Κορυφαία σημάδια ότι χρειάζεστε στεγάνωση υπογείου – Αξία ξηρή στεγανοποίηση

0
Κορυφαία σημάδια ότι χρειάζεστε στεγάνωση υπογείου – Αξία ξηρή στεγανοποίηση

Κορυφαία σημάδια ότι χρειάζεστε στεγάνωση υπογείου

  • 13 Απριλίου 2021
  • Χωρίς κατηγοριοποίηση

Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό «Τα ντους του Απριλίου φέρνουν λουλούδια του Μαΐου», αλλά τα ντους του Απριλίου μπορούν να φέρουν κάτι όχι και τόσο ευχάριστο – ένα υγρό υπόγειο ή χειρότερα, ένα πλημμυρισμένο υπόγειο. Στην Value Dry Waterproofing, η άνοιξη και τα τέλη του καλοκαιριού είναι συχνά οι πιο πολυσύχναστοι. Αυτό είναι λογικό γιατί τότε η περιοχή του Μεσοατλαντικού συνήθως δέχεται τις περισσότερες βροχές. Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε το υπόγειό σας κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε βροχή για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι στεγνό, ασφαλές και υγιές. Ορισμένα σημάδια ότι χρειάζεστε υπηρεσίες στεγανοποίησης υπογείου είναι πιο εμφανή από άλλα, αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε (και να μυρίσετε):

λακκούβες νερού

Οι λακκούβες με νερό, το στάσιμο νερό ή μια στάλα νερού είναι όλα σημάδια εισβολής νερού. Αλλά προτού πανικοβληθείτε, βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν προέρχεται από θερμοσίφωνα, πλυντήριο ρούχων ή σκασμένο σωλήνα σαν λάστιχο. Εάν αποκλείσετε όλα αυτά, έχετε ένα πρόβλημα διαρροής θεμελίωσης που μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε η στεγανοποίηση του υπογείου.

Προσέχετε επίσης για λεκέδες νερού στους τοίχους ή στο πάτωμα. Εάν δεν κατεβαίνετε συχνά στο υπόγειο ή μόλις αγοράσατε ένα σπίτι, οι λεκέδες μπορεί να είναι ένδειξη εισβολής νερού.

Εξάνθηση

Εξάνθηση είναι μια μεγάλη λέξη που περιγράφει τους αποξηραμένους κρυστάλλους αλατιού που αφήνονται πίσω στους τοίχους του υπογείου όταν το νερό εξατμίζεται. Μπορεί να φαίνεται σαν κιμωλιακό λευκό και μπορεί να αστράφτει όταν τα φώτα είναι σβηστά. Η ανθοφορία είναι πιο συχνά ορατή σε θεμέλια από τσιμεντόλιθους λόγω του κοίλου πυρήνα του μπλοκ σκωρίας που γεμίζει με νερό και στη συνέχεια εξατμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Τα υπόγεια νερά που εμποτίζονται σε τοίχους υπογείων από σκυρόδεμα ή τσιμεντόλιθους ή δάπεδα από σκυρόδεμα είναι η κύρια αιτία εξάνθησης. Είναι κάτι περισσότερο από ένα καλλυντικό ζήτημα – είναι ένα σημάδι εισβολής νερού που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Τοίχοι υπογείου με πλώρη

Εάν οι τοίχοι του υπογείου σας υποκλίνονται, έχετε σοβαρό πρόβλημα διείσδυσης νερού και, ενδεχομένως, σοβαρό δομικό πρόβλημα. Θα πρέπει να καλέσετε αμέσως επαγγελματίες εάν το παρατηρήσετε. Υδροστατική πίεση από τα υπόγεια ύδατα έξω από τους τοίχους των θεμελίων σας φταίει και οι τοίχοι μπορεί να κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ένα άλλο σημάδι της κλίσης των τοίχων θεμελίωσης εμφανίζεται όταν οι εσωτερικές πόρτες γίνονται δύσκολο να ανοιγοκλείνουν.

Ραγισμένοι τοίχοι ή δάπεδο υπογείου

Οι ρωγμές στους τοίχους του υπογείου ή στο δάπεδό σας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να δείτε εάν έχετε τελειωμένο υπόγειο με γυψοσανίδα και μοκέτα, αλλά ακόμα κι αν το υπόγειό σας έχει τελειώσει, μπορεί να υπάρχει ένα βοηθητικό δωμάτιο όπου βρίσκεται ο φούρνος σας. Ελέγξτε εκεί για ρωγμές.

