Παράγοντες κατάταξης Google SEO για το 2023

0
Παράγοντες κατάταξης Google SEO για το 2023

Παράγοντες κατάταξης Google SEO για το 2023. Το Search Engine Optimization είναι μια ισχυρή τακτική μάρκετινγκ με τη δυνατότητα να επεκτείνετε το brand σας διεθνώς.

Η πρακτική του SEO υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Δεν είναι μια νέα έννοια, αλλά είναι ένα εργαλείο που είναι συνεχώς εξελισσόμενος. Το να ενημερώνεστε για τις αναβαθμίσεις και τις τροποποιήσεις SEO είναι πολύ σημαντικό εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να παραμένει σχετικός με τη μηχανή αναζήτησης αποτέλεσμα σελίδες.

Και όσον αφορά τις μηχανές αναζήτησης, η Google κατατάσσεται στην κορυφή ως αυτή στην οποία στρέφονται οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου όταν αναζητούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η Google συναντά πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα και 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google συνεχίζει να ξεπερνά τον εαυτό της όταν δημιουργεί τον πιο αποτελεσματικό βοηθό μηχανής αναζήτησης AI, όπως φαίνεται με την εφαρμογή του BERT και του νέου MUM ή Τεχνολογία Multitask Unified Model.

Καθώς η μηχανική εκμάθηση και η ισχύς του NLP συνεχίζουν να προοδεύουν, μπορείτε να περιμένετε να γίνονται συχνά ενημερώσεις SEO.

Τι σημαίνει αυτό για την κατάταξη SEO το 2023;

BluCactus - Παράγοντες κατάταξης Google SEOΚαθώς το AI γίνεται πιο έξυπνο στην εκμάθηση των αναζητήσεων των χρηστών, πρέπει επίσης να μάθετε τους καλύτερους τρόπους για να τραβήξετε την προσοχή των ανιχνευτών ιστού της Google. Για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στο SERP, είναι σημαντικό να ακολουθείτε την αλγοριθμική τάση και να παραμένετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις. Επομένως, θα σας παρουσιάσουμε τους τρέχοντες παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εφαρμογή του σχεδίου βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης για το 2023.

Αρχικά, ας εξετάσουμε γρήγορα τα τρία βήματα που ακολουθούν οι μηχανές αναζήτησης για να βρουν περιεχόμενο για προβολή.

 • Ανίχνευση- ονομάζεται ένα αυτοματοποιημένο ψηφιακό ρομπότ Googlebot χρησιμοποιεί τη διαδικασία ανίχνευσης για επίσκεψη, λήψη και εξαγωγή συνδέσμων από τον ιστότοπό σας.
 • Ευρετηρίαση – τα δεδομένα που συλλέγονται είναι οργανωμένο, ταξινομημένο και αποθηκευμένο σε μια μεγάλη βάση δεδομένων γνωστή ως Ευρετήριο Google.
 • Κατάταξη -Όταν ένα ερώτημα εισάγεται στη μηχανή αναζήτησης, οι αλγόριθμοι ταξινομούν δισεκατομμύρια ιστοσελίδες και περιεχόμενο από το Ευρετήριο Google και θα εμφανίζουν την καλύτερη απάντηση ή την πιο σχετική με το ερώτημα. Όλα αυτά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Πόσο συχνά ανιχνεύει η Google έναν ιστότοπο;

BluCactus - Παράγοντες κατάταξης Google SEOΔεδομένου ότι το Googlebot συχνά αναζητά πρώτα νέο περιεχόμενο, οι ιστότοποι που ενημερώνονται συχνά τείνουν να σαρώνονται συχνά. Κατά μέσο όρο, η Google μπορεί να ανιχνεύει τη σελίδα σας κάθε τέσσερις έως είκοσι ημέρες.

Τώρα, ας πηδήξουμε κατευθείαν στο Παράγοντες κατάταξης Google SEO για το 2023.

