ο οδηγός μας για το netlinking, βασικό στοιχείο του SEO

0
ο οδηγός μας για το netlinking, βασικό στοιχείο του SEO

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής μάρκετινγκ των εταιρειών που επιθυμούν να διακριθούν στον 21ο αιώνα. Αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή, αυτή η τεχνική απαιτεί τη χρήση διαφόρων εύχρηστων εργαλείων. Όλοι, από μικρές επιχειρήσεις έως πολυεθνικές, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να προσεγγίσουν πολλούς υποψήφιους πελάτες και να αποκτήσουν νέους πελάτες. Εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον ανταγωνισμό, πρέπει να κατακτήσετε τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που είναι προσαρμοσμένη στην εταιρεία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζετε το netlinking. Απαραίτητο στοιχείο της φυσικής αναφοράς, θα σας προσφέρει καλύτερη ορατότητα στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Τι είναι το netlinking στο μάρκετινγκ;

Το Netlinking ή «link building» είναι μια τεχνική που στοχεύει στη βελτίωση της προβολής του ιστότοπού σας μέσω συνδέσμων υπερκειμένου. Αυτοί οι σύνδεσμοι που ονομάζονται “backlinks” θα λειτουργούν ως πύλες πρόσβασης των επισκεπτών στη σελίδα σας από άλλη ιστοσελίδα. Αυτή η μέθοδος φυσικής αναφοράς είναι πολύ σημαντική εάν θέλετε να τοποθετηθείτε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Για την Google, για παράδειγμα, όσο περισσότερο το περιεχόμενό σας κοινοποιείται σε άλλους ιστότοπους, τόσο περισσότερο αυξάνεται η αξιοπιστία σας. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε ποιοτικούς συνδέσμους.

Η ποιότητα μετράει στο SEO, γι’ αυτό συμβουλές από ένα διαδικτυακό γραφείο είναι σημαντικά πριν ξεκινήσετε μια καμπάνια δικτυακής σύνδεσης. Του ειδικοί στο σχεδιασμό ιστοσελίδων θα διασφαλίσει ότι η εταιρεία σας αναπτύσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνει τη φήμη σας καθώς και τον τζίρο σας. Ξεκινώντας την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο, η επεξεργασία της τεχνικής δικτυακής σύνδεσης θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των επισκεπτών στον ιστότοπό σας. Στο μάρκετινγκ, ποιος λέει «επισκέπτες» λέει «δυνητικούς πελάτες». Οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας απλώς βλέποντας το όνομά σας να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ο οδηγός μας για το ψηφιακό μάρκετινγκ μέσω διαδικτύου

Πώς να βρείτε ποιοτικούς ιστότοπους για τη δημιουργία συνδέσμων;

Για να βρείτε ποιοτικούς ιστότοπους για να δημιουργήσετε συνδέσμους, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια.

Η κατάταξη των ιστότοπων για το netlinking σας

Οι ιστότοποι που θα φιλοξενήσουν τους συνδέσμους σας κατατάσσονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης; Αν ναι, αυτή είναι μια καλή αρχή. Για να είναι όμως ακόμα πιο αποτελεσματικό, είναι απαραίτητο να μέτρηση της εξουσίας αυτών των τοποθεσιών χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο ανάλυσης όπως το SEObserver. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο αξιόπιστη είναι η τοποθεσία.

Δικτύωση: ο αριθμός των επισκεπτών

Το μαντέψατε, ένας ιστότοπος με υψηλή επισκεψιμότητα είναι εξαιρετικός για τη δημιουργία συνδέσμων. ΕΝΑ πλατφόρμα όπως το Ahrefs ή το SimilarWeb θα σας παρέχει αυτού του είδους τις πληροφορίες με λίγα μόνο κλικ.

Η βαθμολογία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Αξιολογήστε τη βαθμολογία ανεπιθύμητων ιστότοπων με ένα εργαλείο εκτίμησης όπως το MozBar. Ένας ιστότοπος με υψηλή βαθμολογία ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι συνήθως πιθανό προκαλώντας προβλήματα.