Η διόγκωση και η συρρίκνωση του αργιλώδους εδάφους μπορεί να προκαλέσει κάθετες, οριζόντιες ρωγμές και ρωγμές σκαλοπατιών στους τοίχους και το δάπεδό σας που μπορεί να μεγαλώσουν με τον καιρό. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει τη διείσδυση νερού. Εάν δείτε αυτές τις ρωγμές, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια επιθεώρηση σε μια εταιρεία στεγανοποίησης υπογείου.

Μυρωδική μυρωδιά

Όταν κατεβαίνετε στο υπόγειο, παρατηρείτε αμέσως μια υγρή μυρωδιά μούχλας; Αυτό είναι ένα άλλο σημάδι ότι μπορεί να έχετε προβλήματα εισβολής νερού. Οι μυρωδιές μούχλας δεν αναπτύσσονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η μυρωδιά είναι σημάδι ενός μακροχρόνιου ζητήματος. Ακόμα κι αν δεν βλέπετε νερό, είναι εκεί. Έχει εμποτιστεί σε όποιο υλικό μπορεί.

Εάν έχετε ένα τελειωμένο υπόγειο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το χαλί φαίνεται υγρό ή ο γυψοσανίδας είναι υγρός. Ίσως χρειαστεί να σκίσετε αυτά τα υλικά για να φτάσετε στην πηγή του προβλήματος. Εάν έχετε ένα ημιτελές υπόγειο, μπορεί να υπάρχει συμπύκνωση στους τοίχους.

Ανάπτυξη μούχλας

Η ανάπτυξη μούχλας είναι ένα σαφές σημάδι ενός υγρού υπογείου που χρειάζεται βοήθεια και γρήγορα. Η μούχλα μπορεί να κρατηθεί πολύ γρήγορα μετά την πλημμύρα του υπογείου και μπορεί επίσης να προκύψει από μακροχρόνια εισβολή νερού. Μπορεί να δείτε ορατή ανάπτυξη μούχλας σε χαρτόκουτα που έχετε αποθηκεύσει στο υπόγειο ή σε άλλες επιφάνειες.

Η ανάπτυξη μούχλας μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαρροής υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά είναι συχνά σημάδι ότι χρειάζεστε στεγανοποίηση του υπογείου.

Αναπνευστικά προβλήματα που δεν θα υποχωρήσουν

Εάν ολόκληρη η οικογένειά σας φαίνεται να έχει αναπνευστικά συμπτώματα για μήνες, αλλά οι γιατροί δεν μπορούν να σας πουν ότι έχετε λοίμωξη, μπορεί να οφείλεται σε μούχλα στο σπίτι σας. Και πάλι, η διείσδυση νερού στο υπόγειό σας είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την ανάπτυξη μούχλας. Στη συνέχεια, τα σπόρια αποστέλλονται μέσω του σπιτιού σας μέσω του συστήματος HVAC. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που μοιάζουν με αλλεργία, όπως:

  • Κόκκινα ή φαγούρα στα μάτια
  • Φτάρνισμα και βήχας
  • Πονοκέφαλοι
  • Δερματικά εξανθήματα
  • Συριγμός

Η επιθεώρηση του υπογείου μπορεί να εντοπίσει προβλήματα διείσδυσης νερού και μούχλας. Αυτό είναι συχνά το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μετακινηθείτε προς ένα στεγνό υπόγειο και ένα υγιές σπίτι.

Προγραμματίστε μια ΔΩΡΕΑΝ επιθεώρηση υπογείου

Εάν έχετε ένα υγρό υπόγειο και οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια, θα πρέπει να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν εργολάβο στεγανοποίησης υπογείου νωρίτερα παρά αργότερα. Στην Value Dry Waterproofing, είμαστε αδειοδοτημένοι και ασφαλισμένοι, και έχουμε επιθεωρήσει περισσότερα από 100.000 σπίτια.

Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ επιθεώρηση υπογείου σε ιδιοκτήτες σπιτιού σε όλο το Μέριλαντ, το DC, τη βόρεια Βιρτζίνια, τη Δυτική Βιρτζίνια και το νότιο Ντέλαγουερ. Μην περιμένετε να επιδεινωθεί το πρόβλημα. Προγραμματίστε μια επιθεώρηση σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ:

Πώς να επιλέξετε έναν εργολάβο στεγάνωσης υπογείου

Τύποι ρωγμών θεμελίωσης και τι σημαίνουν

Γλωσσάρι στεγανοποίησης υπογείου – Όροι που πρέπει να γνωρίζετε

Η υπόθεση κατά των προϊόντων στεγανοποίησης υπογείου DIY

Bir cevap yazın