Γιατί το σπίτι μου μυρίζει μούχλα;

0
Γιατί το σπίτι μου μυρίζει μούχλα;

Τι είναι αυτή η μυρωδιά μούχλας στο σπίτι μου;

  • 23 Ιουλίου 2021
  • Χωρίς κατηγοριοποίηση

Θα εκπλαγείτε πόσες φορές θα ακούσουμε αυτήν την ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία απάντηση που να ισχύει για κάθε σπίτι. Πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην παρατηρήσουν καν μια μυρωδιά μούχλας. Κάθε μύτη είναι διαφορετική. Αλλά αν εσείς, τα μέλη της οικογένειας ή οι επισκέπτες παρατηρήσετε μια μυρωδιά μούχλας, ήρθε η ώρα να το καταλάβετε και να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να απαλλαγείτε από αυτό. Η μύτη σας μπορεί να είναι πολύ έξυπνη… οι μυρωδιές γενικά δεν είναι υγιεινές για την οικογένειά σας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, μια μυρωδιά μούχλας σε ένα σπίτι οφείλεται σε διείσδυση νερού από οποιαδήποτε από πολλές πηγές. Αυτή η μυρωδιά μούχλας προκαλείται από την υγρασία, την αποσύνθεση δομικών υλικών, τη μούχλα και την ανάπτυξη μούχλας.

Ο ένοχος μπορεί να είναι ένα αναποτελεσματικό σύστημα HVAC που δεν απομακρύνει αποτελεσματικά την υγρασία από τον αέρα το καλοκαίρι. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένας σωλήνας με διαρροή πίσω από έναν τοίχο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα θελήσετε να καλέσετε έναν υδραυλικό ή μια εταιρεία HVAC.

Αυτό στο οποίο θα εστιάσουμε σήμερα είναι μια μυρωδιά μούχλας στο υπόγειο, μια μυρωδιά μούχλας στον πρώτο όροφο των σπιτιών που έχουν χώρο ανίχνευσης (που προκαλείται από διαρροή θεμελίωσης) και έναν ανοιχτό, μη εγκλεισμένο χώρο ανίχνευσης.

Ακολουθήστε τη μύτη σας και χρησιμοποιήστε τα μάτια σας

Εάν το σπίτι σας μυρίζει μούχλα και δεν οφείλεται σε διαρροή σωλήνα ή κατάσταση HVAC, θέλετε να ελέγξετε το υπόγειό σας ή τον χώρο ανίχνευσης.

Μυρωδική μυρωδιά στο υπόγειο

Όταν ανοίγετε την πόρτα από τον κεντρικό όροφο προς το υπόγειο και κατεβαίνετε τα σκαλιά, σας πέφτει αμέσως μια μυρωδιά μούχλας; Αν ναι, πρέπει να πάτε για εξερεύνηση για να δείτε από πού προέρχεται η μυρωδιά. Κάντε μια οπτική επιθεώρηση και μια φυσική επιθεώρηση.

Αυτό περιλαμβάνει:

  • Ψάχνετε για γυψοσανίδα που έχει υποστεί ζημιά στο νερό
  • Ψάχνετε για αποχρωματισμό σε σανίδες βάσης
  • Ψάχνετε για μούχλα και ωίδιο στις γωνίες καθώς και σε άλλες επιφάνειες
  • Ψάχνω εξάνθηση (αλκιδώδης ουσία) σε τοίχους από τσιμεντόλιθους ή τσιμεντόλιθους
  • Έλεγχος για σημεία σκουριάς που προκαλούνται από τα καρφιά που κολλάνε στο χαλί
  • Αγγίζοντας τη γυψοσανίδα και το χαλί για σημάδια υγρασίας
  • Έλεγχος υγρασίας με μετρητή υγρασίας χειρός

Η υγρασία στο υπόγειό σας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 50%. Εάν είναι, αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι έχετε εισβολή νερού. Και αν δείτε μούχλα, ωίδιο, άνθηση, σταγόνες ή λακκούβες νερού, έχετε εισβολή νερού.

Αυτό δεν είναι τίποτα για να μπλέξουμε. Εάν αφεθεί να παραμείνει ανεξέλεγκτη, η διείσδυση νερού και η ανάπτυξη μούχλας που συνοδεύει μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας και τη δομική ακεραιότητα του σπιτιού σας. Η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για ένα υγρό και μουχλιασμένο υπόγειο είναι η επαγγελματική στεγανοποίηση του υπογείου με γαλλική αποχέτευση και τουλάχιστον μία αντλία φρεατίου.

Musty Smell από το Crawl Space

Εάν έχετε μυρωδιά μούχλας κυρίως στον πρώτο όροφο του σπιτιού σας, ο ένοχος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η εισχώρηση υγρασίας στον χώρο ανίχνευσης. Ο αέρας στον χώρο ανίχνευσης μπαίνει στο σπίτι σας. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε πόσο υγρός είναι ο χώρος ανίχνευσης είναι να κατεβείτε εκεί κάτω και να τον ελέγξετε.

