Καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: πώς να έχετε καλά αποτελέσματα;

0
Καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: πώς να έχετε καλά αποτελέσματα;

Το email που εξακολουθεί να ονομάζεται μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εμφανίστηκε στα τέλη του 20ου αιώνα. Σήμερα, είναι ένας ισχυρός φορέας επικοινωνίας που χρησιμοποιείται από εταιρείες σε όλους τους τομείς δραστηριότητας για να δημιουργήσουν πωλήσεις, υπηρεσίες ή να διατηρήσουν επαφή με τους πελάτες τους. Σκοπεύετε να κάνετε μια καμπάνια email; Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να έχετε καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Προσδιορίστε το κοινό-στόχο για την καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Για να έχετε καλά αποτελέσματα από την καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε το κοινό-στόχο σας. Αυτό συνίσταται στον ακριβή προσδιορισμό των ατόμων, των εταιρειών κ.λπ. στην οποία απευθύνονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας.

Ο εκ των προτέρων προσδιορισμός του κοινού-στόχου διασφαλίζει ότι παραδώσει το μήνυμα την κατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, για τις εταιρείες, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι τα μηνύματα φτάνουν σε αυτές τις ώρες λειτουργίας για να βελτιστοποιηθούν οι πιθανότητες ανάγνωσης των email και η επιτυχία της καμπάνιας.

Ανάλογα με τους στόχους της εκστρατείας αποστολής email και τους εμπλεκόμενους φορείς, η αναγνώριση του κοινού μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Για αυτό χρειάζεστε καλεί τους επαγγελματίες που υποστηρίζουν εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν προβολή στο δίκτυο. Αυτός ο τύπος ειδικού παρεμβαίνει από το σχεδιασμό των μέσων και εργαλείων επικοινωνίας μέχρι την ανάπτυξή τους για την καμπάνια αποστολής email σας. Η εταιρεία σας μπορεί να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία αυτών των ειδικών για να βελτιώσει τα εργαλεία σας και να τα προσαρμόσει στην πραγματικότητα της αγοράς.

προσδιορίστε το κοινό-στόχο για μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τμηματοποιήστε τη λίστα αλληλογραφίας σας

Για να διασφαλίσετε ότι η καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα πετύχει, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τους κατάλληλους ανθρώπους. Για αυτό, η τμηματοποίηση της λίστας των παραληπτών των μηνυμάτων σας είναι μια πρακτική λύση. Αυτή είναι μια άσκηση που περιλαμβάνει δημιουργήστε πολλές υποκατηγορίες μεταξύ των παραληπτών των μηνυμάτων σας φέρνοντας σε επαφή άτομα ή εταιρείες με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Για να τμηματοποιήσετε τη λίστα των παραληπτών σας, πρέπει να αναζητήσετε πληροφορίες για κάθε έναν από τους στόχους σας και να δώσετε προσοχή στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, δημιουργήστε μια υποκατηγορία με παραλήπτες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια αγορά ή έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες σας και μια άλλη κατηγορία με αυτούς που έχουν εγγραφεί σε ένα δεδομένο περιεχόμενο.

Αφού κάνετε την ανάλυση της λίστας αλληλογραφίας σας, το μόνο που μένει είναι να το κάνετε προσαρμόστε τα μηνύματα που θα σταλούν σύμφωνα με τον στόχο. Το να ευχαριστείτε για μια αγορά ή μια υπηρεσία που ζητήσατε είναι ένα τέλειο άγκιστρο για το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας που απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη αλληλεπιδράσει μαζί σας τουλάχιστον μία φορά. Οπως ορίζεται l’agence Admaker TMτα εξατομικευμένα email μετά την τμηματοποίηση της λίστας αλληλογραφίας αυξάνουν το ROI της καμπάνιας email σας.

Ένα εντυπωσιακό αντικείμενο που σας κάνει να θέλετε να ανοίξετε το email σας

Η γραμμή θέματος αντιπροσωπεύει την πρώτη επαφή μεταξύ του κοινού-στόχου σας και του μηνύματος που θέλετε να μεταφέρετε μέσω της καμπάνιας σας. Όταν είναι πιασάρικο, κάνει τον παραλήπτη να θέλει να μάθει περισσότερα.

Για να είναι εντυπωσιακό, το θέμα του email σας πρέπει να έχει ορισμένα καλά καθορισμένα χαρακτηριστικά. Για αρχή, ένα πιασάρικο θέμα πρέπει να είναι σύντομο και ακριβές. Ένα κείμενο που είναι πολύ μεγάλο θα περιέχει αναπόφευκτα πάρα πολλές πληροφορίες και ως εκ τούτου κινδυνεύει να αγνοηθεί. Έτσι, δεν θα μπορέσετε να πετύχετε τον στόχο σας.

Η χρήση υπερθετικών όπως “καλύτερες τιμές”, “πολύ γρήγορα” σας επιτρέπουν να κολλήσετε στο θέμα του email σας. Για να κάνετε το θέμα του email σας ελκυστικό, πρέπει επίσης να προσέχετε την υπερβολική χρήση σημείων στίξης, κεφαλαίων γραμμάτων και άλλων ιδιαίτερων σημαδιών. Η χρήση χαρακτήρων όπως τα emoticon μπορεί επίσης να είναι ένα καλό πλεονέκτημα για να ενδιαφέρει τον πελάτη όταν η δραστηριότητά σας σας επιτρέπει να υιοθετήσετε έναν ελαφρύ τόνο. Σημειώστε ότι Τα emoticon σας επιτρέπουν να συντομεύσετε το κείμενό σαςγιατί αντιπροσωπεύουν τέλεια τις πράξεις.

