Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία του προσωπικού προφίλ σας

0
Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία του προσωπικού προφίλ σας

6 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία του προσωπικού προφίλ σας. Υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης ή ένας έμπορος εάν επιθυμεί να διατηρήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Δημιουργία σχεδίου στρατηγικής μάρκετινγκ, βελτιστοποίηση SEO, SMART στόχους και έρευνα αγοράς είναι τακτική χρησιμοποιείται για να οδηγήσει την επιχείρησή σας στην επιτυχία.

Τι γίνεται όμως με τους πελάτες σας; Είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Πόσο χρόνο έχετε επενδύσει για να τους κατανοήσετε και τις συμπεριφορές τους, τα σημεία πόνου και τα μοτίβα αγορών τους;

Γνωρίζετε τον τύπο της προσωπικότητας που ξοδεύει τα περισσότερα για τα προϊόντα σας; Καταλαβαίνετε τα κίνητρα και τις ανάγκες τους; Μπορείτε να εντοπίσετε παράγοντες επιρροής στο κοινό-στόχο σας για μελλοντική συνεργασία;

Το πόσο καλά κατανοείτε τη βάση των πελατών σας εξαρτάται από το χρόνο ξοδεύτηκε να τους γνωρίσουν.

Με τα προφίλ προσώπων, μπορείτε να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις και να λάβετε βαθιές πληροφορίες για το τι οδηγεί τη βάση πελατών σας. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είναι σχετικά με το προϊόν σας που τα κάνει να επιστρέφουν.

Τι είναι οι περσόνες;

Τα πρόσωπα είναι τα αρχέτυπα που αντιπροσωπεύουν τις διάφορες αγορές-στόχους σας παράγοντες, όπως η συμπεριφορά μοτίβα και πεποιθήσεις. Τα πρόσωπα θα είναι οι τύποι πελατών που εξυπηρετεί η εταιρεία σας.

Τι είναι το προφίλ της περσόνας;

BluCactus - Προφίλ Personal αγοραστήΈνα προφίλ περσόνας είναι ένα χαρακτήρας σας θα δημιουργήσει με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω έρευνας και παρατηρήσεων της πελατειακής σας βάσης.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι προσώπων στα οποία μπορεί να επιλέξει να επικεντρωθεί η εταιρεία. Για χάρη αυτού του άρθρου, θα συζητήσουμε το Buyer Persona.

Τα πρόσωπα του αγοραστή αντιπροσωπεύουν το δικό σας μέση τιμή πελάτης, ο κύριοι αγοραστές του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας. Αυτοί είναι οι πελάτες που απαιτούν προσωπικά και σχετικά μηνύματα.

Τι να συμπεριλάβει σε προφίλ περσόνα αγοραστή;

BluCactus - Προφίλ Personal αγοραστήΔύο ουσιώδης Τα χαρακτηριστικά που απαντώνται γενικά σε ένα πρόσωπο αγοραστή περιλαμβάνουν:

Συλλογή δημογραφικών στοιχείων είναι ένα εξαιρετικό τρόπος να ξεχωρίσετε την ομάδα αγοράς σας.

Ερωτήσεις όπως το όνομα, η ηλικία, το φύλο και η τοποθεσία εμπίπτουν στα δημογραφικά στοιχεία.

BluCactus - Προφίλ Personal αγοραστήΨυχογραφικά επιδιώκει να κατανοήσει τον άπιαστο πελάτη σε πιο προσωπικό επίπεδο. Φέρνει στο προσκήνιο τους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές λαμβάνουν συγκεκριμένες αποφάσεις αγοράς.

Με τα ψυχογραφικά, θα δείτε πράγματα όπως ο τρόπος ζωής, οι αξίες, η προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα.

Τα συνδυασμένα δεδομένα αυτών των δύο παραγόντων θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το είδος του περιεχομένου μάρκετινγκ που απαιτείται για την αφοσίωση των πελατών. Επικοινωνήστε με την BluCactus εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία ενός προφίλ περσόνας για τη βάση πελατών σας.

Ποια είναι τα οφέλη των προφίλ περσόνα αγοραστή;

BluCactus - Προφίλ Personal αγοραστήΗ δημιουργία προφίλ περσόνας έχει πολλά πλεονεκτήματα, από βοηθώντας σας να δημιουργήσετε σχετικό περιεχόμενο και να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα κανάλια μάρκετινγκ για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας. είναι επίσης χρήσιμη σε εντοπισμός εμποδίων στους καταναλωτές, αύξηση της αφοσίωσης στην επωνυμία, και κατανόηση των προτύπων αγορών. Μπορεί ακόμη και να εκπλαγείτε όταν βρείτε ποιος ελκύεται περισσότερο από το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας.

Μόλις συλλεχθούν και αναλυθούν, τα δεδομένα αποκαλύπτουν πληροφορίες που δεν θα προσδιόριζε οποιαδήποτε άλλη στρατηγική μάρκετινγκ.

Τελικά, κατανόηση των χαρακτηριστικών, των ενεργειών και, το πιο σημαντικό, Οι ανάγκες των πελατών σας θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε τη λήψη αποφάσεων μάρκετινγκ προς μια πιο ευγενική και αποτελεσματική κατεύθυνση.

