Ζητούμε δράση της SEC για την εξαπάτηση της McDonald’s, καθώς η εταιρεία επιβεβαιώνει τον σκληρό εγκλεισμό του κλουβιού · Ένας ανθρώπινος κόσμος

2
Ζητούμε δράση της SEC για την εξαπάτηση της McDonald’s, καθώς η εταιρεία επιβεβαιώνει τον σκληρό εγκλεισμό του κλουβιού · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η McDonald’s συνεχίζει να επιτρέπει στους προμηθευτές χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ να περιορίζουν τους χοίρους σε κιβώτια για έως και έξι εβδομάδες από κάθε κύκλο εγκυμοσύνης 16 εβδομάδων. Aumsama/iStock.com

Σήμερα, η Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να ερευνήσει και να θεωρήσει υπεύθυνη τη McDonald’s για εξαπάτηση μετόχων και του κοινού σχετικά με τις πολιτικές της στον περιορισμό των ζώων. Αντιμετωπίσαμε τη McDonald’s με μια πρόταση μετόχου αφού υποψιαστήκαμε ότι η εταιρεία παρέλειπε κρίσιμες πληροφορίες από τις δηλώσεις της σχετικά με τα κιβώτια κύησης. Σε λίγες προτάσεις που βρέθηκαν σε μια δήλωση πληρεξουσίου 136 σελίδων, η McDonald’s απέδειξε ότι οι υποψίες του HSUS ήταν σωστές και γι’ αυτό αποσύρουμε την πρόταση.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, σε καταγγελία που υποβλήθηκε σήμεραy, ζητάμε από το Τμήμα Επιβολής του SEC να διερευνήσει προηγούμενες δηλώσεις της McDonald’s σχετικά με τους χοίρους που χρησιμοποιεί. Η παραδοχή της εταιρείας σχετικά με την πραγματική μεταχείριση των χοίρων εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις επικοινωνίες των μετόχων της τα τελευταία 10 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πολύ πρόσφατων δηλώσεων σε εθνικά μέσα ενημέρωσης. Γι’ αυτό ζητάμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει, σύμφωνα με τους νόμους κατά της εξαπάτησης των κινητών αξιών, σε καταγγελία που κατατέθηκε σήμερα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, πρότεινα ότι η επερχόμενη συνέλευση των μετόχων της McDonald’s διαμορφωνόταν ως απολογισμός για την καλή διαβίωση των ζώων. Τον Νοέμβριο, υποβάλαμε μια πρόταση μετόχου ρωτώντας εάν η McDonald’s παραπλανούσε τους επενδυτές της σχετικά με τη δέσμευσή της να εξαλείψει το σκληρό κιβώτια κύησης από την προμήθεια χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ. (Διαθέτουμε μετοχές της McDonald’s για να βοηθήσουμε την εταιρεία να λογοδοτήσει.) Το κεντρικό ερώτημα που θέσαμε ήταν ξεκάθαρο: Παρά τους ισχυρισμούς της ότι «τερμάτιζε» τη χρήση των κιβωτίων κύησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι απλώς η McDonald’s αναγωγικός πόσο χρόνο αφήνει τους προμηθευτές της να κλειδώνουν γουρούνια μέσα τους;

Σε απάντηση στην πρότασή μας για τους μετόχους, η McDonald’s παραδέχτηκε —αν και πολύ σύντομα σε λίγες γραμμές από μια μακροσκελή κατάθεση της SEC— ότι πράγματι, είναι δεν εξάλειψη των κιβωτίων κύησης για έγκυες χοιρομητέρες. Η δήλωση πληρεξουσίου της εταιρείας που εκδόθηκε αυτόν τον μήνα αναφέρει ότι η McDonald’s συνεχίζει να αφήνει τους προμηθευτές χοιρινού κρέατος των ΗΠΑ να περιορίζουν τους χοίρους σε κιβώτια κύησης για έως και έξι εβδομάδες από κάθε κύκλο εγκυμοσύνης 16 εβδομάδων.

