Επίδραση του όγκου αναζήτησης λέξεων-κλειδιών στο SEO

0
Επίδραση του όγκου αναζήτησης λέξεων-κλειδιών στο SEO

Κάθε περιεχόμενο Ιστού αξιολογείται από τις μηχανές αναζήτησης σύμφωνα με τις λέξεις-κλειδιά που επισημαίνει. Το ενδιαφέρον για τον όγκο αναζήτησης μιας λέξης-κλειδιού είναι επομένως ένα πολύ χρήσιμο μέτρο για να γίνει ορατό το περιεχόμενό της και να αναπτυχθεί η οργανική της επισκεψιμότητα, αλλά και για να αποκτήσετε νέους πελάτες (λαμβάνοντας υπόψη τις λέξεις-κλειδιά που πραγματικά αναζητούν) ή να δώσετε προτεραιότητα Εκστρατείες μάρκετινγκ της ΔΕΗ.

Ο όγκος αναζήτησης μιας λέξης-κλειδιού είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της βελτιστοποίησης SEO στη σελίδα. Προσέξτε όμως να μην συγχέετε τον όγκο αναζήτησης με τη μαζική εισαγωγή μιας λέξης-κλειδιού σε περιεχόμενο ιστού. Αυτό που μετράει είναι πάνω από όλα καλό κατανοήσουν τις προθέσεις αναζήτησης των χρηστών του Διαδικτύου, για την παρακολούθηση των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα (που μπορεί να διαφέρουν πολύ από τη «ορθολογική» που χρησιμοποιεί ο δημιουργός περιεχομένου). Ο στόχος σας: βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας με τις σωστές λέξεις-κλειδιά για να προσελκύσετε τα κατάλληλα άτομα στον ιστότοπό σας και να τοποθετηθείτε σε καλή τάξη έναντι του ανταγωνισμού.

Παρ ‘όλα αυτά, ο όγκος αναζήτησης είναι κυμαινόμενα δεδομένα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά για τη διατήρηση της βέλτιστης θέσης στις μηχανές αναζήτησης.

Τι είναι ο όγκος αναζήτησης;

Είναι απλά ο μέτρηση μηνιαίων ερωτημάτων αναζήτησης, σε Google SERP ή οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης, για μια δεδομένη λέξη-κλειδί. Ο όγκος αναζήτησης βοηθά στο να γνωρίζουμε αν αξίζει να βελτιστοποιήσουμε ένα κείμενο για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, να γνωρίζουμε το επίπεδο ανταγωνισμού αυτής της λέξης-κλειδιού και τις δυνατότητές της να αυξήσει την επισκεψιμότητα στη σελίδα (απαντά πραγματικά για το σκοπό της έρευνας των μελλοντικών πελατών σας;) .

Πρέπει φυσικά να ληφθεί υπόψη ότι ο όγκος αναζήτησης ισχύει μόνο για τον μήνα κατά τον οποίο ζητείται η γνώμη του και ότι μπορεί να διαφέρει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εποχιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ο όρος “φουσκωτή πισίνα” έχει φυσικά πολύ μεγαλύτερο όγκο αναζητήσεων τον Ιούλιο από ό,τι τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, η σημασία των όγκων αναζήτησης για τη βελτιστοποίηση SEO δεν πρέπει να σας κάνει να το ξεχάσετε αυτόΤο περιεχόμενο πρέπει πρώτα και κύρια να γράφεται για τους χρήστες. Αλλά γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενό σας θα είναι ορατό στους χρήστες μόνο εάν είναι καλό για τις μηχανές αναζήτησης, γι’ αυτό δεν μπορείτε να παραλείψετε μια ανάλυση όγκου αναζήτησης εάν θέλετε να έχετε μια μικρή πιθανότητα να προσελκύσετε το κοινό σας.

όγκος αναζήτησης seo

Σε ποιον όγκο αναζητήσεων πρέπει να στοχεύσετε;

Όλα εξαρτώνται φυσικά από τον κλάδο σας, το μέγεθος του ιστότοπού σας και τον προϋπολογισμό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε για το περιεχόμενό σας στον ιστό. Εάν ένας μεγάλος όγκος αναζητήσεων είναι συχνά ενδιαφέρον, μερικές φορές είναι πιο σχετικό να στοχεύσετε μακροχρόνιους όρους (με χαμηλότερο όγκο αναζητήσεων) για να τοποθετηθείτε σε πιο ακριβή και συναφή ερωτήματα για την επιχείρησή σας.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος αναζήτησης, τόσο ισχυρότερος είναι ο ανταγωνισμός.. Θα έχετε τότε λίγες πιθανότητες να εμφανιστείτε στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης έναντι πιο γνωστών ή παλαιότερων τοποθεσιών.

Από την άλλη, ούτε ο όγκος θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλός, γιατί θέλετε να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου για να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας, να καταναλώσουν το περιεχόμενό σας και κυρίως να πραγματοποιήσουν μετατροπή.

