Η αγωγή αναγκάζει τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Η αγωγή αναγκάζει τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Από την Kitty Block και τη Sara Amundson

Η απάντηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα κρούσματα γρίπης των πτηνών περιλαμβάνει τη θανάτωση και την ταφή ή το κάψιμο εκατομμυρίων πουλιών που βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο, γεγονός που απειλεί την άγρια ​​ζωή, τα ενδιαιτήματα, τα αποθέματα νερού, την ποιότητα του αέρα και την ανθρώπινη υγεία. iStock.com

Όταν ένα στέλεχος της γρίπης των πτηνών σαρώνει τις φάρμες των εργοστασίων, όπου τα πουλιά είναι στενά περιορισμένα, η τρέχουσα «λύση» περιλαμβάνει τεράστια σκληρότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ένα πραγματικό ορόσημο στην καταπολέμηση εργοστασιακή κτηνοτροφία ότι η Humane Society of the United States, Farm Sanctuary and Mercy For Animals μόλις διευκόλυνε μια αγωγή κατά του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ σχετικά με το απερίσκεπτο σχέδιο ανταπόκρισής του για κρούσματα γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας.

Οι φάρμες των εργοστασίων (από όπου προέρχονται σχεδόν όλα τα κρέατα, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα) αποτελούν τόπους αναπαραγωγής ασθενειών. Συσκευάζοντας χιλιάδες άγρια ​​ζώα σε κλουβιά ή υπόστεγα, οι εργοστασιακές φάρμες παρέχουν στους ιούς και άλλα παθογόνα τις τέλειες συνθήκες για να εξαπλωθούν και να μεταλλαχθούν σε πιο επικίνδυνα και μεταδοτικά στελέχη, μια διαδικασία γνωστή ως ενίσχυση. Οι κρατικοί νόμοι που απαγορεύουν τον σκληρό, αυστηρό περιορισμό, όπως η Πρόταση 12 της Καλιφόρνια, έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν εδώ, αλλά τα συμφέροντα των εργοστασίων-καλλιεργειών επιδιώκουν να αφαιρέσουν τις πολιτείες από την ικανότητά τους να εγκρίνουν τέτοιους νόμους. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Σε ένα ξέσπασμα γρίπης των πτηνών, η τρέχουσα προσέγγιση του USDA περιλαμβάνει τη θανάτωση κάθε ζώου μέσα ή κοντά στην πληγείσα εγκατάσταση. Συχνά αυτό γίνεται με μια εξαιρετικά σκληρή μέθοδο που ονομάζεται «κλείσιμο αερισμού», που σημαίνει διακοπή λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού μιας εγκατάστασης και αργή ασφυξία πουλιών που έχουν τις αισθήσεις τους μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα δολάρια των φορολογουμένων για να αποζημιώσει τους παραγωγούς για το κόστος ανανέωσης των εργασιών τους με νέα ζώα.

Το 2015, το HSUS πρότεινε έναν καλύτερο τρόπο: ότι ο οργανισμός θα πρέπει να απαιτήσει από τους παραγωγούς να εφοδιάσουν εκ νέου τις εγκαταστάσεις τους μετά το ξέσπασμα να στραφούν σε συστήματα χωρίς κλουβιά ή άλλα συστήματα που δίνουν στα πουλιά περισσότερο χώρο και τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε υγιείς, φυσικές συμπεριφορές. Αλλά το USDA αποφάσισε να εμμείνει σε μια προσέγγιση που δίνει κίνητρα για την εκ νέου αποθεματοποίηση εργοστασιακών εκμεταλλεύσεων με επικίνδυνα μεγάλους αριθμούς ζώων, που συχνά περιορίζονται στο σημείο εικονικής ακινητοποίησης.

Η αγωγή μας ισχυριζόταν ότι το σχέδιο της υπηρεσίας ανέλυσε ανεπαρκώς πώς η θανάτωση και η ταφή ή το κάψιμο εκατομμυρίων πουλιών που βρίσκονται σε σφιχτά εγκλεισμό απειλεί την άγρια ​​ζωή, τους οικοτόπους, τα αποθέματα νερού, την ποιότητα του αέρα και την ανθρώπινη υγεία. Ο διακανονισμός απαιτεί από τον οργανισμό να επανεξετάσει αυτά τα ζητήματα και να πραγματοποιήσει μια πιο εις βάθος ανάλυση αυτών των απειλών. Αυτή είναι μια σημαντική και έγκαιρη εξέλιξη, καθώς επί του παρόντος οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη μέση μιας άλλης πανεθνικής επιδημίας γρίπης των πτηνών που εξαπλώθηκε γρήγορα σε 40 πολιτείες.

