Πώς το rebranding επηρεάζει μια επωνυμία;

0
Πώς το rebranding επηρεάζει μια επωνυμία;

Πώς το rebranding επηρεάζει μια επωνυμία; Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, εταιρείες, και οι μάρκες μπορεί να χρειάζονται αναμόρφωση. Είτε επειδή οι επιχειρηματικοί τους στόχοι δεν επιτυγχάνονται είτε επειδή οι εφαρμοζόμενες στρατηγικές σταμάτησαν να λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Αυτή η ανάγκη για αλλαγή δίνεται επίσης από την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την εμφάνιση νέων τεχνολογιών. Από αυτά άλλαξαν τον τρόπο κατανάλωσης και μάρκετινγκ, αντιμετωπίζοντας την παραδοσιακή διαφήμιση και τις μεθόδους της, οι οποίες, αν και εξακολουθούν να ισχύουν, έχουν υπονομευθεί από την ψηφιακή εποχή.

Ως εκ τούτου, μπροστά σε αυτή τη χιονοστιβάδα αλλαγών που πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές εταιρείες και επωνυμίες, τίθεται το ερώτημα εάν πρέπει να τα παρατήσουμε ή να προσπαθήσουμε ξανά με άλλη στροφή. Έτσι, το rebranding είναι η καταλληλότερη απάντηση σε αυτή την κατάσταση. Εφαρμόζοντας αυτήν τη στρατηγική, μπορείτε να επιτύχετε σημαντικές αλλαγές στην αντίληψη που έχει το κοινό για μια επωνυμία ή εταιρεία, και όλες αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στον επαναπροσδιορισμό ή την οικοδόμηση της εταιρικής εικόνας ξανά.

BluCactus - νέα σχέδια για την επωνυμία σαςΤο rebranding είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που επιδιώκει μια αλλαγή, είτε ολική είτε μερική, μιας επωνυμίας ή μιας εταιρείας σχετικά με την εικόνα της.

Όλα μέσω μικρών, μεσαίων ή σημαντικών τροποποιήσεων, που μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εμφάνιση, λογότυπο, γραμματοσειρές, χρώματα, επικοινωνία, το όνομα της εταιρείας και την ανανέωση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Τύποι επωνυμίας

BluCactus - επιρροή του rebrandingΠροληπτική επωνυμία

Παράγεται με απόφαση της ίδιας εταιρείας ή μάρκας, θέλοντας να ανανεώσει την εικόνα του για να προσαρμοστεί στις τρέχουσες αλλαγές. Αυτό περιλαμβάνει και την επιθυμία να διατηρήσει την ουσία του και να τροποποιήσει μόνο τις αισθητικές πτυχές χωρίς να αλλοιωθούν οι αρχικές αξίες ή η φιλοσοφία της μάρκας.

Reactive Branding

Συμβαίνει όταν μια επωνυμία ή μια εταιρεία πέφτει σε κρίση και χρειάζεται μια ανανέωση ως απάντηση σε εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν, όπως η χαμηλή αποδοχή ή σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων.

Rebranding Στόχοι

BluCactus - νέα σχέδια για την επωνυμία σαςΑυτό λύνει το ερώτημα, γιατί πρέπει να ανανεώσω την επωνυμία μου εάν αισθάνομαι ότι όλα πάνε καλά; Για το λόγο αυτό, θα σας πούμε για τους στόχους που επιδιώκεται να επιτευχθούν κατά την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής.

Επαναφορά κατεστραμμένης εικόνας

Μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο που η εταιρική εικόνα μιας εταιρείας ή μιας επωνυμίας επιδεινώνεται. Είτε επειδή ένα προϊόν δεν έλαβε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, η εταιρεία έχει εμπλακεί σε αρνητικές καταστάσεις είτε δεν είχε τη βέλτιστη προσαρμοστικότητα στους ψηφιακούς πόρους. Όλα αυτά είναι λόγοι για τους οποίους το rebranding γίνεται κάτι περισσότερο από μια λύση, μια αναγκαιότητα.