Αξιοπιστία

Με την έναρξη της διάδοσης παραπληροφόρησης, η Google αύξησε την αξιολόγηση περιεχομένου με έναν αλγόριθμο που ονομάζεται Google TrustRank. Λειτουργεί με τη μέτρηση των λεγόμενων «σημάτων εμπιστοσύνης», τα οποία καθορίζουν τη νομιμότητα του ιστότοπού σας.

Η κατάταξη του ιστότοπού σας θα επηρεαστεί από το πόσο αξιόπιστος είναι.

Πώς μπορώ να κάνω την Google να εμπιστευτεί τον ιστότοπό μου;

BluCactus - Παράγοντες κατάταξης Google SEOΓια να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των αλγορίθμων της Google, συνιστάται να παρέχετε περιεχόμενο χωρίς ψευδείς ισχυρισμούς και τυχόν αξιώσεις που γίνονται θα πρέπει να επαληθεύονται με αξιόπιστες πηγές. Επίσης, φροντίστε να συμπεριλάβετε στον ιστότοπό σας τις ακόλουθες σελίδες για επιπλέον αξιοπιστία:

 • Σχετικά με εμάς
 • Πολιτική Απορρήτου και Όροι Παροχής Υπηρεσιών
 • Επικοινωνία

Επιπλέον, να είστε συνεπείς με τον ρυθμό δημοσίευσής σας, καθώς η Google τείνει να το αναζητά.

Βελτιστοποίηση για κινητά

BluCactus - Παράγοντες κατάταξης Google SEOΣύμφωνα με το Statista, το 84% των Αμερικανών χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η Google αναγνώρισε αυτή την τάση και εφάρμοσε την ευρετηρίαση για κινητά. Η Google θα ευρετηριάσει και θα ανιχνεύσει τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τα φιλικά προς κινητά ρομπότ της για να προσδιορίσει εάν είναι έτοιμο για κινητά και θα δώσει προτεραιότητα σε ιστότοπους για κινητά έναντι της έκδοσης για υπολογιστές.

Επομένως, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια αποκριτική σχεδίαση για χρήστες κινητών, επειδή ένας αποκριτικός ιστότοπος θα προσαρμοστεί στη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να τον δείτε.

Επίσης, η Google προσφέρει ένα διαδικτυακό εργαλείο που ελέγχει εάν ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Απλώς πληκτρολογήστε το κουμπί αναζήτησης – Δοκιμή φιλική προς το κινητό.

Φωνητική αναζήτηση

BluCactus - Παράγοντες κατάταξης Google SEOΚαθώς όλο και περισσότερα σπίτια εξοπλίζονται με ψηφιακούς φωνητικούς βοηθούς όπως η Alexa και το Google Home, βελτιστοποιώντας τον ιστότοπό σας για φωνητική αναζήτηση ερωτήματα θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας SEO για το 2023.

Επί του παρόντος, το 43% των ανθρώπων πραγματοποιούν αγορές μέσω Διαδικτύου μέσω gadget με δυνατότητα φωνής.

Ενώ το 32% των ανθρώπων χρησιμοποιεί φωνητικά ενεργοποιημένη αναζήτηση αντί να πληκτρολογεί.

Πώς μπορώ να βελτιστοποιήσω τη φωνητική αναζήτηση;

BluCactus - Παράγοντες κατάταξης Google SEOΛοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς τη στρατηγική SEO σας για να λάβετε υπόψη τα ερωτήματα φωνητικής αναζήτησης. Μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την κατάταξή σας στο Google σε αυτόν τον τομέα με μερικές μόνο μικρές προσαρμογές.

Εδώ είναι μερικές προτάσεις.

  • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς στο περιεχόμενό σας, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν φράσεις συνομιλίας όταν κάνουν φωνητική αναζήτηση.
  • Δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Εάν ένας ιστότοπος χρειάζεται περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα για να φορτώσει, πιθανότατα θα επηρεάσει την κατάταξη του ιστότοπού σας με φωνητικά ερωτήματα.
  • Για τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργήστε ένα Εταιρικό προφίλ Google αν δεν το έχετε κάνει ήδη, καθώς αυτά τα προφίλ αποτελούν συχνά την πηγή των αποτελεσμάτων φωνητικής αναζήτησης.