Ποιοι είναι οι σύνδεσμοι που πρέπει να αποφύγετε;

Στο netlinking, ο κίνδυνος κυρώσεων είναι πολύ πραγματικός εάν επιλέξετε συνδέσμους που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της Google. Ανάμεσα στη μαύρη λίστα και την υποβάθμιση του ιστότοπού σας, οι συνέπειες μπορεί να σας κοστίσουν ακριβά. Για να σας βοηθήσουμε, ορίστε τα τύπους συνδέσμων που πρέπει να αποφύγετε :

  • κακής ποιότητας συνδέσμους
  • συνδέσμους που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα της επιχείρησής σας,
  • συνδέσμους από τοποθεσίες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Οι σύνδεσμοι κακής ποιότητας αναφέρονται σε συνδέσμους που τοποθετούνται σε ιστότοπους με κακή θέση ή σε ιστότοπους με χαμηλούς δείκτες απόδοσης. Επιπλέον, αποφύγετε την εισαγωγή των συνδέσμων σας σε περιεχόμενο που δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της επιχείρησής σας. Εάν, για παράδειγμα, είστε πωλητής αυτοκινήτων, οι σύνδεσμοι που μοιράζεστε πρέπει να σχετίζονται με το θέμα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο στόχος είναι να παραμείνετε συνεπείς στο πώς να προσελκύσετε τους υποψήφιους πελάτες σας.

Τέλος, ακόμη και αν είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοι από ανεπιθύμητες τοποθεσίες θα πρέπει να αποφεύγονται εάν ενδιαφέρεστε για την επιχείρησή σας. Ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι ιστότοποι θα τοποθετήσουν τους υπερσυνδέσμους σας είναι πράγματι εντελώς τυχαία. Αυτά μπορεί να συνδέσουν την επωνυμία σας με τζόγο ή άλλες δραστηριότητες που βλάπτουν τη φήμη.

Πώς να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική δικτυακής σύνδεσης;

Το Netlinking είναι μια στρατηγική SEO που δίνει πολλά πλεονεκτήματα στην επιχείρησή σας. Όπως με κάθε στρατηγική, είναι σημαντικό να φτιάξε ένα σχέδιο για να πετύχεις τον στόχο σου. Τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στην εφαρμογή της στρατηγικής δικτυακής σύνδεσης.

Βελτιώστε τα βασικά για μια αποτελεσματική στρατηγική δικτύωσης

Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, ελέγξτε τις τεχνικές παραμέτρους της ιστοσελίδας σας (εργονομία σελίδας, χρόνος φόρτωσης κ.λπ.). Στη συνέχεια, εξετάστε τα περιεχόμενα που υπάρχουν σε αυτό. Είναι σαγηνευτικά; Προσφέρουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στον ιστότοπό σας; Αυτή η στρατηγική, που ονομάζεται “linkbaiting”, συνίσταται στη δημιουργία περιεχομένου που είναι ενδιαφέρον, πρωτότυπο και σχετικό. Αποσκοπεί να αποκτήσουν φυσικούς δεσμούς που θα σας ωφελήσει με πολλούς τρόπους.

Δικτύωση: μελετήστε τους ανταγωνιστές σας

Η μελέτη των ανταγωνιστών σας σάς επιτρέπει να κερδίσετε μερικές θέσεις στο SERP (Σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης). Εξετάστε και εκμεταλλευτείτε τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες είναι τοποθετημένες, αναζητήστε τοπροέλευση των backlinks τους, και τα λοιπά. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν επίσης πολλά εργαλεία ανάλυσης όπως το Majestic για να σας βοηθήσουν.

Ορίστε τον προϋπολογισμό σας με βάση τους στόχους σας

Η δημιουργία backlinks είναι δαπανηρή, ειδικά εάν φιλοξενούνται από ιστότοπους αρχής. Ποιοι είναι οι στόχοι σου ? Αυξήστε την εξουσία σας στο διαδίκτυο; Κυκλοφορεί ένα συγκεκριμένο προϊόν; Έχετε καλό ποσοστό μετατροπών; Έχοντας τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, έχετε τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική δικτυακής σύνδεσης εξοικονομώντας ταυτόχρονα τα χρήματά σας. Η διεξαγωγή μιας καμπάνιας δικτυακής σύνδεσης δεν είναι εύκολη υπόθεση και γενικά απαιτεί πολύ χρόνο. Εάν ξεκινάτε αυτό το είδος έργου για πρώτη φορά, είναι καλύτερα επικοινωνήστε με μια εταιρεία δικτυακής σύνδεσης. Έχει τις απαραίτητες δεξιότητες για να σας καθοδηγήσει αποτελεσματικά.

Πώς να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας στο netlinking;

Μόλις ξεκινήσει η καμπάνια δικτυακής σύνδεσης, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά την πρόοδό σας. Αυτό σας επιτρέπει ναπροσαρμόστε την προσέγγισή σας ανάλογα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν. Για να διευκολύνετε τη δουλειά σας, πολλά εργαλεία ανάλυσης είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Για να αναφέρουμε μερικά, βρίσκουμε:

  • Ranxplorer,
  • Semrush,
  • Monitorank.

Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε αυτά τα εργαλεία χρεώνεται.

Bir cevap yazın