Η αγάπη μεταξύ των εγγονιών και των παππούδων τους.

0
Η αγάπη μεταξύ των εγγονιών και των παππούδων τους.

Η αγάπη μεταξύ των εγγονιών και των παππούδων τους.

Στην πρώιμη παιδική ηλικία, ακόμη και στην εφηβεία, τα παιδιά είναι πολύ δεμένα με τους παππούδες τους. Η στοργή και η φροντίδα που δίνουν οι παππούδες συχνά ξεπερνούν την αγάπη των γονιών. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς είναι πολύ απασχολημένοι με τις δουλειές τους ενώ οι παππούδες περνούν τον περισσότερο χρόνο με μικρά παιδιά. Ωστόσο, σε ένα τέλειο σενάριο, τα παιδιά είναι πιο κοντά στους γονείς και τους παππούδες τους στη μικρή τους ηλικία. Η σχέση ανάμεσα στους παππούδες και τα παιδιά δεν μπορεί να εξηγηθεί με μία μόνο γραμμή, καθώς υπάρχουν αρκετοί λόγοι που βοηθούν αυτή τη σχέση να ανθίσει.
Η αγάπη είναι το πιο κρίσιμο συναίσθημα που οδηγεί μια σχέση μπροστά. Όπως κάθε άλλη σχέση, το ίδιο ισχύει και σε αυτό το σενάριο. Τα παιδιά αναζητούν αγάπη και φροντίδα. δένονται με αυτά που τους πλημμυρίζουν με αγάπη και στοργή. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι τα πιο αγαπημένα και ανιδιοτελή άτομα στη ζωή ενός ανθρώπου μετά τους γονείς. Πριν συνεχίσουμε να εξερευνούμε τη σημασία αυτής της σχέσης, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους λόγους για το βαθύ δέσιμο και το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν τα παιδιά με τους παππούδες τους.
1. Πολλή αγάπη
Η ανιδιοτελής σχέση μεταξύ των παιδιών και των παππούδων τους είναι γεμάτη αγάπη. Σε μεγάλη ηλικία, οι παππούδες και οι γιαγιάδες βρέχουν τα μικρά με όλη την αγάπη που έχουν και τα φροντίζουν εξαιρετικά. Στα χρόνια της ανάπτυξης που ένα παιδί μπορεί να καταλάβει, η αγάπη είναι η γλώσσα που βοηθά να ξεπεραστεί το γλωσσικό εμπόδιο και να μεταφέρει το μήνυμα. Η συναισθηματική οικειότητα και η φροντίδα είναι κάτι που χρειάζονται όλα τα παιδιά στα αναπτυξιακά τους χρόνια. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι εκεί για σένα ακόμα κι όταν κανείς άλλος δεν είναι. Ακούνε τα προβλήματά σας και σας καθοδηγούν σε κάθε φάση της ζωής σας. Αυτή η εμπειρία αναπτύσσει ένα αίσθημα προσκόλλησης και άνεσης στα παιδιά.
2. Άφθονος χρόνος
Το πιο ισχυρό πλεονέκτημα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ο χρόνος του. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες περνούν μερικές φορές όλη την ημέρα με μικρά παιδιά και τα βοηθούν να μάθουν και να παίξουν. Εστιάζουν όλη τους την προσοχή στα παιδιά και τα κάνουν να νιώθουν σημαντικά. Η ακρόαση των αόριστων ιδεών και των φανταστικών ιστοριών των μικρών παιδιών όχι μόνο βοηθά τους παππούδες και γιαγιάδες να κατανοήσουν τα παιδιά, αλλά βοηθά επίσης τα παιδιά να αναπτύξουν έναν ισχυρό δεσμό με τους μεγαλύτερους.
3. Πολλή Υποστήριξη
Έχετε δει ποτέ ζωγραφιά ενός παιδιού; Δεν είναι αριστούργημα για όλα όσα ξέρουμε, αλλά οι παππούδες και οι μεγάλοι δεν το λένε ποτέ αυτό σε ένα παιδί. Όσο φτωχό κι αν είναι το αποτέλεσμα, το μόνο που κοιτάζουν είναι η προσπάθεια του παιδιού να τα καταφέρει. Το ίδιο συμβαίνει στο τραγούδι, στο γρήγορο τρέξιμο και σε πολλές άλλες εξορμήσεις που κάνουν τα παιδιά πάνω τους. Αυτή η υποστηρικτική φύση των παππούδων βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες λειτουργούν ως το σύστημα υποστήριξης των μικρών παιδιών και τα βοηθούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αυτός είναι ο λόγος που μια μόνο επίσκεψη από τους παππούδες φωτίζει όλη την εβδομάδα των μικρών παιδιών.

