Επανεξέταση υπνόσακου Therm-a-Rest Parsec 0℉

0
Επανεξέταση υπνόσακου Therm-a-Rest Parsec 0℉
Thermarest Parsec 0F Therm-a-Rest Parsec 0F

Ο καιρός της άνοιξης στα Βραχώδη Όρη είναι απρόβλεπτος. Μια μέρα φαίνεται ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και μετά η επόμενη μέρα μοιάζει με μέσα του χειμώνα. Αυτή η μεταβλητότητα καθιστά την επιλογή ενός υπνόσακου δύσκολη. Αυτή την άνοιξη ενισχύω το παιχνίδι μου με τον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉.

Σάκος αποθήκευσης Σάκος αποθήκευσης
Thermarest Parsec 0F συμπιεσμένο Therm-a-Rest Parsec 0F συμπιεσμένο προς τα κάτω

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, το Therm-a-Rest ήταν ένας καινοτόμος στη βιομηχανία ύπνου σε εξωτερικούς χώρους. Η εταιρεία ιδρύθηκε σε φουσκωτά μαξιλάρια ύπνου, αλλά κατά τη διάρκεια των πενήντα ετών της επιχείρησης Therm-a-Rest επεκτάθηκε σε υπνόσακους, μαξιλάρια κατασκήνωσης και εξοπλισμό κατασκήνωσης. Φέτος, η Therm-a-Rest επέκτεινε τη δημοφιλή σειρά Sleeping Bag Parsec σε τρεις διαφορετικές τσάντες. Η σειρά Parsec περιλαμβάνει πλέον έναν υπνόσακο 0℉, ενημερωμένο 20℉ και έναν υπνόσακο 32℉. Για τα πρώτα μου ταξίδια για κάμπινγκ και backpack αυτή την άνοιξη, είμαι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω τον υπνόσακο 0℉ για να δω πόσο καλά χειρίζεται τις ποικίλες καιρικές συνθήκες.

Σχετικά με τον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉

Ο υπνόσακος Therm-a-Rest Parsec 0℉ είναι ο δεύτερος πιο ζεστός υπνόσακος που προσφέρει το Therm-a-Rest. Αυτή η τσάντα είναι ειδικά σχεδιασμένη για κρύες χειμωνιάτικες συνθήκες. Το κατώτερο όριο αυτού του υπνόσακου είναι 0℉ και το κατώτερο όριο άνεσης είναι 14℉.

Βαθμολογία άνεσης Βαθμολογία άνεσης

Αυτή η τσάντα έχει γέμισμα 800 Nikwax Down. Το γέμισμα 800 καθιστά τη σακούλα εξαιρετικά συμπιεστή για την ποσότητα που χρειάζεται για να επιτευχθεί η ζεστασιά της 0℉. Το Nikwax Hydrophobic Down είναι πολύ φοβερό. Αυτό το πούπουλο έχει υποστεί επεξεργασία έτσι ώστε να απορροφά 90% λιγότερο νερό και να στεγνώνει 3 φορές πιο γρήγορα από τον παραδοσιακό πούπουλο.

Το κάτω γέμισμα έχει τοποθετηθεί στρατηγικά σε όλη την τσάντα. Η τεχνολογία χαρτογράφησης θερμότητας χρησιμοποιήθηκε για την απεικόνιση των περιοχών που απαιτούν τη μεγαλύτερη ζεστασιά. Ένα σύστημα διαφραγμάτων επιτρέπει στην τσάντα να χρησιμοποιεί λιγότερο κάτω για να επιτύχει τη σωστή ποσότητα ζεστασιάς. Επιπλέον, διαφορετικές περιοχές της τσάντας περιέχουν ποικίλες κατανομές πούπουλων. Οι περιοχές που απαιτούν περισσότερη ζεστασιά φορτώνονται. Το 60% του γεμίσματος βρίσκεται στο πάνω μέρος της τσάντας και το 40% βρίσκεται στο πίσω μέρος της τσάντας, όπου θα υπήρχε ένα μαξιλάρι ύπνου από κάτω. Επιπλέον γέμισμα προστίθεται επίσης στο toe box της τσάντας, η οποία είναι μια περιοχή όπου οι κατασκηνωτές κρυώνουν συχνά.