Βελτιώστε την εικόνα σχετικά με τις προκαταλήψεις και τα παραδείγματα

Πράγματι, ένα εμπορικό σήμα μπορεί να είναι επιτυχημένο και καλά αναγνωρισμένο. Ωστόσο, το κοινό μπορεί να χρειαστεί να το αντιληφθεί καλύτερα για ορισμένες πρακτικές. Αυτό συμβαίνει συχνά με οικολογικά ζητήματα, βιωσιμότητα και βιομηχανικές διαδικασίες. Δεδομένου ότι πολλές εταιρείες πρέπει να συμβαδίζουν με τις τρέχουσες περιβαλλοντικές ανάγκες.

Για το λόγο αυτό, πολλοί τροποποιούν τα χρώματα και εισάγουν λογότυπα που παραπέμπουν σε περιβαλλοντική φροντίδα για να δείξουν μια εικόνα σύμφωνα με αυτό που απαιτεί το κοινό. Έτσι, το βελτιώνουν χωρίς να κάνουν ριζικές αλλαγές όπως τροποποίηση ονόματος, λογότυπου κ.λπ.

Επεκτείνετε ή αλλάξτε το κοινό-στόχο

BluCactus - επιρροή του rebrandingΜε τα χρόνια, οι στόχοι μπορούν να αλλάξουν και η εταιρική ταυτότητα μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται πλέον με τις αξίες και την κατεύθυνση που απαιτεί η εταιρεία ή η επωνυμία.

Μερικές φορές, οι στρατηγικές που εφαρμόζονται δεν στοχεύουν στην προσέγγιση του κοινού-στόχου που είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Έτσι, το rebranding γίνεται σωτήριο σε αυτήν την κατάσταση για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Rebκατάταξη

BluCactus - επιρροή του rebrandingΠαρόλο που το rebranding μπορεί να συσχετιστεί με αρνητικές στιγμές ή στιγμές κρίσης για μια επωνυμία, είναι επίσης αλήθεια ότι είναι επωφελές επειδή:

  • Οι μάρκες αποκτούν θετική εικόνα και συνδέονται με τις σωστές αγορές.
  • Η εφαρμογή μιας καλής στρατηγικής αλλαγής επωνυμίας θα μεταφραστεί σε κερδοφορία, κάτι που είναι βασικό επιχειρηματικός στόχος.

Αλλά δεν είναι όλα ρόδινα, επομένως συνεπάγεται επίσης μια σειρά από πράγματα όπως:

  • Μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους πιστούς πελάτες.
  • Η τριβή δημιουργείται στην αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.
  • Είναι πιθανό, παρά την υποβολή αίτησης για rebrand, οι στόχοι να μην επιτυγχάνονται και η κατάσταση της επωνυμίας να είναι η ίδια όπως στην αρχή.

Πότε να γίνει rebrand;

BluCactus - νέα σχέδια για την επωνυμία σαςΥπάρχουν πολλά σενάρια στα οποία εφαρμόζεται το rebranding, αυτά είναι μερικά από αυτά.

Σε περίπτωση που η εικόνα της μάρκας είναι ξεπερασμένη

Μια επιχείρηση ή μια επωνυμία, στην αρχή της, μπορεί να έχει διαθέσει μεγάλο προϋπολογισμό για να δημιουργήσει μια κατάλληλη εταιρική εικόνα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες και τους στόχους της. Ακόμημε την πάροδο του χρόνου και της ανάπτυξης, αντιλαμβάνονται τη σημασία και τη συνάφεια του ίδιου και είναι απαραίτητο να ανανεώσουν την εικόνα του και να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού σχεδιασμού.

