Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μόλις άκουσε επιχειρήματα σε ιστορική υπόθεση για ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μόλις άκουσε επιχειρήματα σε ιστορική υπόθεση για ζώα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άκουσε επιχειρήματα σχετικά με τον πιο συνεπή νόμο που έχει ψηφιστεί ποτέ σε σχέση με τη μεταχείριση των ζώων φάρμας, την Πρόταση 12 της Καλιφόρνια. Σε αυτήν την πολιτεία, απαγορεύει τον ακραίο περιορισμό μητρικών χοίρων, ορνίθων που γεννούν αυγά και μόσχους που εκτρέφονται για μοσχαρίσιο κρέας, και απαγορεύει την πώληση χοιρινού κρέατος, αυγών και μοσχαριού από ακραίο περιορισμό. Το HSUS

Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άκουσε επιχειρήματα για τον πιο συνεπή νόμο που έχει ψηφιστεί ποτέ σε σχέση με τη μεταχείριση των ζώων φάρμας, την Πρόταση 12 της Καλιφόρνια. Ψηφίστηκε από ψηφοφόρους το 2018, η Πρόταση 12 απαγορεύει τον ακραίο περιορισμό μητέρων χοίρων, ορνίθων που γεννούν αυγά και μοσχαριών , και απαγορεύει την πώληση χοιρινού κρέατος, αυγών και μοσχαρίσιου κρέατος που προέρχονται από ακραίο περιορισμό.

Όλο και περισσότερες εταιρείες ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη δημόσια ζήτηση για βελτίωση της μεταχείρισης των ζώων, καταργώντας σταδιακά τη χρήση σκληρών μεθόδων εγκλεισμού, όπως τα κιβώτια κύησης για τους χοίρους και τα κλουβιά με μπαταρίες για κότες στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Αλλά η επισημοποίηση αυτού του δημόσιου αισθήματος σε νόμο είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τα ζώα, και γι’ αυτό η Πρόταση 12 ήταν ανάμεσα σε πολλά πρωτοποριακά μέτρα για να καταστεί παράνομος ο ακραίος περιορισμός των ζώων εκτροφής.

Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος, ορισμένα συμφέροντα της βιομηχανίας κρέατος μήνυσαν για να τον ανατρέψουν, προσπαθώντας να αναγκάσουν την Καλιφόρνια να πουλά σκληρά και επικίνδυνα προϊόντα που οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν να πωλούνται στην πολιτεία τους. Αντισταθήκαμε (και κερδίζαμε) σε κάθε βήμα, και τώρα που η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εμείς και πολλοί άλλοι αγωνιζόμαστε για να υποστηρίξουμε το νόμο για να διασφαλίσουμε ότι ο ανθρώπινος νόμος της Καλιφόρνια παραμένει άθικτος.

Η ακρόαση που έγινε σήμερα είναι το επόμενο βασικό βήμα σε μια μάχη για την καλή διαβίωση των ζώων εδώ και δεκαετίες. Τα επιχειρήματα που υποβλήθηκαν προς υποστήριξη της Πρότασης 12 συγκέντρωσαν επιτακτικούς λόγους για αυτόν τον κοινό νόημα νόμο για την καλή διαβίωση των ζώων και τη δημόσια υγεία.

Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Kitty Block μιλάει με τον Chris Green, εκτελεστικό διευθυντή του Animal Law and Policy Program στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, όταν το Δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα για τον πιο συνεπή νόμο που ψηφίστηκε ποτέ σε σχέση με τη μεταχείριση των ζώων εκτροφής, Πρόταση της Καλιφόρνια 12. Meredith Lee/The HSUS

Τα ισχυρά επιχειρήματα που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο για την υποστήριξη της Πρότασης 12 προέρχονταν από αξιόπιστους οργανισμούς, καταξιωμένους νομικούς και κτηνιατρικούς εμπειρογνώμονες και ισχυρές εταιρείες—μερικές από τις οποίες μπορεί να σας εκπλήξουν. Για παράδειγμα, προήλθε μια συνοπτική δήλωση που υποστηρίζει το νόμο Perdue Premium Meat Company, Inc., η οποία υποστηρίζει ότι οι προνοητικοί παραγωγοί χοιρινού κρέατος είναι ικανοί και πρόθυμοι να εκπληρώσουν τα πρότυπα της Πρότασης 12. Στο σημείωμά της, η εταιρεία αναφέρει: «Τα αγροκτήματα της Niman Ranch πληρούν τα πρότυπα της Πρότασης 12 και παράγουν χοιρινό κρέας που εκτρέφεται ανθρώπινα εδώ και χρόνια. Η Hormel ανακοίνωσε πριν από δύο χρόνια ότι θα το κάνει. Ακόμη και χωρίς την Πρόταση 12, η ​​αγορά έχει μετατοπιστεί για να δημιουργήσει ισχυρή ζήτηση για χοιρινό κρέας που εκτρέφεται ανθρώπινα και χωρίς σκληρότητα. Η πρόταση 12 αντικατοπτρίζει αυτή τη μετατόπιση στις προτιμήσεις των καταναλωτών».

