακτικοί αναγνώστες θα ξέρουν ότι μόλις ολοκληρώνω επίσης ένα τεράστιο έργο για να ανανεώσω πλήρως το σπίτι μου, μια επιλογή που εν μέρει γεννήθηκε από το lockdown.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το περιβάλλον της ζωής σας δεν είναι μόνο σημαντικό αισθητικά, αλλά ο σχεδιασμός ενός δωματίου μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη διάθεση και την ψυχική σας κατάσταση. Αν είδατε το σπίτι μου πριν από τις φωτογραφίες, θα δείτε ότι το σαλόνι μας ήταν γεμάτο με πολύ έντονα ροζ, πορτοκαλί ξύλο και τραχιά μαύρα – το εντελώς αντίθετο από το χαλαρωτικό καταφύγιο που θα έπρεπε να είναι το σπίτι σας. Περιττό να πω ότι όταν έμεινα κολλημένος στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown, μου έκανε το μυαλό!

Η κρεβατοκάμαρά μας ήταν μια ολική κατάσταση – είχε χαλάσει ένας προηγούμενος διακοσμητής εσωτερικών χώρων και ας είμαστε ειλικρινείς οι πολλαπλές αποχρώσεις του γκρι, τα καλώδια που κρέμονταν έξω από τους τοίχους και τα πλαστικά κομοδίνα δεν ήταν καλά για το φενγκ σούι μου! Τώρα η κρεβατοκάμαρά μας έχει μεταμορφωθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της ανακαίνισής μας και μπορώ ειλικρινά να πω ότι είναι η κρεβατοκάμαρα των ονείρων μου, το καταφύγιό μου και το καταφύγιό μου. Όπως γνωρίζετε, λατρεύω ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά πάντα ανυπομονώ να επιστρέψω στο κρεβάτι μου! Ποτέ δεν ήμουν υπέροχος ύπνος, αλλά το δωμάτιο και ο χώρος ύπνου μου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώνουν τη διάθεσή μου και να βελτιστοποιούν τον ύπνο μου. Δείτε πώς:

1. Χρώματα που ευνοούν έναν καλό ύπνο

Η προηγούμενη κρεβατοκάμαρά μου ήταν πολύ γκρίζα και στην ψυχολογία του χρώματος το γκρι έχει αρνητικές συσχετίσεις με το ότι είμαι ψυχρός και αφιλόξενος και προκαλεί συναισθήματα κατάθλιψης και ατονίας. Απογυμνώσαμε εντελώς το δωμάτιο από το γκρι και επικεντρωθήκαμε στο να φέρουμε ουδέτερους τόνους με νότες ροζ ρουζ – ένα χρώμα που σχετίζεται με το καταπραϋντικό.

Έχουμε πολλούς καφέ τόνους στο δωμάτιο μέσω φυσικού ξύλου και μπρούτζου και η χρήση αυτού του χρώματος που σχετίζεται με τη φύση προκαλεί συναισθήματα δύναμης, ασφάλειας και ασφάλειας. Το καφέ σε συνδυασμό με πολύ ανοιχτόχρωμους τοίχους δίνει στο χώρο μια πολύ χαλαρωτική και χαλαρωτική αίσθηση. Φυσικά, το πολύ λευκό μπορεί να αισθάνεται αποστειρωμένο, αλλά επιλέγουμε έναν πολύ διακριτικό υπόλευκο τόνο για να διατηρήσουμε τη ζεστασιά ενώ ταυτόχρονα κάνουμε το δωμάτιο πολύ ελαφρύ και φωτεινό.

2. Κλινοσκεπάσματα

Για μένα, το κρεβάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός καλού βραδινού ύπνου. Προσωπικά, πρέπει να έχω πολύ μαλακό κλινοσκεπάσματα και ο σωστός αριθμός κλωστών είναι αδιαπραγμάτευτος – ναι, μπορεί να είναι ακριβό, αλλά περνάτε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής σας στο κρεβάτι σας που νομίζω ότι είναι μια σημαντική επένδυση. Οι φυσικές ίνες είναι βασικές γιατί βοηθούν το δέρμα να αναπνέει και να ρυθμίζει τη θερμοκρασία. Έχω μόνο λευκά σεντόνια, καθώς τα βρίσκω πολύ απλά, καθαρά και χαλαρωτικά, δεν είναι τυχαίο ότι τα σεντόνια του ξενοδοχείου είναι συνήθως λευκά!
Μου αρέσει να στρώνω το κρεβάτι μου καθημερινά. Ξέρω ότι για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι μια αγγαρεία, αλλά πραγματικά διαρκεί μόνο τριάντα δευτερόλεπτα και ειλικρινά με προετοιμάζει για τη μέρα και ανυπομονώ να μπαίνω στα σεντόνια μου κάθε βράδυ.