Συναρπαστικό και σχετικό περιεχόμενο

BluCactus - ευτυχισμένη γυναίκα που χρησιμοποιεί smartphoneΤο περιεχόμενο αναγνωρίζεται ως εκφραστικά έργα που παραδίδονται μέσω μιας ποικιλίας μορφών όπως κείμενο, βίντεο, ήχος και εικόνες.

Μέσω σημάτων που καθορίζουν εάν το περιεχόμενο επιδεικνύει τεχνογνωσία, εξουσία και αξιοπιστία, η Google θα επιλέξει τη θέση ενός ιστότοπου στα SERP.

Ένας από τους παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη οι αλγόριθμοι της Google κατά τη σάρωση περιεχομένου είναι η παρουσία έγκυρων συνδέσμων ιστότοπου που αναφέρουν την εργασία σας. Η Google συνήθως το θεωρεί αυτό ως θετική ένδειξη ότι το περιεχόμενό σας είναι αξιόπιστο.

Είστε μια αρχή σε μια συγκεκριμένη θέση που παρέχει πραγματικά και ενημερωτικά δεδομένα; Εάν ναι, τα συστήματα της Google πιθανότατα θα εμφανίσουν πρώτα τον ιστότοπό σας.

Συνολικά, η παροχή συνεπών και χρήσιμων θεμάτων μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη θέση σας στη φόρμουλα κατάταξης της Google. Τα κομμάτια μεγαλύτερης μορφής, εκπαιδευτικά και χρήσιμα έχουν σταθερά καλή απόδοση.

UX

BluCactus - ευτυχισμένη γυναίκα που χρησιμοποιεί smartphoneΗ βελτιστοποίηση για το UX είναι μια άλλη πτυχή του SEO που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Το μπορεί ακόμη και να είναι το πιο σημαντικό καθώς το UX σχετίζεται άμεσα με το κοινό-στόχο σας και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τον ιστότοπο και το περιεχόμενό σας.

Το UX σημαίνει Εμπειρία χρήστη και η βελτιστοποίηση του UX για κατάταξη περιλαμβάνει σχεδιασμό, ταχύτητα σελίδας και ευκολία χρήσης. Το μέγεθος γραμματοσειράς, ο χρόνος που χρειάζεται για τη μεταφόρτωση μιας σελίδας και μια ορατή γραμμή μενού χάμπουργκερ, για παράδειγμα, θα καθορίσουν το ποσοστό εγκατάλειψης της ιστοσελίδας. Εάν είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε σε έναν ιστότοπο, το πιθανότερο είναι ότι θα χάσετε πιθανούς πελάτες.

Για να μην αναφέρουμε, η Google παίρνει στα σοβαρά το σχεδιασμό UX και την ταχύτητα σελίδας και δεν θα εξετάσει τον ιστότοπό σας εάν κριθεί πολύ αργός. Συμβουλή: Υπάρχουν δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα που προσφέρουν δοκιμές ταχύτητας ιστότοπου.

Ken Schreck BluCactus +1 469 206 5510Συμπερασματικά, η διατήρηση της ιστοσελίδας και της επωνυμίας σας ορατή και παραγωγική απαιτεί καθημερινή προσπάθεια. Η συνέπεια είναι απαραίτητη και η παρακολούθηση των προτύπων SEO είναι επιτακτική.

Στο BluCactus, οι επαγγελματίες μάρκετινγκ κατανοούν τη συνάφεια του SEO και τον αντίκτυπό του. Προσφέρουμε καθοδήγηση με τη μορφή διαδικτυακών εργαστηρίων SEO, ιστολογίων και δωρεάν συμβουλών για να σας βοηθήσουμε να κατευθύνετε τον ιστότοπό σας στη σωστή κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας για να ενημερώνεστε για όλα τα πράγματα SEO. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ή ανησυχίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο BluCactus.

Bir cevap yazın