Το Izzy The Dolphin βρίσκει ένα για πάντα σπίτι στο θαλάσσιο ενυδρείο Clearwater

0
Το Izzy The Dolphin βρίσκει ένα για πάντα σπίτι στο θαλάσσιο ενυδρείο Clearwater

Λόγω της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, ο Izzy δεν μπορεί πλέον να ζει στην άγρια ​​φύση.

Izzy

Clearwater, FL (4 Νοεμβρίου 2022) – Το Clearwater Marine Aquarium (CMA) είναι τώρα το για πάντα σπίτι ενός νέου μη απελευθερώσιμου νεαρού ρινοδέλφινου. Εκτιμάται ότι είναι 5 ετών και είναι γνωστό ως “Izzy», το θηλυκό δελφίνι διασώθηκε τον Ιούνιο του 2022 από τους εταίρους της NOAA – το Texas Marine Mammal Stranding Network, το Texas State Aquarium και το SeaWorld San Antonio – μετά από χρόνια παράνομης ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που προκάλεσε την υγεία της σε βαθμό που να απαιτεί παρέμβαση και ιατρική προσοχή.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που η Izzy έχει τώρα ένα ασφαλές μέρος για να καλέσει το σπίτι και που θα υποστηρίξει κάτι», δήλωσε η Heidi Whitehead, Εκτελεστική Διευθύντρια του Texas Marine Mammal Stranding Network. «Η Izzy ανήκει στην άγρια ​​φύση, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειές μας να την προστατεύσουμε κατά τη διάρκεια των τριών ετών, συνήθιζε ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους και τις βάρκες, θέτοντας την σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρό, απειλητικό για τη ζωή της τραυματισμό».

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά μόνη της τον Δεκέμβριο του 2019 σε κανάλια δίπλα σε μια κοντινή γειτονιά στο North Padre Island, η Izzy έγινε ένα δημοφιλές αξιοθέατο όπου το κοινό την αναζητούσε για να κολυμπήσει, να οδηγήσει, να πηδήξει, να τη ταΐσει και να τη χαϊδέψει. Οι εμπειρίες τους μοιράζονταν μέσω των social media που ενθάρρυναν άλλους να αλληλεπιδράσουν μαζί της. Τελικά, ο Izzy, που πήρε το όνομά του από το νησί ή το Isla, άρχισε να δείχνει επικίνδυνες συμπεριφορές προς τους ανθρώπους και είχε σημάδια τραυματισμών που πιθανότατα προκλήθηκαν από σύγκρουση με σκάφος.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά αφαίρεσε την ικανότητα της Izzy να ζει με ασφάλεια στο φυσικό της περιβάλλον», δήλωσε η Kelly Martin, Αντιπρόεδρος Ζωολογικής Φροντίδας στο Clearwater Marine Aquarium. «Η ομάδα εμπειρογνωμόνων Animal Care μας είναι εξοικειωμένη με περιπτώσεις όπως του Izzy, καθώς η PJ επέδειξε συμπεριφορά που μπορεί επίσης να οφείλεται σε εξοικείωση με τον άνθρωπο. Θα πάρουμε το χρόνο μας με την Izzy και θα την αφήσουμε να μας πει πότε είναι έτοιμη να συστηθεί στη νέα της κοινωνική ομάδα με την Hope και τον Apollo», είπε ο Martin. «Πάνω από όλα, θέλουμε να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη και να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλής και υγιής».

Το Clearwater Marine Aquarium φιλοξενεί τέσσερα μόνιμα ρινοδέλφινα και δύο δελφίνια με τραχιά δόντια, όλα θεωρούνται μη απελευθερώσιμα και των οποίων οι ιστορίες χρησιμεύουν ως εκπαιδευτική ευκαιρία για τους επισκέπτες.