Εκτός από τα υπέροχα κλινοσκεπάσματα, ένα μαξιλάρι υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό βραδινό ύπνο. Αφρολεξ μνήμης Τα μαξιλάρια θεωρούνται ευρέως ότι παρέχουν την καλύτερη υποστήριξη και α μαξιλάρι από το Tempur θεωρείται το καλύτερο στην αγορά. Οι Tempur είναι στην πραγματικότητα οι αρχικοί δημιουργοί του memory foam και εφευρέθηκαν από τη NASA τη δεκαετία του 1970 για να προστατεύουν τους πιλότους κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών πτήσεων! Ένα στρώμα ή μαξιλάρι με αφρό μνήμης προσαρμόζεται στο σώμα σας για να μειώσει τη μεταφορά κίνησης και την πίεση και να παρέχει άνεση προσαρμοζόμενος στο σώμα σας. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι που αντιστοιχεί στη θέση ύπνου σας όπως π.χ πλαϊνό μαξιλάρι ύπνου ή ένα που είναι προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες σας, όπως το μαξιλάρι για τον πόνο στον αυχένα . Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν να σκαρφαλώνω σε ένα κρεβάτι με το τέλειο κλινοσκεπάσματα και το τέλειο μαξιλάρι – νιώθω σαν να βρίσκομαι στο Cloud 9!

3. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι ένας απίστευτα σημαντικός παράγοντας για να προσθέσετε ζεν στον χώρο ύπνου σας. Είμαι τυχερός που έχω παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στο δωμάτιό μου για να προσκαλέσω σε όλο το φυσικό φως. Όσον αφορά τον τεχνητό φωτισμό, αυτό σχεδιάστηκε προσεκτικά στην κρεβατοκάμαρα και στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Καταργήσαμε τους πολλαπλούς προβολείς στην οροφή και αντ’ αυτού εισαγάγαμε ένα ταμείο για να παρέχουμε πιο διακριτικό φωτισμό.

Επιλέξαμε αυτά τα κρεμαστά φωτιστικά για τα πλαϊνά του κρεβατιού, τα οποία όχι μόνο είναι όμορφα, αλλά παρέχουν μια διακριτική λάμψη που δεν ταιριάζει με τις δονήσεις του δωματίου. Στην πραγματικότητα, αντικαταστήσαμε όλα τα φώτα μας με LED που είναι καλύτερα για το περιβάλλον και την υγεία σας, καθώς μιμούνται το φυσικό φως και προάγουν τον κανονικό κιρκάδιο ρυθμό.

Προσθέσαμε αυτούς τους μεγάλους καθρέφτες αντίκες που βοηθούν επίσης να αναπηδήσει το φως γύρω από το δωμάτιο και να ενισχύσει την εμπειρία του φυσικού φωτός.

Αντίθετα, είναι σημαντικό να εξαλείφετε το φως τη νύχτα για έναν καλό βραδινό ύπνο. Ως κάποιος που κοιμάται ελαφρά, χρειάζομαι το απόλυτο σκοτάδι και φυσικά αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τόσο μεγάλα παράθυρα. Έχοντας αυτό κατά νου, χρησιμοποιήσαμε ένα βαρύ, φοδραρισμένο υλικό κουρτίνας και συμπεριλάβαμε επιπλέον διάφανα πίσω από το υλικό. Οι κουρτίνες λειτουργούν με ηλεκτρική τροχιά και ανοίγουν πολύ γρήγορα και εύκολα.