Σε περίπτωση εσωτερικής αναδιάρθρωσης

Όταν γίνονται ουσιαστικές εσωτερικές αλλαγές, όπως οι στόχοι, το επιχειρηματικό μοντέλο και το κοινό-στόχο στο οποίο απευθύνεται, αυτές οι τροποποιήσεις πρέπει επίσης να εξεταστούν στο κοινό. Επομένως, είναι απαραίτητο να ορίσουμε πώς θα εμφανίζονται.

Σε περιπτώσεις κακής φήμης

Μια εταιρεία που εμπλέκεται σε σκάνδαλα ή παρόμοιες καταστάσεις θα έχει αναμφίβολα κακή εικόνα αφού πολλοί πελάτες και χρήστες θα σταματήσουν να ταυτίζονται μαζί της. Επομένως, μπροστά σε αυτόν τον επιδεινωμένο και αρνητικό προβληματισμό, είναι ακόμη απαραίτητο να ξεκινήσετε από την αρχή και να σχεδιάσετε μια νέα εικόνα που της δίνει άλλον αέρα και ανακτά το χαμένο έδαφος.

Κίνδυνοι που συνεπάγεται το rebranding για μια επωνυμία

BluCactus - επιρροή του rebrandingΝαι, υπάρχουν επίσης κίνδυνοι όταν κάνετε rebranding σε ορισμένες περιπτώσεις:

Όταν η επωνυμία δεν αντικατοπτρίζει οφέλη

Εάν η επικοινωνία του rebranding δεν καθιστά δυνατή την αντανάκλαση των οφελών αυτής της διαδικασίας και της εφαρμοσμένης στρατηγικής.

Όταν υπάρχει παγιωμένη δημοτικότητα

Υπάρχουν εταιρείες που, από την ίδρυσή τους, ήταν σταθερές όσον αφορά τη δημοτικότητα και την αποδοχή, επομένως μια αλλαγή επωνυμίας μπορεί να καταρρίψει όλα αυτά και, αντίθετα, να δημιουργήσει δυσπιστία για την αλλαγή, χάνοντας έτσι τους οπαδούς, την πίστη και την έγκριση.

Όταν το μήνυμα των αλλαγών δεν είναι ξεκάθαρο

BluCactus - νέα σχέδια για την επωνυμία σαςΤο rebranding έγινε, αλλά το κοινό απέτυχε να το αντιληφθεί με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και σκεφτόταν, και δεν πέτυχε τον στόχο να φτάσει στον ιδανικό και τελικό πελάτη.

Όταν κάνεις rebranding, δουλεύεις πάνω σε κάτι νέο, το οποίο πρέπει να κοινοποιηθεί στο κοινό, ώστε να σε γνωρίσει ξανά.

Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη όλες αυτές οι εφαρμοζόμενες αλλαγές να συνδέονται και να παρακολουθούν το φιλοσοφία και αξία της εταιρείαςοπότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ύφος, η μορφή και η γλώσσα με την οποία του απευθύνεται το μήνυμα είναι ιδανικά.

Όταν η επωνυμία δεν απαιτεί αλλαγή

Ken Schreck BluCactus +1 469 206 5510Μια επιτυχημένη εταιρεία ή επωνυμία με υψηλό σημείο πωλήσεων και αυξανόμενη ανάπτυξη μπορεί να είναι μια χαρά χωρίς αλλαγή επωνυμίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες λόγω της σύμβασης.

Το rebranding είναι μια πολύ ωφέλιμη στρατηγική αρκεί, όπως αναφέραμε, να είναι απαραίτητο και να εφαρμόζεται ή να εκτελείται σωστά και σχολαστικά σε κάθε βήμα χωρίς να παραμελούνται οι χρήστες και το κοινό-στόχος.

Εάν η επωνυμία σας χρειάζεται ένα rebranding, πηγαίνετε στους επαγγελματίες στο BluCactusπου θα σας προσφέρει τα καλύτερα εργαλεία, θα δώσει στην επιχείρησή σας μια νέα εικόνα και θα αναπτύξει την επωνυμία σας με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας και λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Bir cevap yazın