Πηγαίνοντας εταιρική για μια αλλαγή · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Πηγαίνοντας εταιρική για μια αλλαγή · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η Stella McCartney και η Humane Society International συγκεντρώνονται στο Μιλάνο της Ιταλίας το 2021 για να υποστηρίξουν την παγκόσμια εκστρατεία μας κατά της βιομηχανίας γούνας. Davide Aichino / για τη Stella McCartney

Σημείωση: Αυτό το ιστολόγιο είναι μέρος μιας σειράς επισήμανσης πώς πολεμάμε —και κερδίζουμε— για τα ζώα. Αυτή η ανάρτηση εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο τερματίζουμε τις χειρότερες μορφές θεσμοθετημένης ταλαιπωρίας των ζώων συνεργαζόμενοι με εταιρείες. Μας ΠΗ προηγούμενη ανάρτηση αυτής της σειράς κάλυψε τις προσπάθειές μας με τις κυβερνήσεις και τα νομοθετικά όργανα.

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που οι σελίδες των περιοδικών μόδας και οι συλλογές μεγάλων οίκων μόδας παρουσίαζαν μοντέλα ντυμένα με γούνα ζώων. Μπορώ να θυμηθώ ότι το φθινοπωρινό high-fashion στη Βοστώνη σήμαινε ότι οι γυναίκες βγήκαν περήφανες με γούνινα παλτά.

Σήμερα, ωστόσο, οι διασημότητες που φωτογραφίζονται με παλτό βιζόν είναι πιο πιθανό να κληθούν να υποστηρίξουν τη σκληρότητα των ζώων παρά να επαινούνται για την αίσθηση της μόδας τους. Τις τελευταίες δεκαετίες, η γούνα των ζώων γίνεται πολύ λιγότερο αντιληπτή ως προϊόν πολυτελείας και πολύ περισσότερο ως συνώνυμο της σκληρότητας των ζώων και της σπάταλης υπερβολής. Σήμερα, 71% των Αμερικανών είναι αντίθετοι στη θανάτωση ζώων για τη γούνα τους, και 81% των Αμερικανών καταναλωτών θεωρήστε την καλή διαβίωση των ζώων ως σημαντικό παράγοντα κατά την αγορά ενδυμάτων. Είναι μια μεγάλη αλλαγή στην κοινή γνώμη – και δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς μεγάλες εταιρείες να δεσμευτούν να καταργήσουν τη γούνα.

Από το 2015, δεκάδες μεγάλες μάρκες μόδας και έμποροι λιανικής έχουν ανακοινώσει πολιτικές χωρίς γούνα. Ορισμένοι έχουν υιοθετήσει φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές. άλλοι έχουν χάσει εντελώς την εμφάνιση. Είχαμε ένα χέρι σε όλες σχεδόν αυτές τις νίκες.

Οι μυστικές έρευνές μας που δείχνουν την ταλαιπωρία πίσω από τις μάρκες, από τη γούνα μέχρι τις φάρμες εργοστασίων, βοηθούν να πείσουν τις εταιρείες να απομακρυνθούν από τις σκληρές πρακτικές. Εδώ μια αρκτική αλεπού μαραζώνει σε ένα γυμνό κλουβί σε μια φάρμα γουναρικών στη Φινλανδία. Claire Bass/HSI

Ακριβώς όπως χρησιμοποιείτε τη δύναμη του δολαρίου σας για να υποστηρίξετε εταιρείες που παράγουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας, τρόφιμα και πολλά άλλα χωρίς σκληρότητα, υποστηρίζουμε επίσης εταιρικές πολιτικές που οδηγούν σε πρόοδο — σε μεγαλύτερη κλίμακα. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτεροι αγοραστές προϊόντων παραγωγής εργοστασίων δεν είναι μεμονωμένοι καταναλωτές όπως εσείς και εγώ—είναι εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων, αλυσίδες εστιατορίων, παντοπωλεία και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού και λιανικής. Μπορούμε να δώσουμε σε δισεκατομμύρια ζώα καλύτερη ζωή πείθοντας αυτές τις εταιρείες να επιβάλουν αλλαγές στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Για παράδειγμα, πείθοντας τη McDonald’s να ανακοινώσει μια πολιτική 100% χωρίς κλουβιά για τα αυγά της σε πολλές περιοχές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, πολλά εκατομμύρια κοτόπουλα που γεννούν αυγά θα απελευθερώνονται από μικροσκοπικά κλουβιά κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές τους —δηλαδή οι εργοστασιακές φάρμες— πρέπει να εξαλείψουν τα κλουβιά για να διατηρήσουν τη McDonald’s (και άλλες εταιρείες με δεσμεύσεις χωρίς κλουβιά) ως αγοραστές. Το αποτέλεσμα? Δεκάδες εκατομμύρια κοτόπουλα με περισσότερο χώρο να ανοίξουν τα φτερά τους, να κάνουν λουτρά σκόνης και πολλά άλλα.

Κότες που γεννούν αυγά στριμωγμένες σε κλουβιά μπαταριών στην Ινδία.Julie Janovsky/HSI

Ως έμπειροι αγωνιστές, μερικές φορές χρησιμοποιούμε τακτικές πίεσης όταν οι εταιρείες αντιστέκονται στην πορεία της προόδου. Η εκστρατεία μας για να πείσουμε την Corteva (πρώην Dow AgroSciences) να τερματίσει μια ετήσια δοκιμή φυτοφαρμάκων σε σκύλους οδήγησε στην απελευθέρωση 30+ λαγωνικών και μια τεράστια δημόσια υποστήριξη για τον τερματισμό των δοκιμών σε ζώα. Η Corteva εργάζεται τώρα μαζί μας και με άλλους για να τερματίσει εντελώς τις δοκιμές φυτοφαρμάκων σε σκύλους.

