Η επιδρομή στην Ιντιάνα δείχνει γιατί είναι απαραίτητοι ισχυροί νόμοι κατά των κοκορομαχιών · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Η επιδρομή στην Ιντιάνα δείχνει γιατί είναι απαραίτητοι ισχυροί νόμοι κατά των κοκορομαχιών · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησε την Επιτροπή τυχερών παιχνιδιών της Ιντιάνα με την κατάσχεση 139 κοκόρια και κότες από μια υποτιθέμενη επιχείρηση κοκορομαχίας στην κομητεία Γουέλς της Ιντιάνα. Meredith Lee/The HSUS

Ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι απαίσιο συνέβαινε σε μια κατοικία κοντά στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα, κοιτάζοντας μόνο το έδαφος. Καθώς η ομάδα μας βοήθησε τις αρχές επιβολής του νόμου σε μια έρευνα στην περιοχή στις 3 Νοεμβρίου, είδαν πτώματα και μέρη σωμάτων νεκρών ζώων σε όλη την ιδιοκτησία. Και σε έναν ερειπωμένο αχυρώνα, ανακάλυψαν ένα φαινομενικά αιματοβαμμένο λάκκο κοκορομαχίας, γεμάτο με καρέκλες για θεατές και εξοπλισμό που υποπτεύεται ότι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυματισμένων πουλιών, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να μάχονται. Πίσω από τον αχυρώνα, βρήκαν ένα όρυγμα σπαρμένο με πτώματα νεκρών πετεινών και κότες σε διάφορες καταστάσεις αποσύνθεσης.

Ένας λάκκος που βρέθηκε στη σκηνή μιας πρόσφατης επιδρομής ενός φερόμενου κυκλώματος κοκορομαχίας. Meredith Lee/The HSUS

Η ομάδα μας βρήκε 139 κοκόρια, κότες και νεοσσοί που τριγυρνούσαν στην αυλή ή σε αυτοσχέδια μαντριά και περιβλήματα, μερικά από τα οποία ήταν τόσο βρώμικα και σκονισμένα που ήταν δύσκολο να αναπνεύσω μέσα τους. Τα πουλιά που βρέθηκαν στη σκηνή ήταν ως επί το πλείστον κοτόπουλα τύπου Asil – εκπληκτικά πουλιά που είναι γνωστά για την εξυπνάδα και την τάση τους να δένονται με τους φροντιστές τους και τα οποία, που στέκονται ψηλότερα από άλλα είδη κοτόπουλων, μοιάζουν σχεδόν με μικρούς δεινόσαυρους. Μερικά από τα πουλιά είχαν εκδορές με απώλεια φτερών στο κεφάλι, το στήθος ή τα πόδια τους.

Βαναυσότητα στο όνομα της διασκέδασης

Κοκορομαχία είναι το οργανωμένο έγκλημα που επικεντρώνεται στη φρικτή σκληρότητα των ζώων. Οι κόκορες που είναι εφοδιασμένοι με λεπίδες σαν ξυράφι αναγκάζονται να πολεμήσουν μέχρι θανάτου. Είναι κομμένοι, κομμένοι και τρυπημένοι με τα μάτια και τους πνεύμονες, ενώ οι θεατές, που έχουν στοιχηματίσει στον πόνο και τον φόβο τους, ζητωκραυγάζουν στις άκρες του λάκκου. Όπως και στις κυνομαχίες, όσοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κοκορομαχίας στοιχηματίζουν στη θέληση του ζώου να επιβιώσει, με τρομερό κόστος, όλα για χάρη του τζόγου και της «ψυχαγωγίας». Το φυσικό ένστικτο ενός κόκορα να προστατεύει το κοπάδι του εκμεταλλεύονται οι κοκορομάχοι με την προσθήκη φαρμάκων που ενισχύουν την επιθετικότητα, την επιλεκτική αναπαραγωγή και την εκπαίδευση.

Τα κοτόπουλα Asil είναι γνωστά για την εξυπνάδα και την τάση τους να δένονται με τους φροντιστές τους. Meredith Lee/The HSUS

Η κοκορομαχία δεν είναι μόνο σκληρή, είναι επίσης κακή για τις κοινότητές μας, καθώς συνδέεται συχνά με άλλες εγκληματικές δραστηριότητες όπως διακίνηση ναρκωτικών, δραστηριότητα συμμοριών και παράνομες πωλήσεις όπλων. Σε μια περίπτωση όπου η πραγματικότητα ακούγεται ακόμα πιο παράξενη και πιο δραματική από τη φαντασία, οι ομοσπονδιακές έρευνες έχουν αποκαλύψει διεθνή καρτέλ ναρκωτικών που διενεργούν εξελιγμένες επιχειρήσεις κοκορομαχίας με περίπλοκα δίκτυα τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ και οι αρχές έχουν επίσης αποκαλύψει επιχειρήσεις όπου κοκορομαχίες χρησιμοποιούνταν για τη διανομή ηρωίνης, κοκαΐνης. μεθαμφεταμίνης και οπιοειδών και διαπιστώθηκε ότι συνδέονται με εμπορία ανθρώπων.