Αυτή η πολύ σύντομη δήλωση σε ένα μακρύ και περίπλοκο έγγραφο όχι μόνο επιβεβαιώνει τις υποψίες που υποκίνησαν την πρόταση των μετόχων μας, αλλά επικυρώνει επίσης τις συνεχείς προσπάθειές μας να λογοδοτήσουμε την McDonald’s, όχι μόνο για τα γουρούνια στην αλυσίδα εφοδιασμού της αλλά και για την αλήθεια σχετικά με τις επιχειρηματικές της πρακτικές .

Η πρόταση των μετόχων μας έχοντας επιτύχει τον κύριο στόχο της, την αποσύραμε. Δεν είναι όμως το τέλος των προσπαθειών μας. Άλλωστε, η σύντομη παραδοχή του McDonald’s σε ένα έγγραφο δεν αλλάζει τίποτα για να αλλάξει τα δεινά των γουρουνιών. Το πραγματικό πρόβλημα παραμένει. Αυτά τα ζώα συνεχίζουν να μαραζώνουν σε κιβώτια κύησης για σημαντικά τμήματα της ζωής τους – 10 χρόνια αφότου η εταιρεία υποσχέθηκε καλύτερες συνθήκες για αυτά μέχρι το 2022.

Είναι παράνομο για τις δημόσιες εταιρείες να παραποιούν σημαντικά «ουσιώδη» ζητήματα στις επικοινωνίες με τους επενδυτές τους. Για να το θέσω αλλιώς, δεν μπορούν να πουν στους μετόχους ότι κάνουν ένα πράγμα ενώ εκείνοι κάνουν πραγματικά ένα άλλο.

Όπως έχουμε τεκμηριώσει, τα τελευταία 10 χρόνια, η McDonald’s έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει τους μετόχους ότι «τερματίζει» τη χρήση σκληρών κιβωτίων κύησης για έγκυες χοιρομητέρες — χωρίς (μέχρι πρόσφατα) να διευκρινίζει ότι η εταιρεία πραγματικά σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την κύηση κιβώτια μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Μόλις τον ΦεβρουάριοΣε απάντηση στην πρότασή μας και τον έλεγχο άλλων μετόχων, η McDonald’s εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι αναμένει το 85% έως 90% του χοιρινού της στις ΗΠΑ να προέρχεται από χοιρομητέρες «που δεν στεγάζονται σε κιβώτια κύησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης» μέχρι το τέλος του έτους. Στην πραγματικότητα, με τα λόγια της ίδιας της εταιρείας, γνωρίζουμε τώρα ότι αυτό δεν είναι αλήθεια: Αυτές οι χοιρομητέρες θα να στεγάζονται σε κλουβιά για μεγάλες μερίδες κάθε εγκυμοσύνης, όπως αποδεικνύεται από τη δήλωση πληρεξουσίου της McDonald’s.

Επιπλέον, η δημόσια γλώσσα των McDonald’s αλλού συνεχίζει να παραπλανά, ισχυριζόμενος και πάλι ότι η εταιρεία προμηθεύεται χοιρινό κρέας από «παραγωγούς που δεν φιλοξενούν έγκυες χοιρομητέρες» σε κιβώτια κύησης… ακόμα κι αν δεν είναι.

Πιστεύουμε ότι η McDonald’s πρέπει να απαντήσει για αυτές τις δηλώσεις, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό η εταιρεία να σταματήσει να τις κάνει. Η σύντομη δήλωση πληροφόρησης της παραδοχής ότι συνεχίζει να αφήνει τους προμηθευτές των ΗΠΑ να κλειδώνουν τους χοίρους σε κιβώτια δόθηκε τελικά μερικοί σαφήνεια. Ωστόσο, όπως υποστηρίξαμε στη νέα μας καταγγελία, αυτή η παραδοχή τονίζει μόνο την ανάγκη διερεύνησης, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί κινητών αξιών, όλων των πολύ ευρύτερα διαδεδομένων παραπλανητικών δηλώσεων της εταιρείας για το αντίθετο. Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τα McDonald’s σε ένα πρότυπο αλήθειας σχετικά με τη δυστυχία και τον πόνο των ζώων για τα οποία η εταιρεία είναι τελικά υπεύθυνη.

Για να διαβάσετε ένα αντίγραφο της πλήρους καταγγελίας SEC που υπέβαλε η Humane Society of the United States, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Bir cevap yazın