10 έξυπνες χρήσεις των social media για επιχειρήσεις

0
10 έξυπνες χρήσεις των social media για επιχειρήσεις

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας τόπος ανταλλαγής και πολύ χρήσιμης προβολής για τις εταιρείες. Οι καταναλωτές αναζητούν έμπνευση και μοιράζονται τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους, καλές ή κακές. Συχνά κάνουν την πρώτη τους εντύπωση για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας πριν καν έρθουν σε άμεση επαφή μαζί σας. Πώς λοιπόν διαχειρίζεστε αυτό το κανάλι επικοινωνίας; Το έχετε ενσωματώσει στη στρατηγική μάρκετινγκ σας;

Ο αριθμός των χρηστών των social media παγκοσμίως φτάνει τα εντυπωσιακά 4,62 δισεκατομμύρια. Περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι λοιπόν προφανές ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κινητοποιούν μεγάλο αριθμό πολιτών και καταναλωτών… και των μελλοντικών σας πελατών!

Αυτό σημαίνει ότι αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης και δεν εστιάσετε στην οικοδόμηση της παρουσίας της επωνυμίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πολύ πιθανό να δείτε δυνητικούς πελάτες να επιλέγουν έναν από τους ανταγωνιστές σας που θα ήταν πιο δραστήριοι εκεί.

μέσα κοινωνικής δικτύωσης 1

Πάντα εκπλήσσομαι με το πόσο οι επιχειρηματίες παραμελούν αυτό το κανάλι επικοινωνίας.

Αλλά, ταυτόχρονα, ξέρω ότι μπορεί πολύ γρήγορα να σε κυριεύσει το απίστευτο τσουνάμι περιεχομένου ανομοιόμορφης ποιότητας. Συμβουλές, συμβουλές, εργαλεία και κριτικές προϊόντων και υπηρεσιών αφθονούν στο Facebook, το Instagram, το Twitter, το YouTube ή σε ιστολόγια. Όλοι συναγωνίζονται για το ολοένα και πιο περιορισμένο μερίδιο προσοχής των καταναλωτών που ζητούνται υπερβολικά.

Δεν είναι εύκολο σε αυτές τις συνθήκες να βρεις τη σωστή στρατηγική για να επωφεληθείς από αυτό το υπέροχο ηχητικό σανίδι.

Σε αυτό το άρθρο, σας προτείνω να εξετάσετε δέκα έξυπνους τρόπους χρήσης των κοινωνικών δικτύων για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Οδηγήστε την επισκεψιμότητα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα

Μόλις ξεκινήσατε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και αναρωτιέστε πώς να το κάνετε ορατό; Αντιμέτωποι με τα μεγαθήρια του ηλεκτρονικού εμπορίου, δεν είναι εύκολο να βρεις μια θέση στον ήλιο!

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι απαραίτητα σε αυτή την περίπτωση. Η απίστευτη ακρίβεια των στοχευμένων διαφημίσεων στο Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε γρήγορα την επισκεψιμότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Με περισσότερους από 1,4 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Facebook κάθε μέρα, το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν πελάτες ή όχι. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα απευθυνόμενοι σε άτομα που είναι πιθανό να αγοράσουν τα προϊόντα σας και να τους κάνουν να το θέλουν. Και για αυτό, πρέπει επιτακτικά να στοχεύσετε το σωστό άτομο (και επομένως να έχετε σκεφτεί ποιος είναι ο μελλοντικός πελάτης σας) με το σωστό περιεχόμενο (τη σωστή προσφορά).

Αν αναρωτιέστε ποια πλατφόρμα(ες) να χρησιμοποιήσετε, οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι. Το τρίο Whatsapp, Instagram, Facebook βρίσκεται πολύ μπροστά από όλα τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πωλήσεις B2C, ενώ το LinkedIn θα είναι το μέσο της επιλογής σας στο B2B.

μέσα κοινωνικής δικτύωσης 2

Δημιουργήστε βίντεο για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του κοινού

Έχει επαναληφθεί σε όλες τις συχνότητες εδώ και χρόνια, τα βίντεο είναι ένα πολύ δημοφιλές περιεχόμενο για τους χρήστες του Διαδικτύου. Και δεν χρειάζεται να κάνετε ακριβές ή περίπλοκες ρυθμίσεις για να προσελκύσετε πελάτες.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα βίντεο για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και να αυξήσετε το κοινό σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μοιραστείτε μια αυθεντική παρασκηνιακή ματιά στην επιχείρησή σας. Τεκμηριώστε την κυκλοφορία του επόμενου προϊόντος σας. Δείξτε στους ακολούθους σας πώς είναι να εργάζεστε για την εταιρεία σας κ.λπ.