Σε μια άλλη αναπάντεχη ανατροπή, ορισμένες συνοπτικές πληροφορίες που δεν υποβλήθηκαν εκ μέρους της θέσης μας υπογράμμισαν ακόμα σημεία που υποστηρίζουν την υποστήριξη της Πρότασης 12. Σε μια σύντομη περιγραφή από καθηγητές του γεωργία και οικονομία πόρων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, ένα ίδρυμα στον οποίο η βιομηχανία χοιρινού κρέατος βασίζεται συχνά για έρευνα και τεχνογνωσία, οι συγγραφείς επικαλούνται τους ισχυρισμούς της NPPC σχετικά με την πρόταση 12 που υποτίθεται ότι είναι πολύ δαπανηρή για τους παραγωγούς για να την εφαρμόσουν. Καταλήγουν: «Όχι μόνο είναι [NPPC’s] Τα επιχειρήματα είναι λανθασμένα ως αντανάκλαση των βασικών οικονομικών κινήτρων, αλλά είναι στην πραγματικότητα αβάσιμα». Και ενώ η Αμερικανική Ένωση Κτηνιάτρων Χοίρων υπέβαλε μια σύντομη ενημέρωση σε μεγάλο βαθμό για να υποστηρίξει τη θέση της NPPC, παραδέχτηκε μάλιστα ότι «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το να επιτρέπεται στις έγκυες χοιρομητέρες περισσότερη άσκηση μπορεί να προσφέρει περιορισμένες βελτιώσεις στην υγεία των απογόνων τους». (Αξίζει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες ανεξάρτητους κτηνιάτρους έγραψε μια σύντομη συνοπτική υποστήριξη της Πρότασης 12.)

Ενώ ορισμένα από τα γραπτά και προφορικά επιχειρήματα για την υποστήριξη της Πρότασης 12 μπορεί να φαίνονται τεχνικά, είναι τόσο σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτή είναι μια ιστορική στιγμή στον μακροχρόνιο αγώνα για την καλή διαβίωση των ζώων βάσει του νόμου. Όλα τα επιχειρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα κράτη μπορούν να νομοθετούν επιτρεπτά για την υγεία, την ασφάλεια και τα ήθη των κατοίκων τους. Όταν οι κάτοικοι αποφασίζουν ότι δεν θέλουν να πωλούνται σκληρά εμπορεύματα στην πολιτεία τους, κανείς δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να τους επιβάλει διαφορετικά. Αυτά τα επιχειρήματα είναι μαρτυρίες ηθικών αξιών όπως έχουν εξελιχθεί σε έναν πολιτισμό. παρακολουθούμε να γράφεται η ιστορία. Και η κάλυψη αυτής της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης ήταν επίσης αρκετά συγκινητική: «Ανεχόμαστε τη σύγχρονη χοιροτροφία επειδή μας κρατούν σε άγνοια», συγγραφέας Mark Essig έγραψε στο Νιου Γιορκ Ταιμς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Αν είχαμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε τα γουρούνια στα μάτια, μπορεί να είχαμε πρόβλημα να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη».

Ενώ περιμένουμε μια απόφαση για την υπόθεση, η οποία δεν αναμένεται μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους, αισθανόμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ότι τα πρότυπα της Πρότασης 12 συνάδουν με ευρέως κοινές αξίες που ενώνουν τους Αμερικανούς πολλών πεποιθήσεων. Ο νόμος είναι σωστός και είμαστε τόσο περήφανοι που συμμετέχουμε στον αγώνα για αυτόν μαζί με όλους εσάς.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Κατηγορίες

Ζώα εκτροφής, Δημόσια Πολιτική (Νομική/Νομοθετική)

Bir cevap yazın