Περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες ως στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου για το 2023

0
Περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες ως στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου για το 2023

Περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες ως στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου για το 2023. Πολλές στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου εφαρμόζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη ορατότητας και αναγνώρισης σε ψηφιακές πλατφόρμες. Το Content Marketing είναι ένας από τους κλάδους που έχουν αποκτήσει τη μεγαλύτερη δύναμη και σημασία τους τελευταίους μήνες. Εδώ βρίσκεται το υλικό που προσελκύει τους ανθρώπους και παράγει ένα γάντζο συγκεντρώθηκε σε μετατρέπουν τους θεατές σε πελάτες και αγοραστές.

Συνήθως, αυτό το περιεχόμενο δημιουργείται έχοντας κατά νου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες όπου η πλειοψηφία περνάει τον χρόνο της. Και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σύνδεσης με το επιθυμητό κοινό. Ωστόσο, ένας τρόπος για να μοιραστείτε περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέσω περιεχομένου που δημιουργείται από άλλα άτομα. Μερικές φορές από τους ίδιους τους χρήστες.

BluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστεςΓνωστός ως Περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες (γνωστό και ως UGC), το γίνεται μέσω του περιεχομένου που δημιουργείται, είτε από micro-influencers είτε από απλούς followers ενός brand. Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές μάρκετινγκ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επί του παρόντος χρησιμοποιείται για την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του στη δημιουργία μιας οργανικής σύνδεσης μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των καταναλωτών.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις επωνυμίες και τις εταιρείες είναι, εκτός από τη σύνδεση με το κοινό τους, κερδίζοντας το και δημιουργώντας μια σχέση που τους μετατρέπει σε πιστούς πελάτες. Εξαιτίας αυτού, το UGC ή το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες είναι η πιο ελκυστική στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου που πρέπει να εφαρμοστεί για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον τύπο μέθοδος, πώς για να επωφεληθείτε από αυτό και να αποκομίσετε μεγάλα οφέλη ανάπτυξης και εισοδήματος για την επιχείρησή σας.

Τι είναι περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες ή UGC;

BluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστεςΈτσι, γνωρίζουμε ότι το UGC ή το περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη είναι όλο αυτό το υλικό που λειτουργεί ως περιεχόμενο για ένα μάρκα που μοιράζεται με αυτό αλλά δημιουργήθηκε από τους χρήστες. UGC θεωρείται αυθόρμητη και, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των μερών.

Αυτό το είδος περιεχομένου γεννιέται από τα κίνητρα ενός ατόμου. Από την κοινή χρήση, είτε πρόκειται για τη δική τους εμπειρία, μια κριτική προϊόντος, το δημοφιλές unboxing, την εμφάνιση εικόνων, βίντεο ή αναφορές της επωνυμίας.

Αυτός ο τύπος περιεχομένου μετατρέπει τους ανθρώπους σε πρεσβευτές επωνυμίας ή εταιρείας. Και αυτή είναι μια από τις καλύτερες διαφημίσεις στις οποίες μπορεί κανείς να βασιστεί.

Κίνητρα για τους χρήστες

BluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστεςΤο γεγονός ότι μια επωνυμία ή εταιρεία μοιράζεται το περιεχόμενο που δημιουργείται από έναν χρήστη στα δίκτυά του αντιπροσωπεύει μια ανταμοιβή για αυτούς.

Τους δίνετε ακόμη περισσότερο κίνητρο να συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέες ιδέες και να γίνουν πρωταγωνιστές της μάρκας.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε επίσης να τους ωθήσετε και να τους παρακινήσετε να συνεχίσουν να δημιουργούν περιεχόμενο μέσω πρωτοβουλιών όπως δώρα, διαγωνισμοί, δώρα, λοιπά.