«Γνωρίζαμε ότι το Clearwater Marine Aquarium θα ταίριαζε πολύ για τον Izzy λόγω του έμπειρου προσωπικού φροντίδας ζώων, της ομάδας κτηνιάτρων, καθώς και λόγω της κοινωνικής ομάδας που έχει ήδη δημιουργηθεί με την Hope και τον Apollo», δήλωσε η Erin Fougères, Marine Mammal Stranding Program Administrator για το NOAA. . «Η αφοσίωση της CMA στην εκπαίδευση των καλεσμένων και των οπαδών της σχετικά με τα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από κάθε ιστορία των κατοίκων τους είναι ενθαρρυντική. Γνωρίζουμε ότι η εμπειρία του Izzy θα χρησιμεύσει για να διδάξει τους άλλους για τους κινδύνους της αλληλεπίδρασης με τα άγρια ​​δελφίνια. ”

Η Izzy ενώνει το νέο της pod στο Ruth & JO Stone Dolphin Complex στις εγκαταστάσεις του Clearwater Marine Aquarium στο Clearwater της Φλόριντα. Το 2020, η CMA άνοιξε μια επέκταση 80 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου οικοτόπου δελφινιών 1,5 εκατομμυρίου γαλονιού. Μάθετε περισσότερα στο cmaquarium.org.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Texas Marine Mammal Stranding Network, NOAA, SeaWorld San Antonio, Texas State Aquarium, Texas Parks and Wildlife, και τους ενδιαφερόμενους πολίτες του North Padre Island για τις ακούραστες προσπάθειές τους να προστατεύσουν την Izzy και να της πάρουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται. », δήλωσε ο Joe Handy, Διευθύνων Σύμβουλος του Clearwater Marine Aquarium. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την προσοχή και τη φροντίδα που έχει λάβει μέχρι τώρα και ανυπομονούμε να της δώσουμε το αγαπημένο, ασφαλές για πάντα σπίτι που της αξίζει».

Τα δελφίνια προστατεύονται ομοσπονδιακά βάσει του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών. Ο νόμος προβλέπει τόσο αστικές όσο και ποινικές κυρώσεις για παρενόχληση, τάισμα ή ενόχληση του ζώου. Παρακαλούμε δείτε τα άγρια ​​δελφίνια από μια ασφαλή απόσταση και μην ταΐσετε ή επιχειρήσετε να τα ταΐσετε – είναι παράνομο και επιβλαβές. Εάν δείτε ένα θαλάσσιο θηλαστικό σε κίνδυνο, μην επέμβετε. Καλέστε εκπαιδευμένους ανταποκριτές στο (877) WHALE-HELP. Παρακαλούμε μείνετε σε απόσταση ασφαλείας και, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, τραβήξτε φωτογραφίες για να τις μοιραστείτε με τους βιολόγους μόλις φτάσουν στη σκηνή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΑ Kelsy Long, Clearwater Marine Aquarium, [email protected].

###

Σχετικά με το Clearwater Marine Aquarium
Το Clearwater Marine Aquarium (CMA) είναι ένα μη κερδοσκοπικό 501(c)(3) κέντρο θαλάσσιας διάσωσης, αφιερωμένο στην έμπνευση του ανθρώπινου πνεύματος μέσω της ηγεσίας στην εκπαίδευση, την έρευνα, τη διάσωση, την αποκατάσταση και την απελευθέρωση. Με αποστολή να διατηρήσει το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή του, το CMA φιλοξενεί διασωθέντα δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, ποτάμιες ενυδρίδες, τσούχτρες, έναν καρχαρία νοσοκόμο και πολλά άλλα. Μέσω του Ινστιτούτου Έρευνας του Θαλάσσιου Ενυδρείου Clearwater, το CMA διεξάγει σημαντική παγκόσμια έρευνα που επικεντρώνεται στην προστασία των μανατίων, των δεξιών φαλαινών του Βορείου Ατλαντικού και των θαλάσσιων χελωνών. Η σημαντική ταινία Dolphin Tale (2011) και η συνέχειά της Dolphin Tale 2 (2014) παρουσιάζει τις αληθινές ιστορίες των διασωθέντων δελφινιών Winter and Hope, εμπνέοντας εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Η αποστολή και η δυνατότητα αλλαγής της ζωής των ανθρώπων διαφοροποιεί το Clearwater Marine Aquarium από οποιοδήποτε άλλο ενυδρείο στον κόσμο.

© 2022 Clearwater Marine Aquarium | 249 Windward Passage, Clearwater, FL 33767 | 727-445-1139 | 727-441-1790 | mission.cmaquarium.org | cmaquarium.org

Πιστεύουμε στη διατήρηση του περιβάλλοντος μας εμπνέοντας ταυτόχρονα το ανθρώπινο πνεύμα μέσω της ηγεσίας στη διάσωση, την αποκατάσταση και την απελευθέρωση της θαλάσσιας ζωής. περιβαλλοντική εκπαίδευση; έρευνα; και διατήρηση.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Φλόριντα 501(c)(3).

Bir cevap yazın