Υφασμα

Το Therm-a-Rest έβαλε πολλή σκέψη στον υφασμάτινο σχεδιασμό του υπνόσακου Parsec. Όσον αφορά το οικολογικό αποτύπωμα, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να ενσωματωθεί ανακυκλωμένο ύφασμα στον υπνόσακο. Το νάιλον που χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προέρχεται από 100% ανακυκλωμένο υλικό. Όχι μόνο είναι φιλικό προς το περιβάλλον αλλά επιλέγεται και για απαλότητα και άνεση.

Έχει χρησιμοποιηθεί ειδικό φερμουάρ YKK όπου ανοίγει ο υπνόσακος. Αυτό το φερμουάρ δεν κολλάει. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ώστε το νάιλον εξωτερικό να μην κλείνει με φερμουάρ στην τσάντα. Αυτή είναι η αιτία για πολλά σκισίματα στα εξωτερικά υφάσματα των υπνόσακων. Επιπλέον, μια μικρή τσέπη αποθήκευσης έχει προστεθεί στο εξωτερικό της τσάντας.

Φερμουάρ YKK Anti Snag Φερμουάρ YKK Anti Snag
Θήκη αποθήκευσης Therm-a-Rest Parsec 0F

Πρόσθετα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉ να προσαρμόζεται για ζεστασιά. Το εσωτερικό της τσάντας είναι αρκετά μεγάλο ώστε αν είναι ιδιαίτερα κρύο βράδυ να μπορεί να γίνει ο ύπνος σε στρώσεις. Επίσης, υπάρχουν κλιπ στο εξωτερικό του υπνόσακου που επιτρέπουν μια πουπουλένια κουβέρτα να στερεωθεί στο επάνω μέρος του σάκου. Και πάλι, αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα ιδιαίτερα κρύο βράδυ στο δάσος. Στο κάτω μέρος της τσάντας υπάρχουν θηλιές που χωρούν ένα μαξιλάρι ύπνου από κάτω. Αυτά είναι στη θέση τους για να μην γλιστράτε από το μαξιλάρι ύπνου τη νύχτα.

Εξαρτήματα πάπλωμα και επιθέματος ύπνου Thermarest Parsec 0F Εξαρτήματα πάπλωμα και επιθέματος ύπνου Therm-a-Rest Parsec 0F

Επιτόπια δοκιμή του υπνόσακου Therm-a-Rest Parsec 0℉

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που δοκίμασα τον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉ αυτή την άνοιξη εδώ στο Κολοράντο. Ο καιρός μας φέτος ήταν αρκετά απρόβλεπτος, ακόμα και για το Κολοράντο. Είχαμε μερικές ζεστές μέρες με πολλές κρύες μέρες ανάμεικτες. Αυτά τα ακανόνιστα καιρικά μοτίβα έκαναν δύσκολη την προετοιμασία για ύπνο στην εξοχή. Στο παρελθόν έχω ανατριχιάσει τις νύχτες όπου οι θερμοκρασίες έγιναν απροσδόκητα ψυχρές. Το να έχεις έναν υπνόσακο με λίγη περισσότερη ζεστασιά φαινόταν τέλειο για την ανοιξιάτικη κατασκήνωση στα Βραχώδη Όρη.

Cozy Morning in the Thermarest Parsec 0F Sleeping Bag Cozy Morning in the Therm-a-Rest Parsec 0F Sleeping Bag

Ο υπνόσακος Therm-a-Rest Parsec 0℉ ήταν σίγουρα η τέλεια επιλογή για το πρώτο μου ταξίδι με σακίδιο. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας υποτίθεται ότι θα ήταν στην περιοχή των 30 μοιρών. Ωστόσο, ξύπνησα από βαρύ παγετό και πολύ πιο κοντά στους 20 παρά 30 βαθμούς έξω. Είμαι τόσο χαρούμενος που χρησιμοποιούσα τον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉ εκείνο το βράδυ, καθώς ήμουν ζεστός και άνετος.

Ζεστασιά

Αυτό που μου αρέσει πολύ στον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉ είναι πόσο βελούδινος είναι ο σάκος. Όταν σέρνεστε στην τσάντα, απλώς βυθίζεστε και η τσάντα σχηματίζει μούχλα γύρω από το σώμα. Σε αυτό το σημείο το γέμισμα κάτω 800 μοιρών είναι απίστευτα αισθητό και εξαιρετικά άνετο. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει ωραίο και τοστ σε αυτή την τσάντα. Είμαι 5’10” και 175 λίβρες και η μεσαία τσάντα ταιριάζει τέλεια. Η τσάντα ήταν ευρύχωρη και αν χρειαζόμουν πραγματικά να στρώσω, θα μπορούσα να φορέσω μερικά ζεστά ρούχα.