Επομένως είναι σημαντικό από βρείτε τη σωστή ισορροπία, για να χρησιμοποιήσετε όρους αναζήτησης με συγκεκριμένο όγκο αναζητήσεων (συνιστούμε γενικά από 100 έως 1000 αναζητήσεις το μήνα). Υπάρχει τότε η πιθανότητα να πάρεις μια καλή κατάταξη, χωρίς ο ανταγωνισμός να είναι πολύ σκληρός.

Μερικές φορές θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε ένα συγκεκριμένη λέξη-κλειδί γιατί είναι το μόνο που ταιριάζει με το περιεχόμενό του ή την προσφορά του. Ωστόσο, εάν αυτή η λέξη-κλειδί δεν έχει καθόλου ή πολύ μικρό όγκο αναζητήσεων, είναι μάλλον καλύτερο αναζητήστε παρόμοιο όροπιο περιζήτητο από τους χρήστες.

Συχνά παρατηρείται ότι η ανάλυση του όγκου αναζήτησης καθιστά δυνατή τη δημιουργία περιεχομένου που ταιριάζουν καλύτερα με την πρόθεση αναζήτησης των χρηστών του Διαδικτύου. Αυτή η προκαταρκτική ερευνητική εργασία είναι σίγουρα μια κερδοφόρα επένδυση.

Ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε τον όγκο αναζήτησης μιας λέξης-κλειδιού;

Δεν υπάρχει έλλειψη εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την έρευνα λέξεων-κλειδιών. Από το αρχάριο έως το πιο προχωρημένο επίπεδο, από το πιο βασικό και άχρηστο έως τα βασικά εργαλεία και καταξιωμένα από όλους τους ειδικούς SEO. Εδώ είναι μερικά που πρέπει να δοκιμάσετε.

  • Δωρεάν εργαλεία τα πιο συνηθισμένα είναι Google Trends et Google Εργαλείο σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών ενσωματωμένο στο Google Ads. Το πρώτο θα σας δώσει μόνο κατά προσέγγιση τάσεις, αλλά μπορεί ήδη να είναι χρήσιμο για τον καθορισμό της εποχικότητας ή της εξέλιξης ορισμένων λέξεων-κλειδιών με την πάροδο του χρόνου. Όσο για το δεύτερο, πιο άμεσα χρήσιμο, ζητά τη δημιουργία λογαριασμού Google Ads. Το πλεονέκτημα αυτού του εργαλείου είναι ότι σας επιτρέπει να περιορίσετε τις τιμές όγκου αναζήτησης ανά χώρα, περιοχή ή πόλη.
  • Μεταξύ των εργαλείων freemium, Σας συμβουλεύω να κάνετε δοκιμή Ubersuggest. Παρέχει ήδη στη δωρεάν έκδοσή του πολύτιμες ενδείξεις για τον όγκο αναζήτησης μιας δεδομένης λέξης-κλειδιού.
  • Wordstream θα σας πει, μεταξύ άλλων, τον όγκο αναζήτησης μιας λέξης-κλειδιού για μια δεδομένη περίοδο στο Google και στο Bing. Με δυνατότητα βελτίωσης της αναζήτησης ανά χώρα.
  • Ένα άλλο εργαλείο γνωστό στους ειδικούς SEO, Ahref προσφέρει πολλά εύχρηστα χαρακτηριστικά, όπως πλήρη ανάλυση ανταγωνιστών και πρόταση λέξεων-κλειδιών.
  • Τέλος, το Λέξη-κλειδί μαγικό εργαλείο του SemRush είναι ιδανικό για λήψη ευκρινών δεδομένων, όπως πρόθεση αναζήτησης, όγκος αναζήτησης, τάσεις, κόστος ανά κλικ, ανταγωνιστική πυκνότητα, SERP κ.λπ. Αλλά φυσικά όλα αυτά έχουν σημαντικό κόστος.
μαγικό εργαλείο λέξης-κλειδιού

Με λίγα λόγια δεν λείπουν τα εργαλεία. Ωστόσο, γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι τα δωρεάν εργαλεία είναι καλά για αρχή, αλλά καθώς αναπτύσσετε τον ιστότοπό σας, θα χρειαστείτε πιο ακριβή και προηγμένα εργαλεία, για να αντιμετωπίσετε τον ανταγωνισμό… και αυτά χρεώνονται.

Συμπερασματικά

Η ανάλυση του όγκου αναζήτησης των λέξεων-κλειδιών που θα χρησιμοποιήσετε στο περιεχόμενό σας στον ιστό είναι ευλογία και κατάρα. Πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό για να γνωρίζετε τις προσδοκίες των χρηστών του Διαδικτύου, την κατάσταση του ανταγωνισμού και επομένως να ελπίζετε να δημιουργήσετε αποτελεσματικό και σχετικό περιεχόμενο Ιστού. Αλλά μην ξοδεύετε δυσανάλογο χρόνο ή προϋπολογισμό σε αυτό. Επειδή η ουσία της στρατηγικής SEO σας παραμένει η ποιότητα και η συνάφεια του περιεχομένου σας.

Bir cevap yazın