Καλό να ξέρω : Οι αλγόριθμοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί. Τώρα προτιμούν το περιεχόμενο βίντεο από άλλες μορφές. Απλώς κοιτάξτε τον μέσο χρόνο που αφιερώνεται στο YouTube και την απίστευτη άνοδο του TikTok για να πειστείτε.

μέσα κοινωνικής δικτύωσης 3

Λάβετε έγκριση από επιρροές και κριτικές πελατών

Η εύρεση και η πεποίθηση επηρεαστών για την προβολή του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρο. Πράγματι, εάν επικυρωθεί δημόσια από έναν ειδικό ή έναν επιρροή στη θέση σας, οι πωλήσεις σας μπορεί να εκτοξευθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακόμα κι αν οι επιρροές υφίστανται συχνά κριτική, ο αντίκτυπός τους στη συμπεριφορά των καταναλωτών παραμένει πραγματικός. Σύμφωνα με την πλατφόρμα Influencer Hivency, το 94% των καταναλωτών λέει ότι μια θετική κριτική τους ενθαρρύνει να αγοράσουν.

Στοιχεία μάρκετινγκ επιρροών 2021 – 1

Ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να πουν τη γνώμη τους

Οι καταναλωτές βασίζονται σε συστάσεις. Ερευνούν κριτικές για μια μάρκα, προϊόν ή υπηρεσία και βασίζουν τις αποφάσεις τους σε αυτήν την έρευνα.

Τέχνασμα : Ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Οικοδομούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία για την επωνυμία σας και προάγουν την αφοσίωση. Η κοινή χρήση κριτικών ή μαρτυριών πελατών δείχνει στο κοινό σας τι πιστεύουν οι άνθρωποι για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

μέσα κοινωνικής δικτύωσης 6

Παρακολουθήστε τους ανταγωνιστές σας

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τους ανταγωνιστές σας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις τους και να εμπνευστείτε από αυτές. Θα δείτε τι είδους περιεχόμενο δημοσιεύουν και πώς αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές τους.

Μάθετε από τους ανταγωνιστές σας, ειδικά αν αποδίδουν καλύτερα από εσάς. Μάθετε, αλλά μην τα αντιγράψετε ή ακολουθήστε απλώς. Μάθετε από τις επιτυχίες και τα λάθη τους. Και μην ξεχάσετε να αναλύσετε τον εαυτό σας και να δείτε πού βρίσκεστε σε σχέση με αυτούς.

Τέχνασμα : Η παρακολούθηση των αναφορών των ανταγωνιστών σας μπορεί να αποκαλύψει αδύναμα σημεία στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους ή προβλήματα που θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να λύσετε, τα οποία θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν στην απόκτηση νέων πελατών. Για να μην ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτό, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Hootsuite, το Sprout Social ή το Agorapulse.

μέσα κοινωνικής δικτύωσης 7

Δώστε προσοχή στις τάσεις

Η προσοχή σε δημοφιλή ή επαναλαμβανόμενα θέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι καλή ιδέα για να κατανοήσετε τι αναζητούν οι άνθρωποι όταν συνδέονται στα κοινωνικά κανάλια τους. Μπορείτε έτσι να δημιουργήσετε περιεχόμενο που απηχεί τις ανησυχίες ή τις επιθυμίες της στιγμής.

στόχοι δασολόγων

Αναπτύξτε την εμπιστοσύνη των πελατών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πλατφόρμα προώθησης και πωλήσεων. Σας δίνουν την ευκαιρία να χτίσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι σας επιτρέπουν να μιλάτε απευθείας με τους πελάτες και τους θαυμαστές σας. Μπορείτε έτσι να δημιουργήσετε ποιοτικούς δεσμούς, αντί να προσπαθείτε με κάθε κόστος να πουλήσετε.

Αλλά η εμπιστοσύνη είναι ένα σπάνιο αγαθό που πρέπει να κερδηθεί. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στα προφίλ σας είναι αυθεντικό, μοναδικό, σχετικό και ελκυστικό για το κοινό σας.

Τέχνασμα : Όπως τα εστιατόρια, φανταστείτε ένα εβδομαδιαίο μενού. Κάτι που θα κρατούσε τους πελάτες σας να επιστρέφουν στον ιστότοπό σας, στον λογαριασμό σας στο Insta ή στη σελίδα σας στο Facebook. Δημοσιεύστε τακτικά και μοιραστείτε την πρόοδο και τη ζωή της επιχείρησής σας.

