Ευχαριστώ με την Ελένη τη γαλοπούλα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

0
Ευχαριστώ με την Ελένη τη γαλοπούλα · Ένας ανθρώπινος κόσμος

Η Ελένη, μια γαλοπούλα που σώθηκε από την παραμέληση, είναι τώρα η καλύτερη φίλη με ένα κοτόπουλο που ονομάζεται Jasmine στο Black Beauty Ranch. Το HSUS

Φέτος για την Ημέρα των Ευχαριστιών, βρίσκομαι στο Τέξας στο εκτεταμένο καταφύγιό μας για ζώα, το Black Beauty Ranch. Το Black Beauty Ranch ιδρύθηκε το 1979 και φιλοξενεί σχεδόν 650 διασωθέντα ζώα. Κάποιοι προέρχονταν από σφαγεία ή ερευνητικά εργαστήρια ή περιπτώσεις ακραίας παραμέλησης. Άλλοι ήρθαν από ζωολογικούς κήπους στην άκρη του δρόμου ή ήταν θύματα του εμπορίου εξωτικών κατοικίδιων ζώων. Από βίσονες, βοοειδή και άλογα μέχρι μαϊμούδες, αντιλόπες και τίγρεις, αυτά τα άτομα έχουν μόνιμα, ασφαλή σπίτια στα 1.400 στρέμματα του ράντσο.

Αυτή την εβδομάδα, είχα τη χαρά να συνεργαστώ με την ομάδα ιπποειδών του ιερού. Ξεκινήσαμε φωτεινά και νωρίς στις 7 το πρωί για να ταΐσουμε και να θεραπεύσουμε εκατοντάδες άλογα και γαϊδούρια. Χωρίς καπίστρι ή μόλυβδο, άλογα και γαϊδούρια σε πολλαπλές μάντρα οδηγήθηκαν στους αντίστοιχους θαλάμους τροφοδοσίας τους. Μερικά από τα άλογα και τα γαϊδούρια είναι διστακτικά με τους ανθρώπους λόγω της κακοποίησης που έχουν υποστεί στο παρελθόν και δεν πλησίαζαν το φαγητό μέχρι να φύγουμε. άλλοι ήρθαν καλπάζοντας με ενθουσιασμό όπως τα κουτάβια.

Τελειώσαμε τα πρωινά ταΐσματα γύρω στο μεσημέρι ακριβώς στην ώρα μας για να κάνουμε ένα γρήγορο διάλειμμα πριν ξεκινήσουν το βραδινό τάισμα. Και κατά τη διάρκεια αυτού του «διαλείμματος», το προσωπικό του καταφυγίου κάνει όλα τα είδη των απαραίτητων εργασιών, όπως καθαρισμό στυλό, πλύσιμο κουβάδων ζωοτροφών, στερέωση φράχτων, βοήθεια στην κτηνιατρική ομάδα με διαδικασίες και συλλογή αλόγων για τον πεταλωτή ή τον οδοντίατρο. Αυτή είναι απλώς μια κανονική μέρα στο Black Beauty Ranch, πάντα γεμάτη με όλη τη δραστηριότητα που επιτρέπει στα ζώα να ζήσουν τη ζωή τους με ειρήνη και ευτυχία, και ήταν μεγάλη τιμή να παρακολουθώ την καθημερινότητά τους.

Η Betty Larios, φροντίστρια ζώων στο Black Beauty Ranch, κάνει υγειονομικούς ελέγχους σε άλογα σε μια περιοχή του καταφυγίου όπου λαμβάνουν φάρμακα. Μέγκαν Νίκολσον/The HSUS

Φυσικά, έπρεπε να φροντίσω να βρω χρόνο για να συναντήσω την γαλοπούλα που κατοικεί στο ιερό, την Ελένη, η οποία δεν απέχει ποτέ από την καλύτερή της φίλη Jasmine, ένα κοτόπουλο. Εκτός από τον δεσμό της με τη Jasmine, η Helen είναι συνηθισμένη στους ανθρώπους και απολαμβάνει την αλληλεπίδραση μαζί τους. Στο Black Beauty Ranch, αφήνουμε τα ζώα να πάρουν το προβάδισμα, είτε αποφασίσουν να θέσουν όρια και να κρατήσουν αποστάσεις είτε να πλησιάσουν για λίγη αγάπη.

Η Έλεν, η διασωθείσα γαλοπούλα του Black Beauty Ranch, συναντά την Kitty Block. Το HSUS

Αυτή η ομάδα διασωθέντων ζώων δεν είναι απλώς ένα ετερόκλητο πλήρωμα. Είναι η εκδήλωση της αποστολής μας να βοηθήσουμε όλα ζώα—μια αποστολή που δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους αφοσιωμένους υποστηρικτές μας που κάνουν δυνατό το κίνημα για την προστασία των ζώων.

