Κριτική σακιδίου πλάτης Gregory Paragon 48

0
Κριτική σακιδίου πλάτης Gregory Paragon 48

Gregory Paragon 48

Gregory Paragon 48 Πρώτες Σκέψεις

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχω βγει στο backcountry για να κάνω σακίδιο. Η ζωή, οι καριέρες και τα παιδιά μας έκαναν άνετα με τη ρουτίνα του κάμπινγκ με αυτοκίνητο. Το Gregory Paragon 48 ήρθε όταν όλα είχαν κλείσει λόγω Covid. Τα σχέδιά μας να πάμε στο ΝΔ Κολοράντο εκτροχιάστηκαν, αλλά καθώς ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021, τα πράγματα άρχισαν να εξελίσσονται. Πήραμε κρατήσεις και εισιτήρια για το τρένο που εκτελεί δρομολόγια από το Durango στο Silverton. Η στάση Needleton (κυριολεκτικά, στη μέση του πουθενά) προορίζεται για το πλήθος που ταξιδεύει με σακίδια. Συσκευάστηκα και ξανασυσκευάστηκα το Gregory Paragon στο σπίτι για να εξοικειωθώ με όλες τις λειτουργίες του. Τελικά, δεν έγινε πραγματικότητα μέχρι που τελικά βγήκαμε στο δρόμο. Σε εκείνο το σημείο, κάναμε έναν τελικό έλεγχο του τι χρειαζόταν για να δούμε πώς θα ταίριαζαν όλα.

Gregory Paragon 48

Αποφάσεις μεγεθών

Πήγα με το μέγεθος των 48 λίτρων νομίζοντας ότι θα ήταν πιο ελαφρύ και ευκίνητο. Η διαδικασία σκέψης ήταν ότι η γυναίκα μου μπορούσε να το χρησιμοποιήσει όταν πηγαίνει στις περιπέτειές της. Εκ των υστέρων, νομίζω ότι εκτίμησα λίγο λάθος το μέγεθος. Το 58 ή και το 68 μάλλον θα με εξυπηρετούσε καλύτερα. Κατέληξα να συσκευάσω και να επισυνάψω πολλά αντικείμενα στο εξωτερικό που μπορεί να μπορούσαν να μπουν μέσα.

Δανειστήκαμε ένα από τα μεγαλύτερα κάνιστρα με θησαυροφυλάκιο αρκούδων που καταλάμβανε έναν τόνο χώρο. Το γέμισα γεμάτο φαγητό που αποδείχτηκε αρκετά βαρύ εκτός από το ότι πιάνει τόσο χώρο.

Βγάζοντας το Paragon στο μονοπάτι

Ως υπόβαθρο εδώ, αισθάνομαι ότι τα πόδια και το σώμα μου είναι σε αρκετά αξιοπρεπή φόρμα και μπορούν να διαχειριστούν τις περισσότερες περιπέτειες αντοχής που έρχονται στο δρόμο μου. Σίγουρα ένιωσα ότι ήμουν έτοιμος για backpacking με μια σταθερή βάση ποδηλασίας, τρεξίματος και πεζοπορίας. Οι ώμοι μου, από την άλλη πλευρά, υπέστησαν μεγάλο σοκ όταν εισήχθη αυτό το πακέτο, η σταδιακή αύξηση της ανύψωσης και η σκληρή ώθηση σε ένα κάμπινγκ. Είχε περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο μου βαρύ φορτίο όπως αυτό. Ως εκ τούτου, το σοκ στα τραπεζοειδή ήταν αρκετά άμεσο. Υποθέτω ότι το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να σταματήσω να γκρινιάζω και να συνεχίσω όπως λένε.

Gregory Paragon Στο δρόμο μας για το ιστορικό τρένο στο Durango.
Επιπλέον, έπαιξε ρόλο και το να καταλάβω τι ακριβώς να φέρεις. Είχαμε μια μικρή, ελαφριά και αποτελεσματική σκηνή 2 ατόμων, καθώς και ελάχιστα και επαρκή μαγειρικά σκεύη. Το φίλτρο και η κύστη ενυδάτωσης MSR είναι υπέροχα, καθώς και μικρότερα επιθέματα ύπνου. Σχεδιάσαμε επίσης να φορέσουμε βροχή, κρύες νύχτες και ορειβατικά ρούχα με βάση την πρόγνωση. Με ένα ταξίδι 2 διανυκτερεύσεων / 3 ημερών στα βιβλία, νομίζω ότι καταφέραμε επίσης τη σωστή ποσότητα φαγητού που έπαιξε υπέρ μας. Οι υπνόσακοι και το θησαυροφυλάκιο των αρκούδων ήταν τα μεγάλα, ογκώδη και βαρύτερα αντικείμενα μας. Συνολικά, όχι και πολύ άσχημα, καθώς τολμήσαμε στη λεκάνη του Σικάγο για να αναζητήσουμε ένα κατάλληλο κάμπινγκ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ωραίο μέρος είναι ότι παίρνετε το ιστορικό τρένο στο Ντουράνγκο του Κολοράντο και μετά από δύο ώρες βόλτα σας αφήνει στο Needleton. Αυτή είναι μια στάση κατά μήκος ενός ποταμού με μια γέφυρα και όχι πολλά άλλα. Μόνο οι backpackers ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν εδώ. Το ταξίδι των έξι μιλίων ξεκινά και σας μεταφέρει μέσα από αυτό το εκπληκτικό παλιό δάσος που νιώθαμε σαν να βρισκόμασταν σε μια τροπική καταπράσινη ζούγκλα.

