Πέντε συμβουλές για την έναρξη επιτυχημένων εταιρικών συνεργασιών

2
Πέντε συμβουλές για την έναρξη επιτυχημένων εταιρικών συνεργασιών

Τον Αύγουστο του 2020, Τέλος στην έλλειψη στέγης των νέων (EYH) πέτυχε αυτό που μπορεί να ακούγεται σχεδόν αδύνατο στο σημερινό κλίμα και εξασφάλισε ένα νέο εταιρική συνεργασία με το The Body Shop. Οι εταιρικές συνεργασίες είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους η EYH, ένα πανεθνικό κίνημα που αποτελείται από 11 περιφερειακά φιλανθρωπικά μέλη, συγκεντρώνει κεφάλαια και λιγότερο από δύο μήνες μετά τη συνεργασία ξεκίνησε μια κοινή εικονική εκδήλωση που ονομάζεται Κοιμηθείτε έξω.

Αρχικά γνωρίσαμε τη νέα συνεργασία όταν η EYH επέλεξε να συνεργαστεί Ψηφιακές Υπηρεσίες JustGiving ομάδα για την έναρξη ενός one-stop-shop εικονικός ιστότοπος εκδηλώσεων, πλήρως σχεδιασμένο για να προβάλλει το εμπορικό σήμα και τον τόνο τόσο της EYH όσο και του The Body Shop. Τώρα που η εκδήλωση πέρασε (έγινε στις 20 Νοεμβρίου πέρυσι), σκεφτήκαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να ζητήσουμε από την Abbie Murphy, Διευθύντρια Ανάπτυξης στην EYH, να μοιραστεί τις συμβουλές και τις εμπειρίες της από τη συγκέντρωση κεφαλαίων εταιρικής συνεργασίας.

Είναι ακόμα δυνατό να βρείτε νέους εταιρικούς συνεργάτες κατά τη διάρκεια του COVID-19

Διαπιστώσαμε ότι η διασφάλιση νέων επιχειρήσεων είναι δύσκολη από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, ειδικά στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο. Αλλά σε γενικές γραμμές, ο κόσμος εξακολουθεί να θέλει να δώσει. Ζούμε σε μια εποχή όπου είναι δύσκολο να βγούμε έξω και να κάνουμε πολύ πρακτικό «καλό», επομένως ανακαλύψαμε ότι υπάρχει πραγματική όρεξη για τρόπους να κάνουμε τη διαφορά από το σπίτι και η υποστήριξη των επιχειρήσεων με τη συμμετοχή του προσωπικού τους είναι ένα τεράστιο μέρος από αυτό.

Να είστε ξεκάθαροι για το τι φέρνει η κάθε πλευρά στο τραπέζι

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν σύντροφο που να ταιριάζει με τη στρατηγική και ότι και οι δύο πλευρές είναι ξεκάθαρες για το τι φέρνουν στη σχέση. Όταν εργαζόμασταν με το The Body Shop, ήμασταν εκεί ως έρανοι, παρέχοντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία μας σχετικά με το πώς να διοργανώνουμε εκδηλώσεις μαζικής συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά, το The Body Shop είναι μια μάρκα που ασχολείται αποκλειστικά με τον ακτιβισμό και γνωρίζουν ακριβώς τι αρέσει στο προσωπικό και στους πελάτες τους. Μας βοήθησαν να σκεφτούμε όχι μόνο πώς να παραδώσουμε μια εκδήλωση, αλλά πώς να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση και να κάνουν αλλαγές. Ενώ η EYH ήταν οι «ειδικοί» όταν επρόκειτο για συγκέντρωση χρημάτων και εκδηλώσεις, το The Body Shop μας άνοιξε τόσες πολλές πόρτες εκτός αυτού – βοηθώντας μας να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη του Channel 4 και να παράγουμε τη διαφήμισή μας, Unseen Kingdoms. Υποστήριξαν επίσης σε μεγάλο βαθμό με επιρροές και κοινωνική/δημοσιογραφική κάλυψη. Ουσιαστικά, μπορέσαμε να τους παραδώσουμε την εκδήλωση, αλλά χρησιμοποίησαν τη φωνή τους για να ανεβάσουν σημαντικά το προφίλ.

