Λογισμικό αποστολής email για ΜΜΕ: Κριτήρια επιλογής και κορυφαίες 5 λύσεις

0
Λογισμικό αποστολής email για ΜΜΕ: Κριτήρια επιλογής και κορυφαίες 5 λύσεις

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένα ουσιαστικό μέρος μιας επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ, δίνοντας τη δυνατότητα στις ΜΜΕ να προσεγγίσουν το κοινό τους, να ενισχύσουν την πίστη των πελατών και να ενισχύσουν τις πωλήσεις. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιχείρησή σας από όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τη σημασία της αποστολής email σε μια στρατηγική μάρκετινγκ, θα καθορίσουμε τα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή μιας πλατφόρμας και θα σας προσφέρουμε μια σύντομη λίστα με 5 ιδιαίτερα κατάλληλες πλατφόρμες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ΜΜΕ.

Η σημασία του email σε μια στρατηγική μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ μέσω email είναι α ισχυρό εργαλείο για να χτίσετε και να διατηρήσετε σχέσεις με τους πελάτες σας. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε απευθείας με το κοινό σας, να προωθείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και να ενημερώνετε τους πελάτες σας για τα τελευταία νέα και προσφορές από την εταιρεία σας. Όταν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, το email marketing μπορεί να αποφέρει σημαντική απόδοση επένδυσης και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μικρής επιχείρησής σας.

Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν τη σημασία του email σε μια στρατηγική μάρκετινγκ:

 • Απόδοση επένδυσης (ROI) : Σύμφωνα με μια μελέτη του Data & Marketing Association (DMA), το email marketing παρέχει μέση απόδοση επένδυσης 122%, περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερη από άλλα κανάλια μάρκετινγκ, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η άμεση και η διαδικτυακή διαφήμιση.
 • Αναλογία ανοίγματος και κλικ : Σύμφωνα με μελέτη του Campaign Monitor, τα μέσα ανοιχτά ποσοστά για καμπάνιες email marketing στην Ευρώπη είναι περίπου 24%, ενώ τα ποσοστά κλικ/εμφανίσεων είναι περίπου 3,1%. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email στην Ευρώπη δημιουργούν σημαντική δέσμευση με τους παραλήπτες.
 • Προτίμηση καταναλωτή : Μια έρευνα της Adobe σε ευρωπαίους καταναλωτές διαπίστωσε ότι το 61% των ερωτηθέντων προτιμούν να λαμβάνουν προσφορές και προωθήσεις από επωνυμίες μέσω email σε σχέση με άλλα κανάλια επικοινωνίας.
 • Αριθμός χρηστών email : Σύμφωνα με τη Statista, υπήρχαν περίπου 4,3 δισεκατομμύρια χρήστες email παγκοσμίως το 2023 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 4,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025. Αυτό δείχνει ότι το email παραμένει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο κανάλι επικοινωνίας.
 • Αποτελεσματικότητα για την παραγωγή μολύβδου : Μια έρευνα της Demand Metric και του Content Marketing Institute διαπίστωσε ότι το 81% των B2B marketers πιστεύουν ότι το email marketing είναι η πιο αποτελεσματική τακτική για τη δημιουργία δυνητικών πελατών.
3 βασικά στατιστικά email marketing

Κριτήρια επιλογής για μια πλατφόρμα αποστολής email προσαρμοσμένη στις ΜΜΕ

Ευκολία στη χρήση

Οι ΜΜΕ και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν συχνά περιορισμένους πόρους από άποψη χρόνου και τεχνικών δεξιοτήτων. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια πλατφόρμα που είναι διαισθητική και εύκολη στην εκμάθηση, ακόμη και για μη ειδικούς χρήστες.

 • Mailchimp : Διαισθητική διεπαφή και οδηγοί βήμα προς βήμα για εύκολη δημιουργία και αποστολή email.
 • Sendinblue : Πλατφόρμα στα γαλλικά με φιλική προς το χρήστη διεπαφή για αρχάριους.

Χαρακτηριστικά και ευελιξία

Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν συγκεκριμένες ανάγκες μάρκετινγκ μέσω email. Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία για εξατομίκευση email, αυτοματοποίηση καμπάνιας, ανάλυση δεδομένων και τμηματοποίηση κοινού, ενώ είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να κλιμακώνεται καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας.

 • GetResponse : Προσφέρει πλήρη εργαλεία για τις ΜΜΕ, όπως εξατομίκευση, αυτοματοποίηση και δημιουργία σελίδων προορισμού.
 • ActiveCampaign : Λύση εστιασμένη στον αυτοματισμό μάρκετινγκ και στο CRM, ιδανική για ΜΜΕ που το επιθυμούν

Προσαρμοσμένη τιμολόγηση

Οι μικρές επιχειρήσεις συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν στενούς προϋπολογισμούς. Συγκρίνετε τις προσφορές των διαφορετικών πλατφορμών για να επιλέξετε μια λύση που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν πρόσθετα κόστη, όπως το κόστος αποστολής πρόσθετων email ή πρόσβαση σε λειτουργίες premium.

 • Sendinblue : Προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα με βασικές δυνατότητες και οικονομικά προγράμματα επί πληρωμή για μικρές επιχειρήσεις.
 • MailerLite : Προσφέρει ανταγωνιστικά και φιλικά προς τις ΜΜΕ προγράμματα, με τιμολόγηση με βάση τον αριθμό των συνδρομητών.

Προσβάσιμη και ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις ενδέχεται να μην έχουν αποκλειστικές ομάδες για τη διαχείριση των καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους. Επιλέξτε πλατφόρμες που προσφέρουν ανταποκρινόμενη και ποιοτική υποστήριξη πελατών, με διαδικτυακούς πόρους βοήθειας, εκμάθηση και εξυπηρέτηση πελατών που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε και να διαχειριστείτε τις καμπάνιες σας.