Ποιοι είναι οι τύποι περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστη (UGC);

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι περιεχομένου που δημιουργούν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Φωτογραφίες και βίντεοBluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες

Είναι γνωστό ότι το οπτικό περιεχόμενο είναι το πιο καταναλωτικό και σχετικό περιεχόμενο σε μια πλατφόρμα. Και είναι μέσα από αυτό που μπορεί να φανεί η πραγματικότητα ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, αποτελώντας μια πολύτιμη αναφορά για όσους το βλέπουν.

Κριτικές και μαρτυρίες

Όταν ένα νέο προϊόν εκτοξεύει ή γεννιέται ένα νέο μέρος, πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι ή επιφυλάσσονται να πάνε ή να αγοράσουν κάτι επειδή πρέπει να μάθουν αν είναι έξοχος. Έχοντας λοιπόν μια πραγματική μαρτυρία ή κριτική από ένας συνηθισμένος άνθρωπος όπως οι υπόλοιποι αντιπροσωπεύουν και υπερέχειt αναφορά για τον ιστότοπο. Και έτσι ενθαρρύνετε τους ανθρώπους που αμφιβάλλουν για την κατανάλωση και αγοράζοντας αυτή την καινοτομία.

Η σημασία του UGC και τα πλεονεκτήματά του

BluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστεςΧτίζω εμπιστοσύνη

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το γεγονός ότι ένα φυσικό και οικείο άτομο όπως τα υπόλοιπα μοιράζεται δημόσια τη θετική του εμπειρία σχετικά με ένα προϊόν, μέρος ή υπηρεσία (χωρίς να προέρχεται από το εμπορικό σήμα) θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν και δοκιμάστε και απολαύστε επίσης μια ευχάριστη εμπειρία όπως αυτή που αντικατοπτρίζεται στο κοινόχρηστο περιεχόμενο, ενισχύοντας έτσι την αξιοπιστία μιας επωνυμίας ή μιας εταιρείας.

Αυξημένες Πωλήσεις

Δημιουργώντας εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία, τους πελάτες και τους υπόλοιπους που δεν είναι ακόμα εκεί, θεωρείται κίνητρο για κατανάλωση και, κατά συνέπεια, οι πωλήσεις θα αυξηθούν.

Ο αρραβώνας ανεβαίνειBluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες

Το UGC είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε δέσμευση με τον πελάτη, καθώς όχι μόνο προσελκύετε νέους ανθρώπους αλλά και διατηρείτε αυτοί που δημιουργούν περιεχόμενο και λαμβάνονται υπόψη με τις απόψεις και τις πολύτιμες αναφορές τους, παρακινώντας τους να συνεχίσουν να συνεισφέρουν υλικό.

Είναι δείκτης ικανοποίησης

Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν επιβλαβείς ή μη ικανοποιητικές κριτικές όταν κάτι δεν είναι άρεσε ή θέλετε να δείξετε ότι ένα προϊόν δεν εκπληρώνει τις υποσχέσεις του. Ωστόσο, έχει επίσης αποδειχθεί ότι αντανακλά την ικανοποίηση ενός ατόμου, που είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μέτρησης αυτού του δείκτη.

BluCactus - περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστεςΔημιουργήστε σχετικά δεδομένα για να συνεχίσετε να εργάζεστε

Το UGC ενθαρρύνει τη συμμετοχή με “μου αρέσει” ή σχόλια, τα οποία μπορεί να είναι απόψεις, ερωτήσεις, έγκριση ή αντιπάθεια. Θα σας δώσουν βασικές πληροφορίες και δεδομένα για να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας, τα γούστα, τις ανάγκες τους και το περιεχόμενο που εκτιμούν και προτιμούν περισσότερο, βοηθώντας σας να κερδίσετε έδαφος για το σχεδιασμό μελλοντικών καμπανιών μάρκετινγκ. Καθώς και για να βελτιώσετε την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας και το περιεχόμενο.

Βελτιώστε την εικόνα σας ως επωνυμία

Το ότι οι χρήστες μιλούν καλά για το εμπορικό σήμα ή το προϊόν σας, σας βοηθά να βελτιώσετε την εικόνα του και να τοποθετηθείτε θετικά στην αγορά και στον ανταγωνισμό.