Ανάμεσα στα πολλά λάθη που σχετίζονται με τις κοκορομαχίες είναι ο κίνδυνος να εξαπλωθούν ασθένειες σε αυτά τα κοπάδια τόσο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι σπάνια μπορούν να σωθούν και να επανεγκατασταθούν μετά από επιδρομές όπως η πρόσφατη στην Ιντιάνα. Η ομάδα μας μετέφερε τα ζώα από την επιδρομή της Ιντιάνα σε ασφαλή τοποθεσία όπου εξετάστηκαν από κτηνίατρο πτηνών. Λόγω της μεγάλης πιθανότητας εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών όπως η γρίπη των πτηνών, η σαλμονέλα, η λοιμώδης νόσος του New Castle και το καμπυλοβακτηρίδιο σε ανθρώπους και άλλα κοπάδια, τα κοτόπουλα που διασώθηκαν από καταστάσεις κοκορομαχίας συνήθως δεν επιτρέπεται να υιοθετηθούν. Αυτό, μαζί με την έλλειψη επαρκών επιλογών τοποθέτησης για κοκόρια, συχνά αφήνει στα πρακτορεία λίγες επιλογές εκτός από την ευθανασία. Τραγικά, αυτή ήταν η μοίρα αυτών των πουλιών – τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν ποτέ ξανά.

Το ένστικτο ενός κόκορα να προστατεύει το κοπάδι του εκμεταλλεύονται κοκορομάχοι, οι οποίοι συχνά επιδεινώνουν περαιτέρω τους κόκορες με ναρκωτικά και εκπαίδευση. Meredith Lee/The HSUS

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τα παιδιά είναι συχνά παρόντα σε αυτές τις εκδηλώσεις. Το να βλέπεις αθώα πλάσματα που ρίχνονται μαζί σε ένα ρινγκ όπου αναγκάζονται να πολεμήσουν μέχρι θανάτου είναι εγγενώς επιζήμιο, καθώς διαιωνίζει την ιδέα ότι τέτοια βία και περιφρόνηση για τη ζωή είναι φυσιολογική.

Πολλοί άνθρωποι -ακόμα και οι υποστηρικτές των ζώων- δεν γνωρίζουν ότι οι κοκορομαχίες εξακολουθούν να συμβαίνουν και πόσο διαδεδομένες είναι σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Δεδομένης της παράνομης φύσης του, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο συχνά γίνονται κοκορομαχίες, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ υπολογίζει ότι έως και 150.000 άνθρωποι έχουν θηραματοπουλάκιακαι έως και 24 εκατομμύρια πτηνά μπορεί να συμμετέχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις μόνο στις ΗΠΑ.

Βάζοντας τέλος στις κοκορομαχίες

Είναι σημάδι προόδου ότι κληθήκαμε να βοηθήσουμε σε αυτήν την επιδρομή και η κοκορομαχία είναι έγκλημα κακούργημα στην Ιντιάνα. Έχουμε την τιμή να συνεργαστούμε με την Επιτροπή Παιγνίων της Ιντιάνα για να βοηθήσουμε να σταματήσουν τα ύποπτα κυκλώματα κοκορομαχίας όπως αυτό. Αλλά θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για να αποφευχθεί η κοκορομαχία εξαρχής. Παρά το γεγονός ότι είναι ομοσπονδιακό κακούργημα, πολιτειακό κακούργημα σε 42 πολιτείες και DC, και πλημμέλημα σε οκτώ πολιτείες, οι κοκορομαχίες συνεχίζονται. Ισχυροί νόμοι και η επιβολή τους είναι απαραίτητοι για να σταματήσουν οι παράνομες επιχειρήσεις κοκορομαχίας. Πρέπει να σταματήσουμε τον κύκλο της βίας και του εγκλήματος που επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες ζώα σε όλο τον κόσμο και τις κοινότητες στις οποίες συνεχίζεται αυτό το έγκλημα. Για παράδειγμα, επεξεργαζόμαστε ένα νομοσχέδιο στην Ιντιάνα που θα ενίσχυε τη νομοθεσία για την καταπολέμηση των ζώων απαγορεύοντας την κατασκευή, την πώληση, την κατοχή και τη χρήση ειδών για την καταπολέμηση των ζώων, όπως γκάφες, που δένουν στα πόδια των πουλιών για να αυξηθεί η αιμορραγία, και διάδρομοι , τα οποία χρησιμοποιούνται για την περιποίηση σκύλων.

