Ο νέος τερματικός σταθμός επιβατών του διεθνούς αεροδρομίου Clark γοητεύει γρήγορα τους ταξιδιώτες του κόσμου

0
Ο νέος τερματικός σταθμός επιβατών του διεθνούς αεροδρομίου Clark γοητεύει γρήγορα τους ταξιδιώτες του κόσμου

Τeam Out of Town Blog Hub (Outoftownblog.com) – Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν γρήγορα την ευκολία, την άνεση και την απόλαυση του ταξιδιού μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Clark (CRK) με το νέο, εκτεταμένο και μοντέρνο Passenger Terminal Building που είναι πλέον ανοιχτό για επαγγελματικούς λόγους.

Η κλίμακα των επισκεπτών που εισέρχονται και έρχονται από την ΚΚΚ είναι ανοδική. Και τα επίπεδα είναι σίγουρα πολύ υψηλότερα τους επόμενους μήνες με τις μετακινήσεις της περιόδου των διακοπών και με περισσότερους ανθρώπους να κάνουν ταξιδιωτικά σχέδια.

Ο νέος τερματικός σταθμός επιβατών του διεθνούς αεροδρομίου Clark γοητεύει γρήγορα τους ταξιδιώτες του κόσμου
Ο νέος τερματικός σταθμός επιβατών του διεθνούς αεροδρομίου Clark γοητεύει γρήγορα τους ταξιδιώτες του κόσμου

Τα στοιχεία του τέλους Σεπτεμβρίου 2022 έδειξαν αύξηση 397 τοις εκατό στη χρήση, τόσο από εσωτερικούς όσο και από διεθνείς επιβάτες, σε σχέση με τα στοιχεία του περασμένου έτους.

Αυτό και σε συνδυασμό με πολυτομεακές πρωτοβουλίες όπως αναζωογονημένες προσφορές ξενοδοχείων και αθλητικών εκδηλώσεων είναι από τις λαμπρές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ζώνη Clark Freeport στην ιστορική και πολιτιστικά πλούσια Pampanga, τη γενέτειρα των εορταστικών, πολύχρωμων χριστουγεννιάτικων παρολιών ή φαναριών των Φιλιππίνων και απολαυστικών κουζίνα.

Το νέο κτίριο του τερματικού σταθμού επιβατών του Clark εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Πρόεδρο Ferdinand R. Marcos τον περασμένο Σεπτέμβριο στις 28 Σεπτεμβρίου σε μεγαλειώδεις τελετές όπου ανέφερε το CRK ως το «τέλειο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας».

Το νέο τερματικό ήταν μέρος ενός έργου μεγαδομής ύψους 19,25 δισεκατομμυρίων PHP που ανέλαβε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων μέσω του μοντέλου της εταιρικής σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Περιλάμβανε χαρακτηριστικά όπως ένα οδικό δίκτυο πρόσβασης, οριζόντιες αναπτύξεις όπως τροχόδρομοι και ποδιά, και ένα τερματικό σταθμό μεταφορών, μεταξύ άλλων.

Η Luzon International Premiere Airport Development (LIPAD) Corp. είναι επιφορτισμένη με τη λειτουργία και τη συντήρηση του αεροδρομίου με ανάθεση σύμβασης από την Αρχή Μετατροπής και Ανάπτυξης Βάσεων (BCDA) που συνεργάστηκε με το Υπουργείο Μεταφορών στην αιχμή του έργου.

Η LIPAD είναι μια ιδιωτική κοινοπραξία που αποτελείται από την Filinvest Development Corp., την JG Summit Holdings Inc., την Philippine Airport Ground Support Services Inc. και την Changi Airports Philippines (I) Pte. Ltd:, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της

Changi International Airports. Τα μέλη της κοινοπραξίας έχουν το καθένα τεράστιες εμπειρίες στις λειτουργίες αεροδρομίων, στις αεροπορικές μεταφορές και στην ανάπτυξη ακινήτων.

Ο Πρόεδρος της LIPAD, Διευθύνων Σύμβουλος της Robinsons Land Corp., κ. Frederick Go, δήλωσε ότι τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού είναι ένα «σήμα προς τον κόσμο ότι το νέο CRK είναι ανοιχτό για επιχειρήσεις».

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επέκταση του δικτύου μας πάνω από τα προ-COVID επίπεδα, συνδέοντας το CRK με περισσότερα εγχώρια και διεθνή σημεία. Η CRK άρχισε να καταγράφει νέους ρυθμούς ανάπτυξης με την πρόσφατη επιστροφή των ταξιδιών εσωτερικού», είπε ο κ. Γκο απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Μάρκος μετά την ομιλία του.

Από τον Αύγουστο του 2022, η CRK σημείωσε αύξηση 129 τοις εκατό στις συνδυασμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2022, ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά σχεδόν 400 τοις εκατό, σε σύγκριση με το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Από την πλευρά του Διευθυντή της LIPAD και της Filinvest Development Corp. Francis Gotianun, υπάρχουν τρία P που αντιπροσώπευε τα πρόσφατα εγκαίνια. Αυτές είναι «η υπόσχεση που εκπληρώθηκε μέσω της πλήρους εμπορικής λειτουργίας του αεροδρομίου, η συνεργασία που είναι η επένδυση της LIPAD στο Clark που αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή της εταιρείας στην οικοδόμηση του έθνους και το πάθος των ανδρών και των γυναικών που παρέμειναν σταθεροί και κράτησαν τους τροχούς σε λειτουργία παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν από η πανδημία».

Σημειώνεται ότι αν και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες μείωσαν δραστικά τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας απειλής για την υγεία τα τελευταία δύο χρόνια, η CRK παρέμεινε ανοιχτή για την πλήρη εξυπηρέτηση του επαναπατρισμού και άλλων απαραίτητων πτήσεων.

Εν μέσω της βελτίωσης της παγκόσμιας κατάστασης της υγείας, η CRK είναι καλά προετοιμασμένη ως «αλλάκτης παιχνιδιού» βοηθώντας τον διάδρομο Subic-Clark να προσφέρει οφέλη στη χώρα, σημείωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της BCDA, Aileen R. Zosa.

Ακολουθηστε Ταξιδιωτικό ιστολόγιο εκτός πόλης επί Facebook, Κελάδημα, Ίνσταγκραμ, και Pinterest εάν θέλετε περισσότερα ταξίδια και ενημερώσεις σχετικά με την τεχνολογία.

Bir cevap yazın