Πρέπει να εργάζεστε συνεχώς στο SEO του ιστότοπού σας;

0
Πρέπει να εργάζεστε συνεχώς στο SEO του ιστότοπού σας;

Η φυσική αναφορά (SEO) ενός ιστότοπου δεν είναι ένα γεγονός που γίνεται μία φορά, αλλά μια συνεχής διαδικασία. Είναι μια μακροχρόνια δουλειά που απαιτεί εξειδίκευση, υπομονή και επιμονή. Για μια ΜΜΕ ή έναν ηλεκτρονικό έμπορο του οποίου η βασική δραστηριότητα δεν είναι, η κλήση ενός συμβούλου SEO είναι συχνά η καλύτερη τακτική για να διασφαλιστεί ότι ο ιστότοπός τους έχει καλή αναφορά. Και αυτό είναι ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία κάθε καλής στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ.

Η πραγματική πρόκληση του SEO για μια ΜΜΕ

Η φυσική αναφορά (SEO) είναι απαραίτητη για την προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Εάν έχετε εργαστεί καλά στο SEO σας κατά τη δημιουργία του ιστότοπού σας και εάν τον εμπλουτίζετε τακτικά με σχετικό περιεχόμενο, αναμφίβολα θα έχετε φτάσει, μετά από μερικούς μήνες, σε μια καλή θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης Google για συγκεκριμένες λέξεις. -keys. Και θα έχετε προσελκύσει ενδιαφέρουσα επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Κέφι !

Μετά από αυτή την πρώτη προσπάθεια SEO, πολλοί επαναπαύονται στις δάφνες τους. Θα συνεχίσει όμως η Google να εκτιμά τον ιστότοπό σας εάν δεν τον αγγίζετε πια; Όχι πραγματικά! Για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα του καλού SEO, θα χρειαστεί να κάνετε συνεχή προσπάθεια για να διατηρήσετε τη θέση σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τα οφέλη του καλού SEO για την επιχείρησή σας είναι προφανείς: περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, περισσότερη προβολή για την επωνυμία σας, περισσότερη συνάφεια και καλύτερη απόκριση στην πρόθεση αναζήτησης, μεγαλύτερη αξιοπιστία χάρη στους συνδέσμους από έγκυρους ιστότοπους.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τους πέντε κορυφαίους λόγους για τους οποίους πρέπει να εργάζεστε συνεχώς στο SEO σας και θα αναλύσουμε γιατί είναι συχνά πιο λογικό να εργαστεί για την αναφορά του ιστότοπού του αναθέτοντας την εργασία σε εξωτερικούς συνεργάτες, αντί να επενδύσετε πολλή ενέργεια σε αυτήν μόνοι σας χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας.

επηρεάσει το seo σας

5 λόγοι για να εργάζεστε συνεχώς στο SEO σας

Σύμφωνα με αρκετές αμερικανικές μελέτες, οι ιστότοποι που δεν λειτουργούν στο SEO τους παρουσιάζουν συνεχώς πτώση της κατάταξης έως και 30% με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη πλευρά, οι ιστότοποι που διατηρούν τις προσπάθειές τους SEO βλέπουν την κατάταξή τους να βελτιώνεται με τους μήνες.

Οι αλγόριθμοι αλλάζουν συνεχώς

Οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης δεν είναι στατικές. Οι ενημερώσεις αλγορίθμων είναι συχνές και οι περισσότερες από αυτές τις αναθεωρήσεις επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν και κατατάσσουν τους ιστότοπους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Πράγματι, επιδιώκουν να προσφέρουν στους χρήστες το πιο σχετικό και ποιοτικό περιεχόμενο στις σελίδες αποτελεσμάτων (SERP).

Δεδομένου ότι ορισμένες ενημερώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τον ιστότοπό σας, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να βελτιώνετε το SEO σας για να συμβαδίζετε με τις τελευταίες τάσεις SEO. Και έτσι διατηρήστε την κατάταξή σας στα SERP.

