Είναι η ηλικία παράγοντας επιτυχίας για τους επιχειρηματίες;

0
Είναι η ηλικία παράγοντας επιτυχίας για τους επιχειρηματίες;

Η επιχειρηματική περιπέτεια δελεάζει όλο και περισσότερους άνδρες και γυναίκες. Όλοι ονειρεύονται να γίνουν το αφεντικό του εαυτού τους, να εργαστούν για έναν καλύτερο κόσμο ή πιο απλά να δημιουργήσουν τη δική τους δουλειά. Αλλά συχνά προκύπτει ένα ερώτημα: είναι η ηλικία παράγοντας επιτυχίας;

Πολλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να καθορίσουν μια συσχέτιση μεταξύ της ηλικίας και της επιτυχίας ενός επιχειρηματία. Για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι μόνο ένας παράγοντας μεταξύ άλλων. Διότι, ακόμη κι αν όλοι θυμούνται την εκθαμβωτική επιτυχία νέων επιχειρηματιών όπως ο Mark Zuckerberg ή ο Bill Gates που ξεκίνησαν την επιχείρησή τους περίπου στην ηλικία των είκοσι ετών, ο μέσος όρος ηλικίας του επιχειρηματία είναι στην πραγματικότητα πάνω από 35 ετών.

Αυτό που πιθανώς διαφέρει περισσότερο μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων είναι το κίνητρο που τις ωθεί να κάνουν το βήμα: μια ιδέα ή ένα πάθος για τους νεότερους, η ανάγκη ή η αναγκαιότητα για αλλαγή πέρα ​​από μια ορισμένη ηλικία.

αναλαμβάνω 2

Πριν τα 30: το πάθος και η δημιουργικότητα δεν αποτελούν πάντα εγγύηση επιτυχίας

Οι κάτω των 30 ετών αντιπροσωπεύουν το 20% των δημιουργών επιχειρήσεων στη Γαλλία. Το κίνητρό τους, η φαντασία και ο ενθουσιασμός τους είναι ισχυρά, αλλά συχνά τους λείπουν ορισμένες βασικές δεξιότητες ή τα οικονομικά μέσα για να ξεκινήσουν το έργο τους.

Ορισμένα ανώριμα έργα έχουν επομένως λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας. Και αν λείπουν επίσης ορισμένες βασικές δεξιότητες, γίνεται πολύ δύσκολο να ξεπεράσεις τα εμπόδια, να διαχειριστείς το άγχος, να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό ή ακόμα και να αντιμετωπίσεις τους κανονισμούς, τα οικονομικά ή τη διοίκηση.

Ευτυχώς, πολλοί νέοι δημιουργοί, έχοντας επίγνωση της έλλειψης εμπειρίας τους, έχουν την ευφυΐα να περιβάλλουν τους εαυτούς τους με μέντορες και ειδικούς.

αναλαμβάνω 3

35-44: η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση

Τα τριάντα και τα σαράντα έχουν όλες τις δυνατότητες να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Έχουν αποκτήσει κάποια εργασιακή εμπειρία και είναι πλέον αρκετά ώριμοι ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τραπεζίτες, επενδυτές ή πιθανούς συνεργάτες. Επιπλέον, το κύριο πλεονέκτημά τους είναι συχνά το επαγγελματικό δίκτυο που έχουν αναπτύξει ή ακόμα και οι οικονομίες που έχουν κάνει για να μπορούν να επενδύσουν στην επιχείρησή τους.

Το κύριο εμπόδιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι γενικά εξωτερικό για το έργο τους: είναι η προσωπική τους κατάσταση (μικρά παιδιά ή εξαρτημένη οικογένεια) ή ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής τους (ανάγκη για διακοπές, άνεση, πιθανή έλλειψη κινητικότητας κ.λπ.).

αναλαμβάνω 4

50 και άνω: νέα αρχή

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες άνω των 50 ετών έχουν αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία που τους προσδίδει αξιοπιστία και νομιμότητα, τόσο με τράπεζες όσο και με μελλοντικούς συνεργάτες ή πελάτες. Είναι αυτό εγγύηση επιτυχίας;

Συχνά αναγκασμένοι να επανεφεύρουν τον εαυτό τους μετά από μια απόλυση, οι επιχειρηματίες που ξεκινούν πάνω από 50 ονειρεύονται να βρουν μια νέα ισορροπία σε ένα έργο που τους έχει νόημα. Οι επαγγελματικές τους δεξιότητες, σε συνδυασμό με την εμπειρία τους, τους ωθούν να ξεκινήσουν πιο ρεαλιστικά έργα. Ωστόσο, η σημαντική ενέργεια και η επένδυση που απαιτεί η επιχειρηματική περιπέτεια μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους, ακόμη και με υψηλά κίνητρα.

αναλαμβάνω 5

Συμπερασματικά

Δεν υπάρχει ηλικία για την επιχειρηματικότητα. Υπάρχει μόνο ένα σύνθημα: αν σας αρέσει και αν το κίνητρό σας είναι σαφές και πραγματικό, προχωρήστε!

Μάθετε και ζητήστε βοήθεια. Υπάρχουν πολλές δομές για να βοηθήσουν όλες τις γενιές επιχειρηματιών. Σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος εκκίνησης είναι περιορισμένο. Και οι τεχνολογίες και η ψηφιακή τεχνολογία έχουν μεταμορφώσει βαθιά την οικονομία, σε σημείο να διευρύνουν το πεδίο των δυνατοτήτων.

αναλαμβάνω 6

Bir cevap yazın