Η απάντηση σε ερωτήσεις μπορεί επίσης να οδηγήσει τους ανθρώπους να μάθουν για την επιχείρησή σας. Πολλά εργαλεία, όπως το Sprout Social και το Agorapulse, ενσωματώνουν την κοινωνική ακρόαση και σας βοηθούν να παρακολουθείτε ερωτήσεις και λέξεις-κλειδιά που αντικατοπτρίζουν καλύτερα τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται πραγματικά οι πελάτες σας.

Τέχνασμα : Η κοινωνική ακρόαση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε απογοητευμένους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις στον κλάδο σας. Δημιουργήστε αναζητήσεις hashtag ή λέξεων-κλειδιών για να βρείτε άτομα που μπορεί να γίνουν πελάτες αργότερα. Οι Ειδοποιήσεις Google είναι δωρεάν και εύχρηστες.

πηγές+επωνυμίας+ανακάλυψης+Ιανουάριος+2022+πύλη δεδομένων

Διοργανώστε διαγωνισμούς, προσφορές

Είτε έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είτε μια επιχείρηση στην πόλη, οι προσφορές, οι διαγωνισμοί και τα δώρα είναι γενικά πολύ δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος δημιουργίας πωλήσεων ή προώθησης νέων προϊόντων.

Βοηθούν στην αύξηση του ποσοστού αφοσίωσης, επειδή οι άνθρωποι θα σας ακολουθήσουν με την ελπίδα να κερδίσουν κάτι. Και μερικοί μάλιστα θα μοιραστούν με ενθουσιασμό την ανακοίνωση διαγωνισμών ή προσφορών με τους φίλους τους.

Ενισχύστε την εξυπηρέτηση πελατών σας

Η παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι ειδοποιήσεις Google ενδέχεται να αποκαλύψουν ερωτήσεις ή ζητήματα εξυπηρέτησης πελατών. Φροντίστε να απαντάτε δημόσια σε μηνύματα. Οι καταναλωτές αναζητούν μια ποιοτική εμπειρία πελάτη.

Η προσθήκη μιας διάστασης υπηρεσίας στην κοινωνική στρατηγική σας μπορεί να είναι συντριπτική όταν οι πόροι είναι ήδη περιορισμένοι. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε chatbots.

Τέχνασμα : Χρησιμοποιήστε chatbots για να δώσετε γρήγορες απαντήσεις στο Twitter, το Facebook ή το Instagram. Μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκτός ωραρίου για μια απρόσκοπτη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.

μέσα κοινωνικής δικτύωσης 10

Δημιουργήστε μια αίσθηση κοινότητας

Ως άνθρωποι, χρειαζόμαστε συνδέσεις και αίσθηση του ανήκειν: αυτός είναι ο ρόλος της κοινότητας. Σχεδόν ενστικτωδώς αναζητούμε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις, ενδιαφέροντα και αίσθηση του χιούμορ. Και αυτές οι κάποτε τοπικές κοινότητες είναι πιο συχνά εικονικές σήμερα. Όπως ομάδες Facebook ή LinkedIn.

Τέχνασμα : Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αναπτύξετε την κοινότητά σας: κάντε ερωτήσεις (μέσω των ιστοριών σας στο Instagram ή στο Facebook). χρησιμοποιήστε μια λειτουργία συνομιλίας στον ιστότοπό σας. απαντήστε σε ερωτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα σχόλιά σας· προσφέρουν χρήσιμους πόρους. μοιραστείτε αυτό που σας ενθουσιάζει. να ακούσετε και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις της κοινότητας

Συμπερασματικά

Ένα είναι σίγουρο, ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει τα κοινωνικά δίκτυα. Οι πελάτες τους περνούν πολύ χρόνο εκεί και συχνά βρίσκουν πηγές έμπνευσης και κίνητρα για να αγοράσουν ένα ή άλλο προϊόν.

οι τύποι επηρεάζουν το dachat

Ορισμένες προσεγγίσεις που συζητούνται σε αυτό το άρθρο μπορεί να μην λειτουργούν για την επιχείρησή σας, επομένως θα χρειαστεί να δοκιμάσετε αυτές που σας φαίνονται πιο ελπιδοφόρες, στη συνέχεια να μάθετε από τα ευρήματά σας και να επαναλάβετε.

Και αν έχετε εμπνευσμένες εμπειρίες να μοιραστείτε, σας προσκαλώ να το κάνετε στα σχόλια.

Για περαιτέρω

Μερικά βιβλία για να μάθετε και να εμβαθύνετε το θέμα:

Bir cevap yazın