Θα χρειαστείτε έναν φακό και, ανάλογα με το πώς έχει ρυθμιστεί ο χώρος ανίχνευσης, μπορεί να μπορείτε ή να μην μπορείτε να μπείτε εκεί φυσικά. Τουλάχιστον, ανάψτε έναν δυνατό φακό. Μπορείτε να δείτε λιμνάζοντα νερά; Είναι η μυρωδιά μούχλας υπερβολική; Μπορείτε να δείτε την ανάπτυξη μούχλας; Μην ξεχάσετε να κοιτάξετε ψηλά! Τις ζεστές, υγρές μέρες, έχουμε δει ανοιχτούς χώρους ανίχνευσης που φαίνεται να βρέχει μέσα λόγω της συμπύκνωσης στην δοκό και τη μόνωση.

Όταν έχετε χώρο ανίχνευσης, το «πάτωμα» είναι γυμνό χώμα. Αυτό επιτρέπει στην υγρασία του εδάφους να εισχωρήσει στα μπουλόνια δαπέδου που υποστηρίζουν τον πρώτο όροφο του σπιτιού σας, μπορεί να επιτρέψει στην υγρασία να εισχωρήσει και στο γυψοσανίδα. Αυτό είναι που προκαλεί τη μυρωδιά μούχλας. Εάν ο χώρος ανίχνευσης είναι «ανοιχτός» και έχει αεραγωγούς προς τα έξω, τότε ο ζεστός και υγρός αέρας περνάει κάτω από το σπίτι σας το καλοκαίρι και συμπυκνώνεται στη δοκό του δαπέδου κάτω από το σπίτι σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας και αποσύνθεση που δημιουργεί ανθυγιεινό αέρα και μυρωδιές.

Η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για έναν υγρό και μουχλιασμένο χώρο ανίχνευσης είναι η ενθυλάκωση του χώρου ανίχνευσης. Αυτή είναι μια διαδικασία όπου ενσωματώνουμε πλήρως τα δάπεδα και τους τοίχους του χώρου ανίχνευσης για να κρατήσουμε έξω την υγρασία. Ενδέχεται επίσης να προτείνουμε την εγκατάσταση ενός αφυγραντήρα ή μιας συσκευής εξαερισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χώρους ανίχνευσης.

Εάν έχετε ένα μουχλιασμένο υπόγειο ή μουχλιασμένο χώρο ανίχνευσης, μπορεί να θέλετε να διαβάσετε για το θέμα, ώστε να κατανοήσετε πλήρως τι συμβαίνει και τι χρειάζεται για να διορθωθεί το πρόβλημα. Ούτε η ενθυλάκωση του χώρου ανίχνευσης ούτε η στεγανοποίηση του υπογείου είναι μια δουλειά DIY. Όχι αν θέλετε να δουλέψει, ούτως ή άλλως.

Και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν η εισροή νερού στο υπόγειό σας ή στο χώρο ανίχνευσης είναι η πηγή της μυρωδιάς μούχλας, οι επαγγελματικές υπηρεσίες μπορούν να μετριάσουν το πρόβλημα, αλλά επειδή κάθε μύτη είναι διαφορετική, δεν υπάρχει εγγύηση για τις μυρωδιές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία αδιαβροχοποίησης

Πόσο κοστίζει η στεγανοποίηση του υπογείου;

Κορυφαίες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε έναν εργολάβο στεγάνωσης υπογείου

Crawl Space Encapsulation σε 7 βήματα

Πώς ένας ανεμιστήρας και αφυγραντήρας εξάτμισης Crawl Space προστατεύουν το σπίτι σας

Προγραμματίστε μια ΔΩΡΕΑΝ επιθεώρηση χώρου ανίχνευσης ή υπογείου

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από μια μυρωδιά μούχλας στο υπόγειό σας ή στο σπίτι σας είναι να εντοπίσετε την πηγή και να διορθώσετε το πρόβλημα. Σε πολλά σπίτια στην περιοχή του Μεσοατλαντικού, η μυρωδιά μούχλας προκαλείται από την εισροή νερού στο χώρο ανίχνευσης ή στο υπόγειο.

Μπορεί να είστε σε θέση να καλύψετε τη μυρωδιά με αποσμητικά χώρου ή να ρίξετε μια λεγόμενη «αδιαβροχοποίηση» στους τοίχους, αλλά κανένα από αυτά δεν αντιμετωπίζει τη βασική αιτία. Προστατέψτε το σπίτι σας ξεκινώντας με μια ΔΩΡΕΑΝ επιθεώρηση από τους ειδικούς της Value Dry Waterproofing.

Με βάση αυτά που βρίσκουμε, μπορούμε να αναπτύξουμε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο για το σπίτι σας. Εξυπηρετούμε περήφανα τους ιδιοκτήτες σπιτιού στο Μέριλαντ, στο DC, στη βόρεια Βιρτζίνια και σε μέρη του Ντέλαγουερ.

Bir cevap yazın