εξέλιξη αλγορίθμου google

Οι ανταγωνιστές σας δεν κοιμούνται

Η βελτίωση της φυσικής αναφοράς σας είναι επίσης απαραίτητη για περιορίσετε την πρόοδο των ανταγωνιστών σας. Όπως γνωρίζετε, οι ιστότοποι που κατατάσσονται στις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google λαμβάνουν πολύ υψηλότερες αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) και λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητας.

Ωστόσο, πολλοί ιστότοποι αγωνίζονται για να καταλάβουν αυτές τις πρώτες θέσεις και μερικές από αυτές είναι οι άμεσοι ή έμμεσοι ανταγωνιστές σας. Επομένως, πρέπει να παραμείνετε σταθεροί αν θέλετε να διατηρήσετε τις θέσεις σας SEO.

Οι προθέσεις αναζήτησης αλλάζουν

Εάν οι αλγόριθμοι εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, Οι καταναλωτές αλλάζουν επίσης τη συμπεριφορά τους ανάλογα με τις συνθήκες, τις εξελίξεις της αγοράς και τις τεχνολογίες.

Έτσι, μια λέξη-κλειδί που ήταν σχετική πριν από πέντε χρόνια πιθανότατα δεν θα έχει την ίδια δημοτικότητα και αποτελεσματικότητα σήμερα. Οι χρήστες αλλάζουν επίσης τον συνδυασμό των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιούν. Επομένως, είναι χρήσιμο να ελέγξετε με το Google Trends (ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο) τη δημοτικότητα αναζήτησης των όρων που σας ενδιαφέρουν.

Εάν οι ανταγωνιστές σας αρπάξουν λέξεις-κλειδιά που είναι νεότερες και πιο σχετικές από τις δικές σας, θα υποβιβαστείτε πέρα ​​από την πρώτη σελίδα των SERP και η προβολή σας θα επηρεαστεί.

προθέσεις στο google

Η ποιότητα της εμπειρίας χρήστη κάνει τη διαφορά

Ο απώτερος στόχος της Google είναι να παρέχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους χρήστες του. Ως εκ τούτου, πολλές ενημερώσεις αλγορίθμων στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες κατευθύνονται σε ιστότοπους που όχι μόνο προσφέρουν σχετικό περιεχόμενο, αλλά παρέχουν επίσης μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι τεχνικοί παράγοντες, όπως η χρηστικότητα ενός ιστότοπου σε κινητές συσκευές, η ταχύτητα φόρτωσης του περιεχομένου ή η ευκολία χρήσης παίζουν επίσης ρόλο στην κατάταξη της Google.

Η αξιοπιστία σας εξαρτάται από αυτό

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει ριζικά την προσέγγιση στη διαδικασία πωλήσεων για πολλές εταιρείες. Πράγματι, οι καταναλωτές σήμερα έχουν πρόσβαση σε πληθώρα διαδικτυακών πόρων που μπορούν να τους βοηθήσουν να εκπαιδευτούν πριν μιλήσουν με έναν πωλητή ή αγοράσουν οτιδήποτε στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, βελτιστοποιώντας το περιεχόμενό σας και το SEO σας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή τη διαδικασία εκμάθησης. Έτσι, δημιουργώντας ενημερωτικό και χρήσιμο περιεχόμενο, μπορείτε να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη με πιθανούς πελάτες νωρίς στη φάση της έρευνας.

3 λόγοι για να εμπιστευτείτε την εργασία SEO σε έναν ειδικό SEO

Είναι σαφές ότι το σύμπαν της φυσικής αναφοράς είναι πολύπλοκο και συνεχώς εξελίσσεται. Αλγόριθμοι, λέξεις-κλειδιά, πρόθεση αναζήτησης κ.λπ., όλα αλλάζουν συνεχώς.

