Ανθρωποκεντρικό μάρκετινγκ: Περισσότερα από την πώληση μιας επωνυμίας

0
Ανθρωποκεντρικό μάρκετινγκ: Περισσότερα από την πώληση μιας επωνυμίας

Η Τέχνη του Μάρκετινγκ: Αυτό είναι Περισσότερα από την πώληση μιας επωνυμίας. Τι είναι το ανθρωποκεντρικό μάρκετινγκ; Οι άνθρωποι γεννιούνται καινοτόμοι. Η ανάγκη να εφεύρουμε τρέχει στα γονίδιά μας από τον πρώτο τροχό μέχρι το πρώτο φανάρι. Μερικές φορές, δημιουργοί χρειάζεται βελτίωση στο μάρκετινγκ η δουλειά τουςίσως πιστεύοντας όχι θα ενδιαφερόταν κανείς για την εφεύρεσή τους.

Και άλλες φορές, οι δημιουργοί είναι Έτσι βέβαιος στη δουλειά τους ότι αυτοί λέγω όλοι για αυτό, ακούσια, υπερτείνω τα προϊόντα τους.

Υπάρχει ανάγκη να προσκαλέσουμε τα άτομα που θα επικυρώσουν τις προσπάθειές τους στον κόσμο του δημιουργού. Αυτοί που θα σταθούν πίσω από αυτό που προσφέρουν και θα πιστέψουν σε αυτό όπως και ο εφευρέτης. Οτι Εγώείναι όπου οι έμποροι έρχονται να παίξουν.

Οι έμποροι έχουν την ευθύνη να παρέχουν μια σαφή σύνδεση μεταξύ δημιουργού και καταναλωτή. Ως μεσάζων μεταξύ μιας επιχείρησης και των πελατών της, είστε ο κρίκος που κρατά την αγορά σε κίνηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα φαντάζονται εμπορία όπως και μια ατελείωτη ροή καμπανιών αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας. Ναι, αυτή η τακτική είναι μια ζωτικής σημασίας στρατηγική για κάθε έμπορο. HΩστόσο, απαιτούνται πολλά περισσότερα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία αυτής της συνεχώς εξελισσόμενης βιομηχανίας.

Ποια είναι η ιστορία του μάρκετινγκ;

BluCactus - μάρκετινγκ για την επωνυμία σαςWOrd of mouth ήταν το πρώτο κανάλι μάρκετινγκ που χρησιμοποιήθηκε για τη διασπορά σχετικών πληροφοριών.

Ο διαβόητος Οδόφωνοι της αρχαιότητας είναι ένα πρωταρχική παράδειγμα για το πώς ήταν ο προφορικός λόγος απασχολούνται να ενημερώσει το μάζες του α ιδιαίτερο καλό. Με τα ποσοστά αλφαβητισμού χαμηλά, οι φωνές του δρόμου ήταν υπεύθυνοι για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με εκδηλώσεις, νόμους και εμπορικά αγαθά.

Φανταστείτε άντρες και γυναίκες να φωνάζουν διακριτικός κουδουνίσματα για την αναγνώριση αντικειμένων ή πωλητών στους δρόμους της παλιάς Αγγλίας καθώς πέρασες κατά μήκος. Ήταν μια υπαίθρια αγορά γεμάτη με προφορικές δηλώσεις προϊόντων που ο περαστικός είτε απολάμβανε επειδή η προσφορά είχε σημασία για ή θα περπατούσαν πέρα από το κλάμα.

Ποια ήταν η πρώτη γραπτή διαφήμιση;

BluCactus - μάρκετινγκ για την επωνυμία σαςΣτο Βρετανικό Μουσείο, ο wκαπέλο είναι σκέψη να είναι το πρώτο γραπτό περιεχόμενο διαφήμιση μπορεί να βρεθεί. Η αφήγηση ενός εμπόρου χαλιών για ένα δραματικό περιστατικό, ένα αίτημα για τους πελάτες να επισκεφτούν το κατάστημά τους (Call to Action), ολοκληρώθηκε μεΕίναι μια προσωπική προσπάθεια για να είναι η καλύτερη εταιρεία χαλιών στην Αίγυπτο, ήταν όλα γραμμένα σε ένα κομμάτι πάπυρο τριγύρω 3000 π.Χ.