Κοινωνική απόδειξη για να πείσειςBluCactus - στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου

Η κοινωνική απόδειξη συνεπάγεται την επίδειξη των πλεονεκτημάτων ενός προϊόντος, μιας επωνυμίας ή μιας υπηρεσίας μέσω του UGC και των μαρτυριών και των δοκιμών που μπορούν να προσφερθούν για να πείσουν άλλους πιθανούς πελάτες, να τους επηρεάσουν και να τους κάνουν να αγοράσουν με βεβαιότητα ότι αξίζει αυτό που παρουσιάζεται.

Συνεπάγεται μια επένδυση χαμηλού κόστους με καλά αποτελέσματα

Το UGC προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την τοποθέτηση, ενισχύει το εμπορικό σήμα, και επηρεάζει τις αποφάσεις αγοράς. Τέλος, έχει μεγάλη εμβέλεια, δημιουργώντας μια σταθερή δέσμευση για τη μάρκα.

BluCactus - στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένουΑλλά επιπλέον, η εφαρμογή UGC συνεπάγεται χαμηλό επένδυση από τότε περιλαμβάνει το κοινό και την ικανότητά του να μεταδίδουν μηνύματα σε άλλους φυσικά.

Λήψη προοπτικών

Είναι δυνατή η κατανόηση του κοινού μέσω της συνεχούς αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και της ανάλυσης του κοινόχρηστου περιεχομένου.

Και έτσι βελτιώστε και κάντε προσαρμογές με βάση τα γούστα και τις ανάγκες του καθε ένας.

Τρόποι για να εφαρμόσετε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες στη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου σας

BluCactus - στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένουΓια να δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο από χρήστες, είναι απαραίτητο να βρείτε τρόπους να το ενθαρρύνετε. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

  • Αναγνωρίζει την πιο αποτελεσματική πλατφόρμα. Δεν έχουν όλα τα κοινωνικά δίκτυα τον ίδιο σκοπό. Επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε το πιο κατάλληλο για εσάς σύμφωνα με τους στόχους σας, το οποίο έχει τους περισσότερους χρήστες, και αντιπροσωπεύει τις πιο σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης μιας συγκεκριμένης εκστρατείας.
  • Ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζονται εικόνες, βίντεο και στιγμιότυπα οθόνης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να προσθέτουν ετικέτες στην επωνυμία.
  • Μόλις γίνει μια αγορά, είναι ιδανικό να στείλετε email στον πελάτη και παρακαλώ να αφήσουν μια κριτική.
  • Διεξάγετε διαγωνισμούς όπου επισημαίνεται και επιβραβεύεται το περιεχόμενο που μοιράζεται καλύτερα. Αυτός ο τρόπος παρακινεί τους χρήστες που παρατηρούν μόνο να θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό.
  • Προσθέστε το κουμπί κοινής χρήσης κοινωνικών δικτύων στη σελίδα μετά το ταμείο.
  • Προσφέρετε δωρεάν δείγματα του προϊόντος σας σε δημιουργούς περιεχομένου και τακτικούς πελάτες να δοκιμάσουν και να ελέγξουν.
  • Προωθήστε την προβολή μέσω ενός hashtag της επωνυμίας σας.
  • Το UGC ως στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου λειτουργεί με σημαντικά οφέλη—νοτ μόνο στο κεφάλαιο αλλά και στην εικόνα, τη φήμη και την αφοσίωση της επωνυμίας, επιτρέποντάς σας να βελτιωθείτε με βάση αντικειμενικά και μετρήσιμα στατιστικά στοιχεία.

Στο BluCactus, είμαστε ειδικοί στο μάρκετινγκ περιεχομένου. Έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε την επωνυμία σας και να την κάνουμε ορατή στον ανταγωνισμό.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας και λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Bir cevap yazın