Διαβάστε αυτό αν κανείς δεν σας έστειλε μήνυμα Καλημέρα.

0
Διαβάστε αυτό αν κανείς δεν σας έστειλε μήνυμα Καλημέρα.

Διαβάστε αυτό αν κανείς δεν σας έστειλε μήνυμα Καλημέρα.

Πρώτα και κύρια, θέλω να σας πω «Καλημέρα, όμορφη».

Είναι αργά να το πω; επειδή μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να είσαι μόνος σου. Τα βράδια και τα πρωινά είναι τα χειρότερα. Υπάρχει κάτι στο να πηγαίνετε μόνοι σας για ύπνο ή να ξυπνάτε σε ένα άδειο κρεβάτι και χωρίς μηνύματα που σας κάνουν να νιώθετε άδειος και κούφιος. Νιώθεις ότι κανείς δεν νοιάζεται, σαν να μην έχεις καν σημασία, όπως κανείς δεν θα το πρόσεχε αν απλώς εξαφανιζόσασταν από προσώπου γης.

Είναι τόσο εύκολο να νιώθεις ότι δεν αγαπάς. Ανεκτίμητη, παραγνωρισμένη. Σαν κανείς δεν το παίρνεισαν κανείς δεν καταλαβαίνει πώς είναι να είσαι εσύ.

Οι άνθρωποι σας ρωτούν πώς περνάτε, πώς ήταν η μέρα σας ή πώς κοιμηθήκατε. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια. ‘Ωραία ευχαριστώ.’ Γιατί ξέρεις ότι δεν το εννοούν πραγματικά. Ξέρεις ότι δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν την αλήθεια. Και έτσι τους δίνεις μια απάντηση που δεν εννοείς πραγματικά. Και αυτοί περνούν τη μέρα τους, και εσείς πηγαίνετε τη δική σας, και αισθάνεστε πιο χαμένος και μοναχικός από ποτέ. Και έτσι συνεχίζεται, μέρα με τη μέρα.

Η μοναξιά είναι μια ολισθηρή πλαγιά. Είναι εύκολο να αρχίσεις να πέφτεις από την τρύπα του κουνελιού, να αρχίσεις να νιώθεις ότι τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν ποτέ. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αποκτήσετε κάποια προοπτική, να αποκτήσετε τον εαυτό σας πίσω σε τροχιά και στο υπενθύμισε στον εαυτό σου ποιος είσαι.

Αν και μερικές φορές μπορεί να νιώθεις έτσι, δεν είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται. Οι άνθρωποι παίρνουν τυλιγμένοι στον εαυτό τους, απορροφημένοι στο να κάνουν τα δικά τους. Όπως δεν σκέφτεστε πάντα να προσεγγίσετε τους ανθρώπους, έτσι και εκείνοι δεν σκέφτονται να προσεγγίσουν εσάς. Προσπαθήστε να μην το παίρνετε πολύ προσωπικά – αν οι άνθρωποι ήξεραν πραγματικά πόσο δύσκολο ήταν να βρείτε πράγματα, θα έκαναν μεγαλύτερη προσπάθεια. Οι άνθρωποι νοιάζονται, απλώς δεν συνειδητοποιούν πάντα πότε οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουν αυτή τη φροντίδα. Μην παρεξηγείτε την έλλειψη εγγύτητας με την έλλειψη φροντίδας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεν πειράζει τελικά είτε ενδιαφέρονται πραγματικά τα άτομα που γνωρίζετε και συνομιλείτε είτε όχι. Το δεν έχει σημασία αν σε καταλαβαίνει κανείς ή όχιή αναγνωρίζει τα ίδια πράγματα που αναγνωρίζετε.

Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι εσύ καταλάβετε τον εαυτό σας, ότι αναγνωρίζετε τη σημασία και την ομορφιά στη ζωή σας. Γιατί τίποτα δεν κρατάει στο τέλος, αλλά τίποτα δεν πάει χαμένο. Η αναγνώρισή σας είναι αρκετή.

Η αξία σου είναι αρκετή. Το χαμόγελό σου, το γέλιο σου, τα δάκρυά σου όλα σημαίνουν κάτι, ακόμα κι αν γελάς μόνος σου.

Να θυμάστε λοιπόν ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Θυμηθείτε ότι και αυτό θα περάσει, και ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Το να είσαι μοναχικός μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι επίσης ένα απίστευτη ευκαιρία να αναλογιστείτε τη ζωή και τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσάς. Είναι μια ευκαιρία να επιστρέψετε στην ισορροπία, να επαναπροσανατολιστείτε και να συγκεντρώσετε τις δυνάμεις σας για να ξεσπάσετε σε μια νέα κατεύθυνση. Σε κάθε εμπόδιο, υπάρχει πάντα η ευκαιρία να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν και τίποτα. Είσαι πλήρης μέσα σου, αυτή ακριβώς τη στιγμή, ακόμα κι όταν δεν σου αρέσει. Σύγχυση και αίσθημα απώλειαςδεν είναι εξίσου μια εκδήλωση της πληρότητάς σας σαφήνεια και σκοπό.

Είστε αυτός που είστε, και αυτό που είστε είναι όμορφο, μοναδικό και άξιο, ακόμα κι αν νιώθεις ότι είσαι το μόνο άτομο που το αναγνωρίζει.

Λοιπόν, ψηλά το πηγούνι. Το έχεις αυτό. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος ευκαιριών εκεί έξω – μην υποβιβάζεστε σε μια μικρή γωνιά του και πείτε στον εαυτό σας ότι έχετε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες. Αγκαλιάστε την περιπέτεια της ζωής!

Α και «Καληνύχτα όμορφη σου! Κοιμήσου καλά και όλα σου τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα».

Γράφτηκε από τους Maverick & Brigitte Nicole, συγγραφείς προσωπικού στο Lessons Learned In Life Inc. ©

Bir cevap yazın