Δεν διασφαλίζουμε απλώς δεσμεύσεις και μετά αποχωρούμε. Για παράδειγμα, η ομάδα μας Humane Society International Farm Animal Welfare and Protection συνεργάζεται στενά με εταιρικές ομάδες ανώτατης διοίκησης, βιωσιμότητας και προμηθειών για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων. Η δύναμη των εταιρειών να οδηγούν την αλλαγή στο αγρόκτημα είναι κρίσιμη για την επίτευξη του στόχου μας για έναν κόσμο χωρίς κλουβιά, επομένως συνδέουμε εταιρείες με αγρότες χωρίς κλουβιά και ακόμη εκπαιδεύουμε τους αγρότες για το πώς να μεταβούν στην παραγωγή χωρίς κλουβιά και από μια τεχνική προοπτική και επίσης με την εισαγωγή τους σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρέχουν κίνητρα υψηλότερης ευημερίας στις δανειοδοτικές και επενδυτικές τους πρακτικές.

Εάν και όταν η εταιρική ηγεσία αποτύχει να συμμετάσχει, οι έμπειροι δικαστές μας κρατούν τα μεταφορικά πόδια των εταιρειών στη φωτιά, διασφαλίζοντας ότι θα εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Για παράδειγμα, παρόλο που η McDonald’s έχει σημειώσει πρόοδο προς τα αυγά χωρίς κλουβιά, άργησε πολύ να τερματίσει τη χρήση των κιβωτίων κύησης για μητέρες χοίρους – παρά την υπόσχεση να το κάνει επανειλημμένα. Έχουμε υποβάλει καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζητώντας της να διερευνήσει.

Αυτό το έργο έχει ουσιαστικά κατάντη αποτελέσματα πέρα ​​από το προφανές. Έχουμε δει τις εταιρικές δεσμεύσεις να οδηγούν σε προόδους στη δημόσια πολιτική ξανά και ξανά, καθώς οι νομοθέτες αναγνωρίζουν ότι η επιχειρηματική κοινότητα και το κοινό υποστηρίζουν και αναμένουν να δουν αποτελέσματα φιλικά προς τα ζώα. Μερικά μόνο παραδείγματα: 11 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν εγκρίνει απαγορεύσεις για τη διατήρηση κότας σε κλουβιά. Μπορούμε τώρα να δούμε ένα τέλος στην εποχή του κλουβιού στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον στις ΗΠΑ: Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι έως και 75% χωρίς κλουβιά έως το 2025. Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων κατοικίδιων ζώων στη χώρα – η Woof Gang Bakery and Grooming, η οποία εδρεύει στη Φλόριντα – έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Orange County πέρυσι υποστηρίζοντας την απαγόρευση πώλησης κουταβιών σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. (Η απαγόρευση πέρασε με ψήφους 4-3.) Ο νόμος περί ανθρωπίνων καλλυντικών έχει την έγκριση σχεδόν 1.000 εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων παγκόσμιων κολοσσών ομορφιάςUnileverκαιProcter & Gamble. Και για να επιστρέψουμε στην περίπτωση της γούνας, είδαμε τώρα την Καλιφόρνια, το Ισραήλ και 11 πόλεις των ΗΠΑ να περνούν απαγορεύσεις για νέες πωλήσεις γούνας.

Όταν σκέφτομαι πόσο πιο κοντά από ποτέ βρισκόμαστε στη ζωή σε έναν κόσμο χωρίς γούνα, βλέπω μια ξεκάθαρη πορεία προς τα εμπρός για όλες τις καμπάνιες μας. Βλέπω ένα μέλλον όπου τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και τα συστατικά τους δεν δοκιμάζονται ποτέ σε ζώα. Βλέπω καταστήματα κατοικίδιων ζώων που διαθέτουν ζώα που μπορούν να υιοθετηθούν, όχι κουτάβια και γατάκια από μύλους. Βλέπω εστιατόρια και παντοπωλεία και καφετέριες που σερβίρουν όλο και περισσότερα γεύματα φυτικής προέλευσης μαζί με προϊόντα από ζώα που μεγαλώνουν έξω από μικροσκοπικά κλουβιά.

Επενδύεις ​​σε αυτό το μέλλον κάθε φορά που ανοίγεις το πορτοφόλι σου. Βοηθάμε να το πετύχουμε συνεργαζόμενοι με εταιρείες για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να υιοθετήσουμε μεθόδους και επιχειρηματικές πρακτικές χωρίς σκληρότητα. Μαζί, χτίζουμε έναν καλύτερο, πιο ευγενικό, πιο ανθρώπινο κόσμο για τα ζώα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε τα νεότερα σχετικά με τις εταιρικές μας καμπάνιες, καθώς και άλλες εργασίες που αλλάζουν τη ζωή μας για τα ζώα.

Μην το χάσετε: Εγγραφείτε στο A Humane World

Ακολουθήστε την Kitty Block στο Twitter@HSUSKittyBlock.

Bir cevap yazın