4. Απολύμανση του χώρου

Ένα σημαντικό μέρος της ανακαίνισης του σπιτιού μας ήταν ακατάστατο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σπίτι από έξω προς τα μέσα και μέρος αυτού ήταν να απαλλαγούμε από όλα τα κομμάτια που δεν «πυροδοτούν τη χαρά». Η διάσημη Marie Kondo τονίζει τα θετικά αποτελέσματα της περιποίησης και της δημιουργίας ενός πιο καθαρού και πιο χαρούμενου σπιτιού. Ομολογουμένως ο κύριος S και εγώ είμαστε τρομεροί, καθώς και οι δύο είμαστε αρκετά νοσταλγοί για τα πράγματα, αλλά έχουμε κάνει πολλά θετικά βήματα για να αποκαταστήσουμε τη ζωή μας και να διατηρήσουμε τα όμορφα δωμάτιά μας τακτοποιημένα. Βρίσκομαι ουσιαστικά στη διαδικασία να οργανώσω τον χώρο επαγγελματικά!

Το να ξεφορτωθώ πολλά από τα περιττά πράγματα μας έχει ήδη μειώσει το άγχος μου και το να μην είμαι περιτριγυρισμένος με τόσα πολλά τυχαία πράγματα στο δωμάτιό μου ειλικρινά με βοηθά να κοιμάμαι καλύτερα.

Περιορίσαμε επίσης τα έπιπλα στο ελάχιστο – είναι ούτως ή άλλως ένα μεγάλο δωμάτιο και αισθάνεται ακόμα πιο ευρύχωρο με λιγότερα έπιπλα και πολλούς ανοιχτούς χώρους. Διατηρήσαμε επίσης ένα επίπεδο συμμετρίας με το κεφαλάρι, τον φωτισμό και τα κομοδίνα, ώστε να μην προκαλεί τίποτα στο μάτι.
Ενσωματώσαμε έναν καναπέ με τραπεζάκι για να προσθέσουμε έναν δευτερεύοντα χώρο ή γωνιά ανάγνωσης για αυτό το πρόσθετο στοιχείο προσωπικής πολυτέλειας.

5. Αλλά Keep it Cozy

Αν και ήταν σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε τον χώρο μινιμαλιστικό, τακτοποιημένο και ακατάστατο, ήταν επίσης σημαντικό να μην φαίνεται σπαρταριστός. Πετύχαμε μια ζεστή εμφάνιση τοποθετώντας πολλές υφές υφασμάτων και φυσικό υλικό, για παράδειγμα τα παχουλά μαξιλάρια και το απαλό ριχτάρι. Αυτά τα υλικά με υφή βοηθούν επίσης στην απορρόφηση του θορύβου, καθώς και ηχομόνωση του δωματίου που είναι ζωτικής σημασίας σε ένα διαμέρισμα στο κεντρικό Λονδίνο.

Προσεκτικά επιλεγμένα στολίδια και ψεύτικα λουλούδια προσθέτουν ακριβώς το σωστό επίπεδο σχεδίασης διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση ηρεμίας. Το να έχω φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικό για μένα, γι’ αυτό κρατάω ένα ζευγάρι στο κομοδίνο μου και λατρεύω αυτές τις υπενθυμίσεις ευτυχισμένων αναμνήσεων και απλώς προσθέτει στο πιο χαρούμενο περιβάλλον που έχω καλλιεργήσει σε αυτό το δωμάτιο.

6. Άρωμα

Ενσωματώσαμε χαλαρωτικά αρώματα στο δωμάτιο – στην πραγματικότητα, όποιος μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα σχολιάζει πόσο όμορφα μυρίζει. Προσωπικά μου αρέσει να έχω διαχυτές γύρω από το σπίτι και νομίζω ότι δίνει στο δωμάτιο ένα όμορφο άρωμα, ήρεμη ατμόσφαιρα και φαίνεται επίσης όμορφο. Οι χαλαρωτικές μυρωδιές είναι σχεδόν σαν να βρίσκεστε σε ένα σπα!

Αυτοί είναι οι έξι τρόποι με τους οποίους έχω κάνει την κρεβατοκάμαρά μου πιο ευνοϊκή για έναν υπέροχο ύπνο. Ποια είναι τα δικά σας;

Bir cevap yazın