Πώς συλλέγω τα δεδομένα που απαιτούνται για τη δημιουργία προφίλ προσώπων;

BluCactus - φορητός υπολογιστής με βιογραφικόΘα ήταν καλύτερο να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τους πελάτες-στόχους σας. Αυτό είναι το μέρος που απαιτεί προσπάθεια από την πλευρά σας. Ερευνες, συνεντεύξεις, επί πληρωμή βάσεις δεδομένων που είναι ήδη διαθέσιμες, και ακόμη και το δικό σου Το CRM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή πληροφοριών.

Για ποσοτικά δεδομένα, κοιτάξτε τα αναλυτικά στοιχεία ιστού σας. Επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου ή email. Συμπεριφορά σε βάθος έρευνα για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη σας και καταγράψτε όλες τις πληροφορίες που ανακτήθηκαν.

Στη συνέχεια, να είστε αυθεντικοί και συγκεκριμένοι με τα ευρήματά σας για να δημιουργήσετε ένα ακριβές μοντέλο των αγοραστών σας.

6 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία του προσωπικού προφίλ αγοραστή σας

BluCactus - Προφίλ Personal αγοραστήΟρισμένες από τις ερωτήσεις σας θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από τυχόν αντιληπτές προκλήσεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, υπάρχει κάποιο βήμα στο ταξίδι του αγοραστή όπου μπορεί να αισθανθεί απογοήτευση;

Ας δούμε έξι κρίσιμα ερωτήματα.

  1. Υπάρχει κάτι στη ζωή σου επηρεάζουν την αγορά του προϊόντος/υπηρεσίας μας?
  2. Τι εκτιμάτε περισσότερο όταν πρόκειται να κάνετε αγορές; Υποστήριξη πελατών, τιμή ή ευκολία; Ή μήπως κάτι άλλο;
  3. Πού αναζητάτε το προϊόν ή την υπηρεσία μας;
  4. Πότε αναζητάτε ή αισθάνεστε ότι χρειάζεστε το προϊόν ή την υπηρεσία;
  5. Τι σας παρακινεί να αγοράσετε το προϊόν μας;
  6. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε για να κάνουμε την εμπειρία αγορών σας πιο ευχάριστη;

Μπορείς να ξεπεράσεις όποιος προκλήσεις που ίσως σταθεί εμπόδιο στο χτίσιμο ένας πιστός πελάτης βασίζονται χρησιμοποιώντας αυτές τις ερωτήσεις ως οδηγό. Θα σας δώσουν μια πιο εμπεριστατωμένη κατανόηση των επιθυμιών και των αναγκών των πελατών σας.

Τι συμβαίνει μετά τη συλλογή των δεδομένων;

Τώρα, είναι καιρός να αναλύσετε και να αναλύσετε όλη τη δουλειά σας. Παρακολουθώ Για μοτίβα ότι αποκαλύπτω πώς οι πελάτες χρησιμοποιήστε την υπηρεσία, το προϊόν ή το περιεχόμενό σας και πώς αυτά ψάχνω για το. Αρχίστε να χωρίζετε το κοινό σας σε ομάδες που βασίζονται σε κοινά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ανεβάστε τα περσόνα σας σε ένα πρότυπο περσόνα αγοραστή.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να είναι η έξοδος σας.

Εδώ, εμείς μπορώ δείτε ότι η Αλίκη έχει ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Μαθαίνει για το προϊόν ή την υπηρεσία σας από τις ειδήσεις, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από στόμα σε στόμα. Ωστόσο, αυτή χρειάζεται βοήθεια για να μείνει συνδεδεμένος. Πώς μπορεί αυτή η γνώση να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μηνύματα που απευθύνονται σε άτομα όπως η Alice;

Μπορείτε να εξετάσετε τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το βχρήστες με πρόσωπα όπως η Αλίκη. Τα email θα πρέπει να είναι σύντομος και ελκυστικό, που αποτελείται από νόημα μηνύματα προσαρμοσμένα προς την αυτήν ανάγκες, ανησυχίες και απασχολημένος τρόπος ζωής. Η δουλειά που καταβάλλετε για την οικοδόμηση μιας σύνδεσης με το κοινό σας θα λάμψει στις προσπάθειες μάρκετινγκ σας.

Ken Schreck BluCactus +1 469 206 5510Συμπερασματικά, τα προφίλ προσώπων σάς επιτρέπουν να στοχεύσετε συγκεκριμένους πελάτες για ένα πιο αποτελεσματικό σχέδιο μάρκετινγκ. Είναι μια εξερεύνηση των διαφόρων χαρακτηριστικών που καθορίζουν τους πελάτες σας, επιτρέποντάς σας να βελτιώσετε την εμπειρία τους ως καταναλωτής της επιχείρησής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για εξατομικευμένα μηνύματα και προσφορές που δημιουργούν εμπιστοσύνη και μετατροπές.

Το BluCactus είναι εδώ για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ακριβή βάση δεδομένων προφίλ των πελατών σας. Οι προσπάθειές μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ανθίσει. Επικοινωνήστε μαζί μας για διαβούλευση.

Εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μας και λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες για το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Bir cevap yazın