 • Sendinblue : Υποστήριξη πελατών στα γαλλικά, με πλήρη γνωσιακή βάση και βοήθεια μέσω email και διαδικτυακής συνομιλίας.

Βελτιστοποιημένη δυνατότητα παράδοσης

Η δυνατότητα παράδοσης email είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της επιτυχίας των καμπανιών σας, αποτρέποντας τα μηνύματά σας από το να θεωρούνται ανεπιθύμητα ή να αποκλειστούν από φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Επιλέξτε μια πλατφόρμα με ισχυρή φήμη για παραδοσιμότητα και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης

 • Mailjet : Γαλλική λύση με ισχυρή φήμη όσον αφορά την παράδοση, που προσφέρει συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της δυνατότητας παράδοσης των email σας.

Ενοποίηση με άλλα εργαλεία

Οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συχνά πολλά εργαλεία για τη διαχείριση της επιχείρησής τους, όπως CRM, λογισμικό διαχείρισης πωλήσεων ή πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιλέγετε ενσωματώνεται εύκολα με αυτά τα εργαλεία για να διευκολύνει τον συγχρονισμό των δεδομένων σας και τη βελτιστοποίηση της συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ.

 • Mailchimp : Ενσωματώσεις με πολλά δημοφιλή εργαλεία, όπως Shopify, WordPress, Salesforce και Zapier.
 • Sendinblue : Ενοποίηση με CRM, λογισμικό διαχείρισης πωλήσεων και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως HubSpot, Pipedrive και Facebook.
Πλεονέκτημα μάρκετινγκ μέσω email 1
Πηγή: MCN Rouen

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα εργαλείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να επιλέξετε την καταλληλότερη λύση για την εταιρεία σας, εξετάστε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε πλατφόρμας. Εδώ είναι τι πρέπει να αναζητήσετε:

 • Φιλικό προς το χρήστη και προσαρμόσιμο πρόγραμμα επεξεργασίας email : για να δημιουργήσετε ελκυστικά email προσαρμοσμένα στην εικόνα της επωνυμίας σας.
 • Αυτοματοποίηση καμπανιών και σεναρίων αποστολής : για να διαχειριστείτε τις καμπάνιες σας πιο αποτελεσματικά και να εξοικονομήσετε χρόνο.
 • Προηγμένη τμηματοποίηση και στόχευση κοινού : για να στοχεύσετε τα μηνύματά σας σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των συνδρομητών σας.
 • Διαχείριση λίστας επαφών et Κανονιστική Συμμόρφωση
 • Ενοποίηση με άλλα εργαλεία : για τη διευκόλυνση του συγχρονισμού των δεδομένων σας και τη βελτιστοποίηση της συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ.
 • Αναφορά και ανάλυση : για να παρακολουθείτε την απόδοση των καμπανιών σας και να προσδιορίζετε τομείς προς βελτίωση.
 • Λειτουργίες μάρκετινγκ SMS

Οι 5 κορυφαίες πλατφόρμες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατάλληλες για ΜΜΕ

Ακολουθούν οι 5 κορυφαίες λύσεις μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσαρμόζονται στις ανάγκες των ΜΜΕ, με τα κύρια πλεονεκτήματα, το κόστος και τους στόχους μάρκετινγκ που ανταποκρίνονται καλύτερα:

Πλατφόρμα Κύρια περιουσιακά στοιχεία Δωρεάν σχέδιο Πληρωμένο σχέδιο Στόχοι μάρκετινγκ
Mailchimp Διαισθητικός επεξεργαστής email, προσαρμόσιμα πρότυπα, ενσωματώσεις Δωρεάν έως και 2000 επαφές 31 $/μήνα για 2500 επαφές Κατάλληλο για ΜΜΕ που θέλουν μια ολοκληρωμένη και εύχρηστη λύση
Sendinblue Πλατφόρμα στα γαλλικά, αυτοματισμός, μάρκετινγκ SMS 300 email / ημέρα 20 €/μήνα για 10000 email Ιδανικό για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν μια ευέλικτη και προσιτή λύση
GetResponse Αυτοματοποίηση, σελίδες προορισμού, διαδικτυακά σεμινάρια μη Πληρωμένα προγράμματα από 12,30 €/μήνα Κατάλληλο για ΜΜΕ που επιθυμούν να αναπτύξουν την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ
ActiveCampaign Προηγμένος αυτοματισμός, ενσωματωμένο CRM, τμηματοποίηση μη από 9€/μήνα για 500 επαφές Ιδανικό για ΜΜΕ που θέλουν να εμβαθύνουν τη σχέση με τον πελάτη και την αυτοματοποίησή τους
MailerLite Ανταγωνιστική τιμολόγηση, τμηματοποίηση, πρόγραμμα επεξεργασίας email 1000 επαφές 15 $ /μήνα για 2500 επαφές Κατάλληλο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προϋπολογισμό και αναζητούν βασικά χαρακτηριστικά

Υπάρχουν φυσικά πολλές άλλες λύσεις αποστολής email. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το διαφορετικό λογισμικό αποστολής email που είναι διαθέσιμο στην αγορά, βλ αυτή η λεπτομερής σύγκριση απο λογισμικό αποστολής email.

Συμπέρασμα :

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της επιτυχίας των καμπανιών μάρκετινγκ και τη συμβολή στην ανάπτυξη της ΜΜΕ σας. Αφιερώστε χρόνο για να αξιολογήσετε τα κριτήρια και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο και μη διστάσετε να δοκιμάσετε πολλές λύσεις προτού δεσμευτείτε.

Bir cevap yazın