Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αγωγή της HSUS κατά του παραγωγού χοιρινού κρέατος Smithfield μπορεί να προχωρήσει · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αγωγή της HSUS κατά του παραγωγού χοιρινού κρέατος Smithfield μπορεί να προχωρήσει · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Το 2007, η Smithfield υποσχέθηκε να εξαλείψει τη χρήση κλουβιών κύησης για μητέρες χοίρους στην αλυσίδα εφοδιασμού της, αλλά οι χοίροι στις φάρμες Smithfield εξακολουθούν να περνούν πάνω από τη μισή ζωή τους σε αυτά τα κιβώτια, τα οποία είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν καν να γυρίσουν. Το HSUS

Αυτή την εβδομάδα, ένα δικαστήριο απέρριψε μια προσπάθεια της Smithfield Foods να απορρίψει την αγωγή της Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της εταιρείας για παραπλανητική περιγραφή στους πελάτες του τρόπου με τον οποίο μεταχειρίζεται τα μητρικά γουρούνια στην αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι η υπόθεσή μας μπορεί να προχωρήσει σε δίκη.

Όπως ορισμένες άλλες μεγάλες εταιρείες χοιρινού κρέατος, η Smithfield χρησιμοποιεί κιβώτια κύησης για τα θηλυκά γουρούνια που παράγουν απορρίμματα μετά από γέννα χοιριδίων. Αυτά τα χοιρίδια εκτρέφονται και θανατώνονται για να παράγουν το μπέικον, το ζαμπόν και άλλα χοιρινά προϊόντα που βρίσκονται σε καταστήματα και εστιατόρια. Αυτά τα κιβώτια είναι μόλις μεγαλύτερα από το σώμα ενός χοίρου και η χρήση τους είναι απίστευτα επιβλαβής για την ευημερία αυτών των έξυπνων, ευαίσθητων ζώων. Τα κιβώτια εγκλωβίζουν μεμονωμένα ζώα τόσο σφιχτά που τα γουρούνια δεν μπορούν καν να γυρίσουν ή να κάνουν περισσότερο από ένα βήμα μπροστά ή πίσω. Καθώς οι καταναλωτές έμαθαν για αυτήν την πρακτική, δικαίως άρχισαν να απαιτούν τον τερματισμό της.

Η αγωγή μας ισχυρίζεται ότι η Smithfield έχει παραπλανήσει στους καταναλωτές της ότι εξάλειψε τα κιβώτια κύησης για χοίρους στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Αυτό υποσχέθηκε ο Smithfield το 2007, το οποίο εμείς τότε επικροτήσαμε. Ξεκινώντας το 2018, Smithfield ισχυρίστηκε να έχει επιτύχει την υπόσχεσή της μετατρέποντας σε ένα σύστημα «ομαδικής στέγασης» στις φάρμες της για μητρικούς χοίρους. Στην πραγματικότητα, η Smithfield χρησιμοποιεί μια προσέγγιση που ανακυκλώνει τα μητρικά γουρούνια μεταξύ των κιβωτίων και της ομαδικής στέγασης, κρατώντας έγκυους χοίρους σε ακινητοποιημένα κιβώτια για εβδομάδες πριν «επιβεβαιώσουν» την εγκυμοσύνη τους.

Πιστεύουμε ότι είναι παραπλανητικό για τους καταναλωτές το να ισχυρίζεται δημόσια η Smithfield ότι έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και να χρησιμοποιεί την προηγούμενη υποστήριξή μας για τις υποσχέσεις της ως εργαλείο μάρκετινγκ, όταν συνεχίζει να κλειδώνει μητρικά γουρούνια σε απάνθρωπα κιβώτια κύησης. Σε απάντηση στην αγωγή μας, η Smithfield υποστήριξε ότι σε ορισμένες δηλώσεις της εταιρείας είχε περιγράψει τον συνεχή εγκλεισμό μητρικών χοίρων σε κιβώτια και επομένως δεν παραπλάνησε τους καταναλωτές. Έτσι, ο Smithfield ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια απέρριψε πλήρως την πρόταση του Smithfield. Το δικαστήριο συμφώνησε μαζί μας ότι οι διάφορες δηλώσεις του Smithfield σχετικά με την εξάλειψη της χρήσης τέτοιων κιβωτίων και για τον έπαινο μας για τις προηγούμενες υποσχέσεις του «θα μπορούσαν να παραπλανήσουν έναν λογικό καταναλωτή να πιστέψει ότι [Smithfield] δεν χρησιμοποιεί πλέον [gestation] κιβώτια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναπαραγωγής, κάτι που ομολογουμένως εξακολουθεί να κάνει». Ο δικαστής απέρριψε επίσης όλα τα άλλα νομικά επιχειρήματα του Smithfield για την απόρριψη της υπόθεσης.

Αυτή η νίκη σημαίνει ότι η υπόθεση θα προχωρήσει τώρα προς μια δίκη βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών της DC. Η Smithfield δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχυρίζεται ψευδώς ότι έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την καλή διαβίωση των ζώων ενώ δεν το έχει κάνει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο δικαστήριο, υπό την ηγεσία του Νόμου για την Προστασία των Ζώων της HSUS, για να δείξουμε ότι η Smithfield παρεξήγησε τη χρήση των κιβωτίων κύησης στο κοινό. Η μεγάλη γεωργία δεν μπορεί να αποφύγει το γεγονός ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα της φάρμας.

Αυτή η υπόθεση δεν είναι η μόνη μας μάχη στα δικαστήρια σχετικά με τον σκληρό εγκλεισμό των ζώων φάρμας. Μόλις αυτόν τον μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα σχετικά με την Πρόταση 12 της Καλιφόρνια, έναν νόμο ορόσημο που ψηφίστηκε το 2018 που απαγορεύει τον ακραίο περιορισμό μητρικών χοίρων, ορνίθων που γεννούν αυγά και μοσχαριών που εκτρέφονται για μοσχάρι στην Καλιφόρνια και απαγορεύει την πώληση χοιρινού κρέατος στην πολιτεία , αυγά και μοσχαρίσιο κρέας που προέρχονται από ακραίο περιορισμό. Τα κατώτερα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχει ήδη αποφανθεί υπέρ μας και επικύρωσε την Πρόταση 12, και αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου — ελπίζουμε, υπέρ των γουρουνιών.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Bir cevap yazın