Τοποθέτηση της ετικέτας «USDA Organic» σε μια ισχυρότερη διαδρομή για την καλή διαβίωση των ζώων · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Τοποθέτηση της ετικέτας «USDA Organic» σε μια ισχυρότερη διαδρομή για την καλή διαβίωση των ζώων · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Υπάρχουν περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα φάρμας που εκτρέφονται σύμφωνα με τα πρότυπα του Οργανικού Προγράμματος USDA και τώρα υπάρχει η ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα για να υποστηρίξουμε υψηλότερη ευημερία για τα ζώα που εκτρέφονται για τροφή. Kathy Milani/The HSUS

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δέχεται επί του παρόντος δημόσια σχόλια σχετικά με τον προτεινόμενο κανόνα για τα πρότυπα βιολογικών ζώων και πουλερικών, ο οποίος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την αντιμετώπιση της καλής μεταχείρισης των ζώων εκτροφής. Πιέζουμε σκληρά για να καταστεί οριστικός αυτός ο ορόσημος ομοσπονδιακός κανονισμός, επειδή ο κανόνας, ο οποίος έχει διαμορφωθεί πάνω από είκοσι χρόνια, θα ενίσχυε τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων στις βιολογικές φάρμες.

Ο θεμελιώδης στόχος του κανόνα είναι να ευθυγραμμιστεί καλύτερα η ετικέτα “USDA Organic” με τις προσδοκίες του κοινού σχετικά με την ευημερία των ζώων που εκτρέφονται για τροφή. Μια έρευνα του Consumer Reports του 2017 διαπίστωσε ότι το 86% όσων αγοράζουν πάντα ή συχνά βιολογικά πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό τα ζώα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιολογικών τροφίμων να εκτρέφονται σε φάρμες με υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 83% των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων θεωρεί σημαντικό τα βιολογικά αυγά να προέρχονται από κότες που θα μπορούσαν να βγουν σε εξωτερικούς χώρους και να απολαύσουν αρκετό χώρο για να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Υπάρχουν περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα φάρμας που εκτρέφονται σύμφωνα με τα πρότυπα του Οργανικού Προγράμματος USDA κάθε χρόνο. Αλλά διακυβεύονται περισσότερα κατά την άποψή μας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά υποστηρίζοντας υψηλότερη ευημερία για τα ζώα που εκτρέφονται για τροφή, και το πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων είναι ένα φυσικό μέρος για να επιδείξει μια τέτοια δέσμευση.

Ο προτεινόμενος κανόνας για τα βιολογικά έχει ιστορία που χρονολογείται από την ψήφιση του 1990 του νόμου περί παραγωγής βιολογικών τροφίμων, ο οποίος ενέκρινε ένα εθνικό πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων. Ο κανόνας, όπως και το πρόγραμμα, υπάρχει για να ικανοποιήσει τη ζήτηση του κοινού για πρότυπα βιολογικών προϊόντων που έχουν νόημα, και οι άνθρωποι έχουν ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά ότι θέλουν ο κανόνας να σημαίνει κάτι όταν πρόκειται για τις επιπτώσεις και τις επιπτώσεις του στην καλή διαβίωση των ζώων.

Μεταξύ των διατάξεών του, ο προτεινόμενος κανόνας περιλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης σκληρών κιβωτίων κύησης στο πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων για λόγους καλής διαβίωσης των ζώων και δημόσιας υγείας. Απαιτεί να δοθεί στους χοίρους αρκετός χώρος για να κινηθούν και να εμπλακούν σε φυσικές συμπεριφορές.

Ο κανόνας ορίζει επίσης ελάχιστα πρότυπα σε άλλους βασικούς τομείς. Για όλα τα βιολογικά εκτρεφόμενα βοοειδή, απαγορεύει τις επώδυνες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσδεσης της ουράς και της επωνυμίας του προσώπου. Απαγορεύει τη μεταφορά προς πώληση ή τη σφαγή μη περιπατητικού».πεσμένα ζώα.» Οι παραγωγοί βιολογικού μαλλιού δεν θα μπορούσαν πλέον να προκαλέσουν «μουλαρίσματα» στα πρόβατα, τη βάναυση αφαίρεση λωρίδων δέρματος από την πίσω πλευρά του ζώου. Ο κανόνας διευκρινίζει επίσης ότι οι παραγωγοί δεν μπορούν να αρνηθούν την ατομική θεραπεία που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του πόνου και της ταλαιπωρίας για τραυματισμένα, άρρωστα ή άρρωστα ζώα.