Μείνετε ενημερωμένοι Οι τάσεις και οι βέλτιστες πρακτικές απαιτούν χρόνο, εργαλεία και δεξιότητες που γενικά δεν διαθέτει ένας διευθυντής ΜΜΕ ή ένας ηλεκτρονικός έμπορος. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση ενός εξωτερικού εμπειρογνώμονα για τη βελτιστοποίηση της φυσικής αναφοράς σας είναι μια κερδοφόρα στρατηγική μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία ενός συμβούλου SEO είναι επίσης σχετικά ευρεία και μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλούς τομείς.

Τεχνικά: έλεγχος τοποθεσίας και προκαταρκτική βελτιστοποίηση

Η αφετηρία ενός καλού SEO είναι φυσικά η τεχνική βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλές τοποθεσίες ΜΜΕ έχουν σημαντικές τεχνικές ελλείψεις. Το πλεονέκτημα του να περάσεις από σύμβουλο είναι ότι διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία ανάλυσης, το κόστος των οποίων δικαιολογείται μόνο στο πλαίσιο επαγγελματικής χρήσης.

Περιεχόμενο: στρατηγική λέξης-κλειδιού και βελτιστοποίηση SEO

Το περιεχόμενο είναι το βασικό καύσιμο για το SEO σας. Χωρίς την τακτική παροχή φρέσκου και σχετικού περιεχομένου, δεν υπάρχει σωτηρία για την προβολή και τη φήμη σας στο διαδίκτυο. Αλλά το να γνωρίζετε πώς να γράφετε δεν αρκεί για να κάνετε το περιεχόμενό σας ορατό και καλά τοποθετημένο στις μηχανές αναζήτησης.

Εάν το περιεχόμενό σας δεν έχει βελτιστοποιηθεί σωστά για SEO (μέσω της χρήσης ετικετών, μετα-περιγραφών ή εσωτερικών συνδέσεων κ.λπ.) και εάν δεν αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής λέξεων-κλειδιών που έχει επιλεγεί για να τονίσει την επιχείρησή σας, θα δυσκολευτείτε να αποκτήσετε μια σωστή τοποθέτηση ή για να προσελκύσετε τα σωστά προφίλ στον ιστότοπό σας.

Δικτύωση: εργασία σε εισερχόμενους και εξερχόμενους συνδέσμους

Όσον αφορά το SEO, Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί σύνδεσμοι μιας ιστοσελίδας παίζουν σημαντικό ρόλο για να βελτιστοποιήσετε τη θέση του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης.

Μέρος της δουλειάς του συμβούλου SEO θα συνίσταται επομένως στον τακτικό έλεγχο της ποιότητας των συνδέσμων σας και της συνάφειας των αγκυρών σας (οι λέξεις στις οποίες ενσωματώνετε τους συνδέσμους σας). Θα επιδιώξει επίσης να αποκτήσει εισερχόμενες συνδέσεις (backlinks) ποιότητας για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να κερδίσετε τη φήμη. Η ποιότητα, και όχι η ποσότητα, αυτών των συνδέσμων είναι η προτεραιότητά του. Πράγματι, όσο περισσότερο προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, τόσο περισσότερες μηχανές αναζήτησης τα βλέπουν ως απόδειξη της αξιοπιστίας του περιεχομένου σας.

Συμπερασματικά

Δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί ότι το SEO είναι μια ατέρμονη διαδικασία. Ως ηγέτης της επιχείρησης, πρέπει να προχωρήσετε χωρίς αποτυχία. Και αν δεν έχετε τους πόρους και τον χρόνο να εργάζεστε συνεχώς στο SEO σας, σας συνιστούμε να προσλάβετε έναν ειδικό SEO. Πράγματι, η μεταβαλλόμενη φύση των αλγορίθμων, σε συνδυασμό με τους άλλους παράγοντες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, καθιστά τη διατήρηση μιας καλής θέσης στα SERP εξαιρετικά χρονοβόρα και πολύπλοκη, ειδικά αν δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία.

Bir cevap yazın