Σκορπισμένα φτερά και αποτσίγαρα βρέθηκαν στο σημείο μιας υποτιθέμενης επιχείρησης κοκορομαχίας στο Φορτ Γουέιν της Ιντιάνα. Meredith Lee/The HSUS

Υποστηρίζουμε τη θέσπιση νομοθεσίας στις υπόλοιπες 11 πολιτείες που δεν έχουν νόμους που να απαγορεύουν την κατοχή, την εκπαίδευση ή την πώληση πτηνών για μάχη. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, η πώληση πουλιών για μάχες είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους εκτροφείς θηραματοπουλιών να βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες εκτροφής θηραματοπουλιών, χρησιμοποιώντας συχνά την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ για να αποστέλλουν παράνομα πτηνά.

Εστιάζουμε σε πολλές πολιτείες στα νοτιοανατολικά —όπως το Κεντάκι, η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια— που περικλείουν αυτό που οι ομοσπονδιακές αρχές καταστολής ναρκωτικών αποκαλούν «διάδρομο κοκορομαχίας» της χώρας. Η Γεωργία είναι επίσης προτεραιότητα για εμάς γιατί είναι το μόνο κράτος χωρίς συγκεκριμένο νόμο κατά των κοκορομαχιών.

Παραδόξως, η υπεράσπιση νόμων που καταπολεμούν μια τέτοια σκληρότητα δεν είναι τόσο εύκολη όσο θα ελπίζαμε. Στην Οκλαχόμα, οι κοκορομάχοι έχουν σχηματίσει μια επιτροπή πολιτικής δράσης για την άρση σημαντικών κυρώσεων για όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κοκορομαχίες. το PAC έχει συνεισφέρει σχεδόν 40.000 $ στους υποψηφίους της πολιτείας της Οκλαχόμα και των ομοσπονδιακών υποψηφίων κατά τις εκλογές του 2022. Αποτρέψαμε τρεις προσπάθειες αποδυνάμωσης του νόμου για την κοκορομαχία της πολιτείας φέτος, αλλά οι κοκορομάχοι ήταν στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Οκλαχόμα ασκώντας πίεση στους νομοθέτες τόσο σκληρά όσο και εμείς, και ξέρουμε ότι θα επιστρέψουν το επόμενο έτος.

Μόλις φέτος, το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή του USDA έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης διαβόητους μαχητές ζώων σε τέσσερις πολιτείες:Κοτόπουλο Τζο” στην Καλιφόρνια, οι χειριστές του τρεις μεγάλοι χώροι κοκορομαχίας στη Γεωργίαεπτά μέλη του Οικογένεια Πάσχα στην Αλαμπάμακαι 17 Κεντάκιοι. Τα κατηγορητήρια περιελάμβαναν κοκορομαχία, πώληση και εκπαίδευση πτηνών για μάχες και απόπειρα δωροδοκίας σερίφη. Ορισμένες από τις αρένες είχαν αμειβόμενους υπαλλήλους, καθίσματα τύπου γηπέδου και βαριά ασφάλεια. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του γιατί πρέπει να ισχύουν ισχυροί νόμοι για όλους τους συμμετέχοντες που επωφελούνται ή ενθαρρύνουν την παράνομη σκληρότητα των ζώων.

Οι νόμοι λειτουργούν μόνο με ισχυρή επιβολή, γι’ αυτό και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιβολής του Νόμου έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες αξιωματικούς σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τον τρόπο διερεύνησης εγκλημάτων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των κοκορομαχιών. Συνεργαζόμαστε επίσης με ομάδες εργασίας για την εμπορία ανθρώπων για να εκπαιδεύσουμε αξιωματικούς σχετικά με την ισχυρή σύνδεση μεταξύ της μάχης των ζώων και του οργανωμένου εγκλήματος, συχνά με τη μορφή «αναγκαστικής δουλείας» όταν ένα άτομο δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη του στα τυχερά παιχνίδια.

Πως μπορείς να βοηθήσεις

Μπορείς να βοηθήσεις σταματήστε τις κοκορομαχίες στην κοινότητά σας γνωρίζοντας πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια της μάχης ζώων. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις κοκορομαχίες κοινοποιώντας αυτήν την ιστορία και από καλώντας ή στέλνοντας email στους εκλεγμένους αξιωματούχους της πολιτείας σας να τους ζητήσει να υποστηρίξουν ισχυρότερους νόμους για την καταπολέμηση των ζώων.

Ακολουθήστε την Kitty Block στο Twitter @HSUSKittyBlock.

Κατηγορίες

Animal Rescue and Care, Farm Animals

Bir cevap yazın