Αισθανόμαστε έντονα την αξία αυτού του κανόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών κίνησε προσφυγή όταν η κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε την πρώτη επανάληψη αυτού του κανόνα που οριστικοποιήθηκε υπό την κυβέρνηση Ομπάμα. Γι’ αυτό επίσης ζητάμε από τους υποστηρικτές και τους συμμάχους μας να υποβάλουν δημόσια σχόλια για την πρόταση. Τέλος, αυτός είναι ο λόγος που πιέζουμε άμεσα τον Υπουργό Γεωργίας να διεκδικήσει σθεναρά την αρχή χάραξης πολιτικής βιολογικών προϊόντων του USDA για την προστασία της καλής διαβίωσης των ζώων.

Ένα σταθερό πρότυπο για την καλή διαβίωση των ζώων θα ισοδυναμούσε και θα ωφελούσε τους εκατοντάδες παραγωγούς βιολογικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος και θα δημιουργήσει κίνητρα για περισσότερους αγρότες να υιοθετήσουν και να τιμήσουν υψηλότερα πρότυπα καλής διαβίωσης. Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν ανθίσει, εν μέρει λόγω της αντιληπτής δύναμης της βιολογικής ετικέτας. Αυτές οι εταιρείες κατανοούν ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη βιολογική ετικέτα είναι κρίσιμη για την επιτυχία τους.

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε: Παραμένουμε ανήσυχοι για επιχειρήματα για την παράταση της περιόδου εφαρμογής σε δεκαπέντε χρόνια για τμήματα ενός κανόνα που έχει ήδη διαμορφωθεί τόσο πολύ. Το περιεχόμενό του δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν στον τομέα, οι βασικές του εγκαταστάσεις είναι γνωστές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό παραγωγών βιολογικών, πολλοί από τους οποίους είναι ήδη πλήρως συμμορφωμένοι. Ένα 15ετές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής είναι πολύ μεγάλο και θα δυσκόλευε περαιτέρω τις προσδοκίες των καταναλωτών γύρω από την ετικέτα βιολογικών προϊόντων. Θεωρούμε ότι η ταχεία εφαρμογή αυτού του ζωτικού κανόνα είναι συντριπτική.

Σε έναν καλύτερο κόσμο, θα ήταν αυτονόητο ότι τα ζώα της φάρμας θα έπρεπε να έχουν χώρο και ελευθερία να κινούνται. Αλλά στη δική μας – όπου τα έγκυα γουρούνια περιορίζονται συνήθως σε κλουβιά τόσο μικρά που μπορούν να κινηθούν μόλις μια ίντσα και οι κότες στριμωγμένες σε μικροσκοπικά κλουβιά μπαταριών – ήταν απαραίτητο να υπερασπιστούμε αυτές τις αρχές ξανά και ξανά, σε πλαίσια που κυμαίνονται από την πολιτειακή και ομοσπονδιακή νομοθεσία έως το έργο μας για την προστασία των ζώων.

Είναι σωστό να καθιερώνουμε υψηλά πρότυπα για το πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων. Ο θεμελιώδης σκοπός του είναι να ενισχύσει μοντέλα γεωργικής παραγωγής που είναι βιώσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον, ευαίσθητα στην καλή διαβίωση των ζώων και καλύτερα για τον άνθρωπο και την ανθρώπινη κοινωνία.

Τα υψηλότερα πρότυπα στο πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων θα είναι ένα όφελος για τους υπεύθυνους αγρότες, ένα όφελος για τους καταναλωτές και μια ισχυρότερη εγγύηση για τις πρακτικές καλής μεταχείρισης των ζώων που συνάδουν με το εξελισσόμενο δημόσιο αίσθημα.

Λάβετε μέτρα για τα ζώα εκτροφής και παροτρύνετε το USDA να οριστικοποιήσει τον προτεινόμενο κανόνα

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Κατηγορίες

Ζώα εκτροφής, Δημόσια Πολιτική (Νομική/Νομοθετική)

Bir cevap yazın