Αν και το USDA συμφώνησε ότι ο υπερπληθυσμός των ζώων μπορεί να ενισχύσει τη γρίπη, αντί να κάνει οτιδήποτε για να την αποθαρρύνει, ο οργανισμός είπε ότι σχεδίαζε απλώς «να ενθαρρύνει τους αγρότες να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των πτηνών στα πτηνοτροφεία ως μέρος των βέλτιστων πρακτικών διαχείρισης τους». Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η υποτιθέμενη ενθάρρυνση οδήγησε σε οποιαδήποτε μείωση του σκληρού και επικίνδυνου εγκλεισμού οπουδήποτε, και τώρα έξι χρόνια αργότερα οι ΗΠΑ υπομένουν μια άλλη καταστροφική έξαρση της γρίπης των πτηνών.

Όμως, χάρη στη διευθέτηση, το USDA θα επιστρέψει στον πίνακα κλήσεων και τίποτα δεν εμποδίζει τον οργανισμό να υιοθετήσει τα κίνητρα κατά του περιορισμού που πρότεινε το HSUS το 2015. Ο οργανισμός δεν αμφισβήτησε ποτέ την αποτελεσματικότητα αυτών των κινήτρων. τα απέρριψε χωρίς να εξετάσει εάν μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικά στον περιορισμό της απειλής της γρίπης των πτηνών.

Αυτή η υπόθεση συμπίπτει με μια μεγάλη δικαστική μάχη στην οποία εμπλέκεται επί του παρόντος το HSUS. Υπερασπιζόμαστε την Πρόταση-ορόσημο 12 της Καλιφόρνια μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το HSUS ηγήθηκε της εκστρατείας που πέρασε την Πρόταση 12 το 2018, απαγορεύοντας τον ακραίο περιορισμό μητρικών χοίρων, ορνίθων που γεννούν αυγά και μοσχαριών που χρησιμοποιούνται για το μοσχαρίσιο κρέας, ενώ απαγόρευε την πώληση χοιρινού κρέατος, αυγών και μοσχαριού από εργοστασιακές φάρμες που περιορίζουν βάναυσα τα ζώα. Αντί να συμμορφωθεί με αυτήν την κοινή λογική και την εξαιρετικά δημοφιλής μεταρρύθμιση, η βιομηχανία χοιρινού κρέατος προσπαθεί να ανατρέψει τον νόμο.

Είναι προφανές στους περισσότερους ανθρώπους ότι η πρακτική της βιομηχανίας χοιρινού κρέατος να κλειδώνει μια μητέρα γουρούνι σε ένα άγονο μεταλλικό κλουβί τόσο σφιχτά που δεν μπορεί να γυρίσει είναι σκληρή. Αλλά αυτά τα κλουβιά (γνωστά ως “κιβώτια κύησης») αποτελούν επίσης τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία. Ο περιορισμός των μητέρων χοίρων σε κιβώτια κύησης στρεσάρει τα ζώα και αυτό καταστέλλει τις ανοσολογικές αποκρίσεις τους. Σε εγκαταστάσεις εκτροφής χοίρων, εκατοντάδες ή χιλιάδες χοίροι είναι περιορισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σε αυτά τα κιβώτια, βοηθώντας τη γρίπη και άλλα παθογόνα να εξαπλωθούν πιο εύκολα. Ακριβώς όπως ο συνωστισμός των πτηνών, ο υπερπληθυσμός των χοίρων κινδυνεύει να ενισχύσει τη γρίπη, αυξάνοντας την πιθανότητα δημιουργίας ενός ιού που θα μπορούσε να γίνει η επόμενη καταστροφική ανθρώπινη πανδημία. Αυτό δεν είναι υποθετικό: Η πανδημία της γρίπης των χοίρων το 2009 μεταπήδησε από χοίρους σε ανθρώπους και σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι φάρμες εργοστασίων που αναγκάζουν τα ζώα να ζουν σε υπερπλήρες, βρώμικες συνθήκες αποτελούν τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία, εκτός από το ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή ταλαιπωρίας των ζώων στο έθνος μας. Το HSUS θα συνεχίσει να παλεύει με τον εντατικό περιορισμό των ζώων φάρμας όπου κι αν μας βγάλει ο αγώνας—είτε πρόκειται για δικαστήρια, εταιρικές αίθουσες συνεδριάσεων, στο διαδίκτυο ή στη δημόσια πλατεία. Μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας προσθέτοντας το όνομά σας σε αυτήν την ειδοποίηση ενέργειας.

Η αγωγή για τη γρίπη των πτηνών προετοιμάστηκε και υπερασπίστηκε από pro bono δικηγόρο στη δικηγορική εταιρεία Shearman & Sterling, LLP και την ομάδα του νόμου περί προστασίας των ζώων του HSUS μαζί με τους συνενάγοντες, Mercy For Animals και Farm Sanctuary.

Η Sara Amundson είναι πρόεδρος του Humane Society Legislative Fund.

Κατηγορίες

Ζώα εκτροφής, Δημόσια Πολιτική (Νομική/Νομοθετική)

Bir cevap yazın