Η Αριζόνα γίνεται η τελευταία πολιτεία που απαγορεύει την πώληση και την παραγωγή αυγών από κοτόπουλα σε κλουβιά · Ένας ανθρώπινος κόσμος

1
Η Αριζόνα γίνεται η τελευταία πολιτεία που απαγορεύει την πώληση και την παραγωγή αυγών από κοτόπουλα σε κλουβιά · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η επιτυχία μας στην Αριζόνα καταδεικνύει ότι οι ανθρωπιστές υποστηρικτές και η αγροτική κοινότητα μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για να προωθήσουν την καλή διαβίωση των ζώων και να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για να ευδοκιμήσουν οι παραγωγοί. Τώρα αμέσως

Σε μια σημαντική και ενθαρρυντική πρόοδο για την προστασία των ζώων εκτροφής, η Αριζόνα έχει προχωρήσει στην απαγόρευση των σκληρών κλουβιών για τις όρνιθες που γεννούν αυγά και διασφαλίζει ότι όλα τα αυγά που παράγονται ή/και πωλούνται στην πολιτεία είναι χωρίς κλουβιά. Οι κανονισμοί που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας της Αριζόνα εγγυώνται ότι πάνω από 7 εκατομμύρια κοτόπουλα που γεννούν αυγά για την αγορά της Αριζόνα κάθε χρόνο δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον πόνο και την ταλαιπωρία του εγκλεισμού σε ένα μικροσκοπικό κλουβί.

Με την υιοθέτηση αυτών των κανονισμών, η Αριζόνα ενώνεται με την Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την Ουάσιγκτον, το Μίσιγκαν, το Κολοράντο, τη Νεβάδα, τη Γιούτα, τη Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ δεσμεύοντας να απαγορεύσει τη χρήση κλουβιών για κοτόπουλα.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για το έργο των κρατικών μας υποθέσεων, του νόμου για την προστασία των ζώων και των ομάδων προστασίας των ζώων φάρμας, των οποίων η αφοσίωση και οι προσπάθειες κατέστησαν δυνατές αυτές τις απτές νίκες από κράτος σε κράτος. Αυτό είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής που έχει αναμόρφωσε δραματικά τη βιομηχανία αυγών σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Εκτός από το έργο μας σχετικά με τη νομοθεσία σε κρατικό επίπεδο και τη ρυθμιστική μεταρρύθμιση, το HSUS πίεσε επίσης τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών να φύγουν από τα κλουβιά για την προμήθεια αυγών τους. Τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα, συνεργαστήκαμε με το The Cheesecake Factory για να ανακοινώνω ότι θα επιτύχει τον στόχο του 100% χωρίς κλουβιά στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι το τέλος του έτους—τρία χρόνια μπροστά της προθεσμίας του 2025.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές βοήθησαν τη δυναμική μας καθιστώντας ξεκάθαρη την προτίμησή τους για αυγά χωρίς κλουβιά, και μια κάποτε ανυπόμονη βιομηχανία κινείται τώρα για να καλύψει αυτή τη ζήτηση στην αγορά.

Πριν από λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, το ποσοστό των κοτόπουλων ωοτοκίας που εκτρέφονταν σε περιβάλλοντα χωρίς κλουβιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό. Τώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, γύρω 34% κοτόπουλων που γεννούν αυγά ζουν σε επιχειρήσεις χωρίς κλουβιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό πουλιών χωρίς κλουβιά στη βιομηχανία αυγών από τότε που ο εγκλωβισμός έγινε ο κανόνας. Αντιπροσωπεύει περισσότερα από 100 εκατομμύρια κοτόπουλα ετησίως που ζουν χωρίς κλουβιά και όχι σε κλουβιά λόγω των προσπαθειών μας.

Γιατί έχει τόση σημασία αυτό; Το πρότυπο στη βιομηχανία αυγών είναι να κλειδώνουν τα κοτόπουλα σε μικροσκοπικά, συρμάτινα κλουβιά που είναι τόσο μικρά που τα πουλιά δεν μπορούν καν να ανοίξουν τα φτερά τους. Κάθε πουλί ζει όλη του τη ζωή σε ένα χώρο όχι μεγαλύτερο από την οθόνη ενός iPad. Αλλά κάθε μέρα που περνά, αποκομίζουμε κέρδη στην εκστρατεία μας για τον τερματισμό αυτής της απεχθούς μεταχείρισης των ζώων της φάρμας και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα μπορούμε να το τερματίσουμε.

Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ορισμένων στη βιομηχανία κρέατος να εμποδίσουν την πρόοδό μας – κυρίως στην τρέχουσα προσπάθεια να σταματήσει η εφαρμογή της Πρότασης 12 της Καλιφόρνια – εξακολουθούμε να διασφαλίζουμε σημαντικά κέρδη για τα ζώα φάρμας. Η επιτυχία στην Αριζόνα είναι απλώς η πιο πρόσφατη που δείχνει ότι οι ανθρωπιστές υποστηρικτές και η αγροτική κοινότητα μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για την προώθηση της καλής μεταχείρισης των ζώων και δημιουργήστε ένα πλαίσιο για τους παραγωγούς να ευδοκιμήσουν στο μέλλον χωρίς κλουβιά που σφυρηλατούμε.

Το μέλλον θα είναι αναμφίβολα χωρίς κλουβιά, αλλά προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί το συντομότερο δυνατό για να γλυτώσουμε δισεκατομμύρια ζώα από άθλιες ζωές κλεισμένες σε μικροσκοπικά κλουβιά. Η κίνηση της Αριζόνα μας φέρνει λίγο πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο και είναι αφορμή για πανηγυρισμούς. Εξίσου σημαντικό, βάζει περισσότερο αέρα κάτω από τα φτερά μας και μας εμπνέει να συνεχίσουμε στο ευρύτερο έργο μας για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο όχι μόνο για τα ζώα φάρμας, αλλά για όλα τα ζώα που αξίζουν την προστασία μας.

Bir cevap yazın