4. Τα εγγόνια βοηθούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες να ζήσουν περισσότερο.
Η επιστήμη είναι αρκετά ξεκάθαρη ότι το να μένετε κοντά στους παππούδες του παιδιού σας (ακόμα και αν δεν μπορείτε να ζήσετε ακριβώς κάτω από το δρόμο) είναι καλό για όλους. Τα παιδιά γίνονται πιο ανθεκτικά και οι παππούδες γίνονται πιο υγιείς: Η έρευνα προτείνει ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες που παρακολουθούν τα εγγόνια τους προσθέτουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια στη ζωή τους. Μια διαγενεακή σύνδεση είναι πραγματικά μια win-win.
5. Ενίσχυση της Μάθησης
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή μάθησης για τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, έχει παρατηρηθεί ότι η βαθύτερη κατανόηση και οι συναισθηματικοί δεσμοί βοηθούν στην εξαιρετική ανάπτυξη του μυαλού ενός παιδιού. Οι ηλικιωμένοι είναι πολύ προσεκτικοί στη λήψη αποφάσεων και έχουν υπομονετική προσωπικότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν στην κατανόηση των παιδιών και στην ακρόαση της άποψής τους.
2. Αυτοπεποίθηση
Τα παιδιά ρισκάρουν σε νεαρή ηλικία πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Προσπαθούν να εξερευνήσουν νέα πράγματα και να ενδιαφέρονται σχεδόν για οτιδήποτε νέο. Αυτή η περίεργη φύση των νέων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε κακά αποτελέσματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι παππούδες είναι οι πρώτοι που στηρίζουν το παιδί και του αποκαθιστούν την αυτοπεποίθηση. Πολλά παιδιά μπορεί να μην έχουν αυτοπεποίθηση σε νεαρή ηλικία λόγω επαναλαμβανόμενων λαθών. Ωστόσο, ο υποστηρικτικός ρόλος ενός παππού και της γιαγιάς τους βοηθά να ξεπεράσουν τον φόβο της αποτυχίας.
3. Μοναξιά σε μεγάλη ηλικία
Καθώς ένας άνθρωπος μεγαλώνει, απομονώνεται από τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή του. Η αυξανόμενη ηλικία οδηγεί σε πολλές ασθένειες και αρκετούς άλλους παράγοντες υγείας καθώς το σώμα γίνεται αδύναμο. Έτσι σε μεγάλη ηλικία, ένα άτομο
χάνει την κοινωνική του αλληλεπίδραση και ο κύκλος των φίλων αρχίζει να μειώνεται. Τα εγγόνια βοηθούν τους ηλικιωμένους τους να ξεπεράσουν αυτά τα αισθήματα μοναξιάς περνώντας χρόνο μαζί τους. Βοηθούν στη βελτίωση των θλιβερών συναισθημάτων των παππούδων τους και τους κάνουν να αισθάνονται επιθυμητοί για άλλη μια φορά. Σε μεγάλη ηλικία, όλοι όσοι γνωρίζετε γίνονται απασχολημένοι στη ζωή τους και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορεί να μείνουν μόνοι. Τα εγγόνια είναι μια αχτίδα ελπίδας σε περιόδους που δίνουν ένα νέο νόημα στη βαρετή ζωή των ηλικιωμένων. Το να περνάς χρόνο με τους νέους παρέχει μια αίσθηση σκοπού και συνολική ευτυχία στους παππούδες και τις γιαγιάδες.

συμπέρασμα
Η σχέση του παππού και της γιαγιάς με τα εγγόνια τους είναι γεμάτη αγάπη και φροντίδα. Βοηθά στα πρώτα αναπτυξιακά χρόνια του παιδιού και του δίνει αισθήματα σπουδαιότητας και ηθικής υποστήριξης όποτε το έχουν ανάγκη. Επίσης, η μάθηση σε νεαρή ηλικία ενισχύεται πολύ και βοηθά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας. Ομοίως, στη ζωή των παππούδων, τα εγγόνια έχουν θετικό αντίκτυπο και τους παρέχουν μια αίσθηση σκοπού και ευτυχίας. Αυτή η σχέση βασίζεται σε πράξεις ανιδιοτέλειας και απόλυτης αγάπης. Είναι πραγματικά μια από τις πιο στενές και αγνές σχέσεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Γράφτηκε από την Brigitte Nicole, Lessons Learned In Life Inc.

Bir cevap yazın