Δουλεύω σε αυτό το κίνημα για δεκαετίες, και αυτό που δεν σταματά ποτέ να με εκπλήσσει είναι το πώς φέρνει άτομα όπως η Ελένη ως συνανθρώπους, που αξίζουν προστασίας και ηθικής εκτίμησης. Πάρτε, για παράδειγμα, τον δεσμό της Helen με τη Jasmine: Αυτή η φιλία είναι κάτι περισσότερο από αξιολάτρευτη, είναι μια απόδειξη του τι συμβαίνει όταν τα ζώα έχουν την ελευθερία και την αυτονομία να είναι ο εαυτός τους και να σχηματίζουν τις στενές σχέσεις που επιλέγουν.

Μερικά από τα άλογα και τα γαϊδούρια που συνάντησε η Kitty Block καθώς βοηθούσε την ομάδα ιπποειδών του Black Beauty Ranch ήταν διστακτικά με τους ανθρώπους λόγω της κακοποίησης που είχαν υποστεί στο παρελθόν, ενώ άλλα ήρθαν να καλπάζουν με ενθουσιασμό όπως τα κουτάβια. Μέγκαν Νίκολσον/The HSUS

Αυτή η αλλαγή στην αντίληψη της κοινωνίας μας για τα ζώα βρίσκεται στο επίκεντρο της δουλειάς μας, και το είδαμε με τόσα πολλά ζώα φέτος. Για να αναφέρουμε μόνο μερικά: Σχεδόν 4.000 λαγωνικά μετατράπηκαν από πειραματόζωα που προορίζονταν για εργαστήρια σε αγαπημένους συντρόφους, έτοιμα για υιοθεσία σε παντοτινά σπίτια, χάρη στην Ομάδα Διάσωσης Ζώων και εκατοντάδες ομάδες συνεργατών. Οι ανάγκες και η ευημερία των εγκύων χοίρων σε φάρμες εργοστασίων εξετάστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς υποστηρίξαμε τη συνταγματικότητα και την αναγκαιότητα του δικαστηρίου να τηρήσει έναν νόμο ορόσημο για την καλή διαβίωση των ζώων φάρμας. Βιζόν, αλεπούδες, τσιντσιλά και άλλα ζώα που εκτρέφονταν σκληρά για τη γούνα τους πήραν τα φώτα της δημοσιότητας στο γκαλά μας, καθώς προσφέραμε μια εσωτερική ματιά στον αγώνα μας για τον τερματισμό της σκληρής βιομηχανίας γούνας. Εκείνη η εκδήλωση γιόρτασε σχεδιαστές, εταιρείες και καινοτόμους που έχουν καθαρίσει τη γούνα ζώων από τα ράφια τους, καθιστώντας όλο και περισσότερο τις εναλλακτικές λύσεις χωρίς γούνα τον κανόνα της μόδας.

Ένα από τα πράγματα που κάνει το κίνημα προστασίας των ζώων τόσο ισχυρό είναι ότι όλοι μπορούν να συμμετάσχουν στο να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέρος για τα ζώα, ακόμη και με φαινομενικά μικρές, απλές χειρονομίες. Αυτές τις γιορτές μπορείτε να συμβάλετε στη διαμόρφωση ενός πιο ανθρώπινου κόσμου, ψωνίζοντας προϊόντα που δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα, υιοθετώντας από το τοπικό καταφύγιο αντί να αγοράζετε κατοικίδια από καταστήματα κατοικίδιων ζώων και προετοιμάζοντας πιάτα με βάση τα φυτά για τη γιορτή σας. (Βλέπω τον ανθρώπινο οδηγό δώρων μας για περισσότερες ιδέες.)

Έτσι, καθώς καθόμαστε όλοι για δείπνο με φίλους και οικογένεια, θα σκέφτομαι τα λαγωνικά να περάσουν τις πρώτες τους διακοπές με αγαπημένες οικογένειες, καθώς και τα άστεγα ζώα εκεί έξω που περιμένουν ακόμα σπίτια. Θα σκέφτομαι την Ελένη, καθώς εργαζόμαστε για να περισώσουμε άλλες γαλοπούλες και τόσα πολλά ζώα που υποφέρουν ακόμα σε φάρμες εργοστασίων. Θα σκεφτώ το αφοσιωμένο προσωπικό στο Black Beauty Ranch, το οποίο εργάζεται ακούραστα κάθε μέρα —ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών— για να εξασφαλίσει ότι τα ζώα έχουν ένα ασφαλές και άνετο σπίτι. Και θα σκέφτομαι εσάς, και την υποστήριξη που προσφέρατε, η οποία καθιστά δυνατό τον απίστευτο αγώνα μας για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο, και η καρδιά μου θα είναι γεμάτη από όλα όσα έχουμε ήδη πετύχει μαζί, καθώς και τις ελπίδες ενός ακόμα πιο ανθρώπινος κόσμος μπροστά.

Ακολουθήστε την Kitty Block στο Twitter@HSUSKittyBlock.

Bir cevap yazın