Να είστε πρόθυμοι να ακούσετε και να προσαρμοστείτε

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε τον συνεργάτη με τον οποίο συνεργάζεστε. Η ομάδα σας μπορεί να συγκεντρωθεί για να κάνει καταιγισμό ιδεών και να καταλήξει σε γεγονότα που πιστεύετε ότι θα λειτουργήσουν, αλλά αν δεν είστε πρόθυμοι να προσαρμόσετε την ιδέα στα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε, τότε δημιουργείτε έναν τεράστιο αποκλεισμό. Ναι, πήγαμε στο The Body Shop και τους είπαμε την εικονική εκδήλωση που θέλαμε να κάνουμε, αλλά χρειαζόμασταν τη συμβολή τους καθώς γνωρίζουν καλύτερα το κοινό τους. Μην είστε τόσο σίγουροι ώστε να ξεχάσετε να ακούσετε τους συνεργάτες σας.

Μην κολλάτε στους δρόμους σας

Είναι εύκολο να παντρευτείτε τη χρήση των ίδιων καναλιών επικοινωνίας για κάθε καμπάνια. Το The Body Shop έχει μια τόσο διαφορετική γκάμα ρόλων εργαζομένων, από αυτούς που εργάζονται στα κεντρικά γραφεία, μέχρι τους συμβούλους The Body Shop At Home και εκείνους που εργάζονται στο κατάστημα – και ήθελαν να τους απασχολήσουν όλους στο Sleep Out. Αυτό μας δίδαξε πολλά για την επικοινωνία και δοκιμάσαμε νέους τρόπους αλληλεπίδρασης, συμπεριλαμβανομένων των Instagram Lives και των ερωτήσεων και απαντήσεων στο Twitter, που είχαν μεγάλη ανταπόκριση. Διαφορετικές ομάδες ανθρώπων ανταποκρίθηκαν σε διαφορετικά κανάλια, έτσι μάθαμε ότι η διατήρηση ποικίλων επικοινωνιών είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για όλες τις εκδηλώσεις μας.

Επενδύστε στην εικονική συγκέντρωση κεφαλαίων

Υπήρξαν πολλές προκλήσεις τον τελευταίο χρόνο και αν θέλετε να προσεγγίσετε περισσότερους ανθρώπους, πρέπει να αποδεχτείτε ότι πολλά έχουν πλέον μετακινηθεί στο διαδίκτυο. Γνωρίζω ότι ο προϋπολογισμός είναι δύσκολο να επιτευχθεί και το ξέρω επειδή είμαστε μια μικρή ομάδα και δεν έχουμε πολλά από αυτά οι ίδιοι, αλλά πρέπει να σταθμίσετε τον προϋπολογισμό για την εικονική συγκέντρωση κεφαλαίων ως επένδυση. Απλώς δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε κάτι σε αυτήν την κλίμακα αν δεν είχαμε την ομάδα της JustGiving Digital Services, το The Body Shop απασχολεί χιλιάδες προσωπικό και στο τέλος είχαμε πάνω από 2.000 άτομα να εγγραφούν για να λάβουν μέρος, συγκεντρώνοντας πάνω από 310.000 £. απλά δεν θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί χωρίς να επενδύσει στο microsite.

Ευχαριστούμε την Abbie και το End Youth Homelessness που συνομιλήσατε μαζί μας και μοιράζεστε χρήσιμες συμβουλές εταιρικής συνεργασίας. Εάν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε μια εικονική εκδήλωση, τότε το JustGiving έχει πολλά εργαλεία και πόρους για χρήση από τον φιλανθρωπικό σας οργανισμό. Μάθετε περισσότερα για πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην επόμενη εικονική σας εκδήλωση.

Bir cevap yazın