Τώρα, ας us fast forward to ο Βιομηχανική επανάστασημετά τη γέννηση του τυπογραφείου. Υθα βρείτε πεζοδρόμια γεμάτα με πινακίδες, αφίσες σκορπισμένες σε τοίχους από τούβλα και φυλλάδια κατά μήκος των βιτρινών. Η εκτύπωση ήταν ένας γρήγορος και φθηνός τρόπος διαφήμισης τότε. Κατά συνέπεια, ο προφορικός λόγος αντικαταστάθηκε από τον γραπτό λόγο.

Το αντίγραφο ήταν γεμάτο με ενημερωτικό κείμενο για το διάφορες λύσεις α προϊόν θα μπορούσε να παραδώσει. Το προϊόν ήταν το επίκεντρο όλων των προϊόντων μάρκετινγκ. Ελάχιστη σκέψη δόθηκε στην επεξεργασία καθώς πολλές αφίσες περιελάμβαναν ανορθόγραφες λέξεις και άσχετο εικόνες ηρώων.

ο Η ανάγκη να δοξαστεί το προϊόν έχει μεγαλύτερη σημασία από τις ανάγκες των πελατών, την αισθητική του σχεδιασμού ή ακόμα και την εγκυρότητα των ισχυρισμών του προϊόντος. Αυτός ο τύπος μάρκετινγκ είναι γνωστός ως μάρκετινγκ με επίκεντρο το προϊόν και χρησιμοποιήθηκε πολύ τότε.

Τι είναι το προϊόν-κεντρικό μάρκετινγκ;

BluCactus - μάρκετινγκ για την επωνυμία σαςΌπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το είδος μάρκετινγκ εξ ολοκλήρου επικεντρώνεται στο προϊόν και τα χαρακτηριστικά του. Οι επιχειρήσεις που ακολουθούν αυτή τη στρατηγική επενδύουν πολύ χρηματοδότηση για την έρευνα και την αναβάθμιση υφιστάμενων προϊόντων ή την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων.

Ως εκ τούτου, προτιμούν τακτικές μάρκετινγκ που αναδεικνύουν τα στοιχεία τους. Ελάχιστη, αν όχι καθόλου, γίνεται λόγος για τον πελάτη και το ταξίδι του αγοραστή.

Ωστόσο, καθώς προχωρούσε ο καιρός, εμφανίστηκε μια νέα ιδέα, το πελατοκεντρικό μάρκετινγκ.

Τι σημαίνει να είσαι πελατοκεντρικός;

BluCactus - μάρκετινγκ για το εμπορικό σήμα σας - ευτυχισμένη γυναίκαΑν μπορείτε να καταλάβετε πώς η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, θα κατανοήσετε το πελατοκεντρικό μάρκετινγκ. Ο πελάτης βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των επιχειρηματικών σας αποφάσεων. Το προϊόν έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς αρχίζετε να εξετάζετε τον καταναλωτή στις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Οπως και η συλλογή δεδομένων έγινε ευκολότερη, Οι έμποροι παρατήρησαν μοτίβα στις αγοραστικές συμπεριφορές των καταναλωτών. Επισημάνθηκαν σημεία πόνου που κατά καιρούς τους εμπόδιζαν να αναζητήσουν αγαθά. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ επιτρέπει για να κατανοήσουν τους ανθρώπους πίσω από τις συναλλαγές βαθύτερα. Βοήθησε τους διαφημιστές να συνειδητοποιήσουν ότι οι καταναλωτές είχαν να αντιμετωπίσουν γεγονότα από την πραγματική ζωή.

Ως εκ τούτου, οι έμποροι άρχισαν να συνδημότες λύσεις που θα βοηθούσαν στην ενδυνάμωση των καταναλωτών. Αυτή η αλλαγή στο μάρκετινγκ βοήθησε στην εφαρμογή αλλαγών για μια πιο θετική εμπειρία αγοράς.

Για παράδειγμα, αφού αρκετές έρευνες αποκάλυψαν ότι αυτό είναι ένα ζήτημα για τους αγοραστές, έγιναν προσπάθειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών παράδοσης και την πρόκληση προγραμμάτων επιβράβευσης αφοσίωσης.

Επιπλέον, το πελατοκεντρικό μάρκετινγκ αποκτά έναν πιο προσωπικό τόνο με τακτικές όπως εξατομικευμένες καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μάρκετινγκ αδειών.

Η ιδέα είναι να οικοδομήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με το κοινό σας μέσω της αυθεντικότητας και των γνήσιων προσπαθειών εκπλήρωσης των αναγκών και των επιθυμιών αγορών.

Ποιο είναι ένα παράδειγμα πελατοκεντρικής εταιρείας;

BluCactus - μάρκετινγκ για το εμπορικό σήμα σας - ευτυχισμένη γυναίκαΗ Nordstrom είναι κορυφαίος λιανοπωλητής μόδας γνωστή εδώ και πολύ καιρό ότι βάζει τις ανάγκες των πελατών της σε προτεραιότητα.

Αυτό μόδα μεγαθήριο έχει μαζεύτηκε πίστη στο σήμα από τότε που άνοιξε το 1901.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ψηφιακό διευθυντή της Nordstrom, Ken Worzel, «Ό,τι κάνουμε ξεκινά από τον πελάτη».

Και φαίνεται ότι οι πελάτες της Nordstrom εκτιμούν αυτές τις προσπάθειες, όπως φαίνεται στα καθαρά κέρδη της εταιρείας το 2022 ύψους 126 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ποια είναι η πελατοκεντρική στρατηγική μάρκετινγκ της Nordstrom;

BluCactus - μάρκετινγκ για την επωνυμία σαςΗ Nordstrom είναι γνωστή για την υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση πελατών της. Προσφέρουν στους υπαλλήλους τους συνεχή καθοδήγηση και καθοδήγηση για να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στην παροχή έξοχος εξυπηρέτηση πελατών. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλά online πελάτη κριτικές που επαινούν το προσωπικό πωλήσεων της Nordstrom για τις γνώσεις και την ευγένειά τους θεραπεία.

Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει εύκολες επιστροφές, προσαρμοσμένα ευχαριστήρια σημειώματα και μια εφαρμογή που επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίζουν πράγματα με βάση εικόνες.

Τέλος, κάθε εμπορία προσπάθεια είναι επικεντρώνεται στην κατανόηση των αναγκών του καταναλωτή. Αυτό καταδεικνύεται από το «Closer» του Nordstrom προς την You», μια σειρά ιστοριών τονίζοντας την τρόπους ο έμπορος λιανικής θα συνεχίσει να φτιαχνω, κανω ψώνια πιο βολικό για απασχολημένος οι πελάτες.

Στη συνέχεια, ας μας κοιτάξτε το ανθρωποκεντρικό μάρκετινγκ.

Τι είναι το ανθρωποκεντρικό μάρκετινγκ;

BluCactus - μέσα κοινωνικής δικτύωσηςΣε αυτή τη στρατηγική μάρκετινγκ, ένας έμπορος πρέπει κατανοήσει βαθιά τους καθημερινούς αγώνες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, είτε ατομικά είτε ως κοινότητα.

Στη συνέχεια προτείνονται λύσεις που θα βοηθήσουν τους πελάτες να ανακουφίσουν μερικά από τα κοινωνικά τους βάρη.

Το ανθρωποκεντρικό μάρκετινγκ στοχεύει στη δημιουργία πιο ουσιαστικώνπιο ουσιαστικούς δεσμούς με το κοινό σας και να γίνετε σταθερή πηγή υποστήριξης στη ζωή τους.

Τι είναι ένα παράδειγμα ανθρωποκεντρικού μάρκετινγκ;

BluCactus - ομάδα μοντέλωνΗ καμπάνια Real Beauty της Dove είναι μια καλή αναπαράσταση μιας μακροπρόθεσμης, ανθρωποκεντρικής στρατηγική μάρκετινγκ. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2004 και εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο σήμερα.

Οι έμποροι εξέτασαν τα καταστροφικά συμπτώματα μιας ανθυγιεινής εικόνας σώματος μετά από ανασκόπηση των αποτελεσμάτων μιας μελέτης που ονομάζεται,Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: μια παγκόσμια έκθεση.

Μετά το διάβασμα ο ευρήματα μιας μελέτης τιτλούχος «Η πραγματική αλήθεια για την ομορφιά: μια παγκόσμια αναφορά», η ομάδα μάρκετινγκ εξέτασε τα καταστροφικά συμπτώματα μιας ανθυγιεινής εικόνας σώματος.

Η έκθεση έδειξε ότι μόνο το 2% των γυναικών αναφέρονταν ως «όμορφες“. Ένα ανησυχητικό 72% το θεώρησε ομορφιά «μέσος όρος» και το 68% πίστευε ότι τα μέσα ενημέρωσης δημιούργησαν ένα ανέφικτο πρότυπο ομορφιάς που οι περισσότερες γυναίκες ένιωθαν ότι θα μπορούσε ποτέ δεν επιτύχει.

Η ομάδα μάρκετινγκ δημιούργησε μια καμπάνια αυτοεκτίμησης επιδεικνύοντας πώς ο αυθεντικός και φυσικός εαυτός σας βρίσκεται εκεί που μπορεί να βρεθεί η πραγματική ομορφιά. Κατάλαβαν την ανάγκη να αγγίξουν τη βάση με αληθινές γυναίκες σε αληθινά σώματα και να τους παρέχουν τη σκηνή που χρειάζεται για να λάμψουν.

Οι προσπάθειες της εκστρατείας συνεχίζεται. Το Dove’s Self-Esteem Project εξελίχθηκε σε ένα σχέδιο μαθήματος για το πώς να βοηθήσετε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα παιδιά. Παρουσιάσεις, φύλλα δραστηριοτήτων και οδηγοί γονέων περιλαμβάνονται όλα δωρεάν.

Συμπερασματικά, η τέχνη του μάρκετινγκ έχει μεταμορφωθεί με τον καιρό. Στην αρχή, η εξύμνηση του προϊόντος και της επωνυμίας είχε νόημα. Η δεκαετία του 1950, για παράδειγμα, ήταν η καλύτερη στιγμή για το branding λόγω του έντονου ανταγωνισμού. Επωνυμίες όπως η Kraft και η Kellogg’s επικέντρωσαν το μάρκετινγκ τους σε χαριτωμένα κουδουνίσματα που βοηθούσαν τους πελάτες να θυμούνται το όνομα του προϊόντος.

Ken Schreck BluCactus +1 469 206 5510Τότε κάτι άλλαξε. Προέκυψε η ικανότητα εξόρυξης σημαντικών δεδομένων καταναλωτών και οι έμποροι συνειδητοποίησαν ότι αυτό το επάγγελμα απαιτούσε την ικανότητα να νιώθεις συμπόνοια όσο απαιτούσε επινοητικότητα και δημιουργικότητα. Συντονίζοντας πραγματικά τον πελάτη και τις ανάγκες, την ευτυχία και τους αγώνες του, περισσότεροι έμποροι θα μπορούσε προσφέρουν σχετική και γνήσια βοήθεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής, αφοσίωση και μακροπρόθεσμη πίστη από τους καταναλωτές.

Οι έμποροι ήταν πάντα και συνεχίζουν να είναι η γέφυρα μεταξύ επιχείρηση και πραγματικός κόσμος. Είναι καινοτόμοι, ενσυναίσθητοι, λύνουν προβλήματα και ερευνητές.

Εδώ στο BluCactus, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το μάρκετινγκ. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της ανεκτίμητης βιομηχανίας καθώς συνεχίζουμε την ιστορία της ενημέρωσης των ανθρώπων και της συνεργασίας για την οικοδόμηση λύσεων για μια καλύτερη ζωή.

Εάν ενδιαφέρεστε να συνεργαστούμε, παρακαλώ Επικοινωνία μας για μια δωρεάν διαβούλευση.

Bir cevap yazın