Γράψτε ενδιαφέρον και ελκυστικό περιεχόμενο

Όταν γράφετε ένα ελκυστικό αντικείμενο, το περιεχόμενο του email πρέπει επίσης να είναι ελκυστικό για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας. Πρόκειται για τη συγγραφή ενός κειμένου που θα ενθαρρύνει τους παραλήπτες όποιοι κι αν είναι να το διαβάσουν. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε με ακρίβεια το προφίλ των υποψήφιων πελατών σας, εξετάζοντας, για παράδειγμα, τις καταναλωτικές τους συνήθειες.

Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο που να ταιριάζει απόλυτα με το προφίλ του υποψήφιου πελάτη σας, έτσι ώστε ο τελευταίος να αισθάνεται άνετα. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε την προσφορά σας στις προσδοκίες του ενδιαφερόμενου για να την συνδέσετε περισσότερο και να μεταδώσετε το μήνυμά σας. Ένας υποψήφιος που έχει ενδιαφερθεί για πολλές διαφημίσεις για ημερολόγια Advent είναι πιθανό να ανοίξει ένα μήνυμα σχετικά με αυτά τα χριστουγεννιάτικα δώρα, για παράδειγμα. Λάβετε υπόψη ότι η ιδέα αυτού του μέρους είναι να δείξτε πώς η προσφορά του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας μπορεί να είναι χρήσιμη στον υποψήφιο πελάτη.

Για να είναι ενδιαφέρον και ελκυστικό, το περιεχόμενο του email σας πρέπει να είναι σύντομο και καλά δομημένο. Για να το κάνετε αυτό, σχεδιάστε πολλά επίπεδα ανάγνωσης με λέξεις που συνοψίζουν πραγματικά την ουσία του μηνύματος που θέλετε να μεταφέρετε.

Ολοκληρώστε τη σύνταξη του email σας προσθέτοντας μια προσωπική υπογραφή για μεγαλύτερη αξιοπιστία στο μήνυμα. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορείτε να προσθέσετε άλλα κουμπιά που επιτρέπουν στους παραλήπτες, ανάλογα με τις ανάγκες τους, να μοιράζονται το email με άλλους. Αυτό σας επιτρέπει να αποκτήσετε ορατότητα και επομένως να προσεγγίσετε πολλές περισσότερες προοπτικές.

Χρησιμοποιήστε εικόνες και γραφικά στο email σας

Για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον στο κείμενο του email ή για να το διαχωρίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες ή γραφικά. Τα γραφήματα επιτρέπουν γενικά είτε περιγράψτε το περιεχόμενο του μηνύματος, ή για παροχή πρόσθετων πληροφοριών. Για μια πρόσκληση σε μια εκδήλωση, μπορείτε να επισυνάψετε στο email μια ένδειξη της τοποθεσίας στην οποία θα πραγματοποιηθεί, ώστε να επιτρέψετε στους καλεσμένους σας να βρουν γρήγορα τον δρόμο τους. Ωστόσο, πριν το στείλετε, βεβαιωθείτε πάντα ότι είναι εύκολα αναζητήσιμο με τα γραφικά σας.

Ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας στον οποίο δραστηριοποιείτε και το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρεται, είναι δυνατή η προσθήκη εικόνων στα email σας. Αυτό καθιστά δυνατό να αιχμαλωτίσει τον παραλήπτη πολύ περισσότερο. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι η φωτογραφία ενός από τα προϊόντα σας με δυνατότητα κλικ που θα ενδιαφέρει δυνητικά τον υποψήφιο πελάτη. Όπως και με τα γραφικά, προσέξτε να επιλέξετε τις εικόνες που θα εισάγετε στα email σας. Αυτά πρέπει να είναι καλής ποιότητας και εύκολο στο άνοιγμα. Ομοίως, ένα email γεμάτο εικόνες θα μπορούσε επίσης να μειώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της καμπάνιας σας.

εικόνες σε ένα email

Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση

Ένα καλό μήνυμα για την καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει μια παρότρυνση για δράση. Πρέπει να προσθέσετε σαφώς στο μήνυμά σας τον σκοπό της λειτουργίας σας, τι περιμένετε να κάνουν οι παραλήπτες του μηνύματος. Χρησιμοποιήστε καλά επιλεγμένους όρους που θα ενθαρρύνουν τους παραλήπτες σας να προβούν σε ενέργειες που οδηγούν στα αποτελέσματα που επιδιώκετε. Αυτοί είναι, για παράδειγμα, οι όροι: «Αγορά», «Κλήση» κ.λπ.

Για να τονίσετε αυτό που θέλετε από τους υποψήφιους πελάτες σας, υπάρχουν πολλές τεχνικές. Σημειώνουμε μεταξύ άλλων: η χρήση έντονων, κεφαλαίων γραμμάτων, νυχιών, κουκκίδων, εισαγωγικών, και τα λοιπά. Άλλες σημαντικές πληροφορίες, όπως η προθεσμία της προσφοράς, μπορούν επίσης να επισημανθούν χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές. Απλώς βρείτε αυτό που θα έχει μεγαλύτερη επίδραση ανάλογα με τον στόχο.

Η παρότρυνση για δράση συνήθως περιλαμβάνει ένα κουμπί που μεταφέρει τον αναγνώστη email σε μια σελίδα ή τον ιστότοπό σας. αισθανθείτε ελεύθερος να προκαλούν την έννοια του επείγοντος να ενημερώσει τον παραλήπτη περί τίνος πρόκειται. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε εκφράσεις όπως «απομένουν μόνο λίγες ώρες για να επωφεληθείτε από αυτήν την προώθηση» για να παρουσιάσετε το μήνυμά σας.

Τελικά, μια εκστρατεία μάρκετινγκ μέσω email είναι μια λεπτή λειτουργία της οποίας η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να προσλάβετε έναν επαγγελματία.

Bir cevap yazın