Τα φερμουάρ είναι φοβερά. Το φερμουάρ χωρίς μπερδέματα είναι υπέροχο. Είναι ωραίο να μην ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε τον υπνόσακο κλείνοντας το νάιλον στο φερμουάρ. Αυτό το φερμουάρ σίγουρα θα άλλαζε το παιχνίδι με τα παιδιά. Έχω ξοδέψει αμέτρητες φορές ξεβγάζοντας νάιλον ύφασμα από τον υπνόσακο του γιου μου.

Αν και ήταν ξηρό εκεί που έκανα κάμπινγκ, το πρωί ήταν παγωμένο και κρύο ειδικά από το χιόνι και τη βροχή από τις αρχές της εβδομάδας. Αν και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού μου ήταν υγρό, ήταν αντιληπτό ότι ο υπνόσακος έκανε καλή δουλειά απωθώντας το νερό. Πραγματικά πιστεύω ότι θα είχα δει αυτή την τσάντα να λάμπει σε ένα βρεγμένο ταξίδι με σακίδιο.

Δεδομένου ότι ο υπνόσακος Therm-a-Rest Parsec 0℉ είναι ένας σάκος για κρύο καιρό, δεν συσκευάζεται σχεδόν τόσο μικρός όσο ένας σάκος με υψηλότερη βαθμολογία θερμοκρασίας. Παρόλο που αυτή η τσάντα είναι αρκετά συμπιεστή, δυσκολεύτηκα λίγο να την βάλω στο σακίδιο μου. Το συμπιεσμένο μήκος ήταν λίγο πολύ μεγάλο για να μπει εύκολα στη θήκη του υπνόσακου.

Ίσως χρειαστεί να στρώσετε για πολύ κρύες νύχτες

Σίγουρα βρήκα αυτήν την τσάντα άνετη για τα ταξίδια κατασκήνωσης που έχω πάει αυτή την άνοιξη. Ωστόσο, νομίζω ότι θα ήταν λίγο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον υπνόσακο ως ειδικό χειμερινό υπνόσακο. Μπορούσα να δω τις πολύ κρύες νύχτες να ανησυχούν. Με τις θερμοκρασίες που πλησιάζουν το σημείο μηδέν, θα φανταζόμουν ότι μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες κουβέρτες και στρώσεις. Θα ένιωθα πιο άνετα χρησιμοποιώντας το Υπνόσακος Therm-a-Rest Polar Ranger που εκτιμάται στους -20 βαθμούς αν σχεδίαζα πολύ κρύο χειμερινό κάμπινγκ.

Τεχνικές προδιαγραφές του υπνόσακου Therm-a-Rest Parsec 0℉ λαμβάνονται απευθείας από Therm-a-Rest

 • Χρώμα Larch
 • Βάρος 2 λίβρες 6 oz
 • Πλάτος 31,5 ίντσες
 • Μήκος 80 ίντσες
 • Ύψος 5,5 ίντσες
 • Ταιριάζει 72 ίντσες
 • Περίμετρος στον ώμο 63 ίντσες
 • Περίμετρος στο Footbox 46 ίντσες
 • Συσκευασμένες διαστάσεις 8” x 9”
 • Περίμετρος στους γοφούς 58 ίντσες
 • EL Comfort 14 F
 • EN Όριο 0 F

Τελικές σκέψεις για τον υπνόσακο Therm-a-Rest Parsec 0℉

Ο υπνόσακος Therm-a-Rest Parsec 0℉ είναι μια εξαιρετική τσάντα για εκείνα τα ταξίδια κατασκήνωσης περιθωριακών περιόδων, καθώς και για κάποιο μέτριο χειμερινό κάμπινγκ. Αυτό το 800 fill Nikwax Hydrophobic Down είναι ιδανικό για όλες τις συνθήκες και ιδιαίτερα κατάλληλο σε υγρά και υγρά περιβάλλοντα. Καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια για το σχεδιασμό αυτού του υπνόσακου με πολλά ανακυκλωμένα υλικά που χρησιμοποιούνται, ένα μη δεσμευτικό φερμουάρ και σημεία στερέωσης για ένα μαξιλάρι ύπνου και ένα πάπλωμα με στρώσεις. Αν ψάχνετε για έναν υπνόσακο που είναι τέλειος για όσους κρυώνουν μεταξύ των εποχών, αυτή η τσάντα είναι για εσάς.

MSRP 489,95 $ – 569,95 $ Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε thermarest.com

Bir cevap yazın