Gregory Paragon 48 Με την εποχή των βροχών των μουσώνων σε πλήρη ισχύ, νιώσαμε σαν να βρισκόμασταν στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Είναι εποχή μουσώνων και οι πρόσφατες βροχές δημιούργησαν αυτό το σουρεαλιστικό φαινόμενο για μια περιοχή που είναι γενικά πιο ξηρή. Με τη φύση να κάνει τα πάντα, οι καταιγίδες του Χειμώνα και της Άνοιξης είχαν κάνει απίστευτη δουλειά ρίχνοντας πολλά δέντρα στο μονοπάτι. Το αναφέρω, γιατί έχασα το μέτρημα μετά από 100 πεσμένα δέντρα. Αυτό προκάλεσε αρκετή ανακατωσούρα πάνω, πάνω και γύρω από πεύκα και ασπένς, κάτι που είναι σίγουρα πιο δύσκολο με ένα μεγάλο πακέτο. Επίσης, δεν είναι ιδανικό καθώς τα μονοπάτια εκτός γυρισμάτων αρχίζουν να σχηματίζονται με παρακάμψεις. Ελπίζω ότι κάποιος με αλυσοπρίονο και θα έρθουν λίγες μέρες σύντομα για χάρη της διατήρησης αυτής της περιοχής, κρατώντας τους ανθρώπους στο πεπατημένο μονοπάτι.

Gregory Paragon 48 Τελικά, φτάσαμε στην κοιλάδα της λεκάνης του Σικάγο. Τα πανύψηλα βουνά και στις δύο πλευρές ήταν μεγαλειώδη, τα ανοιχτά σημεία ιδανικά για κάμπινγκ και το ποτάμι πρόσθεσε ένα δυναμικό σκηνικό.

Το καλό είναι ότι μόλις φτάσετε στη λεκάνη του Σικάγο, υπάρχουν μερικές καταπληκτικές τοποθεσίες κατασκήνωσης κοντά στον ποταμό και στο δάσος. Μόλις δημιουργηθεί ένα σπίτι, μπορεί κανείς να τολμήσει στις Δίδυμες Λίμνες ή/και στα τέσσερα 14 που περιβάλλουν το άκρο της λεκάνης. Το πακέτο Gregory Paragon δεν χρειάζεται σε εκείνο το σημείο, καθώς ένα μικρότερο και ελαφρύτερο πακέτο ημέρας θα αρκεί.

Gregory Paragon 48 Αυτό το σύστημα πόρπης και ιμάντων είναι ιδανικό για οτιδήποτε άλλο. Συσκευάστε το, γεμίστε το, διπλώστε το και πιέστε το. Δεν είχα χώρο στο εσωτερικό, διαφορετικά θα είχα βρεγμένα ρούχα και όλα θα επέστρεφαν εκεί.

Το ίδιο το πακέτο Gregory Paragon

Το Gregory Paragon είναι σίγουρα κατάλληλο για ένα μικρότερο ταξίδι με σακίδιο. Με τη συσκευασία μου των 48 λίτρων, τα κατάφερα μια χαρά για ένα σταθερό τριήμερο εκεί έξω στο backcountry. Με λίγο περισσότερο προγραμματισμό και προετοιμασία του φαγητού, θα μπορούσα σίγουρα να το παρατείνω για αρκετές μέρες ακόμα.

Οι πίσω κάτω ιμάντες είναι το σημείο όπου θα πήγαινε η σκηνή, το μαξιλάρι ύπνου ή ο υπνόσακος. Δοκίμασα διάφορες επαναλήψεις, αλλά η σκηνή φάνηκε να λειτουργεί καλύτερα για το σενάριο μου, καθώς είναι ελαφρώς πιο βαριά και θα λειτουργούσε καλά γύρω από τη γραμμή της μέσης.

Τα σημεία πρόσβασης στο επάνω, στο κάτω μέρος και στις δύο πλευρές διευκόλυναν την προσθήκη ή την αφαίρεση πραγμάτων εν κινήσει. Άφθονοι ιμάντες στο επάνω και στο κάτω μέρος για να προσαρμόσετε υπνόσακους, σκηνές, μουσαμάδες κ.λπ. Επίσης, οι ιμάντες ή οι ιμάντες στην τσάντα ήταν ιδανικοί για γέμιση σε πρόσθετα αξεσουάρ, όπως αδιάβροχα ή πρόσθετα στρώματα.

Gregory Paragon 48

Ο ιμάντας μέσης λύγισε και προσαρμόστηκε όμορφα και περιλάμβανε μερικές τσέπες με φερμουάρ για τα βασικά πράγματα που πρέπει να είναι κοντά σας. Το τηλέφωνο, το ραβδί και το αντηλιακό ήταν εύκολα προσβάσιμα όπως χρειαζόταν. Έβαλα επίσης ένα από αυτά τα πόντσο βροχής των 3 $ σε αυτό το δίπλωμα μέχρι το μέγεθος ενός πορτοφολιού. Το πακέτο συνοδεύεται από κάλυμμα βροχής και σίγουρα ήταν χρήσιμο. Γλιστράει πάνω και πάνω από το μεγαλύτερο μέρος της συσκευασίας με ελαστική ταινία.

Τα συστήματα μεταφοράς έχουν προχωρήσει πολύ. Η σύζυγός μου είχε ένα πακέτο είκοσι ετών και το βάρος, η άνεση και η θέση έχουν σίγουρα βελτιωθεί.

Gregory Paragon 48

Μπορείτε σίγουρα να πείτε ότι η σχεδιαστική σκέψη επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην άνεση και στην απομάκρυνση του πακέτου από το σώμα για να επιτρέψει την ικανότητα αναπνοής. Θα πω ότι πραγματικά δεν έκανε τη δουλειά που προοριζόταν! Πιέσαμε αρκετά σκληρά για να εξασφαλίσουμε ένα χώρο κατασκήνωσης πριν ξεκινήσουν οι απογευματινές καταιγίδες, και σε λίγο ίδρωνα πολύ.

Σκέφτηκα ότι αυτό θα συνέβαινε, αλλά η πλάτη μου με την επαφή με την αγέλη σίγουρα έγινε επίσης θύμα. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι μπορείς να το αποφύγεις αυτό, οπότε δεν είναι απαραίτητα ένα χτύπημα σε αυτό το πακέτο. Είναι η φύση του θηρίου να το πω έτσι. Σε μελλοντικά ταξίδια, θα προσπαθήσω να καταλάβω αν μπορώ να κάνω έναν ελαφρύ διαχωρισμό για κάποια πρόσθετη ή καλύτερη ροή αέρα. Το backpacking δεν νοείται ως ταξίδι πολυτελείας, οπότε είναι όλα καλά. Ήθελα τουλάχιστον να δώσω λίγη προσοχή σε αυτό αν κάποιος έψαχνε για το τέλειο ξηρό σενάριο. Επιπλέον, είχαμε υψηλή υγρασία και υψηλούς καρδιακούς παλμούς. Μια πιο χαλαρή προσέγγιση σίγουρα θα απέφευγε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Gregory Paragon 48

Η επάνω τσέπη είναι επίσης εξαιρετικά εύχρηστη για να γεμίζετε μικρά περιττά αντικείμενα εν κινήσει.

Φροντίζοντας να προλάβετε το τρένο μία φορά την ημέρα, ασκήσαμε πίεση στην πεζοπορία μας, αλλά το καταφέραμε σε άφθονο χρόνο για έναν γρήγορο υπνάκο.

Τελικές σκέψεις για το σακίδιο πλάτης Gregory Paragon 48

Η τιμή του Paragon είναι 199 $ που νομίζω ότι είναι μια αρκετά καλή τιμή. Χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσεις όλα τα σωστά πράγματα, αλλά μαθαίνεις όσο προχωράς. Αυτό το πακέτο έχει λογικές τιμές και σίγουρα θα λειτουργήσει για ένα ταξίδι 1-4 ημερών. Έχει πολλές επιλογές αποθήκευσης για μεγάλα και μικρότερα αντικείμενα.

Για ολόκληρη τη σειρά σακιδίων πλάτης Gregory και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Paragon, επισκεφθείτε gregorypacks.com.

Το ταξίδι στο σπίτι και το πακετάρισμα του σιδηροδρομικού καροτσιού γεμάτο βρώμικα και υγρά πακέτα. Μην αναφέρω και κάτι δύσοσμα κατασκηνωτές.

Bir cevap yazın