Μπορείτε να βάλετε ζεστούς τροχούς σε μια δεξαμενή ψαριών

0

Εδώ στο Fish Tank Expert, μας κάνουν συχνά ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να μπει μέσα σε μια δεξαμενή ψαριών. Είναι σημαντικό να βεβαιώνεστε πάντα ότι οτιδήποτε βάζετε στη δεξαμενή ψαριών σας δεν είναι κατασκευασμένο από τοξικά υλικά. Συνιστούμε επίσης, ακόμα κι αν το αντικείμενο είναι ένα στολίδι που προορίζεται να μπει σε δεξαμενές ψαριών, να μουλιάζετε και να πλένετε πάντα ένα αντικείμενο για 24 ώρες πριν το τοποθετήσετε μέσα στη δεξαμενή ψαριών. Η χημεία του νερού σε μια δεξαμενή ψαριών είναι εύθραυστη και υπόκειται σε γρήγορες αλλαγές, επομένως η παρουσία ακόμη και ενός μικρού τοξικού αντικειμένου μπορεί να έχει καταστροφική επίδραση στα ψάρια σας και στο οικοσύστημά τους. Στο σημερινό άρθρο, θα συζητήσουμε εάν πρέπει ή όχι να βάλετε ζεστούς τροχούς στη δεξαμενή ψαριών σας.

Μπορείτε να βάλετε ζεστούς τροχούς σε μια δεξαμενή ψαριών;

Όχι, δεν πρέπει να βάζετε ζεστούς τροχούς σε δεξαμενή ψαριών. Ο κύριος λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε ένα αυτοκίνητο με ζεστούς τροχούς μέσα σε μια δεξαμενή ψαριών είναι λόγω του χρώματος και του μεταλλικού υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο το αυτοκίνητο.

Χρώμα

Η κύρια βαφή που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα με θερμούς τροχούς ονομάζεται σμάλτο. Ενώ το σμάλτο δεν είναι απαραίτητα τοξικό για τα ψάρια, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το οικοσύστημα της δεξαμενής ψαριών σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα με ζεστό τροχό δεν κατασκευάστηκαν για να πάνε κάτω από το νερό, και έτσι το χρώμα που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα θα αιμορραγεί σύντομα αφού βυθιστεί κάτω από το νερό για μερικές ημέρες. Αυτό το χρώμα που διαρρέει μπορεί να αλλάξει το χρώμα του νερού σας και μπορεί επίσης να βλάψει οποιαδήποτε ζωντανή βλάστηση έχετε στη δεξαμενή σας. Τέλος, το αυτοκίνητο με ζεστό τροχό δεν θα φαίνεται τόσο δροσερό μόλις ξεπλυθεί όλο το χρώμα.

Μέταλλο

Οι Hot Wheels κατασκευάζονται από μια ουσία που ονομάζεται ZAMAC. Το Zamac σημαίνει ψευδάργυρος, αλουμίνιο, μαγνήσιο και χαλκός, τα οποία είναι τα τέσσερα μέταλλα που συνθέτουν την ένωση. Ενώ το μαγνήσιο και ο χαλκός δεν είναι τοξικά για μια δεξαμενή ψαριών, τόσο ο ψευδάργυρος όσο και το αλουμίνιο μπορεί να είναι πολύ τοξικά για τα ψάρια σας. Αυτά τα μέταλλα μπορούν να εισχωρήσουν κρυφά στα βράγχια του ψαριού σας και να προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Επιπλέον, τόσο το αλουμίνιο όσο και ο ψευδάργυρος μπορούν να οξειδωθούν και να σκουριάσουν εάν μείνουν κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τις νιφάδες του μετάλλου να ξεκολλήσουν από το αυτοκίνητο και να ταξιδέψουν σε όλη τη δεξαμενή ψαριών.

Δεξαμενή ψαριών με θέμα τα αυτοκίνητα

Παρόλο που δεν συνιστούμε να τοποθετείτε ζεστούς τροχούς στη δεξαμενή ψαριών σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε δεξαμενή ψαριών με θέμα τα αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολλά στολίδια αυτοκινήτου που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να μπαίνουν μέσα σε δεξαμενές ψαριών. Παρακάτω είναι τα δύο αγαπημένα μου. Και τα δύο είναι κατασκευασμένα από ένα πλαστικό που ονομάζεται Ρητίνη, το οποίο είναι 100% ασφαλές για τη δεξαμενή ψαριών σας. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι επίσης πολύ μεγαλύτερα από τους ζεστούς τροχούς, επομένως θα χωρέσουν πολύ καλύτερα σε ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ. Μπορείτε να κάνετε κλικ στις παρακάτω εικόνες για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν.

Στολίδι αγωνιστικού αυτοκινήτου

Κόκκινο στολίδι δεξαμενής ψαριών